Rajmond Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 On 20. 11. 2024. at 14:26, narimiran said: Ili recimo ovaj posebni event, kako bi i zene ravnopravno puno placale: Uuuu, bagatela!! Bas su se isprsili, hvala im na tom dobrocinstvu! Hvala na komentaru 🙏 Vjeruj mi da je ovo DOBROCINSTVO kako si napisao. Rookie track day je track day gdje ces spasit sebe od glavobolje i extra troskova., a to je upravo kako si naveo dobrovcnstvo s nase strane. 😘 Jesi procitao da imas 1h i 15min briefing kako ti netko objasnjava kako se doma vratit u komadu. Da li si primjetio da imas instruktore u autu dok vozis na stazi i govore ti kako pravilno vozit…sumnjam da si ista zapamtio osim brojki vidis, sve to cini upravo to dobrocinstvo. 😁 Laprdate bez veze, dodjite vozit, bit ce vam pametnije 💪 cisto za info, ako imate bliski susret trece vrste s ogradom na Grobniku, biti ce vam naplacena. Da li znas kako je izgledao Ladies track day? svaka vozacica je dobila ozbiljnu sparco potkapu, poklon paket sponzora, uvodni briefing od sat vremena, instruktore nanstazi i u boxu itd znas koliko je zarada tog eventa? debeli minus, ali dobra promidzba u vidu zadovoljnih korisnika 😁 4
Rajmond Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 10 minutes ago, IgoRR said: Sve se može kad se hoće 🙂 Stvar upravo i je prilagodbe, više ima casual nego HC trkača. Mi kao alfisti rentamo Grobnik dugo godina za redom tako da znam cijene i uvjete. Isto smo interno u klubu imali debatu što i koliko naplaćivati (bili su protiv toga starija garda) gdje sam ja prvi bio da se treba naplatit da se otruse razno razni jebivjetri koji bi prosipali blokove i ulje po stazi i uništili TD nama koji smo došli sa pripremljenim i složenim autima. O profitu za klub da ne pričam... Stvar je jako jednostavna, recimo da je TD 300€ za 3h radi jednostavnosti matematike. Plaća se karticom (ništa cash), tj. rezerviraju ti se sredstva za npr. sva 3 sata. Izađeš nakon 1h, proporcionalni dio ti se naplati od 1h a to je 100€. Ne prvi pogled ne ide na ruku organizatoru ali ako nemaš popunjen termin, onda je ovo super dodatak. Ako ti je pun termin unaprijed, jasno da ovakav "ustupak" nije potreban. Hoćemo na br. krugova? Dobiješ transponder i 10 krugova ti je karikiram 50€ jer sa hlađenjem voziš prosjek 2 min sa dobrim autom. Može bit još jednostavnije - 1 kruh = 5€ pa tuci. Postavi se npr. max od 10 - 20 - 30 krugova (za debatu) a preko toga moraš platiti cijeli TD. Sredstva su rezervirana i kad si gotov toliko ti se skine. Znam da se na kraju svede na jednostavnost organizacije i uzimanje bibera ali eto... vrijedi razmislit 🙂 Alfisti ne znaju troskove “staze” 😁 Kako smo zavrsili onaj racun za jedan vas event, da li ste mi ikad platili? Mozda i jeste nakon dugo natezanja ili je mozda neki dio ostao otvoren 😂 uvijete koristenja ste prepisali od mene, jer sam vam ih ustupio 👍 koliko je bilo problema kad je pukao onaj motor na kraju ciljne? Alfisti nemaju doktora na eventu, nemaju transpondere, nemaju sudaca u dovoljnom broju i jos puno stvari koje cine trosak staze. Dakle, pustimo pricu o troskovima 😘 Kod nas nitko ne ide na stazu bez briefinga. Voaci koji su prvi puta kod nas, dobiju briefing od 20/30min i cesto se s njima napravi prve krugove na stazi. Ne pustimo ih u “vatru” bez nadzora. Ako bi svi dosli kada zele i vozili kada zele, ovo gore bi bilo nemoguce. Tada bi imali cijeli event crvene zastave, prekide zbog izljetanja itd. Onda bi ovi drugi prigovarali (s razlogom), pa bi bilo natezanja oko stete na stazi, pa bi netko nekome razbio auto, pa opet problemi itd. Sta se tice kolicine love, bilo bi nama bolje. Uvijek 5 puta 5 krugova kosta vise nego 25 krugova u paketu. 😁 Nama to nije cilj, vozac koji bi dosao opalit 5 krugova i nestao, ne zanima nas. Bit track daya je nesto drugo. 2
Xman Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 Ne znam kako smo nekad prezivjeli bez tone sudaca, doktora, hostesa i sparco potkapa od sponzora :DDa ne spominjem brifing od sat i pol koji je izgleda game changer.To sto radis je skroz legitimno, cijena je takva pa tko voli, nek navali, mislim da se tu uopce nema kaj propitivati. Ja prvi bi rado imao takav poslic gdje ekipi u lovi pomazem prebaciti dio te love k meni :)Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk 8 2
dexter Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 (edited) 48 minutes ago, Rajmond said: Alfisti ne znaju troskove “staze” 😁 Kako smo zavrsili onaj racun za jedan vas event, da li ste mi ikad platili? Mozda i jeste nakon dugo natezanja ili je mozda neki dio ostao otvoren 😂 uvijete koristenja ste prepisali od mene, jer sam vam ih ustupio 👍 koliko je bilo problema kad je pukao onaj motor na kraju ciljne? Alfisti nemaju doktora na eventu, nemaju transpondere, nemaju sudaca u dovoljnom broju i jos puno stvari koje cine trosak staze. Dakle, pustimo pricu o troskovima 😘 Kod nas nitko ne ide na stazu bez briefinga. Voaci koji su prvi puta kod nas, dobiju briefing od 20/30min i cesto se s njima napravi prve krugove na stazi. Ne pustimo ih u “vatru” bez nadzora. Ako bi svi dosli kada zele i vozili kada zele, ovo gore bi bilo nemoguce. Tada bi imali cijeli event crvene zastave, prekide zbog izljetanja itd. Onda bi ovi drugi prigovarali (s razlogom), pa bi bilo natezanja oko stete na stazi, pa bi netko nekome razbio auto, pa opet problemi itd. Sta se tice kolicine love, bilo bi nama bolje. Uvijek 5 puta 5 krugova kosta vise nego 25 krugova u paketu. 😁 Nama to nije cilj, vozac koji bi dosao opalit 5 krugova i nestao, ne zanima nas. Bit track daya je nesto drugo. Sve stoji ko kuća! Ovo ljeto sam bio na Balatonu koji je bio organiziran otprilike kako @IgoRR predlažeš. Dakle kratki stintovi po 20ak min, jedni brzi, jedni sporiji, prijavljivao se kako je tko u koju grupu htio i tako kroz cijeli dan. Come and go as you please. Brifing je bio na prijavi - jedan TV sa 5 min videa u kutu garaže. Vjerujte mi da takav cirkus na stazi niste nigdje vidjeli osim ako ste bili na nekom track dayu u Afganistanu. Onaj INA / Auto. track day koji spominjete kao problematičan je Goodwood members meeting prema ovome. Mene je možda metar dijelio od sudara, a pred kraj "eventa" su se sudarili Exige 430 i Hurracan Performante. I to se lijepo bokovima poljubili. Manjak vještine i znanja + višak ega. Tu na forumu smo svi veliki trkači i talenti kakve svijet nije vidio, al shvatite da nisu svi takvi i da ljudima često treba kao djeci objasniti pravila, zastave, provest se sa njima stazom, objasnit malo putanje, dinamiku ponašanja auta i tako.. @Rwd potvrdi 😁 Edited November 25, 2024 by dexter 1 1
Rajmond Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 36 minutes ago, Xman said: Ne znam kako smo nekad prezivjeli bez tone sudaca, doktora, hostesa i sparco potkapa od sponzora 😄 Da ne spominjem brifing od sat i pol koji je izgleda game changer. To sto radis je skroz legitimno, cijena je takva pa tko voli, nek navali, mislim da se tu uopce nema kaj propitivati. Ja prvi bi rado imao takav poslic gdje ekipi u lovi pomazem prebaciti dio te love k meni 🙂 Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk Vremena se mjenjaju pa tako i track day. 😁 nista od ovoga gore navedenog ti ne treba, sve do jednom. 😌 Koliko si konja vozio Grobnikom u mladosti, koliko si imao max speed? Danas klinci od 16 godina voze 700 konja na zadnjem pogonu. 😁 Smatras da im nakon uplate startnine treba samo prstom pokazati gdje se izlazi na stazu? koliko si track daya odvozio u posljednjih godinu dana? 😁 Volio bi vozit Ferrari 296 GT3 na utrkama GT3 prvenstva, to nije preskupo, ali ja nemam toliko novaca za izdvojit na to. 😁 Hebote, do jucer nisam znao da ovaj forum jos postoji. Top! 😁 na iducem track dayu, koji ce bit kroz 10tak dana, nadam se da se vidimo. Placam pifu i cevape 💪 1
Rwd Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 34 minutes ago, dexter said: Sve stoji ko kuća! Ovo ljeto sam bio na Balatonu koji je bio organiziran otprilike kako @IgoRR predlažeš. Dakle kratki stintovi po 20ak min, jedni brzi, jedni sporiji, prijavljivao se kako je tko u koju grupu htio i tako kroz cijeli dan. Come and go as you please. Brifing je bio na prijavi - jedan TV sa 5 min videa u kutu garaže. Vjerujte mi da takav cirkus na stazi niste nigdje vidjeli osim ako ste bili na nekom track dayu u Afganistanu. Onaj INA / Auto. track day koji spominjete kao problematičan je Goodwood members meeting prema ovome. Mene je možda metar dijelio od sudara, a pred kraj "eventa" su se sudarili Exige 430 i Hurracan Performante. I to se lijepo bokovima poljubili. Manjak vještine i znanja + višak ega. Tu na forumu smo svi veliki trkači i talenti kakve svijet nije vidio, al shvatite da nisu svi takvi i da ljudima često treba kao djeci objasniti pravila, zastave, provest se sa njima stazom, objasnit malo putanje, dinamiku ponašanja auta i tako.. @Rwd potvrdi 😁 Da definitivno, ima jako puno padobranaca koji se ne znaju ponašati na stazi a ego im je u nebesima i to je dobitna kombinacija za sranje. I onda je samo pitanje dal će u boljem slučaju samo sebe skršiti ili će netko ni kriv ni dužan najebati zbog njih. Skupi su auti, kasko ne pokriva štetu na stazi i najmanje što ti treba je da skršiš auto radi nekog debila. Tako da po meni taj briefing jako puno znači pogotovo na stazi poput Grobnika, koja je jako brza i ne prašta greške/krive procjene. A još više znači da Rajmond ili netko tko ima iskustva sjedne s tobom i napravi par krugova pa ti objasni putanje i opasnije dijelove. Nakon toga tvoje je samo da što više rundaš i lagano dižeš tempo pa će i vrijeme doći ako je to cilj. Osobno bi uvijek dao više novaca za track day sa vozačima koji se znaju ponašat i vozit ali nekad nažalost na to ne možeš utjecati. 1
BaGy Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 (edited) Schnelle Schwaben na Nürburgringu Cijena: 900 € Duljina staze: 20,832 km (Nordschleife) Open pit-lane: neograničeno vrijeme na stazi Cijena po kilometru: 43,22€ Premium Trackday na Grobniku Cijena: 350 € Duljina staze: 4,168 km Open pit-lane: neograničeno vrijeme na stazi Cijena po kilometru: 83,95€ Ali eto...kao i cijene u dućanima, mora Hrvatska prednjačiti u tome 💪 Edited November 25, 2024 by BaGy 4 1
dexter Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 (edited) 45 minutes ago, BaGy said: Schnelle Schwaben na Nürburgringu Cijena: 900 € Duljina staze: 20,832 km (Nordschleife) Open pit-lane: neograničeno vrijeme na stazi Cijena po kilometru: 43,22€ Premium Trackday na Grobniku Cijena: 350 € Duljina staze: 4,168 km Open pit-lane: neograničeno vrijeme na stazi Cijena po kilometru: 83,95€ Ali eto...kao i cijene u dućanima, mora Hrvatska prednjačiti u tome 💪 Matematika ti je top. Po ovome platiš track day, odvezeš jedan krug i lagano doma 😃 Možda bi realnija računica bila ovako, i to ajmo uzet Grobnik 3h za 350 eur. Grobnik 30 krugova (ja ih odvezem više ali ajmo pisat 30) X 4,168km = 125 km = 2,8 eur/km Ring 12 krugova X 20,832km = 250 km = 3,6 eur/km Iskreno pojma nemam koliko se na ring TD može odvest krugova u danu, ali ovih 12 komada (250 km) je mislim za cestovni auto čisto dovoljno trganja, vjv sam i pretjerao. Ako se Ring svede na istu kilometražu kao Grobnik onda je: 6 krugova X 20,832km = 125 km = 7,2 eur/km Edited November 25, 2024 by dexter 1
BaGy Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 11 minutes ago, dexter said: Matematika ti je top. Po ovome platiš track day, odvezeš jedan krug i lagano doma 😃 Možda bi realnija računica bila ovako, i to ajmo uzet Grobnik 3h za 350 eur. Grobnik 30 krugova (ja ih odvezem više ali ajmo pisat 30) X 4,168km = 125 km = 2,8 eur/km Ring 12 krugova X 20,832km = 250 km = 3,6 eur/km Iskreno pojma nemam koliko se na ring TD može odvest krugova u danu, ali ovih 12 komada (250 km) je mislim za cestovni auto čisto dovoljno trganja, vjv sam i pretjerao. Ako se Ring svede na istu kilometražu kao Grobnik onda je: 6 krugova X 20,832km = 125 km = 7,2 eur/km Samo što na Nürburgring-u mogu odraditi više krugova bez da ubijem kočnice/gume kao na Grobniku Na Grobniku moram doslovno silovati auto za jedan dobar krug. Na Nürburgring-u je opet flow bitniji i da nemaš prometa. Znam, dvije potpuno različite staze. Hvala ti na kalkulaciji 👍 1
Rajmond Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 (edited) 6 hours ago, BaGy said: Schnelle Schwaben na Nürburgringu Cijena: 900 € Duljina staze: 20,832 km (Nordschleife) Open pit-lane: neograničeno vrijeme na stazi Cijena po kilometru: 43,22€ Premium Trackday na Grobniku Cijena: 350 € Duljina staze: 4,168 km Open pit-lane: neograničeno vrijeme na stazi Cijena po kilometru: 83,95€ Ali eto...kao i cijene u dućanima, mora Hrvatska prednjačiti u tome 💪 Schnelle Schwaben 900€ x 200 auta = 180.000€!!! Nemas nista osim staze, ako te potrefi kisa, onda ti je kilometar staze bio jako isplativ. Njih sigurno neces pitata da ti vrate novce. IzIeti na Ringu, koliko ce te kostat? Premium Track Day 350€ x 30 auta = 10.500€ + imas klopu i cugu i ne dodjes ako je loshe vrijeme 🙃 6 hours ago, BaGy said: Samo što na Nürburgring-u mogu odraditi više krugova bez da ubijem kočnice/gume kao na Grobniku Na Grobniku moram doslovno silovati auto za jedan dobar krug. Na Nürburgring-u je opet flow bitniji i da nemaš prometa. Znam, dvije potpuno različite staze. Hvala ti na kalkulaciji 👍 Koliko krugova mozes odradit u komadu? koliko krugova mozes odradit u danu? koliko te kosta km staze, obzirom da ti je gorivo puuuno skuplje? 😂 Ako vozis Ring kako treba, koliko ti gume traju? koliko kosta suvozac, koliko drugi vozac? Kad smo vec u temi 😁 btw Schnelle Schwaben jednako naplati i RedBull Ring, tako da ti matematika oko cijene po kilometru ne stoji 😁 Edited November 25, 2024 by Rajmond
BaGy Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 52 minutes ago, Rajmond said: Schnelle Schwaben 900€ x 200 auta = 180.000€!!! Nemas nista osim staze, ako te potrefi kisa, onda ti je kilometar staze bio jako isplativ. Njih sigurno neces pitata da ti vrate novce. IzIeti na Ringu, koliko ce te kostat? Premium Track Day 350€ x 30 auta = 10.500€ + imas klopu i cugu i ne dodjes ako je loshe vrijeme 🙃 Koliko krugova mozes odradit u komadu? koliko krugova mozes odradit u danu? koliko te kosta km staze, obzirom da ti je gorivo puuuno skuplje? 😂 Ako vozis Ring kako treba, koliko ti gume traju? koliko kosta suvozac, koliko drugi vozac? Kad smo vec u temi 😁 btw Schnelle Schwaben jednako naplati i RedBull Ring, tako da ti matematika oko cijene po kilometru ne stoji 😁 600€ je redbull ring...čisto da ne bi došlo do neke dezinformacije Na kraju svega, briga me 😅 Ima mušterije/ekipa dolazi. To je najbitnije Svak za sebe mora znati
IgoRR Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 23 hours ago, Rajmond said: Alfisti ne znaju troskove “staze” 😁 Kako smo zavrsili onaj racun za jedan vas event, da li ste mi ikad platili? Mozda i jeste nakon dugo natezanja ili je mozda neki dio ostao otvoren 😂 uvijete koristenja ste prepisali od mene, jer sam vam ih ustupio 👍 koliko je bilo problema kad je pukao onaj motor na kraju ciljne? Alfisti nemaju doktora na eventu, nemaju transpondere, nemaju sudaca u dovoljnom broju i jos puno stvari koje cine trosak staze. Dakle, pustimo pricu o troskovima 😘 Kod nas nitko ne ide na stazu bez briefinga. Voaci koji su prvi puta kod nas, dobiju briefing od 20/30min i cesto se s njima napravi prve krugove na stazi. Ne pustimo ih u “vatru” bez nadzora. Ako bi svi dosli kada zele i vozili kada zele, ovo gore bi bilo nemoguce. Tada bi imali cijeli event crvene zastave, prekide zbog izljetanja itd. Onda bi ovi drugi prigovarali (s razlogom), pa bi bilo natezanja oko stete na stazi, pa bi netko nekome razbio auto, pa opet problemi itd. Sta se tice kolicine love, bilo bi nama bolje. Uvijek 5 puta 5 krugova kosta vise nego 25 krugova u paketu. 😁 Nama to nije cilj, vozac koji bi dosao opalit 5 krugova i nestao, ne zanima nas. Bit track daya je nesto drugo. Adresu kluba znaš i najbolje bi ti bilo da im se javiš i riješiš jedan na jedan. Ovo nije način 😉 O prilagodljivosti si i sam pisao a tu se svodi (na što imaš puno pravo) da lupiš karikiram 3 sata 300€ i ne zanima te prilagodba koju ja sugeriram i koju je spomenuo kolega @dexter da imaš sprinteve od 20 - 30 minuta. Na kraju dana u tom TD-u od 3 sata voziš realno sat i pol, maaax 2h. Ali takav je sport pa tko voli neka izvoli 🙂 Klub isto radi brifinge ali ne u tom razmjeru i naravno da nema službenih instruktora jer svi žele izguštati tih 1h ali se svejedno posjedne u drugi auto pa se i malo instrukcija odradi. Druženje i networking je tu jako bitan tako da mislim da "opališ 5 krugova i nestaneš" ne drži vodu. Kod mene sigurno ne. 2
Rajmond Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 18 hours ago, BaGy said: 600€ je redbull ring...čisto da ne bi došlo do neke dezinformacije Na kraju svega, briga me 😅 Ima mušterije/ekipa dolazi. To je najbitnije Svak za sebe mora znati Ne siri dezinformacije, 05.10. cijena je bila 799€ 😁 mislim da mozes vidjet na njihovoj stranici 😁
Varga Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Na ovogodisnjem Ventielspielu na RB ringu je bilo 600e, neznam koliko su runova odvozili ukupno u danu po 20 minuta, ako si htio biti unutra u boksu onda je bilo skuplje naravno. Pred kraj eventa su se mogli i drugi prijaviti za voznju, 140e pola sata i 30e za suvozaca. U tih pola sata smo napravili 4 kruga zbog dvije crvene zastave jer je netko izletio, vecina u boks, a neki su opusteno produzili u iduci krug oba puta bez sankcija dok mi cekamo u boksu. 30tak auta bilo i vecina ispastala zbog tih koji su izletili i ovih koji su ignorirali crvenu zastavu. Na upit da smo odvozili samo 4 kruga za te novce, samo odgovor da smo platili pola sata bez obzira sta se dogadalo, da smo znali prije, vjerojatno bi bili pravi balkanci pa odvozili jos dva kruga vise kao neki 1 2
13DM Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 (edited) On 25. 11. 2024. at 9:20, Rajmond said: Vremena se mjenjaju pa tako i track day. 😁 ma ne, autu i daily troškovi su sad jeftiniji nego prije... sve je otišlo u PM materinu kaj se cifri tiče, a što se tiče Grobnika ne vidim problem da itko tko misli da je to sam tak organizira svoj event pa da vidi kak je to... bilo kakva organizacija nečega je specifično područje a ovdje se organizira kolektivno jurenju nepoznatih ljudi u autima po stazi... realno može xy faktora sjebat stvar tak da ovo kaj kolega lijepo i na tanane piše o organizaciji po meni sve apsolutno stoji nisam čuo nikoga da je bio natjeran da ode i da plati na silu vozi tko može i želi Edited November 26, 2024 by 13DM 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now