ZaX Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Ovo mi zvuci u rangu kao kad npr SKN daje garanciju. Pa da, na sami cip koji nece nikad riknut al zato bude turbina i zamasnjak od idiotske voznje. Zanima me koja su tvoja očekivanja? Vezano za keramiku, mitove i stvarnost. Imali smo danas na pranju jednu Mazdu 3 na kojoj je nestručno nanešena keramika i sad auto svuda po sebi fleke od toga. Plaćeno je preko 3500kn. Gdje je tu problem? Auto ima vrlo vrlo tanak lak, mjerili smo ga cca 80 mikrona, normalni auti imaju oko 120 mikronona. Da bi se makuli ti "oblaci" treba brusiti keramiku, a sa tako tankim lakom postoji velika vjerojatnost da ćeš razbrusiti bezbojni sloj (desilon nam se već na jednoj Mazdi 6) što dovodi do toga da trebaš lakirati element. A pogoditi ovu crvenu boju na Mazdi koja se lakira u 4 prolaza nije baš lako i košta. Hi-Res slika privremeno na linku https://www.dropbox.com/sc/5swgnphxeas96wy/AADEEY-SU4FxjRoH-VzVO0daa I slike još jedne crvene Mazde 3 na kojoj smo jučer stavljali nano zaštitu laka i naplataka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1e0n Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Jesi probao s Rupes UHS pastom + padom to skinuti (poravnati)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lima Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 malo padobranski ulet ali vjerujem da netko moze pomoci - novi auto, metalik crna - sto staviti tj sto napraviti da se lak sto bolje sacuva/odrzava, a da nije u kategoriji nekoliko tisuca kuna? auto bi odvezao negdje, ne bi to sam radio ali su meni te keramike/gline i ostala cudesa spansko selo, pa ne znam ni sta da gledam Link to comment Share on other sites More sharing options...
1e0n Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Kako pereš auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 još jedno pitanje - treba li "pripremiti" lak prije dobrog poliranja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 još jedno pitanje - treba li "pripremiti" lak prije dobrog poliranja? To je najbitniji dio IMHO Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivwan19 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Kako pereš auto? na ručnim praonama + sampon i spužva u pravilu. I mene interesira to pitanje. boja je ova Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Sonax PNS , po meni od svih jeftinijih varijanti daleko najduze izdrzi , a voda curi ko blesava aka poor mans ceramic Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lima Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Kako pereš auto? najcesce miniwash i jednom mjesecno u neku rucnu auto praonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Jesi probao s Rupes UHS pastom + padom to skinuti (poravnati)? Imamo u ponudi 3M Fast Cut, Meguiar's sve redom pa i Rupes paste / spužve u ponudi i za vlastite potrebe. Svašta smo probali ali za skidanje dobre keramike ti treba 3M Tirzac 1500/3000 brusni papir, pa onda dalje poliranje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 malo padobranski ulet ali vjerujem da netko moze pomoci - novi auto, metalik crna - sto staviti tj sto napraviti da se lak sto bolje sacuva/odrzava, a da nije u kategoriji nekoliko tisuca kuna? auto bi odvezao negdje, ne bi to sam radio ali su meni te keramike/gline i ostala cudesa spansko selo, pa ne znam ni sta da gledam Ovo je entry ponuda nano premaza. Ako je novi auto bez da treba poliranje, 1.000kn za nano premaz. Ako treba još poliranje 600kn. Ako imaš još pitanja javiš se na FB inbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1e0n Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Ako pereš 1x mjesečno samo zamjeni jelenju kužicu s nekim MF ručnikom (80-100kn) i spužvu s rukavicom. Peri s 2 kante. Sve skupa ti je investicija nikakva. Uzmi si vosak kvalitetni tekući i namaži si 2-3x godišnje...zabavno je...treba ti 1h za nešto tako. Recimo ja sam davao ljudima Hidrawax od Bilthambera (260kn u DLS-u s aplikatorom i ručnikom). Meni je on (premaz) trajao oko 4mj (perem auto svaka 3 tjedna i stoji mi vani ali ispod tende). Sada imam za istu cijenu Cancoat od Gyeona pa testiram. Nemoj mislit da ćeš s nano premazom u potpunosti izbjeći ogrebotinice a za cijenu nano premaza možeš ga 2x u 4 godine odfurati na pošteno "poliranje" gdje će ti majstori počistiti lak da izgleda kao nov te će ti ga zaštitit. A i ako te neko zagrebe jače na parkingu detailer će ti vjerojatno to uspijeti ukloniti. EDIT: Eto ZaX ti je dao super ponudu i za premaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Sonax PNS , po meni od svih jeftinijih varijanti daleko najduze izdrzi , a voda curi ko blesava aka poor mans ceramic Sent from my iPhone using Tapatalk gdje ga nabavljas? volio bi to isprobati Link to comment Share on other sites More sharing options...
lima Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Ako pereš 1x mjesečno samo zamjeni jelenju kužicu s nekim MF ručnikom (80-100kn) i spužvu s rukavicom. Peri s 2 kante. Sve skupa ti je investicija nikakva.Uzmi si vosak kvalitetni tekući i namaži si 2-3x godišnje...zabavno je...treba ti 1h za nešto tako. Recimo ja sam davao ljudima Hidrawax od Bilthambera (260kn u DLS-u s aplikatorom i ručnikom). Meni je on (premaz) trajao oko 4mj (perem auto svaka 3 tjedna i stoji mi vani ali ispod tende). Sada imam za istu cijenu Cancoat od Gyeona pa testiram. Nemoj mislit da ćeš s nano premazom u potpunosti izbjeći ogrebotinice a za cijenu nano premaza možeš ga 2x u 4 godine odfurati na pošteno "poliranje" gdje će ti majstori počistiti lak da izgleda kao nov te će ti ga zaštitit. A i ako te neko zagrebe jače na parkingu detailer će ti vjerojatno to uspijeti ukloniti. EDIT: Eto ZaX ti je dao super ponudu i za premaz. Hvala na pojasnjenju, bas sam neuk po tom pitanju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Ako pereš 1x mjesečno samo zamjeni jelenju kužicu s nekim MF ručnikom (80-100kn) i spužvu s rukavicom. Peri s 2 kante. Sve skupa ti je investicija nikakva.Uzmi si vosak kvalitetni tekući i namaži si 2-3x godišnje...zabavno je...treba ti 1h za nešto tako. Recimo ja sam davao ljudima Hidrawax od Bilthambera (260kn u DLS-u s aplikatorom i ručnikom). Meni je on (premaz) trajao oko 4mj (perem auto svaka 3 tjedna i stoji mi vani ali ispod tende). Sada imam za istu cijenu Cancoat od Gyeona pa testiram. Nemoj mislit da ćeš s nano premazom u potpunosti izbjeći ogrebotinice a za cijenu nano premaza možeš ga 2x u 4 godine odfurati na pošteno "poliranje" gdje će ti majstori počistiti lak da izgleda kao nov te će ti ga zaštitit. A i ako te neko zagrebe jače na parkingu detailer će ti vjerojatno to uspijeti ukloniti. EDIT: Eto ZaX ti je dao super ponudu i za premaz. ovo je do sada najpametniji savjet. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 gdje ga nabavljas? volio bi to isprobati Tokic, Metro.... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 tokic nema, danas bio u ducanu za kozmetiku, i nemaju ga ni u sustavu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 tokic nema, danas bio u ducanu za kozmetiku, i nemaju ga ni u sustavu Drukcije ga zovu...tj. prije je bio pns (polymer net shield), sad je protect and shine: http://www.cleanyourcar.co.uk/sealants/sonax-xtreme-protect-shine-hybrid-npt/prod_1200.html Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 tokic nema, danas bio u ducanu za kozmetiku, i nemaju ga ni u sustavu http://www.sxhrvatska.hr/component/content/article/21 Javi se tu pa pitaj gdje ima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 tokic nema, danas bio u ducanu za kozmetiku, i nemaju ga ni u sustavu Možeš ga dobiti u Partesu po narudžbi, 85kn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) Ima svaki tokic, sam trazi po ovom kaj je lovrek stavio , dakle pitaj sonax kod 222100 Iako cijena od zax-a je bolja Zax, ovaj mjesec nema nis na mjesecnoj akciji u partesu ?? To mi idealno za opskrbit se haha Sent from my iPhone using Tapatalk Edited November 10, 2016 by brba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Devil Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Ima i profi line sonax polymer net shield Meni to bas cool Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Zanima me koja su tvoja očekivanja? Vezano za keramiku, mitove i stvarnost. Imali smo danas na pranju jednu Mazdu 3 na kojoj je nestručno nanešena keramika i sad auto svuda po sebi fleke od toga. Plaćeno je preko 3500kn. Gdje je tu problem? Auto ima vrlo vrlo tanak lak, mjerili smo ga cca 80 mikrona, normalni auti imaju oko 120 mikronona. Da bi se makuli ti "oblaci" treba brusiti keramiku, a sa tako tankim lakom postoji velika vjerojatnost da ćeš razbrusiti bezbojni sloj (desilon nam se već na jednoj Mazdi 6) što dovodi do toga da trebaš lakirati element. A pogoditi ovu crvenu boju na Mazdi koja se lakira u 4 prolaza nije baš lako i košta. Hi-Res slika privremeno na linku https://www.dropbox.com/sc/5swgnphxeas96wy/AADEEY-SU4FxjRoH-VzVO0daa I slike još jedne crvene Mazde 3 na kojoj smo jučer stavljali nano zaštitu laka i naplataka. Pa ocekujem da kad dam 10 tisuca kn za najbolju keramiku na trzistu da mogu ic auto dat i u najbezvezniju rucnu praonu u dubravi di ljudi peru sa spuzvom koja im padne na pod i da se nece vidjeti posljedice takvog pranja. Jednako tako ocekujem da ce voca spadat sa auta isto prvog dan kao i nakon 5 godina. Klasican vosak nakon 3-4 mj nestane. ovo ako drzi 5 godina kao prvi dan ja neznam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Bilo bi zanimljivo negdje naci ako je itko ikad testirao na duzi period u kakvom je stanju lak i keramika nakon 3-5 godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 tokic nema, danas bio u ducanu za kozmetiku, i nemaju ga ni u sustavu 79kn. Reneko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now