Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

2 hours ago, Oggy said:

Jesam na kraju s time. Ali trajalo je i uz puuuno trljanja. Ja sam vjerovao da će biti lakše.

eto. a ja kad sam govorio da je sonax bezveze, svi me iznapadali

ja smolu skidam s Dodo Juice Tarmaladeom:

https://dodojuice.net/products/tarmalade-30ml-tar-and-glue-remover-paste-non-drip

p.s. pazi ovo na dnu opisa: "*Please note that Tarmalade is definitely NOT edible and should be kept away from children, dogs and idiots." 🤣

uglavnom, namažem malo na smolu, ostavim kratko vrijeme da djeluje, i onda lagano prebrišem mekanom krpom (bez trljanja)

ako je dugo stajalo pa se zapeklo, onda prvo poprskam malo sa CarPro tar X, prebrišem i onda tek s Tarmaladeom.

S time da i Dodo Juice ima svoju verziju tar X-a koja je isto dobra:

https://dodojuice.net/products/tarmageddon-high-performance-citrus-tar-and-glue-remover?

• Like 1

• 2 weeks later...

Probaj sa nekim tar&glue removerom, ili antisilikonom. 

Prije par dana skidao nitrom, auto tjedan dana stajao pod drvetom i bas ga natopilo. Keramiku stavljao na taj auto prije 11mj. oslabilo ju je, al nije ubilo do kraja.... I to keramika koja ima trajnost kao 1-2 godine, auto bio pran samo na samoposluznoj bez ikakvih tretmana, topanja itd

• Like 1

• 2 weeks later...
1 hour ago, DiscoVolante said:

Nije nikakav problem, ali uvijek ima nešto po kući za očistiti, 3-4 auta su uvijek tu.

Ne vidim zašto ne bi imao nešto što mi je korisno u kući.

kuzim ja tebe, tako sam i sam mislio, pa na kraju mi to sve stoji i koristio jednom u zadnje 3 godine.
Tako sam nakupovao sranja za detailing i na kraju vremena za nista od toga, koliko sam potrosio na sve to sranje, moga sam 4 puta platiti detailing da mi netko drugi odradi.

Ja sam uzeo Kercher SE 5.100 i non stop je u pogonu...tri auta, namještaj na mokro ili klasično usisavanje...žena ga krade jer je skužila da njen kućni ne vuče qrtza...Lidlov uz malo pažnje nije loš za skoro trećinu cijene...
Koristim ovu tekućinu, ok je, napravi sve...kod Brbe sam uzeo mekšu rotacionu četku i udaram.. 55501de7e94037ca4ab9aed174a0499f.jpg

a2fc3e481334979330a354280b70a938.jpg

• Like 2

• 2 weeks later...

Odradio svoj auto i kućnu garnituru, jako dobro. Koristio isto Lava Interni tekućinu, samo zelenu, i vruću vodu u usisivaču.

Naravno da nije na profesionalnoj razini, ali kad vidiš kakva voda izaÄ'e iz spremnika, definitivno bi svake godine trebalo proći siceve i auto općenito...

.776ab745cd1fd5287dcd43bfc9832180.jpg

• Like 4

• 3 weeks later...

Opereš dobro dobro staklo, na neku krpicu našpricaš angela i premažeš cijelo staklo. Ne trebaš na debelo nego jednostavno premazati. Vidjeti ćeš sredstvo po staklu. Pričekaš 10tak minuta i sa čistom krpom prebrišeš cijelo staklo do fine čistoće. Znači ne smije ostati nikakvih tragova po staklu. 

Nemoj raditi po direktnom suncu i biraj trenutak da ti baš ne padne odmah kiša ili vlaga da se sve dobro "zapeče". 

Ja sam tako već 6 puta svoje premazao i nije bilo problema. 

• Like 1

Cca pola godine. Makar efekta mi je bilo i nakon godinu dana, ali ne onakvog intenziteta kao na početku.
S time da ne očekuj čuda. Meni do cca 90kmh na oba auta baš ne pomaže odnosno moram upaliti brisače da imam dobro preglednost. Tek na tim većim brzinama počnu se okrupnjivat kapljice i sklizati sa stakla te time dobiješ preglednost kakvu očekuješ.

Vidim u onom paketu da si dobio aplikator https://ph-detailing.hr/proizvod/ewocar-microfiber-applicator-aplikator-od-mikrofibre/.  S  time si premaži staklo sa angelom.

Edited by Oggy
  • Like 1

Dimer
Vrhunska stvar.. ali pripazi na omjer miješanja s vodom.

Te mušice operite s vrećom od krumpira (onom mrežastim, plastičnom) ne šteti laku a skida to smeće.

2 čepa na 0.5L istrljat i za 1-2min isprati s vodom i obavezno poslje šampon da ne bi prošao kao ja.

Poslano s mobitela koristeci Tapatalk

Preporuka za sredstvo za skidanje musica i kukaca?
svakodnevno sam na AC i nakupi se toga.
Trenuton koristim od sonaxa Sonax Insect Star, ali to mi je tako tako.
https://ph-detailing.hr/proizvod/fx-protect-bug-remover-sredstvo-za-uklanjanje-kukaca/

Ja koristim ovog na preporuku brbe.
Potrošio sam vec par kanti po 5L i jako sam zadovoljan.

Poslano sa mog M2007J3SY koristeći Tapatalk

• 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...