Josey Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Uzmi uzorak pločica koje sad imaš, prođi kod tokara da ti od čelika istokari pločice po uzorku, to stavi i garantiram ti da nećeš imat problema sa prljanjem felgi. ja sam mu htio savjetovat inox, jebiga ipak da ne prlja felge, a i da se nevidi hrdja. Odusta san od ovog sdavjeta jer bi reka d aga zajebajen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 MRGa, ti si retardiran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 (edited) MRGa, ti si retardiran. Zašto? Zašto što sam van mainstreama? :huh: Zapitaj se 'ko je zaista retardiran. Onaj koji ide kontra svih pretpostavki i sam se uvjeri u nešto, ili onaj koji kao ovca ponavlja kao mantru, nešto što je opće prihvaćeno zdravo za gotovo... Ja sam napisao svoja iskustva. Probao sa nippon, textar i još neko zamjensko smeće na korejskom setupu. Daleko najjače je bilo original daewoo pločice + daewoo diskovi ili još bolje brembo max diskovi... back on topic. Ja ću probati one ferodo premier ili ferodo thermo quiet, a možda i one karbonske ako saznam gdje i kako? Edited July 13, 2009 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Zašto? Zašto što sam van mainstreama? :huh: Zapitaj se 'ko je zaista retardiran. Onaj koji ide kontra svih pretpostavki i sam se uvjeri u nešto, ili onaj koji kao ovca ponavlja kao mantru, nešto što je opće prihvaćeno zdravo za gotovo... Ja sam napisao svoja iskustva. Probao sa nippon, textar i još neko zamjensko smeće na korejskom setupu. Daleko najjače je bilo original daewoo pločice + daewoo diskovi ili još bolje brembo max diskovi... back on topic. Ja ću probati one ferodo premier ili ferodo thermo quiet, a možda i one karbonske ako saznam gdje i kako? Ma, sve 5. Budi svoj - Sprite. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 Upravo to.. Nego reci ti meni koliko u tebe ove zadnje što sam naveo? Jer od sad pa na dalje idem metodom eliminacije dok na ovom evropskom setupu ne nađem nešto što će me zadovoljiti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Uzmi uzorak pločica koje sad imaš uzimam samo ovaj dio teksta u obzir onda to izmjeris ili posaljes u http://www.carbotech-europe.com/ trazis XP8 ili XP10 smjesu, tvrde su, ne prljaju jako, jedini problem je sto jako cvile pri kocenju, osim ako nisu jako zagrijane Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 A kako se kreću cijene? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 A kako se kreću cijene? Prednji set cca. 1000 kn, slicna cijena kao Ferodo DS2500, ali ako nemaju za tvoje vozilo na listi koju imaju na netu i moraju raditi plocice bas za tebe onda jos vise... BTW nisu bas njezne prema diskovima kao Ferodo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 (edited) Evo šta kaže jedan lik što vozi hondu typeR. "Ne dajem... 1. vlasnik je bio lud pa je stavio originalne pločice koje drže zasad 65.000 km... a držat će još 10.000 sigurno... Pa možda to i nije luda investicija... ove zamjenske drže po 30.000 km i već se istroše a koštaju oko 450 kn... a originalke drže duplo duže ali više nego duplo koštaju... Ma vidjet ću... možda poludim pa kupim originalne..." Pločice traju i traju, ludo koče i ne prljaju felgu. Koštaju 1300kn i traju po 70.000km... A meni ove za 300kn nestanu nakon 10.000km i još imam ciganske crne felge stalno... Da imaju takve za calibru turbo, ja bi reskirao pare... "Nissin pločice se stavljaju kao original na Hondu (Honda ne radi tj. ne stavlja svoj žig na pločice)... Te sad imam gore i pločice su zakon... Auto je prešao 67.000 km sa njima i imaju još mesa... Ono kaj sam rekao da će izdržat još 10.000, malo sam se prešo... bio sam kod majstora da mi provjeri kočnice i njegov zaključak je da sam miran još barem 30.000 km... Kad sam gledao, pločice su mi se činile istrošene jer nisam vidio dio pločice koji ulazi pod čeljust... a to je onaj glavni dio kojeg ima još podosta... Na te pločice sam mislio kad sam rekao da original koštaju 1300 kn... Nissin košta 1300 kn i vrijedi svake kune i mislim da ću ipak ispast lud i kupit Nissin-a... A kaj se tiče toga da za te novce mogu dobit i diskove... diskovi mi ne trebaju jer ovi oriđiđi koji su gore imaju već 113.000 km na sebi i još će barem pola toliko izdržat... Nemaš ti šta je prva ugradnja... da sad ugradim nove diskove, potrošili bi se za 50.000 km... Nissin " Edited July 13, 2009 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Iz tvog prethodnog posta mogu zaključiti da se taj dečko uopće ne vozi(čitaj:ganja) s tima autom,pazi da ti pločice traju 100tkm moraš se voziti kao penzić doslovno. Ti bi htio biti jeben i pošten,ako se brzo voziš i stalno naganjaš pločica ti ne može trajati. Javi se Reneu uzmi pločice koje hoćeš Koreju iili EU....................i završi ovu sagu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 Očito ću morati ići metodom eliminacije.. Čekam info o nipponu karbon, jer su mi one na prvom mjestu ako postoje za calibru turbo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrva Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Kupi najjeftinije i skini kočionu površinu sa njih. Garantirano ne prljaju felge ni nakon godinu dana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 @mrG a najjeftinije su Ferodo Target iskreno, ja tebe stvarno ne razumjem glede toga što da bolje traje duže, bolje koči i ne prlja felge. kupiš najjeftiniju i poslije nemoj požaliti što si doživio u crnoj korinici. azbest? što će ti to? želiš li ubiti ostale ljude u okolini??? čitaj s razumjevanjem ja nekad znam potrošiti 2 puta godišnje a nekad normalno . ne vjerujem tipovima sa sportskim autom da na gradskoj vožnji uspiju izdržati 100tkm. jednostavno nikako. očito tvoj kolega sa foruma živi van grada pa normanlo da izdrži. niti ne žalim što prlja felgu nego bitno da bolje koči da mogu zaustaviti potpuno. razumješ? najgore je tvrdom pločicom pokositi neke pješake na semaforu. nema goreg zvuka : CIIIIIIIIIIK nekako mi se čini da je ovo interna zajebancija... da se kuri na neke forumaše odnosno dizanja tlaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 slusaj, cak noris, radis naucnu fantastiku oko 450kn za par plocica, nemoj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 slusaj, cak noris, radis naucnu fantastiku oko 450kn za par plocica, nemoj... Potpis,ali moram te malo ispraviti,Rene mu je našao za cca 80kn,korejske!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Potpis,ali moram te malo ispraviti,Rene mu je našao za cca 80kn,korejske!!! aj em gona šut majself :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrva Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 MUAAAHAHHAHAAAA Sad bu bilo čim se vidi crni lanos po bremzi i onda osiguranje :cheer::cheer::cheer::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 Evo što kaže stress za original GM pločice: "Ja znam da neću više nikada staviti originalne GM pločice. Truse se ko blesave, prašine od njih k'o u priči... Moja preporuka za Ferodo Premier." Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Ja znam da vise nikad necu stavljat ferodo. jaaako brzo se pregriju,malo manje se prase,ali ne koce bas Bog zna sto.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 Ja znam da vise nikad necu stavljat ferodo. jaaako brzo se pregriju,malo manje se prase,ali ne koce bas Bog zna sto.... Koje sad imaš da su bolje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Koje sad imaš da su bolje? Cekam od ate-a,pa cemo vidjet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 ja vozim na ate več 15000 km i sada ih idem mjenjat... koče dosta dobro al i felgu crne ... po meni dobra cijena uloženog dobivenog ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 Jedno je kad si felga pocrni nakon tjedan-dva. A drugo kad je opereš i nakon 3 kočenja imaš opet crnu felgu... :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Majke mi ako ste vi normalni, slžete neke brze aute kao, a gledate koliko će felgu zaprljati...:doh: Ak triput zakočim ko konj, normalno da će na felgi već biti sloj prljavštine, ali zato je auto i STAO kad je trebao! Ja imam Ferodo Premier i dobre su mi, u kombinaciji sa ATE diskovima, koči meni dovoljno, felge prlja kolko prlja (rađe ću svakih par dana proć felge sa spužvicom, nego kemijat sa pločicama), ne cvile i ja sam bio i ostao zadovoljan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 (edited) Majke mi ako ste vi normalni, slžete neke brze aute kao, a gledate koliko će felgu zaprljati...:doh: Potpis. Ma ja mislim da ti je G-a uhvatila kriza kaj već dugo nije niš zakuhao na forumu, pa izleće sa ovakvim nebuloznim threadovima... Frajer ima 2km žice provučene ovlaš po autu, to ga ne smeta, ali ga smeta kaj mora felge oprat... LOL Kao bitnije je da one bude čiste nego to dal će stat kad mora zakočit... :doh: Malo ovoga čuda radi... Puno jefitnije nego ovo: Edited July 13, 2009 by 2fast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now