Jump to content

Recommended Posts

Posted

Trebao bi promijenit kociono ulje na Imprezi. Moze neka preporuka sta vi koristite i koji je vremenski interval zamjene ulja u kocnicama.

Hvala.

• Replies 57
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Od najboljeg prema best buyu

Castrol SRF - preskup - toliko da me je uopće sram napisat (ali nekoliko puta skuplji od Motula) :D

Motul RBF660 - preporuka (ja ga koristim) - 122,40 kn/0,5L

ATE Blue Racing - best buy - 89,25kn/L

2 god

Cijene su s popustom i PDVom.

Posted

Pa da prije navuku vlagu na sebe i onda koče za qrac :D. A i fora je napisati da, ako već nemaš trkači auto, imaš trkače "ulje" :lol: u njemu.

2 godine je way too long za trkače kočione tekućine.

Posted (edited)

Ah gle, gledam da čovjek ima Imprezu i mislim da se ne vozi baš kao što bi se vozila neka žena s Puntom.

A vjerojatno ni ne pita na forumu jer bi onda mogao doći bilo gdje i uzeti DOT4 koč.tekućinu i to je to...

Ali to je samo moja pretpostavka (nemojte mi sad s onim: majka svih zajeba :D).

TRW, DOT4:

1L = 51,85kn

0,5L = 28,05kn

Edited by Raptor6767
Posted

Nije to išlo Sašu.

Ali stvarno, te "trkače" kočione tekućine puno jače i brže navlače vlagu na sebe i treba ih često mijenjati. Tak da u autu koji se vozi uglavnom po gradu to nema smisla.

Posted (edited)

Ma ja pitam, jer zadnji track day, nakon samo 3 kruga koji nisam ni forsirao pedala mi je postala jako mekana.

Kociono ulje u posudi je bilo jako vruce. Nakon cca pola sata i laganog djira do avionske piste, kad se sve pohladilo opet je sve bilo OK. na stazu vise nisam isao, jer nisam htio nista riskirat.

Diskovi i plocice ne tresu. Plocice su Ferodo Performance DS2500 i imaju cca 2000km.

Tako da sumnjam da je u ulju problem.

Preporuka Subaru-a je da se kociono ulje mijenja nakon 4 god. Koliko je sada auto star.

Sad cekam Goodridgeove lajtunge, pa cu odmah zamijenit lajtunge i ulje.

Edited by Sasaa
Posted
  SvenDaMan said:
sjećam se BMI testova Impreze; nakon par krugova na Tsakubi kočnica mu je postala ko žele :)

Zadnja 2 track day-a nisam imao taj problem, a vozio sam puno vise krugova. Imao sam po nekoliko izlazaka na stazu po 4-5 krugova.

Nadam se da ce crijeva i ulje rijesit problem.

Posted
  Sasaa said:
Ma ja pitam, jer zadnji track day, nakon samo 3 kruga koji nisam ni forsirao pedala mi je postala jako mekana.

Kociono ulje u posudi je bilo jako vruce.

Diskovi i plocice ne tresu. Plocice su Ferodo Performance DS2500 i imaju cca 2000km.

Tako da sumnjam da je u ulju problem.

Sad cekam Goodridgeove lajtunge, pa cu odmah zamijenit lajtunge i ulje.

Ja sam imao isti problem sa "normalnim" uljem i lajtunzima.

U 3. brzom krugu auto više nije imao veze sa kočenjem, pedala mekana, a auto samo ideeeee.. :sweatdrop:

Nakon toga sam stavio Motul RBF 660 i Goodridge lajtunge, to je sasvim druga priča. Takođe sam stavio DS2500 naprijed i otraga.

Posted

Pločice, crijeva i ulje za kočnice su tuning koji najmanje košta a uvjerljivo najviše donosi.

Moja preporuka za Motul RBF660 - stavio u M-a i Clio i super je. Prije sam na E36 koristio Castrol SRF i nije ništa ni bolje ni lošije, ali košta da ti se krv sledi (ak se dobro sjećam oko 600 kn/litra).

U principu promijenim ulje nakon godinu dana upravo radi navlačenja vlage...

Posted
  ND4SPD said:
Po cemu to?

Takvog je kemijskog sastava da još brže od "obične" kočione tekućine navlači vlagu na sebe. A voda u kočionom sustavu nije poželjna tekućina. Ima bolja svojstva i višu točku vrelišta, ali ga se mora mijenjati vrlo često zbog te hidroskopne osobine.

Posted (edited)
  tcode said:
Takvog je kemijskog sastava da još brže od "obične" kočione tekućine navlači vlagu na sebe. A voda u kočionom sustavu nije poželjna tekućina. Ima bolja svojstva i višu točku vrelišta, ali ga se mora mijenjati vrlo često zbog te hidroskopne osobine.

Radio si analizu? Ostalo navedeno stoji. I nakupiti ce vise vlage ako si na stazi, pozeljno je cesce (kod jacih i tezih automobila svaki trackday) bar iz celjusti izvaditi i nadoliti novo. Za cestovnu upotrebu nema smisla, promjena jednom u godinu ili dvije je sasvim dovoljna, a i razlika izmedju obicnog DOT 4 ili DOT 5.1 i racimo bas Motula RBF600/660 je nekih 50 kn sto nije neka cifra... btw u Toledu je Motul RBF600 vec cetvrtu godinu, na tehnickom kazu da je kao novo, a na Cliu mijenjam svake godine...

I da se slozim s Alfom, ni ja nisam neke velike razlike osjetio, najbitnije su plocice.

Edited by ND4SPD
Posted (edited)

@Kimi 1,8T

Koja je svrha? Neznam kako je kod tebe al kod mene se uvijek pokazalo bolje i to osjetno. Pogotovo kod brzih teskih limuzina. Vec kod serijske kocnice uz izmjenu kocionog sporskog ulja i pletenih lajtunga je razlika u kocenju osjetna.

Edited by avanti
Posted

eto ja čuja da je bilo problema s cilindrima kvačila nakon uljevanja ate- blue racing...

a sto sam vidio da nakon god dana postane jako taman.... i bas nije oku ugodno vidit posudicu s nečim crnim tranu...

Posted

ja sam nedavno stavio doticno RBF660 ulje u HELL performance lajtunge. razlika je nebo i zemlja. (najvise radi lajtunga).

RBF moja preporuka svakako sasa ;)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...