Jump to content

Koje ulje i svjećice ?!?


Recommended Posts

  • Replies 94
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Meni stvarno nije jasno čemu forsirati 15xnešto ulje u modernom motoru koji se vozi i po zimi na -10...ako se moj nije raspao na 0w40, a čipan je od 2000. km a sad ima 80000 i još je čitav, onda ne znam koji bi 2.0 TFSI bio bolje referenca. I da, temperaturu ulja pri klanju nećete spustiti sa boljim uljem nego sa većim turbom, manjim tlakom/jačim paljenjem i boljim IC-om. Po meni stavi 5w50 od Mobila ako baš moraš birati između ova 2 gore.

 

Ista priča za svječice, BKR7EIX stavi, nikakve 8, s tim ćeš raditi na 3 cilindra ujutro čim ga kresneš ispod nule.

 

BTW Kevin ti auto nikad nisi upalio na temp. manjoj od 10 stupnjeva pa bolje da ne daješ savjete, čovjek živi u Gospiću :lol:

Edited by Mario_S3
Link to comment
Share on other sites

Mario je upravu sto se ulja tice.

Naime moderni tvornicki motori imaju male tolerancije,i ako proizvodjac kaze da je norma 0W ili 5W upitno je koliko je pametno stavljati 15W jer bi to moglo dugorocno gledajuci nastetiti motoru.

A necu niti spominjat da takva trkaca ulja poput gore navedenoga nisu uopce za aute koji rade kratke relacije sa puno hladnih startova,a imaju i puno manji interval izmjene i slabiju moc samociscenja zbog manjeg udjela deterdzenata.

Ako vec hoces drkaci Motul 300v onda stavi 5w40.

Posto imas 100ks vise od serije,1 stupanj hladnije svijecice u od preporuke.

Ista stvar je bila i kod mene i auto je palio i na -15 bez problema i naj normalnije.

Edited by GonzoT5
Link to comment
Share on other sites

Stvar je do prehladnih svječica koje se sjebu na tim motorima koji se zapravo koriste svaki dan i po kratkim relacijama i onda uvijek barem jedna ne radi na minusu...od kad sam stavio samo stupanj hladnije nisam imao nikakvih problema. Doduše problem je možda bio i taj što sam ima 2 stupnja hladnije Denso, a ne NGK svječice, možda bi sa BKR8EIX bilo sve ok. Uglavnom, već dulje stavljam BKR7EIX i redovito mi izdrže 15kkm bez missfirea.

Edited by Mario_S3
Link to comment
Share on other sites

Hvala Mario, uopce ne moraju biti ta ulja sto sam naveo, vidim da ih dosta ljudi koristi pa sam i sam mislio, ali nakon tvoga napisanoga, mislim da meni nije to potrebno, evo gledam malo temp. Ulja na autu mi je u 99% slucajeva na 80-ak stpnjeva, auto mi nije kao na pisti non stop puni gas, tih 1% voznje mi predje 90-95 i to je bilo 1-2 puta u zadnjih 6000 km

Link to comment
Share on other sites

Onda si stavi Mobil 0w40(ovo ja imam) ili 5w50 ako se misliš uputit na stazu. Ili Motul tih gradacija. Obrati pozornost da nor. Mobil 5w40 nema iste karakteristike na višim temperaturama kao 0w40, tj. 0w40 je bolje i kvalitetnije za silovanje :). A ulje ti je sigurno preko 100c na ganjanju ako imaš 350ks na K04, a koje god ulje da staviš može do 120 st, a to ti nikad nećeš imati osim ako imaš najlošiji IC ili pak ono sranje od serijskog plastičnog :)

Edited by Mario_S3
Link to comment
Share on other sites

u gospicu je pista gospic-karlobag i gospic-korenica

 

ako te dvije dionice moze odvesti bez nekih pregrijavanja i stucanja onda za svaki dan nemas nikakvih briga, stavi ono sto je proizvodjac trazio ili slusaj marija, ne evo koji nemaju taj auto vec pretpostavljaju i nagadjaju

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Announcements


×
×
  • Create New...