biciklist Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Istina, Fiat/Alfa - Selenia. :thumbsup: Ovo za driftere sam također čuo...i to u BMW-e stavljaju? da, u BMWe, nekaj zbog hidropodizaca bla bla, to mi je brklja pricao i znam da tonci to stavlja u kockicu. ma, josey, necu, pa da me naperes. cak i auto brze peres od mene :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 da, u BMWe, nekaj zbog hidropodizaca bla bla, to mi je brklja pricao i znam da tonci to stavlja u kockicu. ma, josey, necu, pa da me naperes. cak i auto brze peres od mene :lol: pa kad na raspolaganju imas 16kn onda moras ako neko nije upucen, 6kn bajku caj 6kn meni caj i ostalo 4kn pa na fax... a jbg amo oprat auto lol, ajd brisi OT btw, za ovo prvo, a mozda nalijem dizela ko i zadnji put na bengi kad si bio samnom :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja do sada točio Shell Helix Ultra 5W40. Ulje je skroz ok prvih 5tkm. Nakon toga počinje lagana potrošnja ulja i uskoro slijedi promjena . Metro, kad je na akciji, a to je dosta često, oko 70 kn/lit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STI Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Motul 300V godinama, Honda CTR, Subaru STI, Mitsubishi EVO, Clio Sport, Swift Sport... Uvijek zadovoljan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa_vd Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 MOTUL 300V 15W50 competition Jedino ulje na bazi estera,koristi ga največi dio svjetske tuning scene! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 MOTUL 300V 15W50 competition Jedino ulje na bazi estera,koristi ga največi dio svjetske tuning scene! di se može kupiti ovo ulje u dalmaciji i ima li ga di u splitu za kupiti? i koliko je litra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 nema litra nego pakiranje od 2L 320kn ako su vodice u dalmaciji onda ima ako nisu onda nema posalji frzopu peem, forumasima daje popust Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 (edited) Gledajuci brojke sva su ta ulja slicna. http://www.oelbrack.ch/pdf/21704_Synqron_10W-50_Version_2008-5.pdf http://www.silkoleneoil.com/pdf/PRO%20S%20RANGE.pdf http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/motul/300v15w50.pdf ali silkolene ima veci VI index, sto je dosta bitno ako se ulje dosta grije(turbina i to). Ako se dobro sjecam sto citao Ako nekome treba mogu nabaviti silkolene 10w50 pro s za 100kn litra. Edited January 5, 2010 by fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 A kakva su Meguin ulja? Ima netko mozda iskustva s njima? Imaju jeftinu ful sintetiku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 U mog drift nissana je od prvog dana išao samo Motul 300V. Skupo, ali vrhunsko ulje. Ne sviđa mi se što ga ne mogu kupiti jednostavno, a tamo di ima cijena je nerealna. Probao sam Castrol EDGE (duga priča) i pritisak je bio manji, a temperature na stazi više 10°C od Motula. Čim sam nabavio Motul vratio se na njega. Sad ću probati Sikolene u drugom turbo autu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 U mog drift nissana je od prvog dana išao samo Motul 300V. Skupo, ali vrhunsko ulje. Ne sviđa mi se što ga ne mogu kupiti jednostavno, a tamo di ima cijena je nerealna.Probao sam Castrol EDGE (duga priča) i pritisak je bio manji, a temperature na stazi više 10°C od Motula. Čim sam nabavio Motul vratio se na njega. Sad ću probati Sikolene u drugom turbo autu. Jel netko ima iskustva s Mobil 1 Extended performance 5W-30? https://www.mobiloil.com:443/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil_1_Extended_Performance_5W-30.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 SIlkolene PRO S je u fici od kad ga je vise stavljao, sada je opet u fici i nikada problema akula vozi kadetta na to ulje mazda mx5 T je na tom ulju cijenovno je tu negdje kdo i midland sto je hans preporucio. da se razumijemo, ja ne trazim JEFTINO ulje, jeftino mi je pojelo bregaste nego trazim kompromis uloženo/dobiveno, a to je koliko vidim oko 100 kuna po litri Posto ce mi fiat biti daily driver racunam sa izmjenom ulja na 7000km a najgore je to sto ja te kilometre natucem u taj tren Ja sam za MOTUL, ali kad izracunam da mi treba 3x350 kuna to mi je fakat previse pa i da je zlatno ulje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja sam koristio prije Mobil Formula Rally 5w50, ok ulje, ali su hidropodizači znali bit glasni. Sad već neko vrijeme koristim Selenia Racing 10w60, mijenjam ga na nekih 5k km jer i na specifikaciji piše da ga je potrebno češće mijenjati. Hidropodizači se ne čuju, motor se ne pregrijava. Zadovoljan sam s njime. Po meni ovaj Motul 15w50 je ipak malo pregust za turbo motor, možda griješim. Ako vam treba mogu vam za veće količine složit i dosta dobre cijene na Seleniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 mozes mi PM cijenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
charger Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 2 Alfa: Koliko vidim taj Silkolene PRO S je isto ESTER ulje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa_vd Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 300V 15W50 comperition mogu riješiti za 280 kn za 2l 300V 5W40 power za 300kn 2l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Gledajuci brojke sva su ta ulja slicna.http://www.oelbrack.ch/pdf/21704_Synqron_10W-50_Version_2008-5.pdf http://www.silkoleneoil.com/pdf/PRO%20S%20RANGE.pdf http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/motul/300v15w50.pdf ali silkolene ima veci VI index, sto je dosta bitno ako se ulje dosta grije(turbina i to). Ako se dobro sjecam sto citao Ako nekome treba mogu nabaviti silkolene 10w50 pro s za 100kn litra. bitne su vrijednosti, index je vizkoznost vs. temperatura i slazem se bolje je kad je visi - npr.Motul 300V 5W-40, ali bitno je sta ti se realno dogadja u autu i kakave ulje ima karakteristike u tim okolnostima trkaci seat WTCC vozi na 0W-30 ELF-u zbog sponzorstva naravno - temeperature u trci 80-120st.C, novi motor 2000km potrosi nista ulja, max.1dl ( prosjecni rpm-6 800-7200 ) do 2 500km i do 3000km se popne na 2-3dl/1000km. i ide reparatura, tj. novi blok i sve unutra - dovoljno da snaga padne do 10% i nemate apsolutno nikakve sanse osim voziti se zadnji i rizik da nesto pukne, takav sex kosta 20t eura svakih 3000 trkacih km pa Hoze racunaj kolko kosta trkaci motor, stalno zaboravljate ovu jedinicu po vremenu, motor te kosta 100 000kn + 10 000 godisnje :lol: i mos se trkati Cup TFSI leon je imao reparature svake 2 godine, vozio na motulu 300V 5W-40 nikad problemcica, potrosnja isto mizerija <1dl na 1000km mijenjanje ulja u motoru svakih 1000km trkacih samo imajte na umu da je sve vrhunski obradjeno i top materijali jer je WTCC motor radio na vodi 130st.C i ulju 200st.C i nije cvikao :lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 300V 15W50 comperition mogu riješiti za 280 kn za 2l300V 5W40 power za 300kn 2l Također, ako treba ekipi u ZG. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peras Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Preporuka za Mitsubishi 1.8 turbo, koja gradacija za ovo podneblje (Dalmacija)?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Također, ako treba ekipi u ZG. :thumbsup: Jel ta cijena (300Kn za 2L za 5W-30) samo za cash ili može i preko računa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja sam za MOTUL, ali kad izracunam da mi treba 3x350 kuna to mi je fakat previse pa i da je zlatno ulje! stavi seleniu, u TASu popust imas. ja to koristim i mjenjam svakih 5000-7000km, ovisno o financijama brijem da neces fulat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja sam koristio prije Mobil Formula Rally 5w50, ok ulje, ali su hidropodizači znali bit glasni. Sad već neko vrijeme koristim Selenia Racing 10w60, mijenjam ga na nekih 5k km jer i na specifikaciji piše da ga je potrebno češće mijenjati. Hidropodizači se ne čuju, motor se ne pregrijava. Zadovoljan sam s njime. Po meni ovaj Motul 15w50 je ipak malo pregust za turbo motor, možda griješim. Ako vam treba mogu vam za veće količine složit i dosta dobre cijene na Seleniu. A jel se kod tebe može nabaviti Mobil 1 Extended performance 5W-30 i kolika je cijena? P.S. poslao sam ti na PM molbu vezano za boost solenoid od RS-a (za onu K16 turbinu). Nije hitno, ali kad uhvatiš vremena.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 (edited) Jel ta cijena (300Kn za 2L za 5W-30) samo za cash ili može i preko računa? Cijene su sljedeće: 5W40 380kn/2L - 20% = 304 kn/2L 15W50 350kn/2L - 20% = 280 kn/2L Ne mogu ti izdavati robu bez računa, dakle, naravno da može - dapače. Meni svejedno R1, obični gotovinski. Bitno je samo da nije preko kartice. :thumbsup: Nemam ti kod sebe 300V cjenike, a dobavljač ne radi jer su na kolektivnom - imao sam baš ovih dana par upita za ta ulja... P.S. Ne, nisam zaboravio na 20W60... Edited January 5, 2010 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Cijene su sljedeće: 5W40 380kn/2L - 20% = 304 kn/2L 15W50 350kn/2L - 20% = 280 kn/2L Ne mogu ti izdavati robu bez računa, dakle, naravno da može - dapače. Meni svejedno R1, obični gotovinski. Bitno je samo da nije preko kartice. :thumbsup: To je 304 kn/2L s PDV-om ili bez? Jel prodaješ i Mobil 1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 To je 304 kn/2L s PDV-om ili bez? Jel prodaješ i Mobil 1? Dakle, to je MPC - znači maloprodajna cijena sa 23% PDV-a. Mogu ti dati gotovinski račun, R1 račun, možeš mi platiti virmanski putem ebankinga, gotovinski R1,... Držimo: Castrol ELF GM INA Motul Mobil Rivanol Selenia Shell Total Valvoline Od aditiva isključivo Liqui Moly, dok njihova ulja ne držimo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now