Lovrek Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Dakle, imam problem koji sam primjetio nedavno, a u zadnje vrijeme češće nego prije... Radi se o motoru 2.0 tdi (BKD) 127k km, u većim brzinama (4. , 5. i 6., ali zna se dogoditi i u 3. i 2.), kod otprilike pola gasa, na niskim okretajima, auto trese između 1.500 i 2.000 (2.200) okretaja, trokira, ne znam kak bi drugacije napisao... Svi filteri i ulje su promjenjeni prije 1.000,00 km (dogadjalo se i prije servisa), egr nikad nije ciscen, prva turbina (koja fucka vec 80k km), na autu nikad nije nista mjenjano osim klapne usisa i par grijaca.... Ulje se mjenja svakih 10k km... Ima tko kakvu ideju što bi moglo biti, na servisu nije izbacio grešku, a biseri u ovlaštenom servisu su mi tada rekli da se vozim na preniskim okretajima (???).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 baš osjetiš da motor trese neobično ili na niskim okretajima čuješ neke zvukove vibracije???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 Ma bas trese tolko da se cijeli auto trese.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 k uplung Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Kuplung ili getriba Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 (edited) Kaj nije nedavno kolega tu na forumu imao slicnih problema sa Ibizom 1.9 TDI, pa su mu rekli da je dif? Edit: Nasao sam http://www.myhraweb.com/showthread.php?37212-vibracije-tre%C5%A1nja-zujanje Inace ja bi isto rekao da je kuplung. Edited May 15, 2012 by _DEX_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Ma bas trese tolko da se cijeli auto trese.... pitam jer nedavno su mi se otpustile one plastike od usisa od kutijes filterom prema veznom i to je bilo za popizdit kak se čulo pa reko možda da nije to, al ak se cijeli auto trese onda smrdi na zamašnjak.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 uuuu.... nije dobro... kolko dođe ta igra? šta sve treba mjenjati? cijeli set ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 (edited) uuuu.... nije dobro... kolko dođe ta igra? šta sve treba mjenjati? cijeli set ili? oko 3500kn je VALEO cijeli set za 1.9 TDi, neznam jel isti na 2.0 mislim da nije Edited May 15, 2012 by GT Boca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 s obzirom da auto ima 195ks/420 nm, (serijski 140/320), neke preporuke za jaci set? ovi koji imaju ducane, a vidim da citaju (raptor, fokusicar npr), moze neka ponuda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 jedna mozda debilna ideja - nosaci motora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Čekam podatke na PM sa br.šasije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 jedna mozda debilna ideja - nosaci motora? nije debilna, moguce da je i to, jer su još prije rekli da je jedan napuko a ostali pokazuju znakove istrosenosti... samo meni je cudno da uvijek na istom broju okretaja, poslije sve ok... to je otprilike tu negdje gdje se turbina uključuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Nije niš čudno, moguće je da su ti i nosači motora, odi kod nekog da ti to pogleda, ovak nećeš prek foruma saznati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 Auto je naručen u PIA-u Jankomir u ponedjeljak, nisu mogli prije.... Zanima me šta bi sve moglo biti i koji iznos mogu očekivati da znam dal da auto ostavljam kod njih ili nakon dijagnostike uzmem van.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 nije debilna, moguce da je i to, jer su još prije rekli da je jedan napuko a ostali pokazuju znakove istrosenosti... samo meni je cudno da uvijek na istom broju okretaja, poslije sve ok... to je otprilike tu negdje gdje se turbina uključuje... onaj u sredini dolje hoće odlazit na njima pod normalno tak da priuje neg ispljuneš 1000eur za zamašnjak i izmjenu pregledaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 ako se ne varam, vec sam dobio ponudu prije od PIA-e za izmjenu sva 3 nosaca, cca 4k kn.... Kako se kreću cijene zamjenskih? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 I dalje čekam podatke o autu....:huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 ako se ne varam, vec sam dobio ponudu prije od PIA-e za izmjenu sva 3 nosaca, cca 4k kn.... Kako se kreću cijene zamjenskih? ak su tak skupi isplati ti se bit 2-3 dana bez auta skineš nosače i daš ih reparirat, cca 150-200 kn po komadu (ak treba puno gume možda i malo više al opet puno jeftinije od tih 4k kn) :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 ak su tak skupi isplati ti se bit 2-3 dana bez autaskineš nosače i daš ih reparirat, cca 150-200 kn po komadu (ak treba puno gume možda i malo više al opet puno jeftinije od tih 4k kn) :thumbsup: tko reparira to? trajnost? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 tko reparira to? trajnost? anđelko u vrapču trajnost neupitna tj. sigurno ko i bilo koji zamjenski i originalni, jedino treba pazit na tvrdoću gume da se nebi kasnije opet osjetile lagane vibracije od pretvrdog nosača.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 (edited) http://www.myhraweb.com/showthread.php?36851-Izrada-selena-nosa%C4%8Da-motora-itd za trajnost nemogu garantirat jer sam nedavno dao reparirat kod ovog čovjeka al mislim da bi trebalo bit ko original može ti napravit od različitih tvrdoća gume, prema želji edit: za anđelka pol foruma govori da čekaju nosače po par mjeseci Edited May 15, 2012 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 ok, hvala.. vidjet cu, ako je do nosaca, za kombinaciju sa PIA-om i tim covjekom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke6 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Ma zamašnjak garant Ciloj vw grupaciji je to boljka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 kak ti se auto ponaša dok radi na leru a ti stiščeš i otpuštaš pedalu od kvačila?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now