Jump to content

Ljetne gume

Recommended Posts

Znaci Nexen je ok po mokrom? Cak i nakon vise km? 
Brijem da cu na kraju ja sebi opet uzet Falken ZIEX914 jer to sad jos vozi na Yarisu i jebena mi je guma. U 205/45/17 je 683 kn komad.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Imamo ih na 5 vozila. Uglavnom dodemo do 30t km i ide mjenjanje. Jedino nisam jos probao njihove zimske. Kod nas su se dokazale i na radnim vozilima a bogami i na preko 2t i 270+ km/h
Imas n8000 i n9000. Nisam primjetio neku razliku izmedju ta dva modela
  • Like 1

8 hours ago, Branx said:

@_DEX_ ne znam sad napamet, ali ispod 500kn sigurno... mogu ti tocno provjeriti ako te zanima. Npr Nfera SU4 koja je kakti bolja od N8000 i N9000 je išla za oko 460kn...

Javim se par dana prije nego kaj cu kupovat, necu te sad zajebavat. ;)

17 hours ago, _DEX_ said:

Hvale i Uniroyal:

https://www.mall.hr/gume-auto-ljetne/uniroyal-pneumatik-rainsport-3-20545r17-88v-xl

al kad sam vidio cijenu ovih Vredestein, pa reko da pitam tu ekipu.

Da, kod nas su te Uniroyal 659kn/kom za cash. Nemaš kaj dalje gledat. Točka.

Naravno, cijene su sa PDVom.

Edited by Raptor6767
  • Thanks 1

Ja sam sa rainsport 3 prezadovoljan. Od svih cestovnih guma što sam probao ta mi je best buy.
Po kiši je nenadjebiva a po suhom je predvidiva. Ne znam kako se vi inače vozite, ali ja volim auto frkat po zavojima i ta guma mi je savršena. Dozvoljava da se ganjam sa samopouzdanjem, neće me izbaciti u neobičnim situacijama, i točno osjetiš kad joj je previse pa malo korigiras i ostaješ na cesti, u putanji. Uloženo/dobiveno nisam imao bolju gumu.

Nekad davno dok sam kupovao skupe gume smetalo me što to drži, drži i onda naglo pusti kad joj je previše. Meni je to kaos kad držim našpanat auto u zavoju.

Za normalnu vožnju je tako svejedno. Bitno da je guma ok i da nije stara. I svaka osrednja guma će odraditi svoj posao u normalnim i malo bržim situacijama.

E, da. Ima jedna vrlo vrlo bitna stvar na koju ljudi uopće ne obraćaju pažnju. Špur/geometrija. Ponašanje auta će se razlikovati ako je špur u "zelenom" na donjoj granici ili gornjoj. Često ljudi pljuju neke gume a prednji kraj je razrok, auto ide ko pesek po cesti i slično...

• 2 months later...

Jos uvijek sam u dilemi jer vidim da ovdje neki hvale Nexen, a dosta je jeftiniji. Nekak su mi RainSport3 favorit, ali jos razmisljam koje uzeti. Uskoro cu slagati ljetni setup tak da sve bude spremno za sezonu.

Vazem između ove 3 gume:

bb53edf8ff4544c90519999ecc2b0fcd.jpg

Edited by _DEX_

1 minute ago, pacey said:

ja sam se odlucio za savu Uhp2..

baci oko na nju..

po testovima je dobra..a vozi ju od cure brat i prezadovoljan

Skuplja je od Nexen za 20 kn po gumi. Mene je strah kakva je ta Sava nakon sezone/dvije.

Edited by _DEX_

7 minutes ago, YellowBellow said:

Idem bas u Subotu kod Boruta u Sloveniju po nove Michelin PS4 4S, 199 Eur/kom u dimenziji 225/35/19. Po svemu sto sam citao trebale bi biti vrh ponude. Imam negdje jos sa bivseg auta dobre GY F1 Eagle Assym., odlicna tiha guma, ako nekome treba nesto takvo mogu i prodati.

Ja imam sada Michelin Pilot Sport 4 u dimenziji 225/40/18 i prezadovoljan  sam. 

Prije toga sam imao Pilot SuperSport i drzala je fantasticno ali isto tako se i trosila -jako brzo.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...