Jump to content

Ljetne gume

Recommended Posts

• 3 months later...
  • 7 months later...
Ima tko iskustva sa Kumho Ecsta XS KU36, semi slick?

http://www.superstreetonline.com/how-to/wheels-tires/modp-0905-kumho-ecsta-xs-tire-review/

modp-0905-01-hp%2bkumho-ecsta-xs-tire-review%2btire-tread.jpg

Gdje god čitam, super su, vrhunsko držanje kad su zagrijane, kratko vrijeme zagrijavanja, nisu prebučne itd.

Upotreba fast road, grad i tu i tamo pokoji izlet na stazu.

Vozio ih na Imprezi nekoliko tisuca km... super grip (makar sam po sebi taj auto ima gripa), po meni za ostriju voznju po zavojima nisu bas najbolji izbor, trome su na promjenu smjera, kao da nekakvu zadrsku na volanu auto ima. Koliko sam citao radi ovih uzduznih profila po centru gaznog sloja.

Poanta price, koliko para toliko muzike - ne bi ih opet kupovao.

Edited by Sasaa

Ima tko iskustva sa Kumho Ecsta XS KU36, semi slick?

http://www.superstreetonline.com/how-to/wheels-tires/modp-0905-kumho-ecsta-xs-tire-review/

modp-0905-01-hp%2bkumho-ecsta-xs-tire-review%2btire-tread.jpg

Gdje god čitam, super su, vrhunsko držanje kad su zagrijane, kratko vrijeme zagrijavanja, nisu prebučne itd.

Upotreba fast road, grad i tu i tamo pokoji izlet na stazu.

Moj stari ih ima na vw sciroccu 2.0 tsi i kaze da su odlicne, jako je odusevljen da mu je ovo cak drugi set koji je kupio.

A sasa za imprezu bas mora se pogodit koja guma pase na taj auto, na 17 potenza re070 bez razmisljanja a na 18 sam imao naprimjer super sport i jako sam se razocarao, gume su otisle u 6000km i znale su se pregrijavat dosta

Moj stari ih ima na vw sciroccu 2.0 tsi i kaze da su odlicne, jako je odusevljen da mu je ovo cak drugi set koji je kupio.

A sasa za imprezu bas mora se pogodit koja guma pase na taj auto, na 17 potenza re070 bez razmisljanja a na 18 sam imao naprimjer super sport i jako sam se razocarao, gume su otisle u 6000km i znale su se pregrijavat dosta

Na CSC 3 i 5 isto nikakve drame, osim zvakanje bocnica... ne trpi taj auto gumu sa slabom bocnicom... ali ove stvari na promjenu smjera i korekcije u zavojima, conti miljama ispred ovog kumha.

6000km ako stalno ganjas je ok kilometraza.

• 8 months later...

@Cajo ti si ako se ne varam, rekao da si skurio Conti Sportcontact 5/6 za 5000 km? Ja u sub skinuo svoje Csc 6 s odvozenih 15k km i imam na njima sigurno jos toliko za sljedecu sezonu. 

Ako kome trebaju nove Conti SC6 225/35/19, neki lik na vw oglasima ih prodaje nove za 1000kn/komad, DOT 1717, cisto prenosim, cijena je super.

7 hours ago, Xman said:

@Cajo ti si ako se ne varam, rekao da si skurio Conti Sportcontact 5/6 za 5000 km? Ja u sub skinuo svoje Csc 6 s odvozenih 15k km i imam na njima sigurno jos toliko za sljedecu sezonu. 

Ako kome trebaju nove Conti SC6 225/35/19, neki lik na vw oglasima ih prodaje nove za 1000kn/komad, DOT 1717, cisto prenosim, cijena je super.

Sa conti sam radio 7.000km. Prošli tjedan skinuo dunlopice, a s njima napravio 10.000km i gume su do graničnika potrošene i više nisu vozljive po kiši. Ja imam 21" i to je ogromna razlika u odnosu na 19". Na a4 imam 19" pirelli i nakon prijeđenih 17.000km imaju mesa za sigurno još toliko.

2 hours ago, Xman said:

zašto misliš da je ogromna razlika? Eventualno mogu shvatit jer ti je auto teži al opet koliko je teži da ih tak ubiješ?

Kod mene awd, 19", 1985kg (nisam 100% ziher u kg) po prometnoj masa vozila i vec 2 ljeta odradile Vredesteinke i jos budu jedno. Imaju sigurno jos pola profila i nekih 20000km prijeđenih.

7 hours ago, Xman said:

zašto misliš da je ogromna razlika? Eventualno mogu shvatit jer ti je auto teži al opet koliko je teži da ih tak ubiješ?

pa prvenstveno zbog mase auta, pogona, spura kako je podesen....  stila voznje...a pogotovo ako je puno na autoputu

Slobodno :thumbsup::D 

Gume mogu ici i na drugi auto :D

Frend je na Golfu 5 GTI imao zimske 18" i bile su odlicne. Ja sam vozio kroz Gorski kotar na njima i zbilja su bile jebene, pa me zanima da li su i ljetne dobre jer ovo je super cijena.

Edited by _DEX_

2 minutes ago, scary said:

Vozio sam na verdestein sportrac 5 i gume su bile super ali nikako nisu bile u rangu cijena ko kinezi..  nisu bile nista povoljnije od recimo bridgestone, dunlop, goodyear...

Hvale i Uniroyal:

https://www.mall.hr/gume-auto-ljetne/uniroyal-pneumatik-rainsport-3-20545r17-88v-xl

al kad sam vidio cijenu ovih Vredestein, pa reko da pitam tu ekipu.

Na Yarisu sam imao Falken ZIEX914 195/45/16 i bile su odlicne. U 205/45/17 kaj sad trazim su 683 kn komad. Vise nego duplo skuplje od ovih Vredestein. ako su duplo bolje onda ok. Bas nikoga ne znam da ima iskustva sa Vredestein ljetnima.

Edited by _DEX_

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...