Jump to content

Simptomi "pretople" svijecice?

Recommended Posts

Pa zar nisi ti napisao par postova prije da iridiumske svjećice koštaju zato što imaju veliku koncentraciju tog skupog materijala i da je zapravo to jedini razlog zašto je tako skupa? Sad će još ispasti da postoji bakar i "super bakar" :D.

Ako se dobro sjećam nisam napisao da je "jedini" - to je možda glavni razlog. Znaš i sam da proizvodi po narudžbi (a takvi su uvijek rađeni i u manjim serijama) znače dodatni trošak za proizvođača pa ti on to uredno naplati. A ako je još zapakirano u kutijicu s brandom u čiju reklamu je uložena velika lova onda ti to naravno isto naplate.

J.. ga, tak sistem šljaka, htjeli mi to ili ne..

• Replies 144
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Ako se dobro sjećam nisam napisao da je "jedini" - to je možda glavni razlog. Znaš i sam da proizvodi po narudžbi (a takvi su uvijek rađeni i u manjim serijama) znače dodatni trošak za proizvođača pa ti on to uredno naplati. A ako je još zapakirano u kutijicu s brandom u čiju reklamu je uložena velika lova onda ti to naravno isto naplate.

J.. ga, tak sistem šljaka, htjeli mi to ili ne..

Kruno, daj budi ozbiljan :lol:. U ovom slučaju jedini dodatni trošak je jeb*na marža, koju plaća krajnji kupac, a koja je rezultat stravično dobro osmišljenog mehanizma propagande (koliko je dobar i sam svojim primjerom slijepog vjerovanja potvrđuješ). Pa ne pričamo o varijabilnoj geometriji ventila :doh:, nego o faking svjećicama, koje, ne bi vjerovao, i naši susjedi u Bosni rade izvrsno, a koštaju manje od kutije duhana :D.

Kruno, daj budi ozbiljan :lol:. U ovom slučaju jedini dodatni trošak je jeb*na marža, koju plaća krajnji kupac, a koja je rezultat stravično dobro osmišljenog mehanizma propagande (koliko je dobar i sam svojim primjerom slijepog vjerovanja potvrđuješ). Pa ne pričamo o varijabilnoj geometriji ventila :doh:, nego o faking svjećicama, koje, ne bi vjerovao, i naši susjedi u Bosni rade izvrsno, a koštaju manje od kutije duhana :D.

Jel to ono, "Bosna super", ha? Kud ide ovaj svijet ne bi me čudilo niti da one daju bolju iskru od tih mojih Denso.. :lol:

Ja sam krajem osamdesetih kupio za svoju staru kramu koju sam tada vozio (golf jedinica) valjda prve platinske svjećice (Bosch Platinum, crna kutijica, za ovu stariju ekipu koja će se sjećati)) koje su uopće proizveli. Auto je fakat išao bolje, ali svjećice su bile za baciti nakon manje od 10.000 km, a koštale su pola noge i jedan bubreg! :lol:

Da se ne bi lagali, ja kad sam ugradio ove Denso non-plus-ultra Iridium jedina razlika koju sam skužio je da, kad ESP aktivira power cut, e onda se auto brže oporavi od toga i uvjerljivije povuče. U svim ostalim slučajevima mi djeluju isto kao i stock. Doduše, ja sam odtada dignuo snagu sa 265 na 315KS (dakle i boost) i ne znam kako bi to podnijele stock svjećice, ali jedini razlog radi kojih sam ih zapravo kupio je kaj su bile zgodno šiljaste i pisalo je (vjerujmo marketingu!) da budu šljakale 100.000 km. Eto, tak je to bilo.. :D

Edited by Kova

... ali jedini razlog radi kojih sam ih zapravo kupio je kaj su bile zgodno šiljaste i pisalo je (vjerujmo marketingu!) da budu šljakale 100.000 km. Eto, tak je to bilo.. :D

E pa ja želim puno sreće majstoru koji ti ih bude skidao nakon 100k km :thumbsup:.

I da, Enker - Bosna super rules :dance3vs1:.

E pa ja želim puno sreće majstoru koji ti ih bude skidao nakon 100k km :thumbsup:.

Nekak mi se to baš i ne čini da bude problem. A ionak bude ga rješavao idući vlasnik.. ;)

I da, Enker - Bosna super rules :dance3vs1:.

Nemrem bulivit! Znači Beru se više ne nosi u 2 bara klubu? :lol:

evo ja genijalac sam rjesio pretoplu svjecicu! imam iskre i to tamo di treba!

iskra mi preskakala i radila ISKRAVAR na haubu umjesto u cilindar :D onda stavis izolaciju na bobinu kontakte i sve rjeseno > pun gas ne troka vise

P1000259.jpg

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...