Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

Ovo mi zvuci u rangu kao kad npr SKN daje garanciju. Pa da, na sami cip koji nece nikad riknut al zato bude turbina i zamasnjak od idiotske voznje.

Zanima me koja su tvoja očekivanja?

Vezano za keramiku, mitove i stvarnost.

Imali smo danas na pranju jednu Mazdu 3 na kojoj je nestručno nanešena keramika i sad auto svuda po sebi fleke od toga. Plaćeno je preko 3500kn.

Gdje je tu problem? Auto ima vrlo vrlo tanak lak, mjerili smo ga cca 80 mikrona, normalni auti imaju oko 120 mikronona.

Da bi se makuli ti "oblaci" treba brusiti keramiku, a sa tako tankim lakom postoji velika vjerojatnost da ćeš razbrusiti bezbojni sloj (desilon nam se već na jednoj Mazdi 6) što dovodi do toga da trebaš lakirati element.

A pogoditi ovu crvenu boju na Mazdi koja se lakira u 4 prolaza nije baš lako i košta.

Hi-Res slika privremeno na linku

https://www.dropbox.com/sc/5swgnphxeas96wy/AADEEY-SU4FxjRoH-VzVO0daa

I slike još jedne crvene Mazde 3 na kojoj smo jučer stavljali nano zaštitu laka i naplataka.

malo padobranski ulet ali vjerujem da netko moze pomoci - novi auto, metalik crna - sto staviti tj sto napraviti da se lak sto bolje sacuva/odrzava, a da nije u kategoriji nekoliko tisuca kuna? auto bi odvezao negdje, ne bi to sam radio ali su meni te keramike/gline i ostala cudesa spansko selo, pa ne znam ni sta da gledam :D

Jesi probao s Rupes UHS pastom + padom to skinuti (poravnati)?

Imamo u ponudi 3M Fast Cut, Meguiar's sve redom pa i Rupes paste / spužve u ponudi i za vlastite potrebe. Svašta smo probali ali za skidanje dobre keramike ti treba 3M Tirzac 1500/3000 brusni papir, pa onda dalje poliranje.

malo padobranski ulet ali vjerujem da netko moze pomoci - novi auto, metalik crna - sto staviti tj sto napraviti da se lak sto bolje sacuva/odrzava, a da nije u kategoriji nekoliko tisuca kuna? auto bi odvezao negdje, ne bi to sam radio ali su meni te keramike/gline i ostala cudesa spansko selo, pa ne znam ni sta da gledam :D

Ovo je entry ponuda nano premaza.

Ako je novi auto bez da treba poliranje, 1.000kn za nano premaz.

Ako treba još poliranje 600kn.

Ako imaš još pitanja javiš se na FB inbox.

Ako pereš 1x mjesečno samo zamjeni jelenju kužicu s nekim MF ručnikom (80-100kn) i spužvu s rukavicom. Peri s 2 kante. Sve skupa ti je investicija nikakva.

Uzmi si vosak kvalitetni tekući i namaži si 2-3x godišnje...zabavno je...treba ti 1h za nešto tako. Recimo ja sam davao ljudima Hidrawax od Bilthambera (260kn u DLS-u s aplikatorom i ručnikom).

Meni je on (premaz) trajao oko 4mj (perem auto svaka 3 tjedna i stoji mi vani ali ispod tende). Sada imam za istu cijenu Cancoat od Gyeona pa testiram.

Nemoj mislit da ćeš s nano premazom u potpunosti izbjeći ogrebotinice a za cijenu nano premaza možeš ga 2x u 4 godine odfurati na pošteno "poliranje" gdje će ti majstori počistiti lak da izgleda kao nov te će ti ga zaštitit. A i ako te neko zagrebe jače na parkingu detailer će ti vjerojatno to uspijeti ukloniti.

EDIT: Eto ZaX ti je dao super ponudu i za premaz.

Ako pereš 1x mjesečno samo zamjeni jelenju kužicu s nekim MF ručnikom (80-100kn) i spužvu s rukavicom. Peri s 2 kante. Sve skupa ti je investicija nikakva.

Uzmi si vosak kvalitetni tekući i namaži si 2-3x godišnje...zabavno je...treba ti 1h za nešto tako. Recimo ja sam davao ljudima Hidrawax od Bilthambera (260kn u DLS-u s aplikatorom i ručnikom).

Meni je on (premaz) trajao oko 4mj (perem auto svaka 3 tjedna i stoji mi vani ali ispod tende). Sada imam za istu cijenu Cancoat od Gyeona pa testiram.

Nemoj mislit da ćeš s nano premazom u potpunosti izbjeći ogrebotinice a za cijenu nano premaza možeš ga 2x u 4 godine odfurati na pošteno "poliranje" gdje će ti majstori počistiti lak da izgleda kao nov te će ti ga zaštitit. A i ako te neko zagrebe jače na parkingu detailer će ti vjerojatno to uspijeti ukloniti.

Hvala na pojasnjenju, bas sam neuk po tom pitanju :D

ovo je do sada najpametniji savjet. :thumbsup:

Ima svaki tokic, sam trazi po ovom kaj je lovrek stavio , dakle pitaj sonax kod 222100

Iako cijena od zax-a je bolja :)

Zax, ovaj mjesec nema nis na mjesecnoj akciji u partesu ?? To mi idealno za opskrbit se haha

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by brba

Zanima me koja su tvoja očekivanja?

Vezano za keramiku, mitove i stvarnost.

Imali smo danas na pranju jednu Mazdu 3 na kojoj je nestručno nanešena keramika i sad auto svuda po sebi fleke od toga. Plaćeno je preko 3500kn.

Gdje je tu problem? Auto ima vrlo vrlo tanak lak, mjerili smo ga cca 80 mikrona, normalni auti imaju oko 120 mikronona.

Da bi se makuli ti "oblaci" treba brusiti keramiku, a sa tako tankim lakom postoji velika vjerojatnost da ćeš razbrusiti bezbojni sloj (desilon nam se već na jednoj Mazdi 6) što dovodi do toga da trebaš lakirati element.

A pogoditi ovu crvenu boju na Mazdi koja se lakira u 4 prolaza nije baš lako i košta.

Hi-Res slika privremeno na linku

https://www.dropbox.com/sc/5swgnphxeas96wy/AADEEY-SU4FxjRoH-VzVO0daa

I slike još jedne crvene Mazde 3 na kojoj smo jučer stavljali nano zaštitu laka i naplataka.

Pa ocekujem da kad dam 10 tisuca kn za najbolju keramiku na trzistu da mogu ic auto dat i u najbezvezniju rucnu praonu u dubravi di ljudi peru sa spuzvom koja im padne na pod i da se nece vidjeti posljedice takvog pranja. Jednako tako ocekujem da ce voca spadat sa auta isto prvog dan kao i nakon 5 godina.

Klasican vosak nakon 3-4 mj nestane. ovo ako drzi 5 godina kao prvi dan ja neznam..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...