brba Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 https://ph-detailing.hr/proizvod/fecks-philosophy-professor-plush/ Jos jedan top rucnik , upija masu vode ... ekstra Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 To je engleski proizvođač, Bouncers. Možeš njihove proizvode naći na proppa-protection.co.uk Jel ti stigao poorboys natural look Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Paleta je danas u Sloveniji pa vjerujem da će doći tokom dana u Zg i sutra će biti kod nas Malo se na žalost odužilo to sve ali samo što nije Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Nema problema. ne zuri se meni, bitno da slozimo ono o cemu smo razgovarali dok jos koja kuna place postoji Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Hehehe, nema problema. Javim se ja čim mi je roba zaprimljena Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Pozdrav, ovu subotu imamo DIY akademiju o pranju i čiščenju vozila. Svi su pozvani bez obzira da li želite sudjelovati ili samo navratiti na druženje. https://www.facebook.com/events/2102053856687723/ 18.03.2017 – subota od 9h Auto Partes DIY klinika! Osim uobičajenih edukacija za sve posjetitelje imati ćemo na raspolaganju 6 mjesta za detailing vaših vozila gdje ćete sami moći raditi na svom autu uz naše savjetovanje oko detailinga i proizvoda. Krećemo u 9h i završavamo oko 15h, a da ne radite gladni biti će nešto i za prigristi. Spremili smo edukacije za nove proizvode u ponudi poput raznih nano zaštita, recenzije proizvoda i alata iz prve ruke. Za početnike objasniti ćemo osnove pranja, održavanja i detailinga, a nakon toga se slijedi praktični dio gdje ćete moći sami oprati vaše vozilo, očistiti ga glinom, polirati i zaštititi. Raditi ćemo na felgama, flekama na tepisima i sjedalima, čišćenju laka te zaštiti istoga voskovima i sealantima. Bez obzira na vrijeme koje će biti na dan klinike, ništa nas ne sprečava jer smo pod krovom i šatorima. Kotizacija: 250kn za DIY detailing vozila: korištenje miniwasha sa snowfoam-om za predpranje, uključeno najam DA stroja za poliranje, 2 spužve za poliranje, 2 paste za poliranje, vosak, konzumacija hrane. Promotivne cijene Meguiar's i CarPro proizvoda. Broj mjesta za ovu uslugu je ograničen na 6, ali svi ostali su dobro došli na druženje. Prijavite se kao i do sada na facebook stranicu Auto Partes ili na info@partes.hr, kako bi rezervirali svoje mjesto! P.S. Na Auto klinikama cilj nam je pokazati Vam na koji način da pravilno održavate Vaše vozilo uz savjete profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom. Ne morate znati ništa o detailingu – mi smo tu da Vas naučimo. Izjave korisnika: Josip T: Svaka čast na savjetima, informacijama o novim proizvodima i nesebičnoj pomoći u tijeku rada. Pozdrav ekipi i nadam se da ćemo ponoviti što prije ! Petar H: Svaka čast Partesu na organizaciji ovakve škole detailinga! Dečki su bili puni strpljenja i odgovarali su na sva naša pametna i manje pametna pitanja, pomogli i maksimalno se potrudili oko svih auta na kojima se radilo. Atmosfera je bila opuštena, kućna bi se reklo, i veselim se budućim susretima Hvala Partesu! Tomislav N: Također topla preporuka za sve buduće kandidate!Edukacija je bila odlična! Matija P: Jos bih i ja nesto napisao, stvarno je bilo izvrsno, radna atmosfera, zezancija, ljudi, svi jako susretljivi, ne znam sto reci osim svaka cast Auto Partesu i iskrena preporuka da se pridruzite ovakvom eventu u buducnosti, znam da ja hocu ! Hvala jos jednom AP! Galerija slika sa eventa https://www.facebook.com/pg/AutoPartesHR/photos/?tab=album&album_id=890044897709929 Slike sa eventa su u galeriji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 (edited) super su klinike, bio sam jednom dvaput dok je Sasa jos radio. No jedna stvar koje me organski smeta kad vidim da ovako peru auto. Jebes two bucket metode kurce palce kada mi pobere smece sa pragova pa onda protrlja gore po autu. edit: ni nije two bucket u igri, jos gore. I vidim da je fino i zadnji kotac odradio u istom potezu, jebeno :facepalm: Auto se pere od gore prema dolje, sa svih strana, i polako ide prema pragovima. Znaci, krov, pa isperes spuzvu, pa sajbe okolo naokolo, pa isperes spuszvu, pa odradis haubu, vrh blatobrana i dio evenutalno do sredine vrata, sa ispiranjem negdje na pola, i za kraj, prostor od sredine vrata do pragova, i pragove zadnje, te felge posebnom spzuvom. Daj naucite ljude osnove pranja. Edited March 20, 2017 by Gabre Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Mozda su sa druge strane auta jos 3 kante koje ne vidis Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 vidi se dovoljno. jer je s druge strane drugi lik koji isto eno trlja po pragovima Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Gabre zašto misliš da nismo imali 4 kante? Bijela kanta sa grit guardom je moja od doma, kao i plava sa setom za kotače i prostor ispod kotača. Partes ima još svoje kante. Ovo su dečki iz jedne auto praone ("iskusni"), došli su na kliniku da nauče nešto. Kad dođu ljudi pa krenu šta me imaš učiti o pranju auta, pa to svatko zna. Za one koji ne znaju, radili smo pranje auta na sljedeći način (a može se raditi i na druge, ali mi učimo ovako) : - prvo smo odradili najprljavije dijelove auta a to su naplatci Iron-Xom, dekontamiacija, područje ispod kotača i iza kotača koji su najprljaviji smo stavili snow foam iz ručnog foamera - pustili malo da odradi kemija, isprali - šamponiranje auta Meguiar's Hyperwashom iz foamera (imamo 2 miniwasha, Karcher HD za pranje i još jedan manji Karcher na kojem je foamer cijelo vrijeme), na taj način ne nanosiš pjenu rukavicom(spužvom) pa i manje trljaš auta već samo lagano pređeš površine. Meg's rukavica ima 2 strane, pa možeš odraditi gornji dio auta sa jednom stranom, drugom donji dio. Ja prefereriram raditi sa 2 rukavice, Meg's za gorni dio auta iznad linije kotača, starija rukavica za razinu ispod razine kotača (branici, pragovi...) - isprali smo auto, brisali sa mikrofibrom, a teško dostupne dijelove ispuhivali. A prije svega svakom auto pristupaš individualno, pogledaš u kakvom je stanju i nećeš trošiti sat vremena na nepotrebne stvari ako je auto došao čist i samo je prašan (a ovaj je recimo takav došao, ima keramiku na sebi, lako se održava...). Auto koji je pun kontaminacije, pogotovo po zimi od soli i prašine radiši predpranje itd.... Ovo gore nužno nije jedini način kako se peru auti, ali za totalne početnike na akademiji je bio otkrivljenje. Dođi ti lijepo na kliniku da se družimo, a komeniraj slobodno, samo nemoj pretpostavljati neke stvari. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cale Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Za kožu u autu(čišćenje i zaštita) i dalje je gliptone ok ili ima nešto bolje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Dali je preporučljivo staviti keramiku na nov auto ?Čujem neke priče da mora malo lak odstajati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 8 hours ago, ZaX said: Gabre zašto misliš da nismo imali 4 kante? Bijela kanta sa grit guardom je moja od doma, kao i plava sa setom za kotače i prostor ispod kotača. Partes ima još svoje kante. Ovo su dečki iz jedne auto praone ("iskusni"), došli su na kliniku da nauče nešto. Kad dođu ljudi pa krenu šta me imaš učiti o pranju auta, pa to svatko zna. Za one koji ne znaju, radili smo pranje auta na sljedeći način (a može se raditi i na druge, ali mi učimo ovako) : - prvo smo odradili najprljavije dijelove auta a to su naplatci Iron-Xom, dekontamiacija, područje ispod kotača i iza kotača koji su najprljaviji smo stavili snow foam iz ručnog foamera - pustili malo da odradi kemija, isprali - šamponiranje auta Meguiar's Hyperwashom iz foamera (imamo 2 miniwasha, Karcher HD za pranje i još jedan manji Karcher na kojem je foamer cijelo vrijeme), na taj način ne nanosiš pjenu rukavicom(spužvom) pa i manje trljaš auta već samo lagano pređeš površine. Meg's rukavica ima 2 strane, pa možeš odraditi gornji dio auta sa jednom stranom, drugom donji dio. Ja prefereriram raditi sa 2 rukavice, Meg's za gorni dio auta iznad linije kotača, starija rukavica za razinu ispod razine kotača (branici, pragovi...) - isprali smo auto, brisali sa mikrofibrom, a teško dostupne dijelove ispuhivali. A prije svega svakom auto pristupaš individualno, pogledaš u kakvom je stanju i nećeš trošiti sat vremena na nepotrebne stvari ako je auto došao čist i samo je prašan (a ovaj je recimo takav došao, ima keramiku na sebi, lako se održava...). Auto koji je pun kontaminacije, pogotovo po zimi od soli i prašine radiši predpranje itd.... Ovo gore nužno nije jedini način kako se peru auti, ali za totalne početnike na akademiji je bio otkrivljenje. Dođi ti lijepo na kliniku da se družimo, a komeniraj slobodno, samo nemoj pretpostavljati neke stvari. Bio sam na tim klinikama dok ti jos tamo nisi radio. tamo 2011-2012-2013 davno jos, super su bile. Samo sam komentirao pranje sa slike koju sam quotao (ne znam tko je taj sto pere), no takvih pranja sam se nagledao u 99% praona, zgrabi spuzvu iz kante i trlja s njome jednako po krovu i po pragovima u jednom potezu. U roku minutu cijeli auto istrlja. Moje isprike ako sam nesto krivo vidio. Treba ljude educirati svakako, i te klinike su hvale vrijedan potez. Vozio sam svoj auto tamo u partes povremeno, pa cu presutit. Samo se nadam da je u medjuvremenu dignuta kvaliteta i pristup pedantnosti i da ste pronasli dobre decke :thumbsup: Da nije Sase bilo tamo, nikad se ne bih bio vratio iskreno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Dali je preporučljivo staviti keramiku na nov auto ?Čujem neke priče da mora malo lak odstajatiNema kaj stajat , pa taj auto je polakiran ima koji mjesec Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 @DarioB ogledalce na A8 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Ja nekidan sogorici uredio njezin, povezla nam sarmu od mame, pa je uspjela bila proliti u autu, pa sam joj detaljno oprao auto izvana i iznutra, malo apc-a po tepisonu da izvucem miris sarme. Steta sto ga nisam slikao prije pranja, nije auto opran bio jedno 6 mjeseci, u felgama se pijesak bio zalijepio, a boja je postala naka mat siva 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Nažalost, taj auto će za tjedan dana opet izgledati kao prije neki ljudi to ne jebu 5% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 6mjeseci ne oprati auto...ne kuzim. Da je i stojadin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Bio je kroz touchless praonu mozda 2 puta u 6 mjeseci. A i ovdje je tako lose vrijeme stalno da zaista nema smisla. Aj, barem znaju da ga ne voze kroz cetke. I ovaj put je kisa odmah ujutro pala. Naravno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 2 hours ago, Nicol said: 6mjeseci ne oprati auto...ne kuzim. Da je i stojadin... Ti od par mjeseci nisu problem, al kad 5 jebenih godina ne vidi pranja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3 power Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Ti od par mjeseci nisu problem, al kad 5 jebenih godina ne vidi pranja...Kolega s posla. Kupio novi auto 2006 godine. Do danas ga je oprao jedan jedini put i to zato da on i sin vide kak je u praoni s cetkama, kak je kad si unutra i to je to. Unutra ga usisa svakih 6 mjeseci a iz vana veli da ga opere kisa i ne jebe zivu silu Sent from my SM-N910C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 brba, sto koristis od pasta za dobit taj finish? Ja trebam uzeti nesto sto ce dobro djelovati na Audijevu farbu koja je ko staklo tvrda. Mislim sa Megs 101 i 205? ili imas bolju kombinaciju. Ne zelim raditi vise od dva prelaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Sonax cutmax i sonax 04/06 Cutmax ima vrhunski cut, ne prasi nista, zrno prasine ne napravi .... top pasta04/06 isto vrhunska Mozes si kupit manja pakiranja i to ti je dosta za par poliranja , gore sonax PNS za zastitu i miran si Trenutno mi je sonax profiline bez konkurencije sa pastama 101 i 205 su super , al sonax je masu laksi za radit top Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 sto ti se pokazalo dobro od All purpose cleanera. Do sad sam imao Meguiars, ali mi se ne svidja miris lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now