Jump to content

VCDS - VAG kodiranje - pitanja, upute, kabeli, softver

Recommended Posts

1 hour ago, KoSi79 said:

Ma koja oprema...  Golf 5 trendline to ima... :D

Prekidač mi je na retrovizoru desno... i sve po p.s-u ali mi ne radi...

Ako ne uspijem sam riješiti morati ću pitati u ovlaštenom da vidim kaj će reći...

To se moze u opcijama upalit koliko znam. Ako ih nemas u opcijama onda preko VCDSa upalis

3 minutes ago, tolt said:

Ja na VW imam u opcijama, upalim, ugasim radi .. ko bebica :)

Mozda je kod mene preko VCDS-a netko ugasio, pa mi ne funkcionira kad preko opcija upalim. Inace motor i sve ostalo radi uredno.

44 minutes ago, tolt said:

To se moze u opcijama upalit koliko znam. Ako ih nemas u opcijama onda preko VCDSa upalis

Preko VCDS-a sam dodao u opcije i provjerio da li je uključeno (prema nekim uputama s neta) na drugim mjestima unutar VCDS-a ali očito sam negdje nešto propustio ili moram memorirati prema Dariovim uputama...

Moram probati još...

28 minutes ago, _DEX_ said:

Mozda je kod mene preko VCDS-a netko ugasio, pa mi ne funkcionira kad preko opcija upalim. Inace motor i sve ostalo radi uredno.

ja mislim da i inace mozes vidjet neke opcije koje tvoj auto ne mora pod obavezno imat. Kod mene je recimo lane assist koji nis ne radi bez obzira na kvacicu

54 minutes ago, Xman said:

ja mislim da i inace mozes vidjet neke opcije koje tvoj auto ne mora pod obavezno imat. Kod mene je recimo lane assist koji nis ne radi bez obzira na kvacicu

Moze biti da je to. Samo mi je glupo da na highline opremi sa elektricnim sklapanjem retrovizora da nema to spustanje u rikverc. :doh1:

10 minutes ago, tigar_87 said:

Meni je to spuštanje retrovizora jedna od glupljih stvari na autu. Nema mi gore nego kad trebam paziti na usko negdje da ne zakacim, a retrovizor ode dole u pod :doh1:

pa nece spustit ako ne zelis ?

• Like 2

9 minutes ago, Dario said:

pa nece spustit ako ne zelis ?

Možda nece na VAG-u ali sam nedavno vozio auto, ne mogu se nikako sjetiti koji model je bio i nisam uspio podignuti retrovizor.

Odnosno jesam kad nisam bio u rikverc brzini

Edited by tigar_87

25 minutes ago, tigar_87 said:

Možda nece na VAG-u ali sam nedavno vozio auto, ne mogu se nikako sjetiti koji model je bio i nisam uspio podignuti retrovizor.

Odnosno jesam kad nisam bio u rikverc brzini

svakome na 0 mora bit off. cudno bi bilo da mozes upalit opciju a ne mozes ugasit

..bem ih štedljive ?

Nemam memory modul u retrovizoru,,,

Skužio prema uputama dole... sa stranice https://forums.ross-tech.com/showthread.php?11144-HEX-V2-2016-Golf-Sportwagen-Courtesy-Flash-and-mirror-dip

---

1. Go to the passenger side mirror module @ address hex52 and select Advanced Measuring values
  2. Either enter the word "mirror" into the dialogue box at the top of the list, or scroll-down to the "mirror" section.
  3. Place ticks in the 4 x boxes as shown on the RHS of my screen-shot below.

If your passenger side mirror assembly has a memory module, VCDS should report as per the values on the LHS picture. The values for X/Y coordinates might be different (these depend on the stored axial position of the mirror in the module - it's the return position, I think), but they must not be 255% and you must have the lower two values as shown below

sb2JR7U.png

Kod mene je mirror memory-install - not installed.

Grr...

Edited by KoSi79

15 minutes ago, KoSi79 said:

..bem ih štedljive ?

Skužio prema uputama dole... sa stranice https://forums.ross-tech.com/showthread.php?11144-HEX-V2-2016-Golf-Sportwagen-Courtesy-Flash-and-mirror-dip

---

1. Go to the passenger side mirror module @ address hex52 and select Advanced Measuring values
  2. Either enter the word "mirror" into the dialogue box at the top of the list, or scroll-down to the "mirror" section.

If your passenger side mirror assembly has a memory module, VCDS should report as per the values on the LHS picture. The values for X/Y coordinates might be different (these depend on the stored axial position of the mirror in the module - it's the return position, I think), but they must not be 255% and you must have the lower two values as shown below

sb2JR7U.png

Grr...

ooooooo stvarno, a kad sam napisao da nemas to u opremi sam ismijan.   Imam Atlasa koji isto ima el. retrovizore a nema spustanje retrovizora. To ostave za highline paket opreme itd.

Tako sam skuzio da ja recimo nemam svjetlo u vratima kad vrata otvoris. Mislim jebote na cemu stede. Onda vidim highline paket kod susjeda, i vidi vraga, on ima i svjetlo u vratima, i svjetlo na kvaki

12 hours ago, KoSi79 said:

Ma koja oprema...  Golf 5 trendline to ima... :D

Prekidač mi je na retrovizoru desno... i sve po p.s-u ali mi ne radi...

Ako ne uspijem sam riješiti morati ću pitati u ovlaštenom da vidim kaj će reći...

ko se zadnji smije   :D

5 minutes ago, Gabre said:

Tako sam skuzio da ja recimo nemam svjetlo u vratima kad vrata otvoris. Mislim jebote na cemu stede. 

I tako recimo 1 USD po svjetlu na milijun vozila i eto te na 1 milijun USD :) Ove koje paze na takve stvari ne zovu bezveze bean counterima :) 

ko se zadnji smije  

A ismijao te je tko? Ja?

Ja sam samo napisao da je to imao moj golf 5 trendline pa mi nije bilo moguće da to tiguan trendline nema...

i btw. nije se lijepo smijati tudjoj nesreći tj. problemima ali ako ti se baš smije - uživaj

Vjerojatno bi se smijao i više da sutra probušim gumu

Sent from my iPad using Tapatalk

4 hours ago, KoSi79 said:

..bem ih štedljive ?

---

sb2JR7U.png

Grr...

s kojim VCDSom si citao i kodirao ? 18.9 ?

7 hours ago, Dario said:

s kojim VCDSom si citao i kodirao ? 18.9 ?

18.9.1 

9 hours ago, Gabre said:

umirao bih od smijeha   :doh1:    daj citaj sa razumijevanjem i pogledaj sto si napisao prije toga. issss

Ja sam napisao na tvoje da nema opremu "Ma koja oprema...  Golf 5 trendline to ima... :D "

a ti si napisao " ooooooo stvarno, a kad sam napisao da nemas to u opremi sam ismijan. .."

Ajde mi pojasni jer sporo shvaćam... ?

Ja i dalje ne kužim gdje sam ja (ili netko drugi) tebe ismijao... Ili je ovaj smajli na kraju ismijavanje?

Ako je to ismijavanje onda se ispričavam...

11 hours ago, Gabre said:

ooooooo stvarno, a kad sam napisao da nemas to u opremi sam ismijan.   Imam Atlasa koji isto ima el. retrovizore a nema spustanje retrovizora. To ostave za highline paket opreme itd.

Tako sam skuzio da ja recimo nemam svjetlo u vratima kad vrata otvoris. Mislim jebote na cemu stede. Onda vidim highline paket kod susjeda, i vidi vraga, on ima i svjetlo u vratima, i svjetlo na kvaki

ko se zadnji smije   :D

Ja na VW nemam highline pa to imam? i sta sad? :) vidis da ne znas sve :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...