plastikman Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 DOT gume dok je do 3/4 godine stara mi ništa ne znači pogotovo za ljetnu. Spalim gume prosječno za sezonu i pol i nikad ama baš nikad nisam imao nekakve probleme.Više znači koju gumu uzmeš nego koliko je stara i način vožnje.Za taljiganje točka a točka b možeš i na onim plastičnim kotačima koji dolaze na dječjim autićima.Dobro je zagriješ i drži do žicePoslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk 2
riceburner Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 39 minutes ago, Firechicken said: Zbilja mislis da gledaju DOT gume? Nije li jedina stavka koju moraju provjerit dubina sare? da gledaju, jednom sam pao 6 god i 7mm Conti PremiumContact 2 (STP Jankomir) i jednom sa 4god i 6mm, ali tu su se pocele javljat one sitne pukotinice Conti SportContact 2 (STP Zapresic) Po CVH pravilniku je do 6 godina, ali ispitivac moze rusit i sa manje neovisno o dubini profila...
Exfreerider Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dot prolazi do 10god ali se gleda opce stanje gume bubrezi, ostecenja i ispucanost medu sarama...
riceburner Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 22 minutes ago, Exfreerider said: Dot prolazi do 10god ali se gleda opce stanje gume bubrezi, ostecenja i ispucanost medu sarama... jel to nesto mijenjano? kad sam pao pitao sam covjeka koji radi u gorici u CVH i s kojim suradujem poslovno inace, potvrdio mi je tada da je preporuka ispitivacima 6 god starosti...
Exfreerider Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Koliko znam nema i prvalniku dot limit starosti... Preporuka je samo preporuka gleda se opce stanje gume Guma moze biti skoro nova i ako npr. Spur pojede unutarnji rub nakon 1000km to je pad na teh. 1
riceburner Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Budem ga bas pitao iduci tjedan, jer ima neke instrumente kod mene u labu ? u svakom slucaju dok god mogu birati, necu kupit 3 godine staru gumu, jer ne vjerujem nikom da ju je skladistio bas strogo po PSu ?
plastikman Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Budem ga bas pitao iduci tjedan, jer ima neke instrumente kod mene u labu u svakom slucaju dok god mogu birati, necu kupit 3 godine staru gumu, jer ne vjerujem nikom da ju je skladistio bas strogo po PSu Mislim da pretjeruješ.Tvoj izbor ali za tvoju Škodu je bolje novo novo da ti što duže traje jer se malo voziš.Drugo kad se guma malo zagladi odi od Senja do Karlobaga i skini ono zaglađenoPoslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
Srele_St Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dot prolazi do 10god ali se gleda opce stanje gume bubrezi, ostecenja i ispucanost medu sarama...Istina.Prijatelj mi radi na tehnickom i bas mi je to isto rekao za gume.Poslano sa mog M2007J3SY koristeći Tapatalk
riceburner Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 1 minute ago, plastikman said: Mislim da pretjeruješ. Tvoj izbor ali za tvoju Škodu je bolje novo novo da ti što duže traje jer se malo voziš. Pa tocno to, malo se vozi i zato mi trebaju cim friskije gume da me ne zezaju na tehnickom, u prosjeku godisnje se napravi 4k do 5k km na ljetnima... nikad jos nisam mijenjao gume radi potrosenosti, samo radi starosti... 1
ND4SPD Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Na tehnickom mogu gledati DOT guma, mogu vam prigovarati zbog toga, ali vas ne mogu rusiti zbog prestarog DOT-a na gumama, jer toga nema nigdje u njihovim pravilnicima. Mogu vas rusiti zbog opceg stanja guma. S druge strane, postoji zdrav razum i logika, gdje putem vrlo jednostavne dedukcije svatko tko nema apsolutni propuh medju usima moze zakljuciti da su gume proizvedene prije deset godina - stare.
ivwan19 Posted March 21, 2022 Posted March 21, 2022 Sitar još uvijek aktualan ili? Trebam balansiranje i montažu na auto usput...Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Goertosing Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 je li ima tko sa foruma da se bavi gumama, prodajom
dexter Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 23 minutes ago, Goertosing said: je li ima tko sa foruma da se bavi gumama, prodajom Nove ili polovne?
robi Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 Yokohama Advan Fleva V701, ima tko iskustva. Treba mi u 225/40/18, cijena je smijesna...
Goertosing Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 2 hours ago, dexter said: Nove ili polovne? pa nove naravno, polovne ja dajem đabe ako kome trebaju ?
Varga Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 Auto centar Lubina na njuskalu, 100kn dostava, dosta jeftinije nego ostale ponude koje sam dobio
dexter Posted March 30, 2022 Posted March 30, 2022 (edited) 14 hours ago, Goertosing said: pa nove naravno, polovne ja dajem đabe ako kome trebaju ? Frendovi dilaju “godisnjake” pa zato pitam ? Svega danas ima i prolazi.. Edited March 30, 2022 by dexter
BM0021 Posted March 30, 2022 Posted March 30, 2022 Nebi čovjek vjerovao kaj ljudi stavljaju i na kakve aute, ja sad skidam imperial zimske kaj sam dobio na autu ? I što je najbolje frend će ih garant prodati dalje nekom stare 2god...
tigar_87 Posted March 30, 2022 Posted March 30, 2022 1 hour ago, BM0021 said: Nebi čovjek vjerovao kaj ljudi stavljaju i na kakve aute, ja sad skidam imperial zimske kaj sam dobio na autu ? I što je najbolje frend će ih garant prodati dalje nekom stare 2god... Od mene je covjek kupio 2 gume DOT2016 za E60 za 300kn Jbg kad svi znamo da se kod nas auti voze van mogucnosti
robert Posted March 30, 2022 Posted March 30, 2022 2 hours ago, BM0021 said: Nebi čovjek vjerovao kaj ljudi stavljaju i na kakve aute, ja sad skidam imperial zimske kaj sam dobio na autu ? I što je najbolje frend će ih garant prodati dalje nekom stare 2god... Zato jer ekipa kupi auto sa zadnjom lovom i to auto debelo iznad svojih mogućnosti i onda se čude.I svi pričaju kako nema dobrih auta bla bla bla i ona ponudiš dobar auto ali za malo više nove i nema šeme da ga prodaš.Jer prodaju se više manje krševi.Čast izuzecima.
dexter Posted March 30, 2022 Posted March 30, 2022 Jedna lijepa topla priča od nedavno: Kupac tražio gume u X dimenziji, DOT kraj 2015 početak 2016 jer prodaje auto pa da ide sa gumama "prva ugradnja". Bokte ? 6
robert Posted March 30, 2022 Posted March 30, 2022 28 minutes ago, dexter said: Jedna lijepa topla priča od nedavno: Kupac tražio gume u X dimenziji, DOT kraj 2015 početak 2016 jer prodaje auto pa da ide sa gumama "prva ugradnja". Bokte ? A neznam šta da ti kažem.Gledaj ja prodajem auto koji je stvarno 1/1 i tražim 33k eura i dolazi mi frajer sve se dogovorimo a on mi spušta za 150 kuna.Dakle potjerao sam ga momentalno.Drugi je došao sa nekom forom a auto nije dobar da je ovo da je ono da je provjeravao u Porscheu bla bla.Isto sam ga potjerao hehehe Dakle koji kurac im stavljati išta dobro kad njih samo zanima "koja je zadnja cijena" i da nitko da bi sjeo i probao samo priča kraj auta. 1
Xman Posted March 30, 2022 Posted March 30, 2022 A ti si isto lik kad ides potjerat kupca za 150 kn na autu od 33 k eura. 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now