acmen Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 18 minutes ago, Xman said: Sad si me malo pokolebao, s cime konkretno nisi bio zadovoljan? Meni je rub poliran i naravno nakon popravljanja istoga nije mogao dobiti onaj sjajni poliš kakav se dobije kod strojne obrade znači onaj finiš sjaj u milijun onih štrafna. Ali OK to mi je napomenuto odmah prije posla i s time sam se pomirio. Da sam baš znao da će odstupati baš tako odmah bih u startu sve u istu boju. No ponavljam to nije nedostatak već jednostavo moje drugačije očekivanje. Ponavljam to ne uzimam toliko za minus jerbo mi je prije radova bilo objašnjeno da neće biti kao original i s time sam se pomirio. Rub uistinu i jest poliran ali rezultat je više kao neki alu uzorak te da sam znao da to bude baš tako ispalo definitivno bih se odlučio sve u istu boju tim više što ću navesti u sljedećem odlomku. Prvo i najbitnije, pošto je rub poliran dakle druge boje od ostatka, loše je markirao odvajanje ruba i ostatka. Na mjestima je ta razlika veća negdje je manja, kuži se recimo na dijelovima da ima praznog hoda tj. međuprostora koji nije u nijednoj boji. Negdje je savršeno pogodio, negdje lošije a negdje pak katastrofalno. Drugo fulao je totalno nijansu jer je rekao da se to sve skenira pa se dobije identična boja, antracit u originalu, koju on naravno nije pogodio. Ali OK bio me zvao isti dan da mi objasni situaciju te da li da ide na tamniju nijansicu ili pak svijetliju ja rekoh radije onda svijetliju. Rekao je da se razlika gotovo pa neće ni vidjeti no eto konačan rezultat totalno neočekivan. Ne kažem da je loša boja, ne kaže da mi se ne sviđa ali nije ono što sam očekivao. U međuvremenu se navikao pa ajde nije ni to toliki minus. Opet vezano za nijansu kontrast prema poliranome rubu je gotovo pa nevidljiv i tim više mi je sada žao što nije sve u istoj boji odrađeno. Treće rekao je da će zaliti extra bezbojnim lakom u više ruka u svrhu što bolje zaštite i OK nema problema štoviše dapače. Problem jest da na dijelovima ima puno onih mikro-kratera koji su doduše vidljivi u savršenim uvjetima (npr uredsko svjetlo kao i lom sunca) ali i osjete se pod noktom. Rekao je da to ide dolje kod prvog pranja(!!!) te da dam nekome da mi ispolira sve do ogledalo finiša (a lijepo rekoh neka se ništa ne žuri jer ima doslovno komplet zimu za sve napraviti). Kaže da je to najvjerojatnije od prašne prilikom procesa lakiranja. Ne pričam da je komplet felga takva ali da je na dosta mjesta jest. Četvrto skužih nakon par mjeseci da imam par rupica, kao od kamenčića ili slično (sve to nastalo tokom ljeta). Znači felge samo isključivo vožene po ljeti. Kužim ja da ima na cesti kamenja i sl. no ne kužim kako moje oem felge nakon 5-6godina voožnje nisu doslovce imale niti crticu a kamoli rupicu (a dve godine ih btw bio koristio kao i zimske). Želim reći da sam očekivao barem jednu sezonu da će biti besprijekorne, opet se vraćam na onaj dio vezan za druge oem molge felge, no eto... Sve u svemu ovo što pišem vidim samo ja, kako da se bolje izrazim. I vjerojatno svatko tko se baš zagleda na 20cm. Ne pljujem po radu nikako da netko krivo ne shvati ALI da je baš po principu citiram "ne brini biti će kao iz dućana" to definitivno nije slučaj. Ali nemoj se obeshrabriti jer stvarno nigdje nisam pročitao da netko nije zadovoljan a radova je stvarno stavio ohoho te preko slika ama baš sve izgleda, bez imalo pretjerivanja, kao bomba. No eto jedno su slike a dugo je uživo a što je najbolje uopće se ne smatram nekom extra picajzlom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 59 minutes ago, Xman said: Ma VW forumu je stavio vise slika svojih radova i to sve izgleda jebeno. Ja sam mu planirao dat svoje felge sad kad ih skinem za zimu. Sad si me malo pokolebao, s cime konkretno nisi bio zadovoljan? Koji je taj? Nisam baš dugo pratio tamo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Acmen Koliko te ispalo to sređivanje felgi?Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 42 minutes ago, Srele_St said: Acmen Koliko te ispalo to sređivanje felgi? Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk Mislis Xman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 9 hours ago, Dottore said: Koji je taj? Nisam baš dugo pratio tamo. Nick mu je Kroky, imas temu o uređivanju felgi, stavio je hrpu slika i sve izgleda super, barem na slikama. @acmen jasno mi je to sve, i tesko se takvi detalji mogu skuzit na slikama. Ja mislim da nisam tolika picajzla pa brijem da te detalje ne bi ni skuzio/gledao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 (edited) Meni je Krky radio serijske 19" felge za CX-7 ovo proljeće..počela se ljuštit OEM srebrna boja i ja dao lakirat u gunmetal sivu, al što tamniju a da nije crna...moram priznat da ako si žestoka picajzla možeš skužit par točaka di nije savršenstvo i to samo ak se dobro zagledaš, ali u globalu jako dobar poso... ovo kaj je Acmen tražio... to sam ja radio kad sam dao obnovit felge kod Slaveka u Sv.Nedelji(nosio sam ih i Kruni u Bestovje al on je reko da on to nemre napravit)...felge su bile s poliranih krakovima i visoki sjaj crnom unutrašnjosti....krakovi su bili full zgrebani i trebalo je to riješit ...moram priznat da od prve nisam bio zadovoljan ali nakon drugog pokušaja je ispalo jako dobro, neću reć savršeno.. evo kak je ispalo: Edited September 26, 2017 by dar-mar Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Ja ću kod njega svoje BMW OEM felge dati urediti zimus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Diamond cut kod nas jos nitko ne radi.. to ipak treba pristup stroju koji nema svatko.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Želite li da c/p-am malo radova dotičnog Krkyija u ovu temu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Pa ajde..i ja bi trebao svoje uredit sad preko zime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Jedne od jučer, AMG 17 Filer Metalik baza Bezbojni lak Dugo nisam ništa objavio od radova jer sam bil prenatrpan s poslom, pa nisam stigel smanjivat fotke da objavim, sad je godišnji odmor do 01.08, pa da malo stavim radova od zadnja dva mjeseca ? Jedne 18 Alpina, poprilično zahtjevan model za napravit pripremu... ? U fileru. Metalik baza. Jedne 19 cola od BMW-a, netko ih je lakirao sa sprejevima, pa se sve počelo ljuštit pod minivašom ? Filer: Rezultat: Jedne vožene nekoliko slanih zima, a tvornički lakirane pre tankim slojom i običnom bojom bez bezbojnog laka, a nikad ne oprane od soli. Obrušene: Metalik baza, tamnija antracitna grafitna: Bezbojni lak: eto godišnji prošao pa dalje na posao jedne 18. Filer: Metalik baza: i na kraju bezbojni lak: Jedne male, 14 Filer: Metalik baza bezbojni lak Jedne 17: Filer Metalik baza Bezbojni lak Jedne 17 obrušene spreda i osviježene bezbojnim lakom: Iu bezbojni lak: I šečer na kraju, jedne 16 oriđiđi BMW, Filer, ostal mi je od jednog auta koji je išel u crveno, pa sam moral u filer stavit malo crvenu bazu da na kraju lakše prekriva crvena baza... Metalik Antracitna baza: Bezbojni lak eto u međuvremenu se je i nešto radilo. jedne 18 od gospodara prstenova filer metalik baza bezbojni još malo 18 bmw filer metalik baza bezbojni bmw X1 18-ke filer metalik baza bezbojni jedne stigle sa poliranim rubom, kolega si napravio pripremu, ja samo bacio u filer, izbrusio filer, metalik bazi i bezbojni na kraju.... baza bezbojni Ove sam podigao iz pepela... bile su na dnu mora 20 godina :derpe: 17 cola Pijeskarenje Rezultat Jedan kolega mi pijeskari za mene kad mi treba, on računa od 300kn do 400kn za 4 felge iz vana i iz unutarnje strane, znaći komplet felge, bez obzira dal su 13cola ili 25cola..... evo kako su ove iz morske dubine izašle.. bravo a ovo mi jučer stiglo ove sa zelenim krakovima stigle busom iz Korčule do ZG.... Jedne završio.. jedne 17 Priprema Filer Metalik baza Bezbojni lak Pa jedne u dvije boje 17 Priprema Filet Metalik baza Rub u silver Sve zajedno u bezbojni... oped se malo radilo :cool: 20 cola bravo obrušene filer metalik baza bezbojni Jedne 17 obrušene filer metalik baza bezbojni lak Peugeot 13 :wub: pobrušene filer metalik baza bezbojni U subotu vozim tipu u ZG felge kaj sam jučer završil pa morem tvoje pokupit... Javi mi se o detaljima di da se nađemo na viber ili whatsapp Oped se malo uređivalo ovih dana :hatoff: 18 cola Filer... Metalik baza... Bezbojni lak... Evo još malo radova... Podigel sam ih iz pepela, i ušparal čoveku pijeskarenje.... Obrušene Filer Metalik baza Bezbojni Još jedne OZ Canova :mrgreen Obrušene i polirane, spremne za bezbojni lak.. Bezbojni lak.. Zadnji trzaji zime nam kucaju na vrata, a ljetna garnitura se polako smiješka :mrgreen Od prošlog tijedna, 17 cola :hatoff: :hatoff: jedne starije 15 cola... Filer i na kraju rezultat truda :hatoff: Priprema za sezonu 2017 :hatoff: jedne 15 cola.... Priprema... Filer.... Metalik baza... Bezbojni lak... :hatoff: Radi se radi, ljetne garniture samo što nisu na autu.. jedne 17... filer metalik baza i na kraju bezbojni Evo zadnji radovi prije godišnjeg :happydance: ne radim više ništa do 8mj :mrgreen Kompliciraniji postupak lakiranja u dvije boje, Black&Silver.. OZ Canova Black Diamond, 17 OZ Michelangelo Black Diamond, 17 Nakon pijeskarena u Filer.. Na krakove i rub stavljena silver boja.. Spremno za u crno.. Na kraju sve zajedno u bezbojni lak.. OZ Michelangelo 17 u velikoj komi.. Uložen ogroman trud i vrijeme u vrlo zahtjevnih 10 krakova i 5 rupa.. Jednu sam morao ravnati.. Nakon filera crna baza.. Obljepljivanje jedne felge 10 krakova traje oko sat vremena.. Zatim silver.. Spremne za bezbojni lak.. Vrhunac remek djela.. Mirno vam i toplo more želim :hatoff: Godišnji su prešli, a i još mj i pol pa budu zimure aktualne, sa tim bude i posla za alu garniture koje su doživele susret sa bankinama. Evo i nešto radova od kak je godišnji prošao Jedne od C3 Picassa Jedne malo starije 15 cola, brzinski odrađen posao.. Filer Netko se igral sa sprejevima u dvije boje.. sve se počelo ljuštit za 2mj.. :disgusted: Čovek voli sa puno perle pa mu stavili dodatno za žličicu perli Jedne brzinske na mat crno.. Filer I danas mi čovek skipal u dvorište staro gvožđe, veŠsu na pijeskarenju.. Krenuli su neki radovi :mrgreen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Dečki, dal uređujete kaj? :mrgreen Ove si možda netko i prepozna :mrgreen Filer Metalik baza i gore bezbojni lak. Ultraleggera 17 Filer Metalik baza Bezbojni Nekaj slično, ali u bilo lol Filer Rezultat: bila podloga i gore bezbojni.. radi se radi :cool: Jedno duplo farbanje.. Sve obrušeno, spremno za filer.. Filer.. Rub u metalik aluminij boju.. Sredina u crno.. Pozadina.. Komplet cijela felga u bezbojni.. Jedne originalne od Peugeota16.. Spremno za filer.. Filer.. Metalik baza.. Bezbojni lak.. Hvala vam puno momci :hvala: to je jedan proces uloženog ogromnog truda i povrh svega puno živaca, dugotrpljivosti i samosvladavanja, toga svega ne bi bilo da čovjek nema ljubavi prema tome smitten Evo jedne 15 na mat crno od prošlog tjedna, od jedne zagrebačke 206-ice.. Bile su ko da si sa sačmom pukel u njih već su bile na vagi za stari aluminij na žalost nemam fotke kak su izgledale dok su mi bile izbačene u dvorište.. Priprema u tijeku Filer Mokri mat Suhi Čelične sa zimskim gumama većinom odmaraju i čekaju jesen.. al većina ih je udarila hrđa od soli, a i sama tvornička boja na njima je tanka jedva jedan sloj crne boje za željezo.. :doh: Evo malo zanimacije sa čeličnima 15 i 16.. Pijeskarenje je izvrstan potez, može se čak i da se ne skidaju gume.. Rezultat.. 2 sloja Chromos antikorozin temeljna boja.. Crni Akril 2 sloja.. Sa prednje strane 2 sloja bezbojnog laka.. Siva metalik baza.. Bezbojni 2 sloja.. Da osviježim temu dolazi vrijeme da se okači ljetna garnitura kotača, a potom dolaze na vidjelo oštećenje od prijašnje sezona :-\ malo sam se igrao ovih dana, i spasio par garnitura ljetnih setova, ove su 18 bravo i usljedili radovi.. pa filer Metalik baza.. I bezbojni lak u 3 sloja.. Evo ako koga zanima koji sve materijal se koristi za primijer ovakvih 18 ili 19 felgi kad se lakiraju.. 0.4l metalik baze: 140kn RazređivaŠAkrilni 0.5l: 20kn Nitro 0.6l: 10kn Filer 0.5l: 70kn Harter (utvrđivaŠza bezbojni) 0.25l: 40kn Bezbojni 0.5l: 60kn č¹Â mirgli i kit: 30kn 370kn Ovo su 19-ice.. Filer.. Metalik baza.. Bezbojni lak.. Ove sam danas završio.. dvije garniture, 17 i 14 cola.. tu je samo trebalo osviježit sa bezbojnim lakom, i sitnih izbrusivanja i poliranja rubova od rizola na 17-icama.. Matiranje prije bezbojnog.. Grijem ih, i materijal se grije Bezbojni 3 sloja.. Ako su veća oštečenja po rubovima, onda nosim kolegi da mi navari i ja sam obrusim i gore filer.. Ali sad po novom radim sa jednim aluminijum kitom, poput tekučeg aluminija, to je kao da se zavari sa aluminijom, tvrdoča je čak i veča nego kod aluminija.. Ovo je taj alumini u obliko kita.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 2 dar mar & acmen: koliko vas je izaslo lakiranje.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Mene 700kn, napisah gore već. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 To je i unutrasnji dio izlakiran ili.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Ne već samo vanjski. Druga je cijena za baš komplet felgu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Meni je rub poliran i naravno nakon popravljanja istoga nije mogao dobiti onaj sjajni poliš kakav se dobije kod strojne obrade znači onaj finiš sjaj u milijun onih štrafna. Ali OK to mi je napomenuto odmah prije posla i s time sam se pomirio. Da sam baš znao da će odstupati baš tako odmah bih u startu sve u istu boju. No ponavljam to nije nedostatak već jednostavo moje drugačije očekivanje. Ponavljam to ne uzimam toliko za minus jerbo mi je prije radova bilo objašnjeno da neće biti kao original i s time sam se pomirio. Rub uistinu i jest poliran ali rezultat je više kao neki alu uzorak te da sam znao da to bude baš tako ispalo definitivno bih se odlučio sve u istu boju tim više što ću navesti u sljedećem odlomku. Prvo i najbitnije, pošto je rub poliran dakle druge boje od ostatka, loše je markirao odvajanje ruba i ostatka. Na mjestima je ta razlika veća negdje je manja, kuži se recimo na dijelovima da ima praznog hoda tj. međuprostora koji nije u nijednoj boji. Negdje je savršeno pogodio, negdje lošije a negdje pak katastrofalno. Drugo fulao je totalno nijansu jer je rekao da se to sve skenira pa se dobije identična boja, antracit u originalu, koju on naravno nije pogodio. Ali OK bio me zvao isti dan da mi objasni situaciju te da li da ide na tamniju nijansicu ili pak svijetliju ja rekoh radije onda svijetliju. Rekao je da se razlika gotovo pa neće ni vidjeti no eto konačan rezultat totalno neočekivan. Ne kažem da je loša boja, ne kaže da mi se ne sviđa ali nije ono što sam očekivao. U međuvremenu se navikao pa ajde nije ni to toliki minus. Opet vezano za nijansu kontrast prema poliranome rubu je gotovo pa nevidljiv i tim više mi je sada žao što nije sve u istoj boji odrađeno. Treće rekao je da će zaliti extra bezbojnim lakom u više ruka u svrhu što bolje zaštite i OK nema problema štoviše dapače. Problem jest da na dijelovima ima puno onih mikro-kratera koji su doduše vidljivi u savršenim uvjetima (npr uredsko svjetlo kao i lom sunca) ali i osjete se pod noktom. Rekao je da to ide dolje kod prvog pranja(!!!) te da dam nekome da mi ispolira sve do ogledalo finiša (a lijepo rekoh neka se ništa ne žuri jer ima doslovno komplet zimu za sve napraviti). Kaže da je to najvjerojatnije od prašne prilikom procesa lakiranja. Ne pričam da je komplet felga takva ali da je na dosta mjesta jest. Četvrto skužih nakon par mjeseci da imam par rupica, kao od kamenčića ili slično (sve to nastalo tokom ljeta). Znači felge samo isključivo vožene po ljeti. Kužim ja da ima na cesti kamenja i sl. no ne kužim kako moje oem felge nakon 5-6godina voožnje nisu doslovce imale niti crticu a kamoli rupicu (a dve godine ih btw bio koristio kao i zimske). Želim reći da sam očekivao barem jednu sezonu da će biti besprijekorne, opet se vraćam na onaj dio vezan za druge oem molge felge, no eto... Sve u svemu ovo što pišem vidim samo ja, kako da se bolje izrazim. I vjerojatno svatko tko se baš zagleda na 20cm. Ne pljujem po radu nikako da netko krivo ne shvati ALI da je baš po principu citiram "ne brini biti će kao iz dućana" to definitivno nije slučaj. Ali nemoj se obeshrabriti jer stvarno nigdje nisam pročitao da netko nije zadovoljan a radova je stvarno stavio ohoho te preko slika ama baš sve izgleda, bez imalo pretjerivanja, kao bomba. No eto jedno su slike a dugo je uživo a što je najbolje uopće se ne smatram nekom extra picajzlom.Koliko te ispalo to sređivanje felgi?Iznutra nisu farbane?Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 On 9/26/2017 at 6:37 PM, Tin said: Diamond cut kod nas jos nitko ne radi.. to ipak treba pristup stroju koji nema svatko.. radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 On 27. 09. 2017. at 9:28 PM, Tomica93 said: radi Tko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Profi-gumSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 ...može li mi tko pomoći - postoji li netko u Zg iz RNH a da mu se možemo obratiti...Naime - ovo oni smatraju OK. Auto star 10 mjeseci, lakirano na kasko, 1700kn je faktura...ovlašteni koncesionar.Stari i brat danas zaqrac išli u Zadar...naravno, nisu preuzeli ovako sređen auto.Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 a u kiki... ovo je fakat prelose.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 Pa @Hans ti je koliko znam među glavnima u Renault HR Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 Ovo je dobar posao.. Ako si daltonist Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 Jaooooo Sent from my SM-A510F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now