Rain Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Megane II je 13cm 100% I to jos ne moze ici bilo kakav zvucnik unutra jer ima serafljenje na samo dva mjesta, a ne na 4 te treba paziti na dubinu zvucnika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 (edited) @Rain znaš iz glave dubinu (ako ne ću izgooglati), za rupe nije bed, izbušit ću ih ili ako je par mm razlike. možda mogu nabaviti neki adapter btw, može link za taj šah mat? izbacuje mi sve u vezi šaha Edited October 30, 2017 by Bubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 https://www.google.hr/maps/place/Šah-Mat/@45.8009194,15.915429,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xd153983ad613b2a7?sa=X&ved=0ahUKEwjptemLtpjXAhWCalAKHd2rBPEQ_BIIhQEwCg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 11 minutes ago, cyberphere said: https://www.google.hr/maps/... hvala, ali mislio sam da je webshop, ipak mi zg nije usput. ali ok za znati ako @Doktor bude prolazio onuda u dogledno vrijeme Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Ma to ti je old school željezarija 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 5 hours ago, Bubi said: @Rain znaš iz glave dubinu (ako ne ću izgooglati), za rupe nije bed, izbušit ću ih ili ako je par mm razlike. možda mogu nabaviti neki adapter btw, može link za taj šah mat? izbacuje mi sve u vezi šaha Mislim da je oko 58mm, ali nisam 100% siguran. Mene nije bilo previse briga, sve je izrezano i 16,5cm je unutra Ali guglaj sony zvucnici za megane 2, imaju jedan model bas za njega pa mozes vidjeti koja je njihova dubina pa znas tocnije 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Šah-mat ti se nalazi u zagrebackoj ulici tocno preko puta mekpersa, nemres fulat nikako. Rade do 17hSent from my LG-H818 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted October 30, 2017 Author Share Posted October 30, 2017 [mention=4]Rain[/mention] znaš iz glave dubinu (ako ne ću izgooglati), za rupe nije bed, izbušit ću ih ili ako je par mm razlike. možda mogu nabaviti neki adapter btw, može link za taj šah mat? izbacuje mi sve u vezi šaha Ak trebas kaj, mogu ti ja uzet pa ti posaljem, ak ti je hica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 3 hours ago, Xman said: 11 hours ago, Bubi said: [mention=4]Rain[/mention] znaš iz glave dubinu (ako ne ću izgooglati), za rupe nije bed, izbušit ću ih ili ako je par mm razlike. možda mogu nabaviti neki adapter btw, može link za taj šah mat? izbacuje mi sve u vezi šaha Ak trebas kaj, mogu ti ja uzet pa ti posaljem, ak ti je hica hvala, nije hitno. slažem uporeno sebi za gušt, ne ko @_DEX_ za sljedećeg vlasnika ionako tu kramu ne budem mogao prodati ni za 3000€ kroz 6 mjeseci imam dosta stvari 100kn+300kn+200kn+500kn nabere mi se 1500-2000 ko iz pichke, pa kombiniram kako žena pusti. sad uzimam gitaru tako da mi je bitno nabaviti prvo zvučnike, ostalo malo pomalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 hvala, nije hitno. slažem uporeno sebi za gušt, ne ko [mention=632]_DEX_[/mention] za sljedećeg vlasnika ionako tu kramu ne budem mogao prodati ni za 3000€ kroz 6 mjeseci imam dosta stvari 100kn+300kn+200kn+500kn nabere mi se 1500-2000 ko iz pichke, pa kombiniram kako žena pusti. sad uzimam gitaru tako da mi je bitno nabaviti prvo zvučnike, ostalo malo pomaloTko ti je kriv? Ja sebi slozim isto za gust, ali za 4-5-6-12 mjeseci cu dobiti natrag barem ulozeno da budem na nuli I onda iz pocetka. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildD Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 bubi, pa mislim da nije problem od mdf-a adaptere napraviti. Ja sam frendu u golf 5 stavio naprijed 20cm zvučnike na mjesto od originalnih, ali sam radio 5cm adaptere od mdf-a, u stražnja vrata isto tako metnuo 20cm slagao bi aktivu ili klasika preko pasivne skretnice kickove i tw? možda imam nešto mnogo lepo za tebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Za megane su problem adapteri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktor Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 On 10/30/2017 at 2:24 PM, Bubi said: hvala, ali mislio sam da je webshop, ipak mi zg nije usput. ali ok za znati ako @Doktor bude prolazio onuda u dogledno vrijeme @Bubi željezarija mi je blizu, nije problem, osim što sam se već vratio... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Bump, koji je trenutno najbolji best buy materijal za damping.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertino Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Ne znam sta se uopce sve jos moze nabaviti u HR, s obzirom da je vecina ducana autoakustike zatvorena Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerowaf Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 On 15. 03. 2019. at 9:25, Bezimeni said: Bump, koji je trenutno najbolji best buy materijal za damping.... Ja sam razmišljao o Kaiflex ili K-Flex (Mariterm, Zagreb). Ne zato što mislim da je najbolji ili blizu tome nego što je relativno jeftin i vjerojatno bolje od "no dumping at all". Ideja je bila da se sa npr 15 ili 19 mm obloži kompletna podnica, prtljažnik i bokovi kod zadnje klupe, a sa 3 mm prednja vrata i krov. S druge strane, nisam dovoljno zahtjevan da bih potrošio ozbiljan novac na dampiranje (meni ozbiljan novac - YMMV). (U međuvremenu sam odustao od toga. Dosta mi je slaganja i hoću se voziti bez razmišljanja što još mogu napraviti. No to je za temu sa naslovom "Ovisnost o prepravkama i ima li lijeka" ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 http://www.hvac.hr/product.asp?product=izolacija-u-ploci-k-flex-13-mm-debljine-samoljepljiva&code=315 Ja sam 2002 odradio s ovim... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snjur Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 http://www.hvac.hr/product.asp?product=izolacija-u-ploci-k-flex-13-mm-debljine-samoljepljiva&code=315 Ja sam 2002 odradio s ovim...Kakav je ovo materijal spužva ili? Pitam jer gledam za kacigu, treba mi neka samoljepljiva spužva koju bi stavio ispod bočnih jastučića da mi poboljša stisak glave.Sent from my MI 6 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Nije spužva ali nešto slično... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Ekipa, pitanje na autu bi htio smanjiti buku koja dopire izvana...pogotovo od kotaca koji materijal da kupim pa da montiram ispod blatobrana (prednjih i zadnjih)? Ima li netko generalno neku preporuku? Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerowaf Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 1 hour ago, BaGy said: Ima li netko generalno neku preporuku? Reći ću o čemu sam razmišljao, ali ne mogu dokazati da djeluje u stvarnosti. Buku izvana sam mislio riješiti stavljajući debeli K-Flex (iz mog prethodnog posta ovdje) na podnicu i u prtljažnik (u prtljažnik više radi ispuha nego radi ceste), a buku kotača sam zamislio smanjiti tako da isti taj K-Flex, možda nešto tanji nego na podu, zalijepim na unutarnje blatobrane (one plastične oplate između kotača i šasije) tako da budu s gornje strane odnosno iznutra. Tamo ne bili potpuno izloženi atmosferalijama, a nadam se da mogu durati to malo vlage što bi se s vremena na vrijeme našlo. Ne znam koliko bi se to htjelo držati za te unutarnje plastične blatobrane i ne znam kako bi se ponašalo na minus 20 ili na plus 50 celzijevaca. Ako i nije točan odgovor neka bar potakne nekoga da mi kaže da "ne znam pojma", pa me ispravi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Ovo za blatobrane od strane kotača mislim da ne bude funkcioniralo... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerowaf Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 1 hour ago, dejanR said: Ovo za blatobrane od strane kotača mislim da ne bude funkcioniralo... Ma je, nategnuta je malo teorija. Ono je više bilo pitanje nego rješenje. Možda sam potakao ideje koje bi dovele do nečeg smislenog. Svjestan sam da se ne može lako utišati buka sa ceste, odnosno da bi količina upijajućeg materijala (i meni nepoznata gustoča potrebna za to) dovoljna za utišavanje buke bila pozamašna. Znači, smatraš da ne bi bilo dovoljne, a možda čak i nikakve promjene? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Mislim da bi imao dosta problema prvenstveno s odljepljivanjem a ne znam kako bi se ponašao taj materijal zbog udarca kamenčića i vode... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Buku od kotaca smanjiti izoliranjem kabine. Tj pod, firewall itd, al opet, vadit kompletni tepih u kabini na nekom novijem autu je poprilicno posla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now