Mario_S3 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Mislim da je to bolja kombinacija jer 1.6 atmo je mrtvo puhalo a 1.2T je sigurno daleko živahniji motor budući je turbak ... i 100% da manje troši ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Jedini problem je sto ga "hrvat vulgaris" star 45-50 godina nece znati voziti...ugasit ce ga odmah s autoputa bez hladjenja kad stane u Macole na gulaš, drzat ce ulje unutra 20-25 tisuca km, gledat ce da ustedi na servisu pa ce uzet prvo ulje s police u Tokića, natankat ga gorivom upitne kakvoce negdje na privatnoj pumpi u nekoj pripizdini itd...ono sto mu je obican 1.6 8-ventilac oprostio, ovaj novi moderni turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem mu mozda nece oprostit...pa ce biti yebavanja majki po servisima itd. Nesto slicno kao kad je ekipa prije 10-15 godina masovno presla sa stojadina i tetrapaka na malo novije i u neku ruku modernije aute pa bilo psovanja egr-a, senzora protoka, potenciometara, lambdi, turbina, kompresora klime, preskupih guma itd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 e s ovim se slažem apsolutno! Bravisimo! P.S taj 1.2 mlinac i nije neki masterpis... imaju i onih svojih mana.... al to mi je kruh pa nek se kvare 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dereal Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 e tu si se vec zajebao 1.2 tsi ali ide fino ma znam da fino ide... frendica vozi seata leona sa tim motorom.. cist ok... nije neka jurilica... trosi oko 6-8 litara (ovisno o voznji) ali haaalloooo to je passat !!!! ak si skrt onda nemoj vozit passata... :no2::no2: to je barem moje misljenje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 pa cek.. si vozio passata 1.6 sa jadnih 100 i nesto konjica i taj turbo motor u passatu? sve je na strani turba iako je manja kubikaža osim eto trajnosti motora koju ostaje da vidimo.. Uostalom sjetite se starih limuzina koje su vozene vani pa recimo imas audi 100 a6 s 1.6 motorom.... i bmw 5icu isto s malim motorom.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Je frende...ali i Passat 1.2tsi je ispred kafica - Passat. A bome, ni susjedi s prozora ne vide jel pod haubom 2.0tdi ili 1.2tsi. Škrtac ili ne, svejedno je...selo/kvart/drustvo vidi Passata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 a ima i ljudi kojima konji nisu bitni pa to sta vozi passata s 100 benz konja neznaci da je šmeker bez pokrića... Eto na posao mi dolazi b6 passat 2005 1.6 i danas ima 36tkm.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Misljenja sam da se ipak takav auto ne kupuje s baznom opremom i osnovnim motorom. Ako se ima 180000 kuna onda se ima i 190000 kuna...primjera radi samo, nemam pojma koliko to uopce kosta. Najvise ih je na cestama sa 2.0tdi motorom koliko vidim i mislim da je to optimum za taj auto...nitko te ne tjera da ga gazis ako ima 140 konja, papucicu gasa malo slabije stiskas i sve 5, ako je covjek bas takav da se voli laganini vozit. Neznam nikog kome nije barem jednom mjesecno "pofalilo" 10-20 konja ili 30-40 Nm...u raznim situacijama. Spomenuo si 1.6 A6 ili Passat...imho bezveze, taj motor se i u Golfu mučio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 pa eto imas ga i u a6 c4 il 1.8 125ks u c5 a u passatu je to početni motor (znaci nemislim na najnoviju liniju passata) Nekome ulogu igra cijena i čemu bacat i tih 10tkn... il eto zbog zakona o kilowatima.. i ostalih xy stvari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Stvar izbora...ok, kao sto je MarioRc rekao...mozda (mozda) netko zbilja ima love za pristojno motorizirani A6 ali eto, zeli 1.6 benz. atmosferac. Ili mu zbilja ne treba nista snaznije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 isto kako nema smisla kupovati preslabe motore u tim autima veće klase, ali je po meni još besmislenije kupovati prejake motore.. 99% ih voze neki stariji ljudi, kojima je vrhunac 140kmh, i to ne vidi dalje od 2500rpm.. a budimo realni, tu je i 100ks sasvim dosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 ali nekad tako slabi veliki auti troše više od jačih 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipe Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 poćeli ste brijat nešt, ima ljudi koji stave dijete u auto, odvezu ga u vrtić, odu po kruh i doma...za to je dosta i 60 ks.... i manje ja se ne sjecam kad sam u potpunosti iskoristio svojih 60 konja :lol: al zato firminih 200+ svaki dan do kraja :thumbsup: i to ne zato sto sam skrtav, vec zato sto tih 60tak konja ne zove na stiskanje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riker Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 abvabvabvabvabvabvabvabvabvabvabv Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 (edited) zakaj bi svi auti morali imat +200 ks? poćeli ste brijat nešt, ima ljudi koji stave dijete u auto, odvezu ga u vrtić, odu po kruh i doma...za to je dosta i 60 ks.... dosta je i 60 ja s tim naperem 99% auta na cesti, na autoputu je malo problem al da se riješit sumanutim preticanjima po zaustavnoj, navlačenjem na nizbrdici i tak dok sa 200+ ks naprem 100% auta na cesti samo je to onak više dominiranje, ponižavanje , flawles victory, killing spree, you name it Edited September 27, 2011 by killercivic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagi Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 ali nekad tako slabi veliki auti troše više od jačih točno, kad vozim crvenog gLupa, potrošnja ne ide ispod 10l/100km ipak je sve u glavi...tj. ipak nemam ništa u glavi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riker Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 dok sa 200+ ks naprem 100% auta na cesti samo je to onak više dominiranje, ponižavanje , flawles victory, killing spree, you name it headshot? :notworthy: te špane po cesti su ionako jedan običan kurac ako znaš cestu napamet, možeš imat duplo sporiji auto i bit ili jednako brz ili brži. isto tako nošeni tom ideju i mišlju, moš imat ne znam kakvo mudo od auta, ako si prvi put na cesti, popušijo si prije nego uopće kreneš, garant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 passat 1.2 TSI :doh::doh::doh::doh: Odličan motor, pogoni i VW Touran, ali mislim da je u Passatu početna motorizacija 1.4 TSI/122 KS Kad smo kod Passata, neki dan u firmu stigla dva komada nova... ... 2.0 TDI/170 KS DSG 4 Motion Highline, Navi, 17", bi-xenon, bling ledice... hopaaaa 320 k Kn :doh: SVAKI!! da je bila full koža i još par stavaka ide i preko 350 k Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaykay Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 ima li netko na forumu 1.4 TSI sa 160ks? pikiram scirocco mk3 sa tim motorom, pa me zanimaju iskustva, savjeti i potrosnja? postoji li razlika od onih proizvedenih 2008 i 2011? (2.0 tsi me ne zanima jer je potrosnja pervelika a mjesecno radim oko 2000km, s druge strane dizel mi se cini preskup za takav auto) Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Ako radiš 25.000km godisnje mozda bi mogao razmisliti i o Shirocco 2.0TDI. U 5 godina to je 125.000km Benzinac trosi npr. 10 litara na 100km i to je 125.000kn za gorivo Dizel trosi npr. 7 litara na 100km i to je 87.500kn za gorivo. Razlika je 5000 EUR. Osim ako benzinac ne troši znatno manje, jer je cijena goriva gotovo jednaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Razlika se obično na cijeni dijelova istopi ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 kakvih dijelova? vw se ne kvari Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 kakvih dijelova? vw se ne kvari To isto imaš pravo...na početnoj cijeni samo je 5000e uštede . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaykay Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 ma mene generalno zanima kakav je taj 1.4 tsi, s obzirom da je to "novi" motor, i iako je proglasen najbolji motor 2008 i 2009, citao sam po stranim forumima da su se poceli kvariti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 http://www.tportal.hr/lifestyle/autozona/106767/Volkswagen-ce-otpiliti-kultni-1-4-TSI.html Naravno da je skupa proizvodnja kad na 1 prodani idu 2 zamjenska :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now