Jump to content

Kvalitetno ulje za turbo motor - koje?

Recommended Posts

Istina, Fiat/Alfa - Selenia. :thumbsup:

Ovo za driftere sam također čuo...i to u BMW-e stavljaju?

da, u BMWe, nekaj zbog hidropodizaca bla bla, to mi je brklja pricao i znam da tonci to stavlja u kockicu.

ma, josey, necu, pa da me naperes. :P

cak i auto brze peres od mene :lol:

da, u BMWe, nekaj zbog hidropodizaca bla bla, to mi je brklja pricao i znam da tonci to stavlja u kockicu.

ma, josey, necu, pa da me naperes. :P

cak i auto brze peres od mene :lol:

pa kad na raspolaganju imas 16kn onda moras :D

ako neko nije upucen, 6kn bajku caj

6kn meni caj

i ostalo 4kn pa na fax...

a jbg amo oprat auto :D

lol,

ajd brisi OT :D

btw, za ovo prvo, a mozda nalijem dizela ko i zadnji put na bengi kad si bio samnom :rofl:

Gledajuci brojke sva su ta ulja slicna.

http://www.oelbrack.ch/pdf/21704_Synqron_10W-50_Version_2008-5.pdf

http://www.silkoleneoil.com/pdf/PRO%20S%20RANGE.pdf

http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/motul/300v15w50.pdf

ali silkolene ima veci VI index, sto je dosta bitno ako se ulje dosta grije(turbina i to). Ako se dobro sjecam sto citao :)

Ako nekome treba mogu nabaviti silkolene 10w50 pro s za 100kn litra.

Edited by fire

U mog drift nissana je od prvog dana išao samo Motul 300V. Skupo, ali vrhunsko ulje. Ne sviđa mi se što ga ne mogu kupiti jednostavno, a tamo di ima cijena je nerealna.

Probao sam Castrol EDGE (duga priča) i pritisak je bio manji, a temperature na stazi više 10°C od Motula.

Čim sam nabavio Motul vratio se na njega.

Sad ću probati Sikolene u drugom turbo autu.

U mog drift nissana je od prvog dana išao samo Motul 300V. Skupo, ali vrhunsko ulje. Ne sviđa mi se što ga ne mogu kupiti jednostavno, a tamo di ima cijena je nerealna.

Probao sam Castrol EDGE (duga priča) i pritisak je bio manji, a temperature na stazi više 10°C od Motula.

Čim sam nabavio Motul vratio se na njega.

Sad ću probati Sikolene u drugom turbo autu.

Jel netko ima iskustva s Mobil 1 Extended performance 5W-30?

https://www.mobiloil.com:443/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil_1_Extended_Performance_5W-30.aspx

SIlkolene PRO S je u fici od kad ga je vise stavljao, sada je opet u fici i nikada problema

akula vozi kadetta na to ulje

mazda mx5 T je na tom ulju

cijenovno je tu negdje kdo i midland sto je hans preporucio.

da se razumijemo, ja ne trazim JEFTINO ulje, jeftino mi je pojelo bregaste :D nego trazim kompromis uloženo/dobiveno, a to je koliko vidim oko 100 kuna po litri

Posto ce mi fiat biti daily driver racunam sa izmjenom ulja na 7000km a najgore je to sto ja te kilometre natucem u taj tren

Ja sam za MOTUL, ali kad izracunam da mi treba 3x350 kuna to mi je fakat previse pa i da je zlatno ulje!

Ja sam koristio prije Mobil Formula Rally 5w50, ok ulje, ali su hidropodizači znali bit glasni. Sad već neko vrijeme koristim Selenia Racing 10w60, mijenjam ga na nekih 5k km jer i na specifikaciji piše da ga je potrebno češće mijenjati. Hidropodizači se ne čuju, motor se ne pregrijava. Zadovoljan sam s njime.

Po meni ovaj Motul 15w50 je ipak malo pregust za turbo motor, možda griješim.

Ako vam treba mogu vam za veće količine složit i dosta dobre cijene na Seleniu.

Gledajuci brojke sva su ta ulja slicna.

http://www.oelbrack.ch/pdf/21704_Synqron_10W-50_Version_2008-5.pdf

http://www.silkoleneoil.com/pdf/PRO%20S%20RANGE.pdf

http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/motul/300v15w50.pdf

ali silkolene ima veci VI index, sto je dosta bitno ako se ulje dosta grije(turbina i to). Ako se dobro sjecam sto citao :)

Ako nekome treba mogu nabaviti silkolene 10w50 pro s za 100kn litra.

bitne su vrijednosti, index je vizkoznost vs. temperatura i slazem se bolje je kad je visi - npr.Motul 300V 5W-40,

ali bitno je sta ti se realno dogadja u autu i kakave ulje ima karakteristike u tim okolnostima

trkaci seat WTCC vozi na 0W-30 ELF-u zbog sponzorstva naravno :) - temeperature u trci 80-120st.C, novi motor 2000km potrosi nista ulja, max.1dl ( prosjecni rpm-6 800-7200 ) do 2 500km i do 3000km se popne na 2-3dl/1000km. i ide reparatura, tj. novi blok i sve unutra - dovoljno da snaga padne do 10% i nemate apsolutno nikakve sanse osim voziti se zadnji i rizik da nesto pukne, takav sex kosta 20t eura svakih 3000 trkacih km

pa Hoze racunaj kolko kosta trkaci motor, stalno zaboravljate ovu jedinicu po vremenu, motor te kosta 100 000kn + 10 000 godisnje :lol: i mos se trkati :)

Cup TFSI leon je imao reparature svake 2 godine, vozio na motulu 300V 5W-40 nikad problemcica, potrosnja isto mizerija <1dl na 1000km

mijenjanje ulja u motoru svakih 1000km trkacih :)

samo imajte na umu da je sve vrhunski obradjeno i top materijali jer je WTCC motor radio na vodi 130st.C i ulju 200st.C i nije cvikao :lol::lol:

Ja sam koristio prije Mobil Formula Rally 5w50, ok ulje, ali su hidropodizači znali bit glasni. Sad već neko vrijeme koristim Selenia Racing 10w60, mijenjam ga na nekih 5k km jer i na specifikaciji piše da ga je potrebno češće mijenjati. Hidropodizači se ne čuju, motor se ne pregrijava. Zadovoljan sam s njime.

Po meni ovaj Motul 15w50 je ipak malo pregust za turbo motor, možda griješim.

Ako vam treba mogu vam za veće količine složit i dosta dobre cijene na Seleniu.

A jel se kod tebe može nabaviti Mobil 1 Extended performance 5W-30 i kolika je cijena?

P.S. poslao sam ti na PM molbu vezano za boost solenoid od RS-a (za onu K16 turbinu). Nije hitno, ali kad uhvatiš vremena.. :)

Jel ta cijena (300Kn za 2L za 5W-30) samo za cash ili može i preko računa?

Cijene su sljedeće:

5W40 380kn/2L - 20% = 304 kn/2L

15W50 350kn/2L - 20% = 280 kn/2L

Ne mogu ti izdavati robu bez računa, dakle, naravno da može - dapače.

Meni svejedno R1, obični gotovinski. Bitno je samo da nije preko kartice. :thumbsup:

Nemam ti kod sebe 300V cjenike, a dobavljač ne radi jer su na kolektivnom - imao sam baš ovih dana par upita za ta ulja...

P.S. Ne, nisam zaboravio na 20W60...:D

Edited by Raptor6767

Cijene su sljedeće:

5W40 380kn/2L - 20% = 304 kn/2L

15W50 350kn/2L - 20% = 280 kn/2L

Ne mogu ti izdavati robu bez računa, dakle, naravno da može - dapače.

Meni svejedno R1, obični gotovinski. Bitno je samo da nije preko kartice. :thumbsup:

To je 304 kn/2L s PDV-om ili bez?

Jel prodaješ i Mobil 1?

To je 304 kn/2L s PDV-om ili bez?

Jel prodaješ i Mobil 1?

Dakle, to je MPC - znači maloprodajna cijena sa 23% PDV-a. Mogu ti dati gotovinski račun, R1 račun, možeš mi platiti virmanski putem ebankinga, gotovinski R1,...

Držimo:

Castrol

ELF

GM

INA

Motul

Mobil

Rivanol

Selenia

Shell

Total

Valvoline

Od aditiva isključivo Liqui Moly, dok njihova ulja ne držimo.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...