Jump to content

Recommended Posts

Posted
  TomiTraktor said:
10W je baš fino na -15°C - ko med - upališ ga i cujes mljackanje u motoru ;)

Ma nije baš tako. Ali nije ni daleko.. :D

Šalu na stranu, frend mi je rekao da već nakon par minuta (čim se malo zgrije) radi bez greške..

Posted
  Kova said:
Ma nije baš tako. Ali nije ni daleko.. :D

Šalu na stranu, frend mi je rekao da već nakon par minuta (čim se malo zgrije) radi bez greške..

bez brige - 15W-50 radi na turbacima na -20 bez greske

Posted
  Josey said:
jel ovo ironicno ili?

Pour point za Motul 300 15W-50 je -36C, znači da je i na -20C upotrebljiv.

Drugim riječima - nije ironično.

Posted
  Kova said:
Pour point za Motul 300 15W-50 je -36C, znači da je i na -20C upotrebljiv.

Drugim riječima - nije ironično.

kad se meni neda guglati dodje gospodin i stavi cinjenice - hvala :notworthy::notworthy:

Posted

ama pitao sam jer je na prosloj stranici napisao nesto u stilu da je na -15 kao med...

a onda je tu u postu napisao da je na -20 na turbacima ok

u biti sto se sekiram vozim se na 15-50 , i dole kod nas je temp rjetko rjetko kad ispod nule... sto znaci, potpuno upotrebljivo ulje tjekom cjele godine ;)

Posted
  Josey said:
ama pitao sam jer je na prosloj stranici napisao nesto u stilu da je na -15 kao med...

a onda je tu u postu napisao da je na -20 na turbacima ok

u biti sto se sekiram vozim se na 15-50 , i dole kod nas je temp rjetko rjetko kad ispod nule... sto znaci, potpuno upotrebljivo ulje tjekom cjele godine ;)

Za Castrol Edge Sport 10W-60 pour point je na -42C, dakle to bi i kod nas na kontinentu trebalo biti ok, kamoli za vas majstore s mora. :D

Posted
  fire said:
Nakon dosta testiranja raznih ulja, za sad se pokazao najbolji fuchs silkolene pro-s 10w50.

Dobra cijena(tj jako super) i s njim se vise ne cuju hidropodizaci iako su neki blokadu pomaknuli za 1000rpm :).

Jedino je mana sto nije za puno km, trosi se dosta.

Nažalost nije više tako jeftin, dosta se povečala prodaja pa skužili da je u odnosu sa konkurencijom prejeftin, inače Volvo mi obožava Silkoline, sad Titan race pro s po novom, odlično ulje:thumbsup:

Posted
  Zlaya said:
Nažalost nije više tako jeftin, dosta se povečala prodaja pa skužili da je u odnosu sa konkurencijom prejeftin, inače Volvo mi obožava Silkoline, sad Titan race pro s po novom, odlično ulje:thumbsup:

dosta jeftiniji od konkurencije.

5litara 500kn.

Posted
  kutija said:
hebla vas 15-50 ...10-60 itd ulja na serijskim ili blago preradenim autima...pogotovo na novijim serijskim turbo autima :drink:

Ja sam od Castrol Europe dobio preporuku za korištenje Edge Sport 10W-60 na svom autu. Oni smatraju da dignuti snagu za 37% baš i nije "blago", ali sve ovisi o kriterijima. ;)

Posted
  TomiTraktor said:
Kakvi su ti podizaci? Jer se i meni to dogodilo i nisam znao da li da krivim ulje ili podizace

U kom smislu "kakvi su"? Pregledali smo ih kad sam mijenjao brtvu poklopca ventila i svi su bili ok. To se znalo događat, ali rijetko. Sa Seleniom se ne sjećam da li su mi se ikad čuli hidropodizači.

Posted
  Kova said:
Ja sam od Castrol Europe dobio preporuku za korištenje Edge Sport 10W-60 na svom autu. Oni smatraju da dignuti snagu za 37% baš i nije "blago", ali sve ovisi o kriterijima. ;)

koja ti je tvornicka gradacija?

Posted

Vidio vec na par auta na dynu, dok su u turbake stavljali 5w30 ili takva ulja da se auto jednostavno ugasi i vise nemoze upaliti(kao da nema kompresije). Onda se poceka cca 10-15min da ulje uhladi i dalje radi kak treba.

A kaj je najgore takvo ulje vlasnik platio oko 290kn za 2litre, jer zbog nekih teorija je to najbolje ulje za njegov auto :(.

Posted

ja stavljam GM10w40 5l 200kn... Jel to uredu? :lol: S tim da ga mijenjam 2 puta u 5000km... :lol:

Koje bi ja trebao staviti?

Posted
  mr_G said:
ja stavljam GM10w40 5l 200kn... Jel to uredu? :lol: S tim da ga mijenjam 2 puta u 5000km... :lol:

Koje bi ja trebao staviti?

nije uredu.

Posted

A gle auto se vozi 99% vremena u vakuumu na 2-3krpm... :lol: Pogotovo sad dok se ne riješi F23...

Koje bi trebao staviti? A da nije ekstra skupo jer mi i tako sve iscuri na krater i kroz turbinu... :lol:

Posted
  fire said:
Vidio vec na par auta na dynu, dok su u turbake stavljali 5w30 ili takva ulja da se auto jednostavno ugasi i vise nemoze upaliti(kao da nema kompresije). Onda se poceka cca 10-15min da ulje uhladi i dalje radi kak treba.

A kaj je najgore takvo ulje vlasnik platio oko 290kn za 2litre, jer zbog nekih teorija je to najbolje ulje za njegov auto :(.

normalno kad su krsevi od auta

svaki auto koji se napravi u tolerancijama kakvu zahtjeva struka nemaju nikakvih problema

0W30 smo koristili na opterecenjima kakvim nitko u hr nije i NEMA GRESKE

Posted
  mr_G said:
A gle auto se vozi 99% vremena u vakuumu na 2-3krpm... :lol: Pogotovo sad dok se ne riješi F23...

Koje bi trebao staviti? A da nije ekstra skupo jer mi i tako sve iscuri na krater i kroz turbinu... :lol:

silkolene i gotovo. 5litara 500kn.

Posted

kakve veze ima ulje sa paljenjem?

ako je auto toliko govno da mu se podizaci zaglave, preporucam ti da ih istjeras iz garaze :D

jebote!

Posted
  fire said:

ne mozes tako generalizirat .... nisu sva 5-30 ulja ista :no2:

g: nije bas idealno ali je ok ako ga tako cesto mjenjas iako bi trebalo vidjet kakve vrijednosti cinka i ostalih stvari ima u sebi...

hoze: zavisi kakve su ti tolerance u odnosu na tvornicke pa prema tome i ulje se koristi..naravno i uz ostale stvari...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...