Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

1 hour ago, brba said:

Sonax cutmax i sonax 04/06

Cutmax ima vrhunski cut, ne prasi nista, zrno prasine ne napravi .... top pasta

Ne gulis ti to dovoljno pa zato nema prasine :)

Prasi i on kad oderes, al daleko manje neg ostale cut paste

Koch chemie ima isto odlicnu pastu koja jako malo prasi, nesto slabiji cut ali bolji finish nego cutmax

Bio je kroz touchless praonu mozda 2 puta u 6 mjeseci.
A i ovdje je tako lose vrijeme stalno da zaista nema smisla.
Aj, barem znaju da ga ne voze kroz cetke.
I ovaj put je kisa odmah ujutro pala. Naravno.

Kod mene vrijeme nema veze. I ak je kisa i snijeg i kaj god, ak je prljava ide bar na 5kn ciste vode u praonu. Nebitno koji auto... I dok sam brava vozila, i saxa i sad skodu...i ak vozim (stalno) tuđe aute, pa bar splahnes. Patient
  • Like 1

Ma i ja, ali ovdje ljudi ne drze do auta uopce, jednostavno tko ima lovu ih mijenja svake 2-3 godine, leasing i peglaj opet.
I ja svog barem 2 put mjesecno probam.oprat ali ima perioda kada je cesta mokra i zasrana svaki dan

brba, sto koristis od pasta za dobit taj finish?  Ja trebam uzeti nesto sto ce dobro djelovati na Audijevu farbu koja je ko staklo tvrda.
Mislim sa Megs 101 i 205?
ili imas bolju kombinaciju. Ne zelim raditi vise od dva prelaza.

Ako imas rotacijsku masinu onda 3m zeleni cep + meguiars 205

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Krokyu se javi. 

[mention=122]brba[/mention] -jel se to meni cini ili je to stvarno neka narancina kora na laku ? 

Tako su ga polakirali jbg

Ko i 94% auta danas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam se preporodio otkad imam keramiku na laku. Nisam auto sa spužvom oprao. Za 10ak kn ga operem, ne moram ni brisati i auto je stalno čist. Samo ga povremeno usisam iznutra i ni brige ni pameti.

Kaj si stavio?

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Iz zivcanoce moram tu stavit ovo, dakle auto mi nije imo crticu, nov maltene, ja to pazim normalno ko i svi tu bolesnici i tak to, gore slozio od fussa onaj soft 99 ja, top sve napravio ispalo,proipremo ja sve kak treba, do jaja drzi vec dugo i sve 5.

Kad eto kak sad sad tu di jesam nisam doma i auto mi nije u ambulantnim uvjetima vise nego ono stoji pod vedrim nebom(ajme znam apsolutni no no ali zato sam kao iso stavit taj Soft99 ultra mama) izadjem ja van i ugledam od noci valda prije auto posran jelte ali cijeli ne znam sta se dogadjalo, ali nije sad ono govance pa odma obrises nego genocid nisam odma to stigo nis rijesavat i tako, koma, odma padam u predinfarktno stanje ovo ono i jebiga kak je jutro jurim otvorit butigu ne stignem nis napravit do navecer.

I odo ja navecer najhitnije sanirat to sve u praonu, operem, rucnik mekoca ono znaci latica paunovog oka sve po zadnjim krikovima kak to vec ide,

I jebote nagnem se, nagnem se da mu jebem naginjanje i svijetlo od praone baci kut a pod tim kutem FLEKE!!!

FLEKE ljudi moji na krovu imam, FLEKE di su bila govna, proslo kroz taj Fuso, pa kako, kako da mu zemlju ranu poljubim, skoro da se i ne vidi, znaci trebas kut, ali tu su, koma, uzas, raspadam se, probam vako nako, nede. FLEKE ne mrdaju.

I sta sad s tim aj da cujem, ide poliranjem? Nede? S cim ide? Tu mi je u blizini Sajo detailer nisam jos bio ne znam ga ali odma sam se njega sjetio jer mi je blizu............

Eto.

• Like 1

aaaaa umirem, ali osjecam tvoju bol :D   Ta govna jebena moras odmah, ali ono odmah, pa makar se popisao po autu skinuti dolje.

frendu se na novu accordicu na sred haube neki dinosaur posrao, pojelo lak doslovno, nisu ni poliranjem uspjeli spasiti, jos se pozna.

27 minutes ago, Kroky said:

Poliranje ak je frisko, ak nejde ni poliranjem, onda smirglanje :D

Isusa mu, a kak mislis ak je frisko pa nece ostarit fleka ili ak je starija dobi bore ko i ljudi pa se jos jace vidi ili sta a? :D

Uglavnom moze se to sredit a?

Ma skrenit cu.........

Iz zivcanoce moram tu stavit ovo, dakle auto mi nije imo crticu, nov maltene, ja to pazim normalno ko i svi tu bolesnici i tak to, gore slozio od fussa onaj soft 99 ja, top sve napravio ispalo,proipremo ja sve kak treba, do jaja drzi vec dugo i sve 5.
Kad eto kak sad sad tu di jesam nisam doma i auto mi nije u ambulantnim uvjetima vise nego ono stoji pod vedrim nebom(ajme znam apsolutni no no ali zato sam kao iso stavit taj Soft99 ultra mama) izadjem ja van i ugledam od noci valda prije auto posran jelte ali cijeli ne znam sta se dogadjalo, ali nije sad ono govance pa odma obrises nego genocid nisam odma to stigo nis rijesavat i tako, koma, odma padam u predinfarktno stanje ovo ono i jebiga kak je jutro jurim otvorit butigu ne stignem nis napravit do navecer.
I odo ja navecer najhitnije sanirat to sve u praonu, operem, rucnik mekoca ono znaci latica paunovog oka sve po zadnjim krikovima kak to vec ide,
I jebote nagnem se, nagnem se da mu jebem naginjanje i svijetlo od praone baci kut a pod tim kutem FLEKE!!!
FLEKE ljudi moji na krovu imam, FLEKE di su bila govna, proslo kroz taj Fuso, pa kako, kako da mu zemlju ranu poljubim, skoro da se i ne vidi, znaci trebas kut, ali tu su, koma, uzas, raspadam se, probam vako nako, nede. FLEKE ne mrdaju.

I sta sad s tim aj da cujem, ide poliranjem? Nede? S cim ide? Tu mi je u blizini Sajo detailer nisam jos bio ne znam ga ali odma sam se njega sjetio jer mi je blizu............

Eto.

Ahahhaa
Bas si me nasmijo

:D:D

Napacen si iako se uvjeravas da si proso to

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk

7 minutes ago, Rallye VR6 said:

Ahahhaa
Bas si me nasmijo

:D:D

Napacen si iako se uvjeravas da si proso to

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk

Neg sta sam nego proso vis da imam dizele stalno sta oces hhahaha....

3 hours ago, 444IN said:

Isusa mu, a kak mislis ak je frisko pa nece ostarit fleka ili ak je starija dobi bore ko i ljudi pa se jos jace vidi ili sta a? :D

Uglavnom moze se to sredit a?

Ma skrenit cu.........

Moze ak nije probilo bazu. Ak je probilo i bazu (boju) onda ti preostaje jedino lakiranje.

O kojem autu se radi?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...