Jump to content

Gume - FAQ

Recommended Posts

gume su stvarno ok al sam vise od njih ocekivao...

br.1 Bocnice su full mekane...

br.2 Ljepe samo kad su zagrijane, inace su prosjek

br.3 traju jednu sezonu i mozes vec mijenjati gumu na pogonskoj osovini

Sve u svemu, dao bih 7/10...samo radi te 3 tocke...

Sta stvarno?

Razmisljam koje da uzmem pa se neckam izmedu tih i GY assy-a i eventualno jos jedne..

Sta stvarno?

Razmisljam koje da uzmem pa se neckam izmedu tih i GY assy-a i eventualno jos jedne..

vozio sam ih prosle godine...ove godine vec moram dvije mijenjati..al mislim da cu onda preci na novi PS4s...

znaci ta RE050A boze kriste kakva guma ,em zuji , em je tvrda sama po sebi ,ziva katastrofa i ne znam zasto to jos nide ljudima

pa bas zato sto je tvrda je brutalna za zescu voznju po zavojima...auto je puno agilniji na volanu...na suhom je ta guma stvarno ok...

zato na kisi je na nivou save s3 (barem je moja takva bila, navodno japanske nisu)...

znaci ta RE050A boze kriste kakva guma ,em zuji , em je tvrda sama po sebi ,ziva katastrofa i ne znam zasto to jos nide ljudima

meni je u 18" bila jebena.

Bagy mislim da nemamo isti stil voznje, ja se ili taljegam po gradu preko lezecih ili sam na autoputu. Za oboje ce sigurno sasvim fino drzat.

Ok, ako se jako trosi, to mi ne pase, ali to moram sam vidjeti. Bitno mi je da je na mokrom kako treba, da mi auto ne plese.

Ja sam imao dva seta RE050 u 215/45 17 na Cliu RS 197 i RE050A u 235/45 17 na EVO 9 i obje su mi bile odlicne... I po suhome i po mokrome...

u svakom slucaju, to je kukanje na visokoj razini...dobre su one :)

budes ostatak sam procjenio :) uzivat ces sigurno :D

da da, first world problems :lol: Imas koliko, 100+ vise ks od mene a ja se nit ne sjecam kad sam zadnji put namjerno spalio gume, tak da.. :)

Ja sam imao dva seta RE050 u 215/45 17 na Cliu RS 197 i RE050A u 235/45 17 na EVO 9 i obje su mi bile odlicne... I po suhome i po mokrome...

nisam reko da je guma ko guma losa ,nego bucna je i jako tvrda

pa bas zato sto je tvrda je brutalna za zescu voznju po zavojima...auto je puno agilniji na volanu...na suhom je ta guma stvarno ok...

zato na kisi je na nivou save s3 (barem je moja takva bila, navodno japanske nisu)...

I koja je onda najbolje ljetna guma po tebi?

Meni je RE050A najbolja guma koju sam do sada vozio, a bila je super i po kisi.

Sad cu za Alfu uzimati Pirelli Pzerro jel ovaj Michelin Pilot Sport 3 qrca ne valja.

Hankook ventus v12 evo 2 koje sam uzeo na Brava su mi ok za lovu kostaju, ali daleko od RE050a.

kaj valjaju te RE070? Imao si ih Hawk?

Jos uvijek ih imam s tim da su odradile dobrih 12-13 tisuca km "lijepe" voznje hehehe ali i dalje ima dosta mesa i dalje se odlicno voze, po meni cak malo i bolje jer ga nemoram tjerat jako da po boku se vozim. Za nase aute i vjerojatno za tvoj kao i za moj stil voznje stvarno cestovne gume, a i šara je cudo a5102a406d92372e46e1a5c72c5ac180.jpg

Edit: a onaj burek da ako se vozis po kisi iznad 50 ili malo brze izletio si je cisti burek. naravno nije super za kisu ali nije ni losa

Edited by Hawkeye

I koja je onda najbolje ljetna guma po tebi?

Pa jos za sebe nisam našao savršenu. Mora imati tvrde bocnice, da vrijeme zagrijavanja ne uvijetuje pad performance-a od 50% i da koliko toliko izdrži dvije sezone :) nadam se da nova Michelin ps4s bude baš to :)

vozio sam ih prosle godine...ove godine vec moram dvije mijenjati..al mislim da cu onda preci na novi PS4s...

Koliko km su odradile?

Ja sam nekih 8-10000km na vredesteinu proslo ljeto i zadnje imaju nekih 6mm a prednje vise.

Ajmo rec da racunam na nekih 20000-25000km s zadnjima pa zamjena.

lovrek nemrem verovat kaj zboris :doh:

meni se pokazala R1r poluslick kao najbolja guma....kad ju dovedes u optimalnu radnu temp. mala ima gripa u pm...dok za kisu treba pazit pogtovo ak imate RWD :D

Df3DY72.jpg

a i šara je bolesnoća..

Edited by Miataoldschool

Daj pogldaj slike i razmak felge i asfalta. Pogotovo zadnje desne gume.

Pa ova slika kaj si stavio je prednja lijeva pa sam zato mislio... Ak su i zadnje takve, onda ocito nije do toga...

2 Miata: jbg, nismo svi bili po stazi i trkali se... ima nas tu i normalnih vozaca :)

Pa ova slika kaj si stavio je prednja lijeva pa sam zato mislio... Ak su i zadnje takve, onda ocito nije do toga...

2 Miata: jbg, nismo svi bili po stazi i trkali se... ima nas tu i normalnih vozaca :)

Grobnik ubija gume, moje RE050A su izgledale jos 3 puta gore jer sam bio siledzija :D

Nije do toga. Kažem ti da ponovo baciš pogled na slike i gdje da gledaš, pa guma mi se podvukla pod felgu jebote.

Grobnik ubija gume, moje RE050A su izgledale jos 3 puta gore jer sam bio siledzija :D

Kad ne znaš vozit. :P

Evo i jedne stare iz 2009. na R888 225/45/17 gumama - e tu je strugalo. Josip me nafukao ujutro da odemo "pogledati" track day...KW bile namještene na mekano - sve plastike ispod blatobrana su pojele (veliko hvala Balevu na poklonjenim plastikama nakon TD-a - uštedio mi bar 2kkn). :D

IMG_3827.jpg

Obratiti pozornost na bočnice kak su ravne, ne podvlače se pod felgu.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...