Jump to content

Objašnjenje specifikacija ulja i preporuke

Gabre

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

molim pomoc vas koji se kuzite u ulja!!

sta mi preporucate za ulit u mini cooper s i trebalo bi mi ulje za kocnice!

i di to sve kupit?

Za kocnice su dobre ATE Blue Racing, Motul RBF 600 i Castrol SRF.

kao sto Kill naveo cijenu za ATE, RBF 600 u dvije pakiranje za litru 270kn a SRF u zadnje vrijeme teze naci. Zadnji put sam vidio cijenu je 420kn jedna litra u limenki.

Posted via Mobile Device

• 3 years later...

Dajte da ne otvaram novu temu; pred nepunih mj. dana radio komplet izmjenu ulja i kako sam tada kupio kanistar od 5l a ide mi nešto sitno više nadolio sam kasnije ipak malčice više nego max. Na šipki mi sada pokazuje nekih 2mm max 3mm od max granice šipke i to nakon 20ak min što ugasim dobro zagrijan auto i naravno na ravnom.

Zanima me da li ikako ja mogu kako ispustiti/povući tih 1dl (pretpostavljam) viška te da li je to toliko štetno po mašinu? Malo mi je problem dolje skidati čep ili filter jerbo je na kompletnom podu plastična zaštita i auto mora na dizalicu da bi se skinula... Možda mogu kakvih tanjim crijevom i pumpicom odozgora nekako povući ili to ne ide niti pod razno?

Inače mi nikada niti kapi ulja ne potroši prilikom intervala a obično to bude kakvih ~15k km. Da li sam u ovih nepunih soma km mogao napraviti kakvu štetu takvom vožnjom, uglavnom normalno vozim ~2k rpm bez ikakvih forsiranja, nabijanja u turažu i sl.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...