Jump to content

Turbo servis Miki

klosar

Recommended Posts

27 minutes ago, tcode said:

Uzmi atmo motor sa 300 KS. Stavi na njega kompresor sa kojim ćeš imati 400 KS maks. snagu. Onda na taj isti motor stavi turbo sa kojim ćeš opet imati 400 KS maks snagu. 

Koji FI setup će imati najveću efikasnost, odnosno trošiti najmanje goriva?

Turbo je efikasniji nacin prednabijanja motora od kompresora, s tim se u potpunosti slazem. To nikad nije bio predmet rasprave. Ja sam samo tvrdio i jos tvrdim da turbo ne pokrece samo energija koju inace ''bacamo''. Dijelom da, ali definitivno ne u potpunosti.

31 minutes ago, tcode said:

Dodatno, koji setup će trošiti najmanje ako se koristi samo 300 KS? Tu možeš dodati u usporedbu i atmo motor.

Edited 23 minutes ago by tcode

To ovisi o puno parametara...okretnom momentu, području okretnog momenta, kompresijskom omjeru, geometriji turbo punjača itd., ali slazem se da u određenim uvjetima turbo motor može biti efikasniji u potrosnji goriva od atmo motora. 

2 hours ago, tcode said:

Ajmo pokušati ovako. 

Uzmi atmo motor sa 300 KS. Stavi na njega kompresor sa kojim ćeš imati 400 KS maks. snagu. Onda na taj isti motor stavi turbo sa kojim ćeš opet imati 400 KS maks snagu. 

Koji FI setup će imati najveću efikasnost, odnosno trošiti najmanje goriva?

Dodatno, koji setup će trošiti najmanje ako se koristi samo 300 KS? Tu možeš dodati u usporedbu i atmo motor.

Ne možeš niti tako gledati jeli ovisi o režimu rada tj koju vrstu rada obavljamo npr dali je u pitanju pleasure ili heavy duty motor.

Da skratimo filozofiranje turbo uglavnom daje u svim slučajevima neki plus (ZAŠTO) zato jel optimizira punjenje i to je to.

1 hour ago, tigar_87 said:

Što je sve potrebno za A4 1.8T 120KW 2004.g da bi išao na cca 300KS?

Turbina, IC, injektori i dobar tune. Nisam siguran koja je granica tvornicke pumpe goriva, ali sam siguran da tvornicka lamela nece izdrzati taj moment.

Ovisi gdje ces sta nabavljati. Moj ti je savjet da prvo odlucis ko ce ti mapirati pa da se sa njime dogovoris koje komponente odabrati.

1 hour ago, KIMI_1.8T said:

K04 od S3 / TT 1.8T  225 upgrade za  300+ KS

Veca osovina, veci kompresor, pojacani WG, pojačani lezajevi.

Koliko okvirno izađe ovaj sport? I da li mozes sloziti ovakvu kombinaciju za uzdužni motor (a4 b6)?

4 hours ago, tigar_87 said:

Što je sve potrebno za A4 1.8T 120KW 2004.g da bi išao na cca 300KS?

eto iz iskustva na 1.8t AGU 110 KW ja nisam imao MAP senzor

trebas novu pumpu goriva, injektore, Intercooler, ispusni kolektor, novi turbo, silikonske cijevi usisa i filter,blow of ventil( mozda noviju verziju n75 ) veci MAf senzor kuciste (ako nemas map= +mapa -

plus kaj ces imat problema s kocnicama ja sma imo 288 i to je bio show ...

nije to vise toliko skupo ako ces skupljat dijelove neko vrijeme ...

20 minutes ago, eNcode said:

eto iz iskustva na 1.8t AGU 110 KW ja nisam imao MAP senzor

trebas novu pumpu goriva, injektore, Intercooler, ispusni kolektor, novi turbo, silikonske cijevi usisa i filter,blow of ventil( mozda noviju verziju n75 ) veci MAf senzor kuciste (ako nemas map= +mapa -

plus kaj ces imat problema s kocnicama ja sma imo 288 i to je bio show ...

nije to vise toliko skupo ako ces skupljat dijelove neko vrijeme ...

U grubo koliko bi to bilo novaca? Da znam u koji ću se projekt upustiti :D

19 minutes ago, KIMI_1.8T said:

Ono sto je do mene, tubina,...........dodji pa ces vidjet koliko mi treba da nesto slozim.:naughty: 

Ma znam za taj dio, ali nikad to nije nasarfit turbo, pumpa, injektori, ic, dp, mapa i gotov auto gas u 10 dana. :D 

U najgoru ruku zafali neki silikon (jer jako malo ljudi znam da su platili custom crijeva ili kupili siliconhoses kit), selne ne valjaju, puca spoj ic i slicno.

Druga stvar ako misli ukucati 5+k eura u to, onda nema problema i sacuvat ce zivaca gro. :D 

• Like 1

1 minute ago, KIMI_1.8T said:

Pitaj se kakava je mapa bila. Jer, ako je pukla jedna,  to zanemari, ali, ako su pukle dvije, ........zamisli se.

E sad bus rekao da nije do mape

jer bila je Tiborova,a za njega ces reci da su super mape.

al ono 140 lagano bez ubrzavanja....ne znam kaj to ima s mapom.

i btw dok sam trazio motor

naletio na bar 5 ljudi kojima se isto dogodilo,al to je valjda vw kodeks da se suti o kvarovima?

• Like 1

Just now, Uros said:

E sad bus rekao da nije do mape

jer bila je Tiborova,a za njega ces reci da su super mape.

al ono 140 lagano bez ubrzavanja....ne znam kaj to ima s mapom.

i btw dok sam trazio motor

naletio na bar 5 ljudi kojima se isto dogodilo,al to je valjda vw kodeks da se suti o kvarovima?

I svima je Tibor mapirao??

1 minute ago, Uros said:

Ma ne....govorim ti za svoj auto kak se raspao i koja je mapa bila.

i pitam te kakve veze ima mapa koja god bila ako motor pukne u 5-oj na 140

Po meni, nema to veze sa mapiranjem nago sa km koje je taj motor odradio, iliti .......sa zamorom materijala.

Opce je poznato da jm najslabija karika na tim motorima bila........................klipnjaca.

Meni je Tibor mapirao sve aute (bez obzira sto svi misle da je Fier, e, ..........................NIJE!!)

BTW, i ja sam "ubio" dva takva motora na svom kecu iz istog razloga.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...