Joe Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Jeste sada sve ispricali oko Ogiera, BMWa i murijaka.... napravio je sranje, priznao i EOD... niti prvi niti zadnji put da se tako nesto desilo.... A sada revijalni skokovi pod gasom ? 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 https://www.instagram.com/p/COJM9ZGHsacXI8aO5T6raymPtc4_y4Ub3LpfAk0/?igshid=1bobbszxkysndPoslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marin2405 Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Moze napisati netko malo vise o spec. Wrc bolida, kako se to vozi, kakvi su dojmovi deckiju sto su bili blizu auta i samih vozaca?Koliko novaca uopce treba da bi odvezao utrku, vidim da je dosta auta s rumunj. Tablicama to je neka renta ili kaj?Na sljemenu prije starta ona ubrzanja i kocenja plesanja po cesti, bas drkica i poneki drift kod meridijanaSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 3 hours ago, msporis said: - jedina zamjerka organizaciji je oko hitne pomoći. Imali smo situaciju na Jaškovu gdje je neko dijete dobilo epileptični napadaj, bio je sam do nas jer su mu starci bili nekih 200 metara niže (mali je dotrčao da snima skok), pa smo zvali redara da zove hitnu, i to kreće epizoda A je to. Dakle, redar zove preko Walkie Talkiea organizaciju da šalju hitnu, ovi svi usplahireni ko klinka pred prvi seks 'šta je bilo šta je bilo', i ovaj veli imamo gledatelja koji se srušio i ima ozbiljan epileptični napadaj, i ovi mrtvo hladno,a to nije natjecatelj, ne možemo slat našu hitnu (iako 3oja kola stoje na startu), nego zovite 112 ?!?!. I fakat, na kraju zvali 112, redar slovenac, ovi ga kurca ne kuže, pitaju ga gdje je a ovaj odgovara 'dirkalno mesto 5' il tak neš, ovaj iz hitne mislio da ga zajebava. Ma jebeni kaos, sreća da se mali dobio već dotad... Hitna je na kraju došla nekih pola sata kasnije... Buduci da sam bio tamo, dakle SS7 Jaškovo - Mali Modruš Potok 2, dok je ekipa vikala zovite doktora, onaj koji je dotrcao s bijelom kapom, to je moj frend koji je doktor, koji je napravio sto se radi u slucaju epilepticnog napada, stavljas pacijenta na bok i guras prste s vanjske strane lica da mu pokusas otvoriti usta (jer tako sprjecavas da tebi odgrize prst i sebi jezik). Pored toga, drugi frend je bio dezuran u hitnoj, koja je bila udaljena svega 1,4 km od tog mjesta, a prema njegovim rijecima, oni su tamo u organizaciji WRC-a, za slucajeve kada je posada ugrozena zbog izlijetanja, kada je publika ozlijedjena od strane posade izlijetanjem automobila ili u slucaju iznimno hitne intervencije poput infarkta. I meni je to bilo cudno, ali eto, tako mi je rekao, dakle oni su morali zvati hitnu u Karlovcu, a njima je trebalo 40-tak minuta da dodju (do tada se mali vec dobio)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 11 minutes ago, marin2405 said: Moze napisati netko malo vise o spec. Wrc bolida, kako se to vozi, kakvi su dojmovi deckiju sto su bili blizu auta i samih vozaca? Koliko novaca uopce treba da bi odvezao utrku, vidim da je dosta auta s rumunj. Tablicama to je neka renta ili kaj? Specifikacije automobila tvornickih momcadi (samo su dvije tvornicke momcadi): https://toyotagazooracing.com/wrc/cars/2020/https://motorsport.hyundai.com/rally/wrc2/tech-specs-i20-r5/ Cjenik dijelova za Rally2 automobil World Rally Championship-2 (WRC2 klasa), na linku imas cijene i za R5 i ostale klase, jedino nema za WRC: https://boutique.citroenracing.com/en/735-c3-rally2 Ovo je plan odrzavanja za Clio R3 Access, koji je bio jedan od najjeftinijih ulaznih automobila za rally: Vecina privatnjaka renta aute. Neki rentaju i WRC automobile, jedan privatnjak je davno opisivao kako je rentao i da novci nisu bili problem, ali da nikada nije dobio zadnji top spec (motor, gume, you name it), kakve su dobivali tvornicki vozaci, iako im nikako nije mogao konkurirati (tvornicki tim se vjerojatno bojao da on to ne bi dijelo s konkurencijom)... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cale Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 11 hours ago, tcode said: Meni je isto jebeno, svi se k'o fol boje korone, izolacija, distanca ovo-ono, dođe WRC gdje je rečeno da publike u principu nema. Odjednom korona više nije problem, svi se sjatili k'o da nema sutra, a onda krene gunđanje kako nema dovoljno redara, kako nemaju motorole, organizacija u qrcu itd. PA KOJI QRAC NISTE OSTALI DOMA I GLEDALI NA TV-u? ZATO JER JE DŽABE. Pitaj bilo koga tko je pljunuo neku lovu na Hungaroring ili Nordschleife, ma čak i "obični" Grobnik: "Kako ti je bilo?" Mentalitet i psihologija ljudi je jednostavno takva. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 2 hours ago, Cale said: ZATO JER JE DŽABE. Pitaj bilo koga tko je pljunuo neku lovu na Hungaroring ili Nordschleife, ma čak i "obični" Grobnik: "Kako ti je bilo?" Mentalitet i psihologija ljudi je jednostavno takva. Da, ali nepojmljivo mi je koliko plitko razmišljaju. Pod broj jedan, država je u banani praktično od prvog dana osnutka, korona je samo dodatno produbila krizu i to žestoko. Dva, čak i u takvim uvjetima, WRC Croatia se održao. Tri, da je sve idealno, da se može i platiti svakog čovjeka, bilo je 300 kilometara staze, pa koliko redara bi trebalo zaposliti da se sve pokrije? Sve manifestacije sa više od 25 ljudi su praktično zabranjene, a ovdje ih se ipak prešutno pustilo i umjesto da budu zahvalni i ponašaju se korektno, bez imalo srama se još i pljuje po organizatoru. Ma fuj. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fredy Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Sve pohvale organizaciji i dovođenju svjetskog prvenstva u rallyu! Iz moje perspektive ovo je događaj koji je nenadano dao svima nama novi moment/ dodatni pozitivni impuls u životima pod ovih zahtjevnim okolnostima. Ljudi ima svakakvih, velika večina će se fokusirati nažalost na daj incident na aveniji. Ja sa druge strane sam zahvalan da sam mogao uživati u nećemu što me veseli praktički u vlastitom dvorištu i da sam mogao svoju obitelj povesti po prvi puta na jedan takav event. Srdačno se nadam ne i zadnji! Treba zanemariti drvo i vidjeti šumu da se tako izrazim, svi mi možemo direktno i indirektno imati koristi od WRC u vlastitoj državi i takvu logiku moramo primjenjivati na čim više poslovnih mogućnosti što WRC u najkraćim crtama i je. Žao mi je što se nisam na bilo kakav načinn angažirao u organizaciji jer imam poprilično iskustva u sličnim ne sportskim organizacijama međunarodno, možda bude prillike u nadolazećim godinama. Jako sam ponosan i na sve forumaše koji su aktivno učestvovali i dali sve od sebe pod ovim zahtjevnim okolnostima da event bude uspješan i nadmaši najoptimističnija očekivanja! Hvala na dijeljenju strasti i informacija ovih dana, naša zajednica jača na taj način a onda i utjecaj i mogućnost usmjeravanja nekakvih pozitivnih stvari i interesa AM sporta. Ako vam je u životu čaša napola puna vjerujem da razmišljate poput mene, ako vam nije jbg sami ste se u to uvjeriti - nije vam lako. Sve čestitke još jedanput i da nam se WRC vrati opet! 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Nekima se ovdje od silne anti korona plandemija Bil Gejc cipiranja spike dosta pomutilo pa su slabo procitali sto sam napisao.A i da vidim tko bi mi to zabranio da dođem na Sljeme u cijeloj toj dužini i zabranio mi gledanje, kad vec pricamo da su "dozvolili". Pogotovo s 5.5 prisutnih redara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 11 minutes ago, Xman said: Nekima se ovdje od silne anti korona plandemija Bil Gejc cipiranja spike dosta pomutilo pa su slabo procitali sto sam napisao. A i da vidim tko bi mi to zabranio da dođem na Sljeme u cijeloj toj dužini i zabranio mi gledanje, kad vec pricamo da su "dozvolili". Pogotovo s 5.5 prisutnih redara. Ajde da rezimiramo. Znači ja sam teoretičar zavjere, korona je jako opasna, širi se brže od ijednog poznatog virusa i to eksponencijalnom funkcijom, ali.. za vrijeme trajanja WRC-a uzima godišnji, pa i gospodin Kifla smije na manifestaciju. Za one koji ne znaju tko je Kifla, pogledate u profil Xman pod rubrikom ime i prezime. Zabranio bi ti isti onaj tko ti je zabranio putovanje van zemlje, tko ti je zabranio ući u dućan bez maske, tko ti je zabranio normalan razvoj i školovanje djeteta i da ne nabrajam dalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 41 minutes ago, tcode said: Ajde da rezimiramo. Znači ja sam teoretičar zavjere, korona je jako opasna, širi se brže od ijednog poznatog virusa i to eksponencijalnom funkcijom, ali.. za vrijeme trajanja WRC-a uzima godišnji, pa i gospodin Kifla smije na manifestaciju. Za one koji ne znaju tko je Kifla, pogledate u profil Xman pod rubrikom ime i prezime. Zabranio bi ti isti onaj tko ti je zabranio putovanje van zemlje, tko ti je zabranio ući u dućan bez maske, tko ti je zabranio normalan razvoj i školovanje djeteta i da ne nabrajam dalje. Moja poanta je bila, a sto ti nisi shvatio ili nisi zelio shvatit, da je staza ocigledno bila preduga da se to pokrije s tim brojem ljudi. I pogledaj gore sliku koju sam stavio gdje je cesta puna ljudi, a puna je ljudi jer je tamo bio jedan redar koji taj komad nikako nije mogao pokrit. I onda mi guras nekakve fraze u usta, da sam ovo ili ono a to mi je isto kao i kad svi desnicari za sve koji se ne slazu s njima tvrde da su komunjare i jugoslaveni. Tako i ti sad meni ovdje drzis prodike jer sam se drznuo zakljucit da ona masa ljudi koju vidis na mojoj slici, 40ak minuta prije trke, ipak ima veze s brojem redara. I iako nemam Jean Todta na speed dialu i nisam njuska u wrc-u kao neki u ovoj temi, pretpostavljam da je toliko ljudi na stazi ipak nekakav propust. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Moja poanta je bila, a sto ti nisi shvatio ili nisi zelio shvatit, da je staza ocigledno bila preduga da se to pokrije s tim brojem ljudi. I pogledaj gore sliku koju sam stavio gdje je cesta puna ljudi, a puna je ljudi jer je tamo bio jedan redar koji taj komad nikako nije mogao pokrit. I onda mi guras nekakve fraze u usta, da sam ovo ili ono a to mi je isto kao i kad svi desnicari za sve koji se ne slazu s njima tvrde da su komunjare i jugoslaveni. Tako i ti sad meni ovdje drzis prodike jer sam se drznuo zakljucit da ona masa ljudi koju vidis na mojoj slici, 40ak minuta prije trke, ipak ima veze s brojem redara. I iako nemam Jean Todta na speed dialu i nisam njuska u wrc-u kao neki u ovoj temi, pretpostavljam da je toliko ljudi na stazi ipak nekakav propust. Pa sta si isao među ljude ako te strah virusa?Znaci da te netko zaustavio , ne bi isao , ali posto nije , to je propust pa si ipak isao na potencijalno žariste? Poslano sa mog SM-A125F koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 5 minutes ago, Rallye VR6 said: Pa sta si isao među ljude ako te strah virusa? Znaci da te netko zaustavio , ne bi isao , ali posto nije , to je propust pa si ipak isao na potencijalno žariste? Poslano sa mog SM-A125F koristeći Tapatalk Od kud ti sad virus? Rekao sam da je Sljeme toliko veliko da bi im trebala vojska da kontroliraju tko gleda a tko ne i da bi ljudi to gledali sa i bez icije dozvole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Ovi jebeni koroničari moraju svaku temu usrati. Imate korona temu pa serite tamo. Ni blokiranje ne pomaže kad opet vidim sve u citatima. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 ekipa, drzi te se teme please. da ne bude hladjenja ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Sa najcjenjenije auto discipline na svijetu koja se konačno pojavila u Hrvatskoj, preko BMWa u desnoj traci do korone. Čudo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Pa da , kad se ide gnojiti tamo di ne trebaPoslano sa mog SM-A125F koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrdzo Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 I još fali .. GLEE KOTAAAAAČČČČ ? ? 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerba2 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Za sve ove koji misle da nije strašno pretrčavati cestu dok je brzinac u tijeku ili još gore, počinje za 30 min: 1. Safety car skoro pokupio gledatelja na SS13, frajer je pretrčavao a ovi jbg, jurili koliko su mogli. 2. Na istom tom brzincu, Lonac se dokurio s Imprezom, ja sam se scimao jer ga uopće nisam čuo, a proletio kao manijak. 3. Na SS5, brzinac pri kraju, prođe auto, sad je kao sigurno, a s manje od 10 sekundi zaostatka doletava Fabija, ne čuješ Fabiju jer još uvijek čuješ auto od prije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Vezano uz ovo 3., upravo to. Ekipa kao 'prokuži sistem', pa pretrčavaju taman što je prošao neki auto, a ne računaju da je taj možda kasnio zbog nekog izlijetanja i da odmah iza može ić netko tko ga je 'dostigao'. Pred par godina su tak dvije cure letile zrakom na Sancta Domenici, upravo zbog takve pogrešne prosudbe.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Vezano uz ovo 3., upravo to. Ekipa kao 'prokuži sistem', pa pretrčavaju taman što je prošao neki auto, a ne računaju da je taj možda kasnio zbog nekog izlijetanja i da odmah iza može ić netko tko ga je 'dostigao'. Pred par godina su tak dvije cure letile zrakom na Sancta Domenici, upravo zbog takve pogrešne prosudbe.... Letile su jer su bile pijane ko guzica, unatoč upozorenjima gledatelja sa strane da stoje van staze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kic Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Kod nas na SS9 je valjda iz šume/sporednog puteljka doletio biciklist sa "specijalkom" taman kada su ostala još dva auta na brzincu. Veli lik "Ja sam mislil da je gotovo..." Pa da i živi u špilji vidiš da se nešto dešava, da jure obljepljeni auti sa startnim brojevima, da nema nikog na cesti... Povezeš 2 i 2 pa odabereš neku drugu cestu za rekreaciju.... Ali ne. On si je zacrtao da baš mora tuda proć i gotovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 cijeli nas team tehnicara Poslano sa mog SM-A125F koristeći Tapatalk 16 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 38 minutes ago, DiscoVolante said: Letile su jer su bile pijane ko guzica, unatoč upozorenjima gledatelja sa strane da stoje van staze. Bile su i to vjerojatno, što je jedan od faktora koji je doveo do gore navedene loše prosudbe, a posljedično i do tog nesretnog pretrčavanja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 (edited) 7 hours ago, Xman said: Moja poanta je bila, a sto ti nisi shvatio ili nisi zelio shvatit, da je staza ocigledno bila preduga da se to pokrije s tim brojem ljudi. I pogledaj gore sliku koju sam stavio gdje je cesta puna ljudi, a puna je ljudi jer je tamo bio jedan redar koji taj komad nikako nije mogao pokrit. I onda mi guras nekakve fraze u usta, da sam ovo ili ono a to mi je isto kao i kad svi desnicari za sve koji se ne slazu s njima tvrde da su komunjare i jugoslaveni. Tako i ti sad meni ovdje drzis prodike jer sam se drznuo zakljucit da ona masa ljudi koju vidis na mojoj slici, 40ak minuta prije trke, ipak ima veze s brojem redara. I iako nemam Jean Todta na speed dialu i nisam njuska u wrc-u kao neki u ovoj temi, pretpostavljam da je toliko ljudi na stazi ipak nekakav propust. Ja se uopće nisam referencirao striktno na tebe, niti sam se trudio popamptiti tko, nego općenito na sve koji pljuju po organizaciji. Očigledno si i ti među njima, pa si se našao u toj priči. Za sve nezadovoljne, pokušati ću još jednom. Situacija i vrijeme u kojoj je krenula organizacija WRC-a u Hrvatskoj svjetlosnu je godinu od idealne. Da vam to bolje predočim, FIA daje preporuku za 60 ljudi u scrutineering-u. Minimum je 28. Mi smo imali, pogađate svih 28, ni čovjeka više. Prvi dan (srijeda) je rigorozni tehnički pregled svih vozila i opreme. Provjerava se svaka sitnica, od veličine naljepnice do svih pustih homologacija, sigurnosna oprema, kao i moguće ne dozvoljene preinake u svrhu varanja. Kad smo krenuli sa tehničkim, FIA delegati su imali primjedbe na naš način rada, u smislu da nećemo stići u roku odraditi, ali ih je srećom naš voditelj odbio i rekao da on poznaje svoje ljude, zna tko je za što sposoban i da ne brinu. Zadnja posada za teh. pregled po rasporedu dolazi u 21.30h. Mi smo do tada već očistili sve aute. Završavamo malo iza 22h, u roku. Jedan od FIA delegata dolazi do nas i govori da se ne sjeća kada je teh. pregled zadnji puta završio u roku, a zadnja dva rally-a (Monte Carlo i mislim Finska) završavali su u sitne jutarnje sate slijedećeg dana. Onaj drugi delegat koji je imao primjedbe na početku samo je šutio. Da nebi netko pomislio da smo završili u roku jer smo bili aljkavi, 15 vozila smo srušili, taj dan nisu dobili prolaz. A jedan specijalac je rušen zbog sjedala za krug, sa kojima je prolazio teh. i vozio posljednjih 7 rally-a. Poanta ove priče je, padali smo s nogu, taj dan 12h nitko od nas nije jedne minute sjeo na stolicu, samo zato da bi ostavili dobar dojam, dobili pozitivnu ocjenu i da bi gospodin Kifla mogao gledati rally i sljedeće godine u lijepoj našoj. Jer imamo ugovor na tri godine, ali uvjetno, 1+1+1, znači svaki puta moramo dobiti prolaznu ocjenu za slijedeću godinu. Isto tako su svoj posao odrađivali i svi drugi u organizaciji, nitko nije imao adekvatan broj ljudi, radili su najbolje što su znali i mogli. I zato me srce boli kada vidim kako prosipate žuć i nezadovoljstvo oko gluposti, umjesto da gledate sve ono dobro što je iz toga izašlo. Imati WRC ispod prozora, pa da mi je to netko rekao prije 5 godina, rekao bi mu da je lud. Mi smo to jučer imali, a zahvaljujući svim vrijednim ljudima iz organizacije vjerojatno ćemo imati i opet, pa dajte barem malo poštovanja. Kako smo se rastali i u kakvom ozračju sa FIA delegatima najbolje pokazuje ova slika. Edited April 27, 2021 by tcode ispravio gramatičke pogreške 35 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by ND4SPD,
Croatia Rally 2021 Special Stages
Recommended by ND4SPD
6 reactions
Go to this post
Posted by ND4SPD,
Itinerar, mape WRC Croatia 2022!
Recommended by ND4SPD
4 reactions
Go to this post
Please sign in to comment