Red Devil Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 jel to ima smisla stavljat na haldex 4x4 i 450-500ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 jel to ima smisla stavljat na haldex 4x4 i 450-500ks Za ravno ne, za zavoje da. .................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 što prije ode, phantom ili getriba? tj. dal getriba pati zbog toga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 dex ..... :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 vw - audi getribe imaju neki retardirani plasticni kavez koji se mora izvadit i onda zubcanici dobiju lufta. ja na to ne bi stavljao PG na ficu smo stavili pa cemo vidjet kaj ce se desit, tako ionako ako se raspe ko ga jbe Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Kod mene je s tim plasticnim kurcem, za sad jos sljaka ali nije bilo pod opterecenjem. Malo je glasniji dif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 što prije ode, phantom ili getriba? tj. dal getriba pati zbog toga? Diff manje pati jer ravnomjernije raspoređuje moment Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 evo i moje iskustvo ugradio ga prije dosta vremena ali su bile opruge preslabe i nije niš držalo. u četvrtak skinuo opet getribu, raskopao ju, ugradili jače federe, sve sastavio i vratio jučer getribu na auto htio sam usput stavit nešto duži diferencijal ali iako su iste getribe(tj. kućišta), unutarnji dio tog drugog diferencijala je manji pa phantom grip nažalost nije stao unutra prvi dojmovi - super stvar po mokrome se bolje ispucava na startu a možda i po suhome, nisam probao stat pokraj nekoga al po mokrome se baš osjeti. neke zavoje gdje me prije već bacalo "van" sad prolazim brže i to bez proklizavanja. po mokrom isto u zavoj dosta bolje ide vozio malo frenda koji isto ima 106(sličan ovjes) i pita nakon prvog pravog zavoja kad ćemo njemu to ugradit :lol: hvala Hyundai Birt! u subotu u španskom "hard test" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 ja nisam primijetio neku bitnu razliku sa tim čudom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Ti ne kuzis ni protiv kakvog se auta stajes, a kamoli nesto sto ne vidis, osjetljiv si ko doverske stijene... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Haha. lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 G možemo se negdje nać da prođemo neki zavoj. ako suvozač osjeti onda valjda postoji neka razlika ni ja nisam osjetio dok nismo stavili jače federe btw.kaj misliš pod "bitna" razlika? treba uzet u obzir i to da 140 i 450konja nije isto tak da neznam kak bi to trebalo bit na tvom autu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Da, upravo sam to rekao. Možda se kod tebe i osjeti. Ukupno auto ide bolje kod mene, ali ja sad to ne mogu ocijeniti jel zbog fantom gripa ili plastičnih selena ili H mosta. Vjerovatno sve zajedno. No ide bolje u krivine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 ima kakvih novosti po ovom pitanju? nisam 106 vozio jako dugo a i u zadnje vrijeme je mjenjač bez phantoma gore, sad me zanima za bmw (daily auto) ukratko, kad sam prvi put stavio bilo je super odlično ali ubrzo je prestalo držat. onda smo stavili jače opruge unutra i opet je bilo do jaja ali nakon nekoliko km kao da je opet prestalo držat. na istom takvom mjenjaču isti problem ima jedan kolega s Raba, znači ugradili su to i osjetilo se ubrzo mu je prestalo držati e sad, dal postoji mogućnost da je na tom mjenjaču/diferencijalu od P-106 neki problem s tim pa nema smisla ugrađivati? glupo mi je bacit novce sad za bmwa ako će se ista stvar dogoditi. ovo "ubrzo" nije bilo onak nakon par mjeseci nego stvarno dosta brzo možda 500km ako i toliko ovo bi trebao biti dex koji se spominje u temi? https://www.njuskalo.hr/tuning-snage/phantom-grip-lsd-convertion-kit-mojoj-izvedbi-oglas-6541047 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 barem u BMW-a ima diff-ova sa sperom OEM...sta ne mozes naci nesto rabljeno? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerowaf Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Također mi je interesantna tema. Imam u bukmarksima taj oglas by Dex i od nekoga tko se potpisao kao Jgolomej na Njuškalu - oglas ovog drugog doduše više ne postoji. LSD clones? Yeah or neah? I zašto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 17 minutes ago, BaGy said: barem u BMW-a ima diff-ova sa sperom OEM...sta ne mozes naci nesto rabljeno? u e46 jako teško ubaciti osim nekog aftermarket a to je cca 1000eura pa gledam neki kompromis za koji znam da nije prava stvar ali dok je na 106 radilo bilo mi je super stariji modeli su imali špere na više motora, e46 samo M ali puno stvari treba mijenjati da bi se taj diferencijal ubacio a naravno dijelovi nisu jeftini ako netko ima kakvo drugo rješenje za to nek slobodno javi ali ova tema me zanima i zbog 106 i zbog AX-a koji čekaju na dvorištu(jako slične getribe), nije mi jasno zašto je tako brzo 2 puta to prestalo raditi na 106. vratio bi se uskoro malo na slalom/kronometar/formulu driver pa me najviše zbog toga zanima Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Moj frend Maček je na 330ci stavio šperu od dečkiju iz Beograda, brijem da je 300€ platio i zadovoljan jePoslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 @maredo to su valjda oni dečki kaj tam rade isto taj phantom grip, samo im je cijena malo veća, ovaj kolega s Raba je od njih vjerojatno uzeo koliko dugo ju ima na autu ako možda znaš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaCroix Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 https://www.facebook.com/racingdiffs/ Ja znam jednog sa e34 3.0d sa njihovom sperom, na autu je oko godinu i pol. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 [mention=645]maredo[/mention] to su valjda oni dečki kaj tam rade isto taj phantom grip, samo im je cijena malo veća, ovaj kolega s Raba je od njih vjerojatno uzeo koliko dugo ju ima na autu ako možda znaš? Na autu je skoro godinu dana ak se ne varam...budem vas nekak spojil pa pričajte o tome... Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Phantom grip je fantomska spera, ..........imas ju al ju u biti ..........nemas. Tko se imalo razumije u spere zna o cemu pricam. Odlicna za prenos 5% momenta. Znaci, idealna za led i ler gas. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 Phantom grip je fantomska spera, ..........imas ju al ju u biti ..........nemas. Tko se imalo razumije u spere zna o cemu pricam. Odlicna za prenos 5% momenta. Znaci, idealna za led i ler gas.Ova iz BG ima jos neku osovinicu koja dodatno napinje taj mehanizam .Pogledaj na stranici , nije kao phantom grip samo sa 4 federa.Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted September 10, 2018 Share Posted September 10, 2018 Phantom grip je fantomska spera, ..........imas ju al ju u biti ..........nemas. Tko se imalo razumije u spere zna o cemu pricam. Odlicna za prenos 5% momenta. Znaci, idealna za led i ler gas.Amen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 (edited) On 9/7/2018 at 10:40 AM, JosipZG said: ima kakvih novosti po ovom pitanju? nisam 106 vozio jako dugo a i u zadnje vrijeme je mjenjač bez phantoma gore, sad me zanima za bmw (daily auto) ukratko, kad sam prvi put stavio bilo je super odlično ali ubrzo je prestalo držat. onda smo stavili jače opruge unutra i opet je bilo do jaja ali nakon nekoliko km kao da je opet prestalo držat. na istom takvom mjenjaču isti problem ima jedan kolega s Raba, znači ugradili su to i osjetilo se ubrzo mu je prestalo držati e sad, dal postoji mogućnost da je na tom mjenjaču/diferencijalu od P-106 neki problem s tim pa nema smisla ugrađivati? glupo mi je bacit novce sad za bmwa ako će se ista stvar dogoditi. ovo "ubrzo" nije bilo onak nakon par mjeseci nego stvarno dosta brzo možda 500km ako i toliko ovo bi trebao biti dex koji se spominje u temi? https://www.njuskalo.hr/tuning-snage/phantom-grip-lsd-convertion-kit-mojoj-izvedbi-oglas-6541047 Ovo je ok cijena Edited September 21, 2018 by BaGy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now