Jump to content

Lakiranje i lakireri u HR - zajednička tema, iskustva, savjeti, radovi

Recommended Posts

Posted

doći ćeš do crnog, ali ne boje, nego bazne plastike koja je crna jer si boju ubio ?

možeš probati tako nekim proizvodom kao ona gore sonax, ali koliko sam ja do sada vidio to traje relativno kratko. po meni najjednostavnije pobrusiti s p400, primer u spreju 50kn i crna u spreju 40kn i za 100kn središ sve 4 kvake

Posted
16 hours ago, Oggy said:

Kvaku staru više od dvadeset godina sam detaljno obrisao acetonom i dobio slijedeći rezultat:

spacer.png

Ima li nade da vratim barem koliko toliko nazad crnu boju ili sam zeznuo stvar i ostati će ovako? 

Šta se da učiniti? 

Probaj sa puhalicom:

Posted
9 minutes ago, Kic said:

Probaj sa puhalicom:

Ide tak...ali neznam baš kvake dal bi uspio...to je tvrda plastika... nije kao ova okolo po autu.

Ja sam par autiju riješio branike, lajsne i cca 1-2g je ko novo

5mIFzTu.jpgGvnHfCl.jpg

Posted
18 hours ago, Bubi said:

možeš probati tako nekim proizvodom kao ona gore sonax, ali koliko sam ja do sada vidio to traje relativno kratko. 

ne bih se složio, na skuteru su mi plastike bile sive nakon 10tak godina sunca i jednom sam ih premazao sa time i evo i dalje drži nakon 5+god. tako da moja preporuka za proizvod.

Posted

Obično sa grijanjem fena pocrne , da. Izvuce se masnoca iz plastike na povrsinu ali onda kad sljedeći put pobijele nema im spasa vise

Posted
ne bih se složio, na skuteru su mi plastike bile sive nakon 10tak godina sunca i jednom sam ih premazao sa time i evo i dalje drži nakon 5+god. tako da moja preporuka za proizvod.
S čim si ti mazao da toliko drži

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk

Posted
6 hours ago, Policnakvadrat1 said:

S čim si ti mazao da toliko drži emoji2957.png

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk

Kažem ti, to sranje je dobro. Doduše, ja sam se strogo držao uputstva: dobro odmastio plastike, ne mazati na suncu itd. Sada nakon 5+ godina je plastika malo svjetliija ali je i dalje crna za razliku od prije kada je bila više siva nego crna. Uostalom, sami možete vidjeti na masi skutera kako to izgleda kada pobijele te plastike.

To je neka formula koju plastika upije u sebe, nije da ima nekakav površinski sloj kao kod boje.

• Like 1
  • 5 months later...
Posted

s cim skinut jebeni overspray, odnosno maglicu od farba ili laka??

pokupim auto jucer sa lakiranja straznjeg branika, i danas vozim i vidim kao da je prasina velika na sajbi, upalim brisace i vodu, kad ono, ne ide dolje, a brisaci suste ka po papiru.

ja ruku van a ono jebena farba ili lak ??

cijeli auto pod rukom takav. a ovo je jos kao provjerena radnja a da ne spomenem cijenu. Pa kru ti kalajsani jebem.

s cime to skinut dolje, i je li uopce moguce?

• Sad 1
Posted

a sa laka?  cijeli auto je pokriven tom maglicom, kad ides rukom po laku, kao da po papiru vuces. Na oko se slabo vidi jer je auto sive boje.

ja i dalje ne vjerujem da se tako radi. Pa da ne mogu pokrit auto u radnji nekim najlonom, ja to jednostavno ne mogu prozvakati.

Posted
1 hour ago, maredo said:

Pa odi tamo i njih prožvači...

on sad traži info da bi njima objasnio kako se to radi ?

half-troll-face.png

• Like 1
  • Samo ljubav 1
  • Haha 2
Posted (edited)

@Gabre ovdje ces vjv cuti sve sto te zanima, znaci nekoliko tehnika, sve frendly prema povrsinama ispod boje koja se uklanja, sto s laka sto s plasticnih djelova. Odlican video i trebao bi pomoci jer overspray nije daleko od ovoga sta on skida.

Edited by DarioCarArt
  • 2 months later...
Posted (edited)

Koliko realno moze kostat lakiranje prednje i zadnje haube i zadnjeg branika za bmw f30, boja imperial plava?  Naravno kod kvalitetnog lakirera, dobio sam jednu ponudu u Sisku i djeluje mi puno

Edited by Dejo

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...