Jump to content

Citius Chip Tuning

KrunoL

Recommended Posts

Ti si isto na zalost nepismen i ne znas citati sa razumijevanjem. Balev je sve lijepo napisao, ali ne, tebi je provokacija osnovna namjera.

I tebi pitanje, da li si vidjeo DYNO ispis?

Ne nisam vidio dyno ispis,a evo tebi pitanje jedno,OPET- jel kad se nitko nezali, jel i onda osobno prilozis ispis sa dyna,da se ima opipljiv dokaz o tvom poslu??

I da,bolje bit nepismen neg imat reputaciju koju ti trenutno stices majstore, samo ti nemoj o manirama molim te LOL

• Replies 526
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Jos vam nije jasno da ti genericki remapi preko kristalne kugle daju relativno dosta momenta i zanemarivo malo snage. Zato u prvoj, drugoj,trecoj ti auti idu bolje jer su dosta vremena izvan podrucja max snage(pa taj veci moment utjece). Znaci imaju ravniju krivilju snage, ali max snaga je skoro ista.

Jos bi donekel shvatio da postoji barem jedan dyno auta koji nakon remapa ima barem polovicu obecanih konja, ali ovo vec sada postaje kao religija.

.

Take je. A Ako hocves dyno prije i poslije, poslati cu ti gotovo SVE aute koje sam radio na mail, pa onda sudi o "svima"

Necu se mjesati u ovu temu, ali upravo zato radimo remap i mjerenje prije-poslije da se ne bi dogodila ovakva situacija.

Tako da ne trpaj sve u isti kos, jer nismo svi isti!

Potpis na post od kolege 2fast-a

Kupac je nezadovoljan, EOD. Nigdje nepise sitnim slovima da kupac mora obrazlozit zasto je nezadovoljan, zasto nema dyno ispis, zasto zasto zasto.

Nezadovoljan je...i gotovo. Ako je tako receno, onda stock mapa ide nazad u auto, koja je prethodno spremljena, te presnimljena vlasniku na cd da je ima jel tako?:)

I povrat love i to je to. Kupac zadovoljan ugled nije narusen jer se napravilo po PS-u kako je i receno.

Ono sto mene zanima, sta ako ti pokaze racer dyno ispis nakon mapiranja da auto nema ks i nm kolko pise na stranici kao dobitak, nego ima xxx KS i yyy NM. Sto onda?

Onda slijedi povrat novca i isprika? ili?

AKo ljudi koji rade u servisu kazu da se auto remapira tj mapa se iscitava i ubacuje tako da je akumulator spojen na punjac, da nema nikakvih nepozeljnih problema sa strankom, pa zar nije onda tako lakse i bolje napraviti?

Mislim, nije mi jasno zasto izvlacenja i sl, zar je nekome ko ima firmu iza sebe potrebno radi xxx eura rusiti si ugled? Jer kad racer stavi dyno ispis, i ako je fakat snaga za koju prica, bez obzira je li stage 1,2 ili 5, to nije to i rijesena stvar. Mislim da onda ni povrat novca nece pomoc ni nista...

Vjerovatno se nekima nece svidjet moj post, ali netko je napisao za tenisice/cipele, da uz predoceni racun mozes ih vratit:) uz predoceni racun mozes vratit i ostale stvari, i kako je dogovoreno tako treba i biti.

I zasto se uvijek lovite na to auto ide bolje? pa neces valjda platit nekome i da auto ide losije nego serijala:huh:

Vec je rekao netko, cini mi se CoupeVD, bitno je kolko bolje...a to se u ovim slucajevima moze rijesit samo dyno ispisom prije i poslje...

Ono sto mene zanima, sta ako ti pokaze racer dyno ispis nakon mapiranja da auto nema ks i nm kolko pise na stranici kao dobitak, nego ima xxx KS i yyy NM. Sto onda?

Za tebe i za sve ostale.

Ako dyno mjerenje nije radjeno neposredno prije mapiranja i neposredno poslije mapiranja nego u razmaku nekoliko tjedana kao u ovom slucaju to dyno mjerenje nije relevantno

Take je. A Ako hocves dyno prije i poslije, poslati cu ti gotovo SVE aute koje sam radio na mail, pa onda sudi o "svima"

Necu se mjesati u ovu temu, ali upravo zato radimo remap i mjerenje prije-poslije da se ne bi dogodila ovakva situacija.

Tako da ne trpaj sve u isti kos, jer nismo svi isti!

Neznam zasto se osjecas prozvanim.

Za tebe i za sve ostale.

Ako dyno mjerenje nije radjeno neposredno prije mapiranja i neposredno poslije mapiranja nego u razmaku nekoliko tjedana kao u ovom slucaju to dyno mjerenje nije relevantno

Citusov uvjet je da se prede preko 500km da se mapa "ustima". Znaci nemozes nikako mjeriti odma.

Ovo mi je fora,,,,bio je zadovoljan kako auto ide dok nije vidio na papiru konje :lol:

Pa jel išo bolje il nije???? Ako ide bolje, pa boli te pimpek kolko konja ima..

Ja sam u corsi imao 120 ks pa sam dero puno jače aute. Nije bitno kolko ima, nego kako ide. Slozi ti meni clia od 60 ks al ako ja mazem onog 197, boli me tuki sto moj ima 60. Kužite me, ne.. :huh:

Potpis na post od kolege 2fast-a

Vec je rekao netko, cini mi se CoupeVD, bitno je kolko bolje...a to se u ovim slucajevima moze rijesit samo dyno ispisom prije i poslje...

Auto ide bolje i kad puhne burinac nakon juga...hoćemo li i to nazvati tuningom?

...brojke ljudi, brojke. Brojke tražite da vam damo (eure), brojke reklamirate kad vam idu u prilog (ks, Nm, dobitak) pa bi bilo fer da se brojke i dobiju nakon šta se plati i remapira. Ako to nije slučaj onda bi bilo fer da se vrate novci i vrati mapa. Jel to toliki problem? Ok, taj tjedan se neće zaraditi toliko i toliko nego 330€ manje ali si ispoštovao dogovor i sve 5. To sam čuo da Hic radi...ako tuning nije uspio i nije postignuto ono šta se htjelo onda lova nazad i mirna Bosna.

Citusov uvjet je da se prede preko 500km da se mapa "ustima". Znaci nemozes nikako mjeriti odma.

Mozes mjeriti odmah, to nije nikakav problem. S druge strane, realno je da ce nakon adaptacije auto ici jos bolje. To samo znaci da je jaci, a ne slabiji, zar ne?

Za tebe i za sve ostale.

Zasto? auto gubi snagu iz dana u dan ili?

Sad ces mi rec, da ako sam ja mjerio auto 1.3.2009. i ima 109ks, i mapirao sam ga 15.3 a nisam NISTA dirao prije ni poslje na autu, apsolutno nista, i dobitak je kao +12ks npr, i na istim valjcima on 1.4.2009. ima 113ks, to nije vazece?:lol::rofl::rofl:

Ma daj...;)

Super znaci nije relevantno. A sad pitanje, ako tvornica garantira tih 230ks uz neku toleranciju, a mapiranje "garantira" 250 ili 280ks uz isto neku toleranciju ajmo rec, zasto onda nije tako? U cemu je greska?

Da ljepo pise da je stock auto izmjereno 209ks, a mapiranom 226ks. Nije malo premala razlika?

Zasto? auto gubi snagu iz dana u dan ili?

Sad ces mi rec, da ako sam ja mjerio auto 1.3.2009. i ima 109ks, i mapirao sam ga 15.3 a nisam NISTA dirao prije ni poslje na autu, apsolutno nista, i dobitak je kao +12ks npr, i na istim valjcima on 1.4.2009. ima 113ks, to nije vazece?:lol::rofl::rofl:

Ma daj...;)

Super znaci nije relevantno. A sad pitanje, ako tvornica garantira tih 230ks uz neku toleranciju, a mapiranje "garantira" 250 ili 280ks uz isto neku toleranciju ajmo rec, zasto onda nije tako? U cemu je greska?

Da ljepo pise da je stock auto izmjereno 209ks, a mapiranom 226ks. Nije malo premala razlika?

da znas sto i u kojoj mjeri utjece na mjerenje snage auta, pogotovo onog s turbinom ne bi izvalio ovako nesto.

Ja te uciti necu, imas hrpu postova na forumu pa se pokusaj obrazovati sam. Do onda se suzdrzi komentiranja neceg sto ne znas

Za tebe i za sve ostale.

Totalna glupost, neki auti se sami prilagođavaju narednih 1000km i tek nakon toga se krivulja sama ispegla i auto ide full linearno (konkretno moj, imao sam Tiborov čip, išao mjeriti nakon 300km i imao neku čudnu rupu na 4500okretaja koju u vožnji btw nisam ni osjetio, nakon cca 2000km sam išao Matjažu i na istim valjcima ta rupa je skoro pa i nestala i sama se prebacila na cca 6000.

Auto ide bolje i kad puhne burinac nakon juga...hoćemo li i to nazvati tuningom?

...brojke ljudi, brojke. Brojke tražite da vam damo (eure), brojke reklamirate kad vam idu u prilog (ks, Nm, dobitak) pa bi bilo fer da se brojke i dobiju nakon šta se plati i remapira. Ako to nije slučaj onda bi bilo fer da se vrate novci i vrati mapa. Jel to toliki problem? Ok, taj tjedan se neće zaraditi toliko i toliko nego 330€ manje ali si ispoštovao dogovor i sve 5. To sam čuo da Hic radi...ako tuning nije uspio i nije postignuto ono šta se htjelo onda lova nazad i mirna Bosna.

E bas tako.

Prodaju to sto pise na papiru, a pise dobitak u ks i dobitak u nm. I pise cijena.

A onda dok nevalja, onda traze papire. Znaci fer je da ga mjeri sam prije i poslje mapiranja, o svoj trosak, jer on to prodaje ne ti ili ja:thumbsup:

Nije mi opce jasno nista vise:rofl::rofl::rofl:

Tako je. nikome ne naplacujemo ako nema OBECANIH rezultata ODMAH. I mogu to odmah dokazati sa SVIM autima koje smo napravili, samo da ovaj usrani forum ima ljepsi nacin stavljanja attachmenta.

Kada nismo uspjeli napraviti clio 3, nismo nikaj naplatili, vec smo jos vratili i novac za put cojeku koji je prevalio od st do zg sa vlakom!

i to je jedini ispravni nacin.

Tako je. nikome ne naplacujemo ako nema OBECANIH rezultata ODMAH. I mogu to odmah dokazati sa SVIM autima koje smo napravili, samo da ovaj usrani forum ima ljepsi nacin stavljanja attachmenta.

Kada nismo uspjeli napraviti clio 3, nismo nikaj naplatili, vec smo jos vratili i novac za put cojeku koji je prevalio od st do zg sa vlakom!

U nekom slucaju ispravan nacin a u nekom slucaju ljudska kultura i postenje:thumbsup:

@rain: nezelim komentirat:) stvarno nemam volje;)

Nekome je pak ispravno da hebu mater ljudima i da se prijete...j*biga svatko ima svoj nacin reklamiranja jelda?;)

Ne poznajem te, i ne pisem stvari o tebi. Ali vidim da ti koji mene takodjer ne poznajes, pises stvari o meni ... na temelju izjava ljudi koje poznajes, tj. Raptora. E pa Raptora poznajem i ja, i valjda imam pravo reci sto mislim o njemu, zar ne?

A o razlozima vaseg "pokrivanja" je sve jasno, ne moras se zato opravdavati.

JA o tebi nisam rekao ništa loše...i nisam napisao niti jednu stvar o tebi.

Možda imam rupe u pamčenju ali prilično sam uvjeren...

Ja sam samo rekao da znam Raptora i da je dobar lik...

A sa izrazom "pokrivanje" ne znam što misliš, možda zato što se ne "pokrivam" sa ikim osim svoje cure, ali to je bez navodnika! :naughty:

Naravno da imaš pravo na svoje mišljenje i to ja ne osporavam...

Što se tiće valjaka, više puta se reklo i zaključilo da se koriste isključivo zbog krivulje a ne zbog točnosti rezultata. Koliko sam uspio pročitati (a čitao sam) rezultati se mogu razlikovati od auta do auta dosta u postotcima (ne od modela do modela, već od auta do auta istog modela), a i što je stupanj prerade motora tj. dizanja njegove znage veći, to je i postotak pogreške veći...

Tvornički auto će uvijek imati najmanji postotak pogreške, zbog zalihe motora koji u lošijim uvjetima mora isporučiti istu snagu. Što je zaliha manja, uvjeti za isporuku realne snage moraju biti savršeniji. A to sigurno nije kada se auto kreče 200+ km/h u mjestu, a dobiva zraka brzine strujanja 40-50km/h...

Negdje sam čitao usporedbu da je to kao da si filter omotao plastičnom vrečicom...

I to je vrlo korektan način i tako bi svi trebali raditi! Tibor mi se nije bio javljao 3 tjedna, kao u bolnici je, pa na putu, pa u PM, onda smo Filip333 i ja otišli k njemu doma na prepad a čovjek doma živ i zdrav. Obojici je morao vraćati novce a meni nije htio iz prve nego je Matjaža lik zvao da provjeri da li sam ja bio kod njega i da li mi je ubacio novu mapu u auto. Valjda je mislio da sam njegov jebeno dobar čip (sa kojim sam dobio 5ks izmjerenih) prodao nekome dalje...

Sreća pa mi je Matjaž prije toga (u tih 3 tjedna dok sam čekao da se Tibor javi) napravio besprijekorno dobru mapu, od kad je u autu nisam imao niti jedan fuel cut, nedostatak snage na momente, nikakve greške, a mijenjam čak i bengu, sad sam na 95 jer manje troši i jer mi se trebaju svi ti silni konji svaki dan hehe.

Edited by Mario_S3

I to je vrlo korektan način i tako bi svi trebali raditi! Tibor mi se nije bio javljao 3 tjedna, kao u bolnici je, pa na putu, pa u PM, onda smo Filip333 i ja otišli k njemu doma na prepad a čovjek doma živ i zdrav. Obojici je morao vraćati novce a meni nije htio iz prve nego je Matjaža lik zvao da provjeri da li sam ja bio kod njega i da li mi je ubacio novu mapu u auto. Valjda je mislio da sam njegov jebeno dobar čip (sa kojim sam dobio 5ks izmjerenih) prodao nekome dalje...

On uzima sve od Matijaza, zato ga je zvao.. Zato meni nije jasno kako moze neko napravit sve na autu, auspuh, klipove, klipnjače, turbinu, IC, itd i otic da mu Tibor stavi čip koji on misli da treba, naravno bez valjaka. Kad izgori motor, po meni nije on krov, nego taj naivni koji je pristo na to....

On uzima sve od Matijaza, zato ga je zvao.. Zato meni nije jasno kako moze neko napravit sve na autu, auspuh, klipove, klipnjače, turbinu, IC, itd i otic da mu Tibor stavi čip koji on misli da treba, naravno bez valjaka. Kad izgori motor, po meni nije on krov, nego taj naivni koji je pristo na to....

To da mu Matjaž šalje mape je gotovo nevjerojatno s obzirom da je auto s Matjažovim čipom išao savršeno bez greški i što je najbolje 13.075 sa samo 310ks dok neki u UK sa REVOM, GIACOm i sličnim čipovima ne mogu ni sa Stage 2 i Stage2+ (šatro sa oko 350ks) ići toliko...očito i vani prodaju konje ko kokice na placu :P. Iako rekao mi je odmah da kod njega 310ks je manje nego u ZG zbog nadmorske visine (Ribnica) i da ću imat na cesti i u ZG puno više. Što i vjerujem jer ide predobro sa 310ks i te kile.

Edited by Mario_S3

Nekome je pak ispravno da hebu mater ljudima i da se prijete...j*biga svatko ima svoj nacin reklamiranja jelda?;)

Da, nakon sto te taj isti ispizdi lazima i manipulacijama. A nekome je ocito normalno da na forum moze staviti sta oce, bez konkretnih dokaza i argumenata, nekome je normalno da to "popusi" (sto vise govori o njemu, nego o onome tko je to stavio) itd. Sta ces, ima nas svakakvih.

To da mu Matjaž šalje mape je gotovo nevjerojatno s obzirom da je auto s Matjažovim čipom išao savršeno bez greški i što je najbolje 13.075 sa samo 310ks dok neki u UK sa REVOM, GIACOm i sličnim čipovima ne mogu ni sa Stage 2 i Stage2+ (šatro sa oko 350ks) ići toliko...očito i vani prodaju konje ko kokice na placu :P.

Ja tebi kazem a ti nemoj vjerovat. Ti si vidio kako Matijaz radi a kako Tibor. On to uzme od prilike koji misli da ti pase, a Matijaz mapira auto i pegla, dok ovaj to ofrlje pa sta bude..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...