Jump to content

BMW 3/4 F30/36

Recommended Posts

Kad smo kod cijena - za cijenu 4 F36 starog 2 godine dobiješ novi 3 G20 M pa se valja zamisliti :). Naravno svaki 10. nema odvratne felge ali dobro to se riješi već nekako ?

I jedan vrlo zanimljiv detalj - G20 320i se da dosta dići, neki ga dižu na 260ks (npr. Sedox), neki na 290 (neka tuning kuća više ne znam koja), a neki čak na 310 (i to BR performance koji su kao top) tj. isto kao i 330i. E sad jel greška ili stvarno to bi možda mogao znati @Hic

Edited by Mario_S3
  • Like 1

Kad smo kod cijena - za cijenu 4 F36 starog 2 godine dobiješ novi 3 G20 M pa se valja zamisliti . Naravno svaki 10. nema odvratne felge ali dobro to se riješi već nekako 

I jedan vrlo zanimljiv detalj - G20 320i se da dosta dići, neki ga dižu na 260ks (npr. Sedox), neki na 290 (neka tuning kuća više ne znam koja), a neki čak na 310 (i to BR performance koji su kao top) tj. isto kao i 330i. E sad jel greška ili stvarno to bi možda mogao znati [mention=245]Hic[/mention]
Je je i 320i i 330i su b48, sa 190ks i 252.
Navodno je samo drugaciji motor za ove jace 135i xD i mini coopere.

Osobno sam gledao jedinice sa tim motorom i to sa mapom ide blesavo.

G20 320i vani sa dobrom opremom mpak, virtual,itd oko 36keki
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=288230245&utm_source=sharedAd&utm_medium=android

Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk

• Like 1

znaci samo M sport paket ima na GC . steta
Mozda sam te krivo shvatio ili nisam previse isao u detalje oko price, ugl moze se m sport uzeti i na coupeu...
Ali imas m paket, m sport, itd itd.
Ja imam seriju 4 coupe sa m paketom i m sport paketom koji uz m paket ti idu dodatno saltanje na volanu, 4 klipne brembo, mjenjac je drugaciji (moze se viditi odmah vizualno), i ima jos neke sitnice drugacije rjeseno.
Pozdrav

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• Like 1

On 12/16/2019 at 6:34 PM, Lovrek said:

Ja imam GC 418dA s m paketom i led svjetlima, trenutno 142k km.

Od problema na 60k km u garanciji zamjenjen egr (hladnjak pustao) i onaj pipac za zakljucavanje je vibrirao na vozacevim vratima (kiki zamjenio), i 2 puta prednja sajba od kamencica (kasko).

Pipac na vratima ! ja to 'rijesavam' tako da zakljucam vrata pa ne vibrira :)

• 1 year later...
On 12/16/2019 at 6:02 PM, semper said:

Velika razlika u cijeni je dal gledas redizajn f30 ili ne (2015. Prelazna) i naravno GC je puno skuplji. Mjenjaci ne rikavaju. Najveca mana je lanac koji hoce otici na modelima prije redizajna

On 12/16/2019 at 6:47 PM, 13DM said:

nije mana lanac već servisni intervali od 30tkm koji ga dovedu do pizdarije

samo treba zavirit u glavu motora nakon 100tkm kod redovitih izmjena svakih 10/12tkm il 30tkm

pa se lako vidi razlika u održavanju

a i taj lanac nije nikakav bauk,  cijena same izmjene nije vrijedna spomena

On 12/16/2019 at 6:02 PM, semper said:

Velika razlika u cijeni je dal gledas redizajn f30 ili ne (2015. Prelazna) i naravno GC je puno skuplji. Mjenjaci ne rikavaju. Najveca mana je lanac koji hoce otici na modelima prije redizajna

I koliko je onda na kraju ta priča s lancem na n47 motoru + automatik?

Vidim za male pare ima 2014-2015, tipa 10500 eura ali pretpostavljam da odmah treba veliki servis.

@mrva veli da i na b47 motoru treba mjenjat lanac samo na većoj kilometraži, tipa 250k km dok je n47 na 150k. 

Jel to svakih 150 ili jednom zamjeniš za bolje pa si miran?

Ja imam b47, 175k km, mjenjam ulje svakih 15k km, nikad ništa osim egr-a na 60k km (pustao hladnjak) - garancija... Prvih 100k km kod Tomića, dalje kod Habulina... Kaze ne treba ništa drugo, samo redovno ulje i filteri..

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

• Like 1

5 minutes ago, Lovrek said:

Ja imam b47, 175k km, mjenjam ulje svakih 15k km, nikad ništa osim egr-a na 60k km (pustao hladnjak) - garancija... Prvih 100k km kod Tomića, dalje kod Habulina... Kaze ne treba ništa drugo, samo redovno ulje i filteri..

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

a kaj veli za lanac? Kad ili ikad?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...