Jump to content

WRC u Hrvatskoj!

ND4SPD

Recommended Posts

A kaj ste se nabrijali na tu nesrecu... BMWas se sigurno hvali kak je naguzio prvaka... 

Trazim, ali ne mogu naci niti jedan on board od Blizneca.... je li ima negdje??!?!

btw. ovaj video je jedan od boljih highlightsa na koje sam naletio...

• Like 4
  • Thanks 1

Spektakl, nadati se da je sve proslo ok i da su zadovoljni sa organizacijom te da ce i sljedece 2 godine se odrzavat kod nas ??
nego koja je fora s tim hybridima sto je sebalj spomenuo jucer da ce bit u wrcu?

steta sto pulic nije nastupio..

46 minutes ago, DiscoVolante said:

Nije uopće

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/svjetski-prvak-nakon-nesrece-u-zagrebu-prosao-kroz-crveno-kaznila-ga-i-hrvatska-policija-i-fia-15068121

Meni to divljanje ne smeta niti malo, samo mi je smiješno kako svi optužuju vozača BMWa i opravdavaju prestrojavanje bez provjere jer se radi o profesionalnom reli vozaču.

Kako god, sreća što je prošlo bez žrtava, moglo je biti puno gore da su naletili na nekoga od snimatelja, ovako će se i po još nečemu pamtiti prvi reli u Hrvatskoj.

Ako je njonju u BMWu imao ikakvu prednost ja ću se upucat. 

Njonjo u BMWu je, prema mojem iskrenom mišljenju, kreten. 

Koji kurac se ima zaletavati u gradu?

Koji kurac se ima zaletavati i prestizati kolonu u desnoj traci?

Koji kurac se ima natezati sa ljudima koji su trenutno u prolazu, koji su u radnom vremenu i rade svoj posao?

NJONJO u BMWu je kreten. 

• Like 1

3 minutes ago, Zeljko_M said:

Koji kurac se ima natezati sa ljudima koji su trenutno u prolazu, koji su u radnom vremenu i rade svoj posao?

NJONJO u BMWu je kreten. 

Nijednu promjenu smjera ne možeš napraviti bez da si se uvjerio da se možeš sigurno prestrojiti.

Bio kreten ili ne, po slovu zakona nije kriv. Da ga je udario u stražnji dio auta, bio bi kriv.

• Like 2

Nijednu promjenu smjera ne možeš napraviti bez da si se uvjerio da se možeš sigurno prestrojiti.

Bio kreten ili ne, po slovu zakona nije kriv. Da ga je udario u stražnji dio auta, bio bi kriv.

Samo ću reć da je zakon glup kao i u puno slučajeva, on je možda i vjerujem da je provjerio, ali kako predvidjeti pilota koji je odlučio naglo ubrzati prema njemu a ovaj već na pola trake
@ND4SPD super kompilacija fotki
  • Thanks 1

15 minutes ago, File said:

Ne kuzim kaj želiš reci? Ova druga kazna je neki sedmi clanak znaci ne povlači uvjetnu kaznu

Da si sve tocno napisao.

17 minutes ago, Ziga said:

nego koja je fora s tim hybridima sto je sebalj spomenuo jucer da ce bit u wrcu?

Ista kao u F1, dakle sa hibridima u F1, WRC-u i sl., pokusavaju sirokim masama putem tih sportova dodatno pribliziti i promovirati te "nove" tehnologije i prelazak na hibride i elektrifikaciju, pa ce eto nekome biti fora za reci, to isto sto imaju u F1 i WRC-u imamo i mi u autima. To sto se nikad do sad nije cula skripa guma u F1 i sto su prakticki ubili taj sport, to ocigledno nije problem... A i WRC sa samo dvije tvornicke momcadi... Jos se jedino Moto GP nekako drzi, iako se nesto takvo cak i za njih spominjalo, ali srecom zasada ne previse...

Just now, Gabre said:

@ND4SPD super kompilacija fotki emoji106.png

Hvala ?

• Like 2

8 minutes ago, DiscoVolante said:

Čekaj, ti želiš reći da je vozač rally auta mogao predvidjeti da je NJONJO nakurio svoje dizlo i vozio barem dvostruko od dozvoljene brzine u gradu? Dakle onaj koji se vozi po propisanoj brzini, koji se prestraja (ok, mogao je dati žmigavac) u traku koja je bila prazna u trenutku početka prestrajavanja tja je kriv za izazivanje prometne nesreće u kojoj je NJONJO vozio prekomjernom brzinom i pretjecao automobile sa desne strane kolnika... 

Sve je na videu, bez obzira gdje je auto udaren tu bi NJONJO trebao odgovarati. 

Hvala
Ma nakon ovog vikenda samo još dodatno nabrijavanje na motore koji idu na mrtve dinosauruse, kakvi faking hibridi i struja.. hoću kad sjednem u auto da me peku oči od benzina i da moram pazit kad ga palim da ne probudim sve susjede!
A preko tjedna može gej hibrid ili struja
  • Like 7
  • Samo ljubav 1

5 minutes ago, Zeljko_M said:

Čekaj, ti želiš reći da je vozač rally auta mogao predvidjeti da je NJONJO nakurio svoje dizlo i vozio barem dvostruko od dozvoljene brzine u gradu? Dakle onaj koji se vozi po propisanoj brzini, koji se prestraja (ok, mogao je dati žmigavac) u traku koja je bila prazna u trenutku početka prestrajavanja tja je kriv za izazivanje prometne nesreće u kojoj je NJONJO vozio prekomjernom brzinom i pretjecao automobile sa desne strane kolnika... 

Ok.

Napiši još koji put NJONJO, pa će post dobiti na značaju i dramatičnosti.

• Like 1
  • Haha 4

3 minutes ago, Zeljko_M said:

Prena zakonu je kriv jer se prestrojio a da nije provjerio dal moze bez obzira dal ovaj drugi prestizao kroz autobusnu stanicu, tramvajsku prugu, ugibaliste i sl. 

Isto tako je kod udarca bez obzira sta ovaj naprijed napravio ti si kriv. Radni kolega iz austrije zakocio na semaforu na zeleno jer mu na crveno preko zebre izletio pjesak i naravno ovaj iza popusio. 

Ja tako popusio pred 2 godine gdje pjesak pretrcavao 2 trake pa zastio na duploj punoj i vozac ispred mene se usro i po kocnici, a ja fino u njega i eto popusio ja. Samo kaj sam trebao tog pjesaka uhvati i potrgati, ali sta mu i drugo mozes. 

Ako recimo lik prestize kolonu i prvi iz kolone skrece lijevo mora propustiti onog koji prestize inace u slucaju da ga s boka pogodi onaj koji skrece je kriv.. 

Jebiga to su praviila. 

Btw jel netko zna gdje ina drugi run za Grdanjce u subotu u 14.20

1 hour ago, msporis said:

Breen, SS20. Obratite pozornost na asfalt prije i nakon što prođe ? 

Asfalt na mjestu kocenja prije WRC-a:

asfalt17xkzy.jpg

Asfalt na mjestu kocenja nakon WRC-a:

asfalt2hfj1x.jpg

Malo satire na tu temu ?

ŽUC DOVEO WORLD RALLY CHAMPIONSHIP U NAŠE KRAJEVE!

Kada smo pred godinu dana pisali da ŽUC i HC Karlovac u stvari ne devastiraju ceste nego rade na turističkom brendiranju našeg kraja, nismo shvaćeni ozbiljno.
No eto, niti godinu dana poslije čelnici WRC-a odlučili su upravo na našim cestama voziti utrke svjetskog kupa i testirati bolide u krajnje ekstremnim uvjetima. Kažu, vozili su do sada i vrletima Korzike i afričkim pustinjama i sibirskim tajgama no ovako nešto kompleksno i opasno kao naše rupa/zakrpa ceste još nisu vidjeli, a automobili i vozači prema njihovim riječima do sada ovakvim opterećenjima nisu bili podvrgnuti. Da je tome tako, najbolje govori i izlijetanje trenutačno vodećeg u svjetskom poretku, Finca Kalle Rovanpera. 
Kaže Kalle: "Svašta sam do sada vidio, ali ovakvim cestama još nisam vozio. Od danas u Hrvatsku dolazim samo kao turist, isključivo zrakoplovom." 
Eto, sada i Kalle zna kakvim cestama mi vozimo...

VOZAČI WRC-a OTKAZALI POSLUŠNOST - NA POMOLU VELIKI SKANDAL!

Nakon što se pojavila informacija da čelnici WRC-a, kako bi vidjeli prave mogućnosti vozača, žele uvesti i vožnju dionicom Karlovac - Duga Resa; Senjskom, preko Švarče i Mrzlog Polja, došlo je do prave konsternacije među vozačima. Zatečeni ovom neočekivanom odlukom, Skandinavci predvođeni švedskom posadom Radström/Johansson započeli su štrajk glađu, dok su ostali zabarakadirani u sobama i ne puštaju nikoga blizu.
Specijalni timovi psihologa pregovaraju sa vozačima i pokušavaju im objasniti da je to posljednja dionica koju trebaju odvesti.
Javio se iz Finske i otac već spominjanog vodećeg u svjetskom kupu, koji kaže; 
"Moj Kalle nije baš bistar dečko ali i njemu je jasno da se Senjskom može jedino traktorom, sve drugo bilo bi van pameti". Situacija je zaista složena a o novostima izvještavati ćemo iz sata u sat...

178988857_29284805576fzjg2.jpg

https://www.facebook.com/100051291520205/videos/pcb.292848569101525/292848105768238

• Haha 3

9 hours ago, Zeljko_M said:

NJONJO u BMWu je kreten. 

netko drugi bi vjerojatno izbjegao sudar ali ovaj se nije smio tako prestrojiti u njega. to što on ima ograničeno vidno polje i smanjenu mogućnost provjere mrtvog kuta ne znači da svi ostali to znaju i da ga moraju posebno čuvati, propuštati, pretpostaviti da će ovaj naglo zakočiti i skrenuti itd. 

zaletavati? koliku su brzinu izmjerili njonji? 

prestizati kolonu u desnoj traci? pa nije ovo autoput. sve trake su za vožnju

njonjo možda i je kreten ali tu nije kriv, a to je dokazala i policija i FIA

bio sam jučer na Bliznecu, super doživljaj je vidjeti i čuti takve mašine i to cca 2-3km od doma

šteta za drugu vožnju 

• Like 1

9 hours ago, DiscoVolante said:

Ok.

Napiši još koji put NJONJO, pa će post dobiti na značaju i dramatičnosti.

NJONJO. 

Jel ovako ok? ?

5 minutes ago, JosipZG said:

njonjo možda i je kreten ali tu nije kriv, a to je dokazala i policija i FIA

bio sam jučer na Bliznecu, super doživljaj je vidjeti i čuti takve mašine i to cca 2-3km od doma

šteta za drugu vožnju 

Meni je to skroz nebulozno da se NJOJI ne stavlja krivica za izazivanje prome. Da nije bilo busne tamo da malo skrene onda bi pogodio rally auto straga i tada bi bio kriv, jel, ali eto bila je busna tamo, pa je malo eto skrenuo, skoro pokosio nedužne ljude i sada je logika zadovoljena i NJONJO nije kriv. Kriv je čovjek koji je eto provjerio da je traka prazna, ne vidjevši iz svojeg vjerojatno prilično nepreglednog auta da je NJONJO krenuo da loži, ne. U sred grada... sad će NJONJO pokazati kako ide brže od rally auta jer njemu će kazna biti eventualno 300EUR za prekoračenje brzine. A tamo ustvari i nema kamera za brzinu, dakle u NJONJINOJ glavi se tu smije utrkivati sa WRC automobilima.  Meni je ovo apsurdan primjer ne sređenog sistema. 

Nego, što se je desilo sa drugom vožnjom?  

• Like 1

56 minutes ago, Zeljko_M said:

Nego, što se je desilo sa drugom vožnjom?  

nisam vidio ali kažu da je ovo bio razlog

55548e1a-4096-4002-8eea-82fbecbd1ad3.jpg

nisam ni zbrajao aute ali rekao bih da je prva polovica vozača ili možda trećina vozača prošla normalno i nakon ovog kroviranja su ostali prošli lagano

Edited by JosipZG

A ono, nije mu se prestrojio u branik kao sto zna bit cesta praksa u Zg. Malo prometne inteligencija i predvidjanje situacija od strane vozaca u BMWu ne bi bilo na odmet. No, sto je tu je.
Bitno da nema stradalih i to je to.

839b71f676d4b52c5eade5b8ef21d900.jpg

• Like 1

2 minutes ago, x3m said:

A ono, nije mu se prestrojio u branik kao sto zna bit cesta praksa u Zg. Malo prometne inteligencija i predvidjanje situacija od strane vozaca u BMWu ne bi bilo na odmet. No, sto je tu je.
Bitno da nema stradalih i to je to.

Jasno je kao dan da je vozač BMW nesposoban i opasan u prometu, bez obzira što nije kriv. Nije imao nikakvu reakciju kočenja bez obzirao što je Yaris s 2 kotača bio u njegovoj traci, 

a i Ogier je dao žmigavac.

Ja kad bi se tako ponašao prometu kao taj BMW imao bi mjesečno jednu saobraćajku di nisam kriv al nemam prednjeg kraja. 

I gledao sam u Pet, Sub i Nedelju i nevjerovatno mi je koliko Ogier kasnije koči od drugih.. 

Zastrasujuce je koliko pojedini clanovi ovog foruma zvuce kao komentatori na 24 Sata i slicnim portalima i FB grupama. Jos samo fali da neko napise tatin sin i imamo check na svim kockicama priprostih licemjera.

Sad sa svim snimkama je jasno ko dan da BMW fahrer nije vidio auto dok nije bilo kasno, mozda uopce nije jebavao njega vec gledao neku picku na stanici iza ovih sta snimaju. Tak nebitno, brzina? 80,100 120? Pa kog boli k? Ja sam tuda vozio 150 slalom medju autima jer mi se gasalo ko svi vi nekad negdje i sta sad? Ogier je lose procjenio prostor za prestrojavanje, ovaj bio u gasu i pukli su se, nes ti drame o mrtvima, ajkulama i drakulama sa silnim moraliziranjem.

U policijskoj temi se sere na ukidanje tolerancije a ovog sto je sad bio preko ogranicenja bi na stup srama jer je stuko precious WRC auto, jesmo realni u pm, ko o cemu, kurva o postenju.

A i ruku na srce da imamo rupu i moc, bili bi svi kurve i diktatori pa ne znam kaj se opce zamaram, sve je to kriva 5G mreza ??

Edited by DarioCarArt
  • Like 3
  • Haha 2

39 minutes ago, DarioCarArt said:

Zastrasujuce je koliko pojedini clanovi ovog foruma zvuce kao komentatori na 24 Sata i slicnim portalima i FB grupama. Jos samo fali da neko napise tatin sin i imamo check na svim kockicama priprostih licemjera.

Sad sa svim snimkama je jasno ko dan da BMW fahrer nije vidio auto dok nije bilo kasno, mozda uopce nije jebavao njega vec gledao neku picku na stanici iza ovih sta snimaju. Tak nebitno, brzina? 80,100 120? Pa kog boli k? Ja sam tuda vozio 150 slalom medju autima jer mi se gasalo ko svi vi nekad negdje i sta sad? Ogier je lose procjenio prostor za prestrojavanje, ovaj bio u gasu i pukli su se, nes ti drame o mrtvima, ajkulama i drakulama sa silnim moraliziranjem.

U policijskoj temi se sere na ukidanje tolerancije a ovog sto je sad bio preko ogranicenja bi na stup srama jer je stuko precious WRC auto, jesmo realni u pm, ko o cemu, kurva o postenju.

A i ruku na srce da imamo rupu i moc, bili bi svi kurve i diktatori pa ne znam kaj se opce zamaram, sve je to kriva 5G mreza ??

SELIJAK U CRNOM BENVEU

PRETIJECAO PO DESNOJ STRANI

TATA MU KUPIO

TREBA STAVITI KAMERE

DI JE POLICIJA SAD

ĆUDI ME DA JE BENVE

• Like 1
  • Haha 6

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...