Boky Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 kako vi klompicirate stvari...a mogli ste vec sve 50 puta rjesit :doh: dan 1 - " Dobar dan citius, doslo je do raznih nesuglasja i gluposti, ajmo to ko ljudi rjesit!, vrati mi serijsku mapu gore, idemo u CVH, nakon toga mi stavi stage 1 mapu, idemo u cvh ponovno, ukoliko razlika bude koliko se obecava, placam punu cjenu remapa i valjke, ukoliko ne bude, valjke djelimo pola-pola, a remap ne placam i vratite mi serijsku mapu, jel moze? " - " Moze "... i gotovo...:drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axell Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Bilo bi to tako da je Citius bio voljan to uraditi.... Ali hebiga, izgleda covjek znao sta je posrijedi sa mapom pa nije htio ni cuti za to...... Na obraz mu brate... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boky Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 ma sumnjam...to se trebalo odmah prvi dan s citiusom dogovorit, ukoliko on pristane na to, super...ako ne ides dalje kod drugog...bar kod nas mozes remapirat auto na 20 mjesta... a citius uvijek govori da stoji iza svog posla, tako da mislim da mu netko dode s ovakvim prijedlogom bi prihvatio,jer nema sta izgubit. mislim, ja nebi osobno nikad ni remapirao auto kod nekog ko mi nebi nudio povrat novaca ukoliko mapa ne valja...a i sumnjam da bi takva osoba ikada onda uspjela u tom poslu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jady Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 jedno glupo pitanje....bez uvrede ili slicnog....kak auto ide bolje kad je blokada maknuta???kolko znam,po svojem autu,mi blokada moza na 8t upm biti,turbina druka samo do 4200 ( tdi u mom slucaju)... ne kuzim tu neke stvari i necu se mjesat ili komentirati,al ovo me cudi pa sam htio samo pitat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrunoL Posted April 8, 2009 Author Share Posted April 8, 2009 Ovako, ne želim ništa prejudicirati, ovdje ću samo iznesti činjenice.Racer (u daljnjem tekstu Kruno) je došao kod Citiusa remapirati auto kako bi Citius vratio dug prema Xmanu (u daljnjem tekstu Bero) koji je napravio višestruko neuspješnim remapiranjem Renault Clia Sport 197. Kruno je platio Beri novce za remapiranje svog auta te se dogovorio sa Citiusom za STAGE 1 remap. Spletom okolnosti (već smo to apsolvirali) Kruni je nakon remapiranja riknuo 6 mjeseci star akumulator koji je do toga trena radio besprijekorno. Kruno je uz odobravanje Citiusa kupio novi akumulator te ga dao ugraditi. Nakon par dana našli smo se Citius, Rudy, Kruno i ja na cesti u Vrbanima zato jer Citius nije htio ići u birc na razgovor. Već je tada i tamo bilo jasno da on neće snositi nikakve financijske reperkusije jer „nije on kriv već ventilatori koji su radili za vrijeme remapa, oni su ispraznili akumulator“. Dakle, čovjek je priznao da se je akumulator ispraznio uslijed remapa koji je on radio, ali nije on kriv jer nije on ispraznio akumulator već ventilatori koji su radili. Već i prilikom samog remapa došlo je do određenih „poteškoća“ – naime, navodno su Grci Citiusu poslali Stage 2 umjesto prije dogovorene Stage 1 mape. Kruno je pristao da mu Citius stavi Stage 2 mapu i kada Kruno kaže da je zadovoljan da mu onda nadoplati za Stage 2 mapu. Pošto Kruno do tada nije imao riješen usis niti ispuh, Citius mu nudi i u konačnici prodaje BMC panel filter sa pripadajućom opremom (Recharge Kit) te mu tvrdi da će mu snaga pošto nema ispuh biti između Stage 1 i Stage 2. Dakle, njegova snaga bi trebala biti +260ks i +310Nm. Nakon remapiranja Kruno je rekao da mu auto ide znatno bolje nego prije (identično kao u Berinom slučaju). Nakon što se stao sa Alenp-om (u daljnjem tekstu Alen), vidio je da ga dobiva za 2-3 dužine auta, a prije remapiranja bili su isti. Već mu je tada bilo sumnjivo da on koji bi trebao imati 260+ ks (uzevši u obzir da je auto ispravan) i ima snagu između Stage 1 i Stage 2 ostavlja za 2-3 dužine auto od 210ks (mjerenih u CVH). Nakon što je Alen došao sa servisa, Kruno i on su se stali te je Kruno izgubio. Kako bi bilo sve „regularno“ i ne bi se pričalo okolo da je Kruno pustio gas kojim slučajem, Kruno je dao Balevu koji je glasio kao nezavisan, da vozi njegov auto. Krunin R26 je opet izgubio za istu razliku. Tu istu večer Kruno se stao sa Micekom koji ima izmjereno 235ks u CVH te ponovo izgubio. To je porazan rezultat s obzirom da je sam Micek izjavio da šalta na 5500rpm. Na famoznoj kavi sa Citiusom gdje smo bili Kruno, Rudy i ja Kruno je rekao Citiusu da nije zadovoljan činjenicom kako mu auto ide te da traži povrat novaca, da neće inzistirati na refundiranju novaca za akumulator pošto je mogao isti tražiti preko Renaulta. Citius se je na to okrenuo prema nama i pogledao prvo mene zatim Rudya i rekao unoseći se Rudyu u lice: „Ti misliš da se ja bojim Rudya, hoćeš da vam sada svima ovdje pičku razbijem?!“ i nakon toga: „Pare na stol pička ti materina, a onda ćemo pričat!“. Nakon toga mu je Kruno rekao mu on nema namjeru davati novce za nešto što nije dobio. Citius mu je rekao da on čak može vidjeti kada se netko spajao na OBD port na što mu je Kruno rekao da nema problema, da jedini koji su se nakon njega spajali na OBD port su bili ljudi u Renault servisu koji su mjerili pritisak turbine (to tvrdim odgovorno i s punom krivičnom odgovornošću). Citius je rekao da želi da Kruno ide na valjke u CVH na što je Kruno odmah pristao, a Citius pomalo iznenađen njegovom reakcijom rekao je: „Pa široko ti polje“. Nakon te kave pokušali smo organizirati mjerenje u CVH, ali također splet nesretnih okolnosti nas je onemogućio da izmjerimo auto prvi puta (prvo nisu mogli naći daljinski, onda nisu imali zraka u kompresoru,…), ali je zato uspjelo drugo mjerenje pod budnim okom Citiusa i njegovog „prijatelja“ koji je bio, kako sam čuo, zadužen za punjač akumulatora. Auto je na valjcima u CVH izmjeren na 220ks i 289,2 Nm. Nakon što je auto izmjeren, Citius je navodno prekopirao mapu sebi na notebook kako bi je poslao na analizu Grcima. Nakon 2-3h Citius šalje Kruni SMS da to nije njegova mapa te da ima dokaze. Kruno je poludio na to te me pita šta se može napraviti. Ja zovem Hansa (radi za Renault kao tehnički savjetnik) da li možemo u 21.30h doći kod njega da pogleda kada je zadnji puta reprogramiran ECU. Hans odgovara potvrdno te idemo kod njega u V.Goricu. Hans se spaja sa Clip Tool-om, alatom koji koriste u Renaultu, i u logu piše – PAZITE SADA OVO! – DATUM ZADNJE REPROGRAMACIJE: X.Y.2008. Nakon toga, Hans i Kruno sjedaju u R26 i idu izmjeriti tlak turbine – 0,85bar. Isto toliko koliko i stock auto puše. Sutradan se Kruno čuo sa Citiusom koji sada tvrdi da je unutra STOCK MAPA!!!! Naravno, nismo mogli vjerovati u to posebice zato jer ta ista „stock“ mapa ima POMAKNUTU BLOKADU?! Nakon toga Citius njemu tvrdi da je to stock mapa s pomaknutom blokadom?! Kada ni to "nije prošlo", počeo je tvrditi da je unutra safe mode mapa?! Dalje od toga ne znam i ne želim se miješati, ali samo sam napisao činjenice. Nisam čak ni svoja razmišljanja i pretpostavke / špekulacije napisao. Šta su se kasnije Kruno, Bero i Citius dogovarali, ne znam. P.S. Ne bih se miješao u cijelu ovu priču da me se nije javno blatilo po forumu da sam lažov, obmanjivač, manipulator:censored:…Naprosto ne mogu gledati kako mi netko vara prijatelja/prijatelje. Jbga, znam, glup sam…nisam se trebao miješat. :doh: P.P.S. Sada se vi koji sumnjate, zapitajte da li bi smo mi išli kroz sve ovo sranje da samo htjeli nekoga smuljati? Zašto bi to uopće radili? Koja je moja/naša korist od propasti Citusa? Dajte se malo to zapitajte... Sada stvarno EOD od mene... OVO JE SVE TOCNO.. Hvala kaj si napisao umjesto mene... Ja sam sada sletio u španjolsku... Svima kojima jos nije jasno zasto auto nije izmjeren sa stock mapom evo objasnjenje... U ponedjeljak popodne je auto izmjeren sa stage 2 mapom ili kak citius kaže sa nekom mapom koja nije njegova...(to je rekao nakon sto je izvukao mapu nakon mjerenja u cvh)... U utorak sam isao u Renault servis da mi stave stock mapu ali posto imam zadnji model mape nisu mi ga mogli remapirati... U utorak popodne mi je citius stavio stock mapu a nakon toga cvh vise nije radio bilo je prekasno... Nažalost danas nisam stigao izmjeriti jer sam putovao za spanjolsku... Citius je rekao vratiti novce.. Kada smo jucer bili na kavi rekao mi je da ta mapa u autu nije njegova a na moj auto se nitko nije spajao a kamoli mjenjao mape tako da neznam cija je onda... Htio sam dokazati da je mapa od citiusa u autu ali nažalost nije moguce jer piše da je zadnji put dirano po kompu u 2 mjesecu 2008 to Hans može potvrditi... Neznam iz kojeg se razloga ne vidi mapiranje od strane citiusa... eto sada je u autu stock mapa auto ide isto kao i prije 2 dana... Ako nekome nesto nije jasno neka procita RENEOV POST IZNAD MENE I ONDA MOJ ZA OBJASNJENJE ZASTO NIJE IZMJERENA STOCK MAPA NA VALJCIMA ... Sa ta 2 posta bi mu sve trebalo biti jasno... Ja se jos jednom ispricavam jer nema mjerenja sa stock mapom ali nije do mene nego se jednostavno nije stiglo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrunoL Posted April 8, 2009 Author Share Posted April 8, 2009 Potpis na raptorov post OVO JE SVE TOCNO.. Hvala kaj si napisao umjesto mene... Ja sam sada sletio u španjolsku... Svima kojima jos nije jasno zasto auto nije izmjeren sa stock mapom evo objasnjenje... U ponedjeljak popodne je auto izmjeren sa stage 2 mapom ili kak citius kaže sa nekom mapom koja nije njegova...(to je rekao nakon sto je izvukao mapu nakon mjerenja u cvh)... U utorak sam isao u Renault servis da mi stave stock mapu ali posto imam zadnji model mape nisu mi ga mogli remapirati... U utorak popodne mi je citius stavio stock mapu a nakon toga cvh vise nije radio bilo je prekasno... Nažalost danas nisam stigao izmjeriti jer sam putovao za spanjolsku... Citius je rekao vratiti novce.. Kada smo jucer bili na kavi rekao mi je da ta mapa u autu nije njegova a na moj auto se nitko nije spajao a kamoli mjenjao mape tako da neznam cija je onda... Htio sam dokazati da je mapa od citiusa u autu ali nažalost nije moguce jer piše da je zadnji put dirano po kompu u 2 mjesecu 2008 to Hans može potvrditi... Neznam iz kojeg se razloga ne vidi mapiranje od strane citiusa... eto sada je u autu stock mapa auto ide isto kao i prije 2 dana... Ako nekome nesto nije jasno neka procita RENEOV POST IZNAD MENE I ONDA MOJ ZA OBJASNJENJE ZASTO NIJE IZMJERENA STOCK MAPA NA VALJCIMA ... Sa ta 2 posta bi mu sve trebalo biti jasno... Ja se jos jednom ispricavam jer nema mjerenja sa stock mapom ali nije do mene nego se jednostavno nije stiglo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Nakon 2-3h Citius šalje Kruni SMS da to nije njegova mapa te da ima dokaze. Kruno je poludio na to te me pita šta se može napraviti. Ja zovem Hansa (radi za Renault kao tehnički savjetnik) da li možemo u 21.30h doći kod njega da pogleda kada je zadnji puta reprogramiran ECU. Hans odgovara potvrdno te idemo kod njega u V.Goricu. Hans se spaja sa Clip Tool-om, alatom koji koriste u Renaultu, i u logu piše – PAZITE SADA OVO! – DATUM ZADNJE REPROGRAMACIJE: X.Y.2008. Nakon toga, Hans i Kruno sjedaju u R26 i idu izmjeriti tlak turbine – 0,85bar. Isto toliko koliko i stock auto puše. Sutradan se Kruno čuo sa Citiusom koji sada tvrdi da je unutra STOCK MAPA!!!! Naravno, nismo mogli vjerovati u to posebice zato jer ta ista „stock“ mapa ima POMAKNUTU BLOKADU?! Nakon toga Citius njemu tvrdi da je to stock mapa s pomaknutom blokadom?! Kada ni to "nije prošlo", počeo je tvrditi da je unutra safe mode mapa?! kako "neocekivan" rasplet :bag::bag: :dots::dots: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axell Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Stvarno je nevjerovatna osoba taj Citius, moram reci da sam prije imao jako visoko misljenje o doticnom clanu, narocito nakon nekih njegovih postova od prije. Ovo sto se desilo je toliko neozbiljno od nekoga ko se predstavlja za profesionalca i koji koristi ovaj forum da bi reklamirao svoju firmu. I sta se desi na kraju? Pa za hebenih 200-300 eura gubis obraz, blatis firmu i na kraju krajeva gubis potencijalne musterije.... Apsolutno ne stavljam se ni na ciju stranu, ali ovih 30-ak stranica je meni bilo sasvim dovoljno da steknem utisak da je drug Citius veliki petljanac..... Mislim, sta je frajer ocekivao??? Da ce momak popusiti foru da mu je auto sada cipano?? I jos jedno pitanje, ne razumijem se u mapiranje, pa me cisto informativno zanima, zar ne bi trebalo pokazati kad su ga spojili na tester da je mapa promijenjena od strane Citiusa ili sta vec? Mislio sam da CPU pamti te promjene Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 kako "neocekivan" rasplet :bag::bag: :dots::dots: drito :lol: slicno cipanje je imao i dinkec na svojoj staroj jtd :drink: :drink: horor Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 drito :lol: slicno cipanje je imao i dinkec na svojoj staroj jtd :drink: :drink: horor kod kog? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 http://www.imdb.com/title/tt0086793/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 kod kog? . citius kako se sjecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 citius kako se sjecam dobro se sjecas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Originally Posted by Raptor6767 Nakon 2-3h Citius šalje Kruni SMS da to nije njegova mapa te da ima dokaze. Kruno je poludio na to te me pita šta se može napraviti. Ja zovem Hansa (radi za Renault kao tehnički savjetnik) da li možemo u 21.30h doći kod njega da pogleda kada je zadnji puta reprogramiran ECU. Hans odgovara potvrdno te idemo kod njega u V.Goricu. Hans se spaja sa Clip Tool-om, alatom koji koriste u Renaultu, i u logu piše – PAZITE SADA OVO! – DATUM ZADNJE REPROGRAMACIJE: X.Y.2008. Nakon toga, Hans i Kruno sjedaju u R26 i idu izmjeriti tlak turbine – 0,85bar. Isto toliko koliko i stock auto puše. Sutradan se Kruno čuo sa Citiusom koji sada tvrdi da je unutra STOCK MAPA!!!! Naravno, nismo mogli vjerovati u to posebice zato jer ta ista „stock“ mapa ima POMAKNUTU BLOKADU?! Nakon toga Citius njemu tvrdi da je to stock mapa s pomaknutom blokadom?! Kada ni to "nije prošlo", počeo je tvrditi da je unutra safe mode mapa?! ja bi se nadovezo na ovo... moj program isto ne mjenja datum reprogramiranja ECU-a kod chipiranja tak da vam to nije neki pokazatelj to je dobro kad neko hoče chipirat auto u garanciji ali se nažalost nedavno (u Fiat grupi) pojavi brojač koji pokazuje kolko je puta ECU reprogramiran pa na kontu toga se može zaključit dali je na autu nešto rađeno ili ne...navodno za određena modele ECU-a posotoji fora da se to može pobrisat Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 neka se ja trebam ugasiti kako racer kaže,a i sam sam rekao da neću više....ali opet mi nije jasno... DI JE MERENJE PRIJE CITIUSOVOG ČIPANJA KOJE TVRDITE DA IMA?????? to mi nije nikako jasno.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dev Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 neka se ja trebam ugasiti kako racer kaže,a i sam sam rekao da neću više....ali opet mi nije jasno...DI JE MERENJE PRIJE CITIUSOVOG ČIPANJA KOJE TVRDITE DA IMA?????? to mi nije nikako jasno.... Pročitaj zadnjih par podužih postova sa razumjevanjem pa će ti bit jasno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 recesija je...štedimo vodu....i ja se odavde ispisujem....samo nikoga ne treba pljuvati javno bez dokaza.... Dokaza imaš koliko hoćeš,još u petak završno mjerenje. dat cu im ja sestricnu da ju pokaraju skupa.Cemu onda cijela fama ako ju nisi u stanju dokrajcit, ja cu svoja kola neka, nekad cipat kod citiusa upravo zbog tvog topica. Baš si velikodušan što se tiče sestrične,mada ne znam kakve veze ima ona s čipanjem kod citiusa???? Što se tiče čipanja kod citiusa,kako bi rekli :"idi široko ti polje" ^ kak ti se da :doh: Admini dajte mu ban za predugacke postove Ti si mnogo neozbiljan:D drito :lol: slicno cipanje je imao i dinkec na svojoj staroj jtd :drink: :drink: horor Vidiš ovo za Dinkeca nisam znao,ali sam saznao kad je racer otvorio topic za neke druge primjere. btw LP iz Splita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 nisam uopce procitao topic ali sam cuo price.. i mene sad zanima jedna stvar.. kakav sad stg2 chip na serijala auto?! 16ks i 32Nm dobitak.. mene cudi da je izmjereno vise od serijale.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mt47000 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Baš si velikodušan što se tiče sestrične,mada ne znam kakve veze ima ona s čipanjem kod citiusa???? Što se tiče čipanja kod citiusa,kako bi rekli :"idi široko ti polje" pa kad je receno da ce citius i racer dogovorit i skupa napisat zavrsne rijeci. A onda mogu skupa i sestricnu mi karat, hint: skroz leva, pa ju mogu u talo resit, a ja cu ove dve kolegice, taman nas je 3 na 3, ali ako bi njih dvojica skupa onda 2 na 1 u zagradi sve puta 2. KIUIS, ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivwan19 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 mt4700 neozbiljan si mi... rade meni ponudi nekaj!!! :naughty::rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Kako nije bitaj jebeni papir, i te kako je bitan govori racer tu nekome da ode procitat prvi post i da ce mu sve bit jasno. Evo ja sad tu izjavljujem da si ti balev meni prodao konzolu, i da je ta ista konzola pokvarena i da mi jebes mater bla bla, i onda kad mi n u ostalom znas sta puca mi kurac, stvarno nema smisla se natezat, sad ce citius napisat a ja cu ga fino preporucit svim svojim prijateljima iz hdz-a i mi cemo svi cipat aute kod njega, cak cemo i sluzbeni bus cipat da se mozemo brzo vozit, i to sve kod citiusa. Pozdrav ak ti puca kurac koji si se kurac doso javit opce :lamo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 ovako, imam jedno pitanje, pa tko zna pouzdano, neka odgovori, onaj tko ne zna, neka suti... Jel se one test mape od recimo 24h, mogu same vratiti na stock mapu ili je potreban znaci ponovno remap, rucno? hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
mt47000 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 mt4700 neozbiljan si mi...rade meni ponudi nekaj!!! :naughty::rofl: ti imas mene koji ce ti kurac moja rodbina, javljam se da nakurim frku, hahaha, cijeli topic je sprdacina od otvorenja. Da me neko zajebe za nesto, dobar dan imas 3 sekunda da vratis pare, 2 su prosla. A ne forum ovo ono. Rijesenje ili sud, ili batina, kakav forum. Trakavica.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 ovako, imam jedno pitanje, pa tko zna pouzdano, neka odgovori, onaj tko ne zna, neka suti... Jel se one test mape od recimo 24h, mogu same vratiti na stock mapu ili je potreban znaci ponovno remap, rucno? hvala kake test mape? Link to comment Share on other sites More sharing options...
golfijaner Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Belma, a? :naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now