Jump to content

Recommended Posts

Posted
i još jedna stvar koja zna zezati... vakum nepovratni ventil sa 3 izvoda na usisnoj grani koji ide prema servo bubnju, jako često propušta... isto ga se može brzinski ispitati

Beli,moze te se kontaktirati na ovaj broj u potpisu,pozvati ce se na moje ime pa te zove sutra?

Posted
opet se zaletava,dodas gas auto radi normalno,samo u leru problem!

Meni su tocno ovo desavalo kad je otiso pcv ventil. Promjenjen i sve normalno. Jos mi rekli i da je ona klapna sto stoji s prednju stranu motora(Tumble flap) ali na kraju kad smo promjenili pcv sve se vratilo u normalu.

Ako mu ona treba imam je ja novu zapakiranu. Inace ako je to ovo sto beli pise koliko se sjecam nje se moze pravit i kalibracija.

Posted
Danas ujutro kupljen novi pcv u PIA i senzori na railu

Senzori na railu nisu problem..

Pcv je jako cest uzrocnik, ali nije jedini..

Posted
I meni na golf 6 gti zna auto ostati raditi na 1000-1200 okretaja na leru pa ga sturiram i onda ne dobro,

Sta bi t moglo biti?

Da li se to dogadja kad upalis auto ili u voznji kad stanes?

Posted

Dakle nesto sam razmisljao otic mapirat golfa(REVO), znaci kako bi 1.4 trpio 210-220ks, a najvise me zanima da li DSG moze do izdurat posto sam vec promjenio spojku na stock momentu :)

Posted

jučer malo protegnuo noge zadnjem S6, V8 TFSI, twin turbo, 420ks, da nisam vidio na vlastite oči, ne bih vjerovao iako je za to najviše zaslužan cylinder cut-off.. jedina mana auta je što su svi nakon njega bicikli.. :D

F6C78D9F-88B5-476E-839C-05A8EC83EDEA-672-0000001A7FEBEA0B_zpsd1012170.jpg

i ona druga krajnost.. :D

96FD07CB-0415-457E-A107-42EADAC814FF-672-0000001F2F738A19_zpsd6a1ca0a.jpg

Posted

Možda je i do toga što se usisni ventili prljaju jer nemaš oil catch can .. meni se to niti jednom nije dogodilo, al doduše ni na A4 a on ima 112000km

Posted
Dakle nesto sam razmisljao otic mapirat golfa(REVO), znaci kako bi 1.4 trpio 210-220ks, a najvise me zanima da li DSG moze do izdurat posto sam vec promjenio spojku na stock momentu :)

Dođi plati klopu to će ti biti pametnije...

Posted (edited)

DAK motorsport.. Kress je nedavno radio 4.2 FSI (RS4 onaj s mojih slika) i uredio je sve komplet plus neki "tweakovi" da sad ne ulazim u detalje, auto ide barem 20-30% bolje.. napravljeno bolesno pedantno.. :thumbsup: u pravilu na 100k je glava spremna za taj zahvat barem na konkrenom motoru..

Edited by killuminati
Posted
Ovo stvarno ružno izgleda.

Da li netko radi nešto slično kod nas?

BMW i Audi servisi to rade, barem vani.

Ja isto moram na svome to napravit.

Posted
DAK motorsport.. Kress je nedavno radio 4.2 FSI (RS4 onaj s mojih slika) i uredio je sve komplet plus neki "tweakovi" da sad ne ulazim u detalje, auto ide barem 20-30% bolje.. napravljeno bolesno pedantno.. :thumbsup: u pravilu na 100k je glava spremna za taj zahvat barem na konkrenom motoru..

jel znas mozda koliko uzimaju za 4cil?

Posted (edited)

Vidjao sam i gore usisne kanale, a tfsi motori koji imaju dosta gradske voznje vec i na 60tkm imaju i gore stajje od ovih na slikama..

Edit.. kolicina zacadjenosti ovisi o intervalima izmjene ulja, o kvaliteti ulja, o kvaliteti goriva..

Oil catch tank je opcenito za sve motore super rjesenje, pa tako i za tfsi.. jer je uprao OCT separator smeca iz ulja

Edited by Beli
Posted
Ovo stvarno ružno izgleda.

Da li netko radi nešto slično kod nas?

Da to i mene zanima i koliko je to novaca hrvatskih cca.

Posted

Tom RS4 je zbog toga zacvikao ventil pa je motor i tako morao van. Tko nema, obavezno staviti oil catch can, ali ni onda nije gotovo sranju u usisu jer iz ispušnog dijela glave opet ide nazad u usis ispred turbine odušak. WMI bi trebao biti odličan u borbi protiv ovog sranja samo što ne znam koliko je on dobar za motor dugoročno. Moji usisni ventili su čišćeni na 30000km, sada ima 70000km i radi ko beba, na leru se uopće ne osjeti. Dok recimo A4 od starog baš i nije tako kultiviran a auto se vozi po gradu manje više pa si mogu mislit na šta njemu liče ventili.

Posted
Tom RS4 je zbog toga zacvikao ventil pa je motor i tako morao van. Tko nema, obavezno staviti oil catch can, ali ni onda nije gotovo sranju u usisu jer iz ispušnog dijela glave opet ide nazad u usis ispred turbine odušak. WMI bi trebao biti odličan u borbi protiv ovog sranja samo što ne znam koliko je on dobar za motor dugoročno. Moji usisni ventili su čišćeni na 30000km, sada ima 70000km i radi ko beba, na leru se uopće ne osjeti. Dok recimo A4 od starog baš i nije tako kultiviran a auto se vozi po gradu manje više pa si mogu mislit na šta njemu liče ventili.

Kaj te to koštalo čišćenje ?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...