Raptor6767 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Pustite čovjeka, mater vam, bude došao idući put po sve. :lol: Na Chemu ste mi se okomili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 (edited) ide i novi zamasnjak gore nisam ni znao ali gore je ZF sachs sportska sinter lamela s 4 pera ali potisna ploca je dala svoje i sjebala sve. da li da dam tu sportsku prenitat i kome? da li je to pametna solucija i koliko to kosta? Edited January 12, 2017 by Unknown Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Kako ti kompliciras,kao da imas auto od 300ks. Rekao sam ti,stavi original gore sta ide i to je to i pusti price pavicica pametnog . Jeboga ti.. Bas me to zanima kako je to zamasnjak u tolikom kurcu da treba novi a niti juris niti vozis rejseve i slicno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 moja lamela je manja od tvoje a momenta isto 430 nm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 zamajac korpa Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Sinter je jako losa odluka za svaki dan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 jbg to je sad bilo gore. dat cu ju obnoviti kod njih a onda ako tko treba ili cu cuvat sebi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Da ne otvaram novu temu. Radi se o sličnom setu (ako ne i istom) na Alfi 159 jtdm 1.9 16v isto mjenjač M32. Alfa je remapirana, DPF off, EGR blind, downpipe on. Nije bila na valjcima pa ne mogu o snazi, ali momenta ima više nego standard. Kako nije dizana više od 20-25% snage da li bi za mene bilo dovoljno uzeti neki original set kompletan ili performance? Moje kvačilo je mijenjano prije 50 000 km, imam račun od prošlog vlasnika. Zamašnjak znam kako provjeriti, ali ipak bi kad sve skidam sve stavio drugo i novo. Ono što sam ja primijetio je da u 4 brzini kod 1 500 o/min poklopim gas osjeti se trešnja, kao da se lamela odvaja od zamašnjaka do nekih 2 500 o/min, onda okretaji polete do 3 200 o/min a auto u istoj fazi dok ne "uhvati" i onda potegne. Koje benefite/sranja mogu očekivati od jednomasenog zamašnjaka za svaki dan? Za sachs znam da ima performance kit + 15% Nm iako je to LUK kvačilo sa sachs pečatom. Uglavnom pitanje je , gdje , što , koliko novčića... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Ispravna serijska je dovoljno jaka za te motore i kada su vrlo remapirani. A tresnja je obicno od zamasnjaka ili zgloba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kic Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Ako ne želiš probleme sa mjenjačem (otkinute tabove sa sinhrona i užasan rattle) ne stavljaj jednomaseni na M32... pogotovo ne na dizela! Stock DMF i stock kvacilo kak ti fire kaže. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 27 minutes ago, Swordfish said: Da ne otvaram novu temu. Radi se o sličnom setu (ako ne i istom) na Alfi 159 jtdm 1.9 16v isto mjenjač M32. Alfa je remapirana, DPF off, EGR blind, downpipe on. Nije bila na valjcima pa ne mogu o snazi, ali momenta ima više nego standard. Kako nije dizana više od 20-25% snage da li bi za mene bilo dovoljno uzeti neki original set kompletan ili performance? Moje kvačilo je mijenjano prije 50 000 km, imam račun od prošlog vlasnika. Zamašnjak znam kako provjeriti, ali ipak bi kad sve skidam sve stavio drugo i novo. Ono što sam ja primijetio je da u 4 brzini kod 1 500 o/min poklopim gas osjeti se trešnja, kao da se lamela odvaja od zamašnjaka do nekih 2 500 o/min, onda okretaji polete do 3 200 o/min a auto u istoj fazi dok ne "uhvati" i onda potegne. Koje benefite/sranja mogu očekivati od jednomasenog zamašnjaka za svaki dan? Za sachs znam da ima performance kit + 15% Nm iako je to LUK kvačilo sa sachs pečatom. Uglavnom pitanje je , gdje , što , koliko novčića... Javi se @Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Smanji moment u mapi. Tj ostavi da je serijski do 2000-2500 i nece ti klizat ni trest.Sent from my SM-G950F using TapatalkSmanji moment u mapi. Tj ostavi da je serijski do 2000-2500 i nece ti klizat ni trest.Sent from my SM-G950F using TapatalkImace stok kvacilo na tom drzi 400nm. Preko toga klize. Sinter je uzas, treba samo pokacat korpu i stok lamela drzi cuda.Sent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 (edited) ovisno koji promjer lamele imas na m32. opel ima 228 i 240 mm. 228 serijska ne drži preko 400nm, tj granica je oko 360nm eventualno pojacana ali s pojacanom korpom i onda sacsh deklarira 410nm. iako sam se dopisivao s njima ni s 430nm ne bi trebalo biti problema uzmi performance i miran si Quote The organic Disc can handle in combination with the compatible Sachs Performance Cover an torque of 410NM. So I think this should be fine for your power up to 430NM Edited February 20, 2018 by Unknown Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Ja bas nemam dobra iskustva s sachs. Izvrtio valjda 10 komada na mapiranju pri 80% deklariranog momenta. A par "trkacih" sachs znali puknuti i pri 50% deklariranog momenta, pukne srce lamele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 a koje su druge opcije osim sachsa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Npr spec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Luk .Sent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now