MarioST Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Servis je samo izvodjac radova i realno ga ne zanima ko ce platit stetu. U teoriji bi osiguranje tribalo uvik platit stetu vlasniku pa onda da on vodi auto di oce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Cekaj jel ja to dobro vidim da se pol foruma cudi da nagodba nije full iznos ko u ovlastenom? pa sam rijec nagodba govori da se nademo negdje “na pola puta”....a ono kaj su ovi u osig ludi...ak je steta po servisu 50....da ga ti slozis za 30 i uzmes 20...kaj,a oni su debili.. ak je steta 50 dobiti ces 30....pa si ga slozi. Za 20-25 i svi su u plusu 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 ako je steta 50 onda je 50, sevisu meni materi babi il kome vec 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 55 minutes ago, MarioST said: Nije istina da ne priznaju... meni svaku priznaju, sa skoro zanemarivim ogrebotinama. Osiguranje je tu da me obešteti, a sta cu ja s lovom moja je stvar. ljudi krivo precipiraju stvari. ako je steta 30k kn onda je toliko. A ne da mi nudis 20 jer cu nagodbu pa kemijat. daj mi koliko je steta pa makar stavija kartonski branik. znaci mozes dat 30k kn servisu al meni ko vlasniku nemozes, e vidi kurca Sudjelujes 30% jer je od prije ostecena bila u nekom dijelu ne vezano za novu stetu Ja sam im rekao da ne treba nova felga, nek mi postojeću vrate u stanje prije sudara. Meni je to sasvim dovoljno. Ali nece pa neće. Tak da bez auta sam bio skoro 2 tjedna i jos moram dati 1200kn koje nužno ne moram imati. U svakom slucaju neposteno prema meni kao osteceniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 25 minutes ago, m3 power said: Ja sam morao sudjelovat u kupnji nove sjedalice za maloga. Poslije bilo kakvog sudara proizvodjac preporucuje novu sjedalicu tj. ne garantira za ispravnost iste. Za to sam dobio od osiguranja 400kn. Dakle tu sam bio pusing 1400kn. Ali mi ih je bila puna kapa (HOK) pa mi se nije dalo previse natezat s njima. Dakle em sam najebo jer mi je kreten slupo auto, bio bez auta mjesec dana i jos sam bil u pusingu 1400kn. E da... i sugavi HOK nema potpisano sa zubakom ugovor (kao to je moj problem) tako da sam popravak od 33kkn morao platit svojim novcima i onda supke kreditirat dok mi ne vrate novce po placenom racunu (2 tjedna). Sent from my SM-N950F using Tapatalk U HOK su meni javili isto doma procjenu cifru za koju ne mogu ni kod stefa u garazi popraviti i jos su mi stavili kao podjeljena krivnja pa dobim 50 posto od te cifre. Bio tamo na jankomiru i neki njihov tamo odvjetnik idiot probao progurati to. Da mu je to proslo ja bi ga osobno prebio. Zenska na izlasku iz pearkiralista udarila mene ( upitna situacija) i ona je inzistirala da svaki sebi popravi. Njezin auto bio sav izubijan i u biti joj nista nije niti bilo nego samo cosak branika. Meni je pukao branik, udubljen blatobran jebeno, razbijen far i sjebana maska na haubi. Zvala zenska na kraju policiju. Policija dosla i procjenila da je zenska 100 posto kriva i za kaj jos ekstra mora platiti 1000+ kuna za izazivanje nesrece. Policajac je rekao da bi najradije napisao zapisnik i kaznu da nema brige oko suda itd. Na kraju pristanem na to da bi ovi u Hoku radili budalu od mene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 To se u servisu prave mutavi da naplate novu felgu, trebali su ti izac u susret a ne nabit trosak svjesno, bar ja tako radim. S tim da ti to nisi mora platit... Nego si im moga rec da ti vrate staru felgu a nek naplate novu pa ti daju neku kompenzaciju u iznosu 70% vrijednosti felge, ili barem tu negdi da oce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Ma to je lagano komentirati na forumu, mogao si to mogao si ovo. Kad dodes u real life situaciju onda hoces svoj auto sto prije nazad i fokusirati se na druge stvari. Meni je na kraju odvjetnik uspio smanjiti ucesce na 10 posto i ovi iz allianza su rekli da ispod toga nedaju, sto se njih tice mozemo na sud Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Ma jasno mi je to... nije lako bez auta, pa ti se neda natezat. Al kazem kako se to moglo bezbolnije rjesit.. bar ja tako radim Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 25 minutes ago, m3 power said: Ja sam morao sudjelovat u kupnji nove sjedalice za maloga. Poslije bilo kakvog sudara proizvodjac preporucuje novu sjedalicu tj. ne garantira za ispravnost iste. Za to sam dobio od osiguranja 400kn. Dakle tu sam bio pusing 1400kn. Ali mi ih je bila puna kapa (HOK) pa mi se nije dalo previse natezat s njima. Dakle em sam najebo jer mi je kreten slupo auto, bio bez auta mjesec dana i jos sam bil u pusingu 1400kn. E da... i sugavi HOK nema potpisano sa zubakom ugovor (kao to je moj problem) tako da sam popravak od 33kkn morao platit svojim novcima i onda supke kreditirat dok mi ne vrate novce po placenom racunu (2 tjedna). Sent from my SM-N950F using Tapatalk U HOK su meni javili isto doma procjenu cifru za koju ne mogu ni kod stefa u garazi popraviti i jos su mi stavili kao podjeljena krivnja pa dobim 50 posto od te cifre. Bio tamo na jankomiru i neki njihov tamo odvjetnik idiot probao progurati to. Da mu je to proslo ja bi ga osobno prebio. Zenska na izlasku iz pearkiralista udarila mene ( upitna situacija) i ona je inzistirala da svaki sebi popravi. Njezin auto bio sav izubijan i u biti joj nista nije niti bilo nego samo cosak branika. Meni je pukao branik, udubljen blatobran jebeno, razbijen far i sjebana maska na haubi. Zvala zenska na kraju policiju. Policija dosla i procjenila da je zenska 100 posto kriva i za kaj jos ekstra mora platiti 1000+ kuna za izazivanje nesrece. Policajac je rekao da bi najradije napisao zapisnik i kaznu da nema brige oko suda itd. Na kraju pristanem na to da bi ovi u Hoku radili budalu od mene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Osiguranje bi trebalo postijati da ti isplati stvarnu stetu, a na tebi je onda kako ces si ti popraviti i dalu ces si uopce popravljati. 2 puta sam imao slucaj i njihova procjena stvarno kriminalna. Ostecena vrata, blatobran, zmigavac, retrovizor i oni mi procjene prije 10 godina na 1200kn sto u ono vrijeme nije bilo dovoljno samo da se polakira, a da ne napomenem dijelovi, zmigavac lajsna od vrata itd. Na kraju su platili lakireru 3500 i lik iz osiguranja me pita kaj mi se nije isplatilo 1200kn uzeti. Da mi je bilo ponudeno 2500 ja bi uzeo i nabavio nesto rabljeno + lakiranje bi bilo do nekih 1600 i nekaj bi meni ostalo za trud i nesto njima, ovako je ostalo vjerojatno lakireru i ja bez auta 7 dana sto je isto steta u neku ruke, ali eto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko_st Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 2 hours ago, Uros said: Cekaj jel ja to dobro vidim da se pol foruma cudi da nagodba nije full iznos ko u ovlastenom? pa sam rijec nagodba govori da se nademo negdje “na pola puta”....a ono kaj su ovi u osig ludi...ak je steta po servisu 50....da ga ti slozis za 30 i uzmes 20...kaj,a oni su debili.. U tom slučaju se ne bi zvala prometna nesreća, već prometna sreća. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cokolino Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 70% ekipe gleda kako zajebat i iscicarit nesto i onda tko naleti posten najebe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Meni bi i tada bila prometna nesreća jer opet imam razbijen auto kojem je nakon toga smanjena vrijednost + 20 dana bez auta + moram okolo rijesavat to. A ako je steta po predracunu 30000 kuna onda je i meni 30000 kuna, ja te dijelove moram kupiti, moram platiti limara i lakirera, jedino mogu platiti malo jeftiniji radni sat i tu mogu ustediti, koliko, 1000-2000 kuna na 30 tisuca kuna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Nagodba je nagodba, a placanje po racunu je druga stvar... i zato je najbolje otici i sve odraditi u ovlastenom... dobijes orginal dijelove, garanciju i bok.... Meni su nudili prije 5 godina nagodbu, malo sam zveknuo zadnji branik i ponudili su mi 2.5kkn... naravno da su frendovi sugerirali da uzmem lovu, nadoplatim jos 500kn i platim kasko za sljedecu godinu.... posto branik nije bio jako udaren, ali ono, auto je bio tek godinu dana star i naravno da mi ga se ne vozi takav... i... jos jedna bitna stvar, do starosti godine dana, idu novi dijelovi, iznad toga se popravljaju, naravno ako se moze..... Popravak je na kraju u ovlastenom bio nekih 7kkn.... I sad zadnja steta koju sam prijavio, ispala 4.5kkn... lakiranje prednjeg branika, maska hladnjaka i dvije maglenke... nakon prvog izvida su mi odobrili samo masku, pa sam se zalio, pa su jos i lakiranje branika ubacili, ali bili su jako cvrsti.... a ovlasteni je trazio jos i maglenke i to su im odobrili.... iako sam ja naveo sva ostecenja, oni su ih rascjepkali u vise "nesreca" i kao nisu ih mogli povezati.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Kak bi znate koliko je bio popravak, kad odvezete auto u servis? Ja sam isto farbao prednji branik i mijenjao sam jedne godine sajbu na garanciju i nikad nis, ostavim auto, zovu me kad je popravljen i idem doma, nikakve racune ja ne vidim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Dali su mi na potpis racun, s kojim oni terete osiguranje... Na njemu je specifikacija sto je sve odradjeno i racun je garancija na dijelove... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Tako je Joe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Nijednom u Zubaku niti PIA-i to nisam dobio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivwan19 Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 40 minutes ago, Xman said: Nijednom u Zubaku niti PIA-i to nisam dobio. ja vidim na loginu od leasinga sve štete Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 4 hours ago, Xman said: Nijednom u Zubaku niti PIA-i to nisam dobio. Jesi vlasnik u prometnoj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Leasing je vlasnik auta al uvijek ja sve rijesavam, da je igdje trebalo sto potpisati, opet sam to ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Nemas sta potpisat kad je leasing vlasnik... iako mogli bi ti dat racun, cisto da vidis sta se radilo. ja ljudima uvik dam racun, ili posaljem na mail Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Mario dosta pise a ne pita osnove. Za xmenov auto je vlasnik leasing koji izda narudzbenicu i racuni glase na leasing. Moze dobiti racun kada god se sjeti, a i on to, nadam se, zna. Neko povjerenje valjda... Mirtlu sam isto ja slagao auto. Dobio je na izvidu felgu za zamjenu sa 30% ucesca, sugerirao sam mu da, kako je i napravio, se pozali i smanjio je to ucesce na 10%. Pricamo o cifri o valjda 300-400kn za novu OEM felgu. Ne znam gdje Mario ti radis ako nesto mozes naplatiti a ne napraviti i kompenzirati kako navodis. To je prevara. Isto taku staru felgu ne mozes vratiti ako je osiguranje trazi, zar ne?Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 (edited) Kako mislis prevara? Osoba X ima stetu na felgi i preko osiguranja dobije novu. Ta felga ima neko y ostecenje koju stranku ne dira i u toj cijeni npr lakira 3 elementa ne vezano uz stetu. Vuk sit ovce na broju... S tim da naravno opet tu felgu za god dana nwce prijavit na stetu jer ce ispast glup. Druga stvar, to sta neke stvari osiguranje trazi su sranja. Nemaju oni sta trazit dijelove nazad, to nije njihovo Edited September 30, 2019 by MarioST Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Druga stvar, to sta neke stvari osiguranje trazi su sranja. Nemaju oni sta trazit dijelove nazad, to nije njihovoOvo nisam ocekivao od nekoga tko radi svaki dan s osiguranjima, kako navodi...Zamisli situaciju tebi osiguranje da felgu za popravak, i ta stranka dode s ISTIM ostecenjem sljedece godine na osiguranje. Ti si nesto naplatio osiguranju, a nisi napravio, sto mislis koji je sljedeci scenarij? Mislis da u osiguranju nece blinkati neki alarm? Ne daj boze da naletis na nekog ogorcenog jos zeljnog pokazivanja ili tako nesto.. Bas mi je nevjerojatno da se nisi nikada susreo s takvom situacijom. Pazi se s kombinacijama, treba biti oprezan. Najebat ces ti i tvoja firma, a tvoja stranka trlja ruke jer si mu polakirao nekaj "badava" i boli ga kurac i za tebe i firmu. Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now