Jump to content

P308 - Adblue off

Recommended Posts

20 minutes ago, Radman_ED35 said:

Ugasi se adblue u ECU-u motora i odsteka adblue i nemas greske ni problema. Odrađujem ih vise komada na tjednoj bazi vec 2+ godine.

Odlično. Koja je cijena te usluge? Može i na PM.

8 minutes ago, fire said:

Da se ugasiti. Ali 90% njih vec imaju i gotov dpf, pa je mozda najbolje sve troje ugasiti(dpf+egr+adblue).

Do sada ni jedan nije pao na tehnickom zbog toga, a neke firme imaju cijelu flotu pogasenu.

Pitao sam za tenički obzirom da ih sad spajaju na OBD? 

3 minutes ago, Pero464 said:

Odlično. Koja je cijena te usluge? Može i na PM.

Pitao sam za tenički obzirom da ih sad spajaju na OBD? 

Da, spajaju na obd, ali ako ima crvena lampica za motor onda ide na eko test. Ako je ispravan on prolazi ekotest  bez dpf.

Za neke modele se moze sloziti da pokaze na tom testeru sve ok iako nema ni dpf ni egr.

• Thanks 1

Euro6 ide na ekotest (mjerenje zacenjenja) samo ako readiness nije ok! Rediness OK prolazi bez mjerenja zacrnjenja. Ako ima dtc pada i ne radi se ekotest euro6,5,4.. sve sta ima obd tj podrzava obd komunikaciju.

Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk

Imam ja slično pitanje za adblue, Jumpy novi, 2022 godina, 2,0hdi, 145 Ks, troši adblue 11 litara na 5000 km.

Čini mi se malo previše, vožnja je pola autoput, pola grad.

Jel zna netko dali više troše toga po gradu ili na autoputu?

Nema nikakve greške, pitao sam u servisu, kažu, to je još i malo... u biti, tjeraj dalje....

• 5 weeks later...
3 hours ago, semper said:
21 hours ago, fire said:
Dodi i za 30min ides dalje bez greske.

Ma to mi je službeni pa moram u ovlašteni ići, da je moj već bi sve ispilio i ugasio

Navikni se da ces ici svakih 5-15kkm u servis.

Bas mi bio jedan isto pod garancijom, covjek poludio. Svako malo u servis, pa odlucio to ugasiti.

8 hours ago, fire said:

Navikni se da ces ici svakih 5-15kkm u servis.

Bas mi bio jedan isto pod garancijom, covjek poludio. Svako malo u servis, pa odlucio to ugasiti.

Točno pazi ja imam Boxer novi 2.2 165 KS.

Izludio sam sa tim stanjem više.Nadoliješ one ne gasi i te fore.Jedva čekam da stekne garancija da maknem to sranje.

Maknuo bi i u garanciji ali se bojim da se to govno od motora ne razleti pa da mi ne priznaju 

1 hour ago, robert said:

Točno pazi ja imam Boxer novi 2.2 165 KS.

Izludio sam sa tim stanjem više.Nadoliješ one ne gasi i te fore.Jedva čekam da stekne garancija da maknem to sranje.

Maknuo bi i u garanciji ali se bojim da se to govno od motora ne razleti pa da mi ne priznaju 

Mi imamo isti kombi u firmi i nikakvih problema...

1 hour ago, tonci said:

Mi imamo isti kombi u firmi i nikakvih problema...

Ili je ugaseno ili ce bit vrlo brzo.

btw bio mi jedan koji promjenio cak 3 rezervara na 1.6hdi. Onda ih je isao rastavljati da vidi gdje je greska. Uglavnom svi rezervari se pokvarili s greskom  p20e8, ili premali tlak urea. On isao testirati sve pumpe i svaka je davala uredni tlak vani.

Uopce nije mogao naci stvarni kvar. Kako se cini programirani kvar.

21 minutes ago, fire said:

btw bio mi jedan koji promjenio cak 3 rezervara na 1.6hdi. Onda ih je isao rastavljati da vidi gdje je greska. Uglavnom svi rezervari se pokvarili s greskom  p20e8, ili premali tlak urea. On isao testirati sve pumpe i svaka je davala uredni tlak vani.

Ugasit cemo kad pocme zahebavat...taman mu je istekla garancija... 

Do sada mi rekorder 81km. Znaci taj ima jos dva ta kombija 2.3 i oba mu se muvaju po servisima(garancija) po par mjeseci(sondi treba 4-6mjeseci da dode). Kupio novi da ima s cim raditi(postavlja instalacije u kucama/zgradama) i nakon cca 50km eto adblue greske i jos 1200km dometa. Posto mu je kombi trebao, odma gasenje. Dobro da na renaultu ostaje garancija, da ne kuze.

A mercedes koristi iste sonde. Isto problemi vec na vrlo maloj kilometrazi i sonde se cekaju 4+mjeseci. Posto mercedes odma skuzi adblue off, pa se izgubi garancija to bas i nije neka opcija posto je kvaliteta mercedes na razini najjeftinijih proizvoda s wish-a. A djelova nema za kupiti. Mercedes je izdao notu da vlasnici takvih vozila dolaze u roku 1000km na reset adblue-a, da dobe 1000km ranga. Znaci ti moras paziti da ne predes tih 1000km, voziti se s check enginom u autu koji dode uredno preko 100 000E. Pametniji odma to vrate mercedesu i uzmu nesto starije, jer za ovo novo nema rijesenja.

• Sad 1

Taj adblue na Mercedesima i PSA grupaciji je strahota. Ja sam ih u 2 godine pogasio pa sigurno 200 komada.
Jedna stranka je potrosila >20kkn na nove OEM adblue komponente da bi nakraju zavrsio na adblue off koji idalje baci error i doseg 0km (ali auto idalje vozi bez problema) ako u digitalnom dashu odes na provjera razine aditiva, iako je ECU adblue off i kontroler adblue je odstekan, ali nemozes iz board computera izbrisat funkciju.

spacer.png

16 hours ago, fire said:

Ja sam čuo priče da se kao rezervar sebe.
A pazi ovo ako natočiš Ad Blue čim upali lampicu ok ali ako voziš malo više i dođeš pred kraj jedino tester pomaže.

Ja sam čuo priče da se kao rezervar sebe.
A pazi ovo ako natočiš Ad Blue čim upali lampicu ok ali ako voziš malo više i dođeš pred kraj jedino tester pomaže.
Neki kažu da je problem u čepu koji nema odušak i stvara se podtlak, meni su rekli kad točiš naftu odvrni i zavrni adblue čep...radio to na C3 Picasso 1.6hdi (100+kkm do totalke) i na Dusteru 1.5dci (72kkm do prodaje) i nije bilo problema...jedino je Duster jednom javio da nema Bluea (range 2400km) a natočio doslovno tjedan dana prije, zvao servis i rekli da pratim jel pada broj km a ako ne da prijavim na idućem servisu, nije padalo i na idućem servisu poništili grešku...

On 9/12/2022 at 9:18 AM, Kic said:

Heads up.

Samo je pitanje vremena kad ce i ovo testiranje bit obavezno u cijeloj EU:

https://www.egea-association.eu/netherlands-to-start-particulate-measuring-system-on-1-july-2022/

Od 1.1. iduce godine u nekim EU zemljama, kod nas trenutno ne, iako, koliko cujem u CVH je na testiranju Bosch BEA 090, dakle moglo bi i kod nas doci uskoro, a to je onda kraj skidanju DPF-ova:

https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/en/new-bosch-bea-090-particle-counter-to-complement-testing-of-exhaust-emissions-from-modern-diesel-vehicles-245019.html

S druge strane kod nas jos uvijek vrijedi metoda od 200 kn u pepeljari, ali nakon ovakvih akcija i u CVH su postali oprezni:

UHVAĆENI PREVARANTI U OSIJEKU: / Trojica zaposlenika stanice za tehnički pregled puštali neispravna vozila

https://net.hr/danas/crna-kronika/uhvaceni-prevaranti-u-osijeku-trojica-zaposlenika-stanice-za-tehnicki-pregled-pustali-neispravna-vozila-c6d2368c-b1c3-11eb-8d0a-0242ac130064

On 10/11/2022 at 11:55 AM, semper said:

Rifter 85tkm emoji3590.pngf272cd7b41f024409b9edd6c0408a09e.jpg

22 hours ago, fire said:

Recimo Eolys nije imao problem s kristaliziranjem kao urea na Peugeotovom AdBlue sustavu. Mozes ga propuhivati do sutra, ali ako dijagnostika kaze "additive level - low" i vrecica je probusena, radis samo nepopravljivu stetu. Sustav nema aditiva, nista od regeneriranja, filter se samo puni. Ova greska s gornje slike je generalna greska i nije nuzno vezana uz dpf/regeneraciju/aditiv, spominju se i injektori, smjesa goriva i sl., najbolje je otici na dijagnostiku, pa vidjeti ostale greske koje se javljaju.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...