_DEX_ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Meni je bitno da guma ne bude plasticna nakon 5000 km. Tak je moj sogor kupio Nankang gume, drze jebeno i onda nakon 5000 km ko da su druge gume gore. Uzas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Ja sam se vozio na BMW-u sa Sonar ljetnim gumama, koje su ovdje veliki stručnjaci popljuvali Napravio sam preko 20 000km i mislim da se može još toliko napraviti. A platio sam ih 1700kn (225/45 R17) Ako ću na golfa ići na 17", definitivno idem po novi set Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Just now, tigar_87 said: Ja sam se vozio na BMW-u sa Sonar ljetnim gumama, koje su ovdje veliki stručnjaci popljuvali Napravio sam preko 20 000km i mislim da se može još toliko napraviti. A platio sam ih 1700kn (225/45 R17) Ako ću na golfa ići na 17", definitivno idem po novi set i onda mene prozivaš da sam škrt jer vozim bmw na plin imaš bilo kakav test tih guma? baš me zanima kak su prošle, jer cijena je stvarno smijeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 59 minutes ago, _DEX_ said: Kakve su Vredestein ljetne gume? Vidim da je cijena ko jeftine kineske gume, pa me zanima kakve su. Da nebudu nakon 5000 km katastrofa. https://www.mall.hr/gume-auto-ljetne/vredestein-pneumatik-ultrac-cento-20540r17-84y-xl Neki od nas tu na forumu voze Vredestein Ultrac Vorti i Vorti R.... meni je Vorti odlican. Vozio ih na CCu 2.0tsi cipanom u 18" i sad na F11 525xd u 19". Kakve su cento.... ne znam. Ali ako je cijena istina.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 1 minute ago, JosipZG said: i onda mene prozivaš da sam škrt jer vozim bmw na plin imaš bilo kakav test tih guma? baš me zanima kak su prošle, jer cijena je stvarno smijeh Nema za ovaj forum ništa, vi se volite voziti na skupim i razvikanim gumama Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Cijena sa linka nema veze sa razumom Pise ljepo da nije na stanju i nezna se kada ce biti Injace top guma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 (edited) dosta koristan post edit: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sonar/SX2.htm Quote I drive a 1986 BMW E30/2.5 liter stock engine [168HP].I first had Linglong tires which were as stable as jello.The tire dealer said that Sonar was recommended by BMW co and replaced the Linglongs. The dry road performance was nothing to write home about and I thought they''d handle well in the rain,but as soon as we started to have rain I was like a stuntman driving on the worst tires money can buy !! I have driven tens of cars in my life and I never experienced anything worse or more dangerous ! Quote Lethal in the wet!!! DO NOT BUY! Quote Good in the dry, ok noise for a budget tire.Want to live? Dont buy those if you're living in a place with alot of bends and rainy weather! Edited November 8, 2017 by JosipZG 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 2 minutes ago, JosipZG said: dosta koristan post Kad sam htio ponuditi kolegama na forumu gume i to, popljuvali su me svi redom i zatvorili temu Tako da stvarno ne znam zašto bi opet pisao o njima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Frend mu je na Fiestu 1,4 stavio Sonar gume (205/45/17 kakve i ja trazim) i rekao isto sto je Josip nasao na netu. Po suhom su ok, ali po mokrom nikad goru gumu nije vozio. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Koliko ja znam, ni svaka Continental guma nije dobra u svim uvjetima, ni svaka Michelin nije dobra A mislim svatko zna svoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Imao sam Continental i dobra je i na kisi i po suhom. Falken imam na Yarisu, odlicne na suhom i super su po kisi. Naravno i kostaju vise. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 1 minute ago, _DEX_ said: Imao sam Continental i dobra je i na kisi i po suhom. Falken imam na Yarisu, odlicne na suhom i super su po kisi. Naravno i kostaju vise. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Ja u kupe ti u špade... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 17 minutes ago, _DEX_ said: Frend mu je na Fiestu 1,4 stavio Sonar gume (205/45/17 kakve i ja trazim) i rekao isto sto je Josip nasao na netu. Po suhom su ok, ali po mokrom nikad goru gumu nije vozio. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Imam sam ja Minerva zimulje na fiesti. Po mokrome auto od 85ks vrti prve 3 brzine a on kocenju necu slova trosit. Po suhome su bile ok. Skinuo stavio neke Toyo sa akcije i sve pet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
File Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Najgora guma u ziovtu Goodyear NCT 5, nakon dvije sezone pocele su po vrucini otkazivati poslusnost (ne mozes zakociti) nakon dva sretna izvlacenja skinuo ih i bacio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Michelin Energy Sport ili tako nešto... došle na novom autu 225/45/17... 3000km bile OK, poslije plastika da bi se Starfire bolje ponašao od njih..o buci da i ne govorim.. Od zimskih UG 8 mi je bila super čak i 3 sezone, Sava obična je za moje potrebe dovoljna, samo joj je mekan sidewall... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Ja imam Michelinke cijelosezonske koje kostaju 890 kn komad (195/55/16) i to je takva katastrofa sad po kisi, kako je tek po snijegu. Zato sam si narucio Nokian za zimu.Za ljeto si trazim gumu koja je dobra po mokrome i da je ok sa cijenom (u 205/45/17 domenziji). Kineze nebi. Tko hoce neka stavi, ali ja nebi. Od kineza jedino 2din radio Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Kakve su Vredestein ljetne gume? Vidim da je cijena ko jeftine kineske gume, pa me zanima kakve su. Da nebudu nakon 5000 km katastrofa. https://www.mall.hr/gume-auto-ljetne/vredestein-pneumatik-ultrac-cento-20540r17-84y-xl Odlicne su gume. Puno bolje od uniroyala.Ali ova dimenzija koju si stavio na linku nije orig. za peugeot 207. Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Odlicne su gume. Puno bolje od uniroyala.Ali ova dimenzija koju si stavio na linku nije orig. za peugeot 207. Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk Da, sad vidim. 205/45/17 trebam. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 4 hours ago, scary said: i vredestienu i uniroyalu je zajednicko da imaju dosta mekanu bocnicu i da se brzo trose.. bar iz mojeg iskustva, istina vozio sam na rainsport 2 Uniroyal je i dalje takav, za Vredestein ne znam... Kako god, taj Uniroyal ispada neki best buy... 2 hours ago, File said: Najgora guma u ziovtu Goodyear NCT 5, nakon dvije sezone pocele su po vrucini otkazivati poslusnost (ne mozes zakociti) nakon dva sretna izvlacenja skinuo ih i bacio +1, ali dalo bi se naci jos kandidata, npr. Michelin Energy Saver mi je ostao u groznom iskustvu... Problem je sto sam promijenio previse toga, hoces od Fulde, Save, Toyo i Baruma, do Michelina, Goodyeara, Dunlopa, Nokiana, Bridgestonea, Pirellija, Continentala i Yokohame, a samo jako dobre gume su ostale u pozitivnom sjecanju, Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Meni je nexen i dalje best buy uzevsi u obzir cijenu, izdrljivost i perfomanse mokro/suho Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Meni je nexen i dalje best buy uzevsi u obzir cijenu, izdrljivost i perfomanse mokro/suhoZnaci Nexen je ok po mokrom? Cak i nakon vise km? Brijem da cu na kraju ja sebi opet uzet Falken ZIEX914 jer to sad jos vozi na Yarisu i jebena mi je guma. U 205/45/17 je 683 kn komad. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enkei Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Znaci Nexen je ok po mokrom? Cak i nakon vise km? Brijem da cu na kraju ja sebi opet uzet Falken ZIEX914 jer to sad jos vozi na Yarisu i jebena mi je guma. U 205/45/17 je 683 kn komad. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Meni su na AMGu bile do jaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Meni su na AMGu bile do jaja Nexen ili Falken?Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enkei Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Nexen ili Falken?Sent from my LG-H850 using TapatalkNexen N9000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Ja sam, isto kao i Vlado, iznimno zadovoljan vredestianom ultrac vorti... Imao sam ih na Leonu i na proljece cu ih opet uzeti samo za sadasnji auto... Nokian za zimu, vredestein za ljeto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now