Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 11/30/2021 at 9:29 AM, Alfa_gtv said:

@brbaima li sto bolje ili ekvivalentno Feck's rucniku onom ili s obzirom da nije nista hitno bolje pricekati kada bude opet na stanju pa uzeti njega?

@brbada ponovim pitanje ?

Posted

Narudzba je #15988, pa ako nije vec otislo: moze li mozda zamjena jednog za drugi, pa onda tih 30kn razlike mogu platiti pouzecem?
Riješeno budu odradili
  • Like 1
Posted

spacer.png

Kupio i isprobao ovih dana na ovim kisama...razocaranje tesko.

Naneseno sve kako treba...cistac za stakla, medicinski alkohol, aplikacija, minut susenja i brisanje. 

Par dana kise skoro pa bez paljenja brisaca i kao da nema nista na staklu. 70-80kmh, trebas brisace. 

Ponovio aplikaciju, ista stvar...prvi-drugi dan jos kako tako, dalje truba.

Cak i RainX koji ima u svakom Kauflandu, Konzumu mi se cini visestruko bolji.

Posted

H2go uredno drzi par.mjeseci i po svim reviewima je većinom br1.
Ne znam u cemu je problem u tvom slučaju ali ako nesto radi dobro od svih tih čuda to je on.

Posted

Ili previse filozofiram, i samo trebam uzeti bilo sto i krenuti polirati?

Odgovorio si samom sebi , mozes procitat 900 reviewa , 767 placenih jubito recenzija .
A jos je najbolje kad sve te recenzije najcesec pisu ljudi koji su probali nista drugo

1. Da li je za hobi , radit ces jedan auto u 3mj ili mislis dosta radit ?
2. Da li zelis garanciju iz hr ili ces ak ti krepa za 2 dana prekidač slat polirku i popusit 50€ shippinga

To su stvari koje moras poslozit i odlucit.

https://ph-detailing.hr/proizvod/adbl-roller-d15125-01-masina-za-poliranje/

Odlicna masina za 1500kn cca sa popustom , sigurno bolja od LE .

A kao početniku manji backing plate ti je zadnja stvar koja ti treba bit kriterij. 99% poslova mozes odradit sa 15icom

• Like 1
Posted

zainteresirao me ovaj paket, ako bude dobra božićnica vjv ću ga uzeti ? to je dovoljno za jednoslojno poliranje? ne računajući pranje, dekontaminaciju i ostalo

Posted
zainteresirao me ovaj paket, ako bude dobra božićnica vjv ću ga uzeti to je dovoljno za jednoslojno poliranje? ne računajući pranje, dekontaminaciju i ostalo
Naravno , evo ima video di je kratki review napravio kolega iz srbije

• Like 1
  • 4 weeks later...
Posted

Stigao nam je i TURTLE WAX !
Pa je naravno i na akciji.

Graphene linija proizvoda dolazi u europu tek u 3mj . Ja je trenutno bas testiram malo pa otom potom.

https://ph-detailing.hr/product-brands/turtle-wax/

Ove jeftinije polirke u setovima opet uskoro na stanju, naruceno 20ak komada.

Kratki amaterski review (nakon dva ispolirana auta) ovog paketa, odnosno prvenstveno ove polirke:

Pros:
  • cijena
  • dvije ploce (5" i 3")
  • dugacki strujni kabel
  • popratni sadrzaj u paketu (pasta, spuzva, rucnici, ...)
Cons:
  • regulator brzine nema "zube" / feedback

Mozda bi profesionalci uspjeli cijeli auto ispolirati samo s 5" plocom, ali meni kao amateru se 3" ploca pokazala kao super izbor za neke sitnije dijelove.

Sto se tice regulatora brzine, ne znam je li isto ovako i na skupljim polirkama, ali meni bi bilo lakse i bolje da ima nekakav "klik" ili nekakav drugi feedback kada "ubacis" u neku brzinu.
Npr., nanosim pastu na podlogu s brzinom 1, i sada zelim dignuti brzinu na 4 kako bih krenuo s poliranjem. Trenutno moram gledati u taj potenciometar dok ga vrtim. Kad bi postojao feedback, ne bih morao gledati u potenciometar nego bih znao da moram vrtiti dok ne cujem "klik" po treci put.

Nekakav detaljniji i precizniji review ne mogu dati jer nemam iskustva ni s polirkama ni s poliranjem, pa nemam ni s cime usporediti.
Bih li preporucio ovaj paket nekom amateru za "kucne potrebe"? Da!
Sve masine imaju takav potenciometar , to ti dođe s vremenom da radiš po zvuku i osjećaju.
Posted

S čime zaštiti farove nakon poliranja? počeli su malo pokazivati znakove starenja pa bi to odmah u sartu sanirao, ali bi i zaštitio..  

• 1 month later...
Posted

Gdje odfurat auto na jedno korektno kemijsko čišćenje - dakle ništa ekstremno detaljno, al opet i ne ona brljavljenja za 250kn sa crnog jajeta?

Gospođin 207 ide na prodaju, pa bih uklonio presvlake koje su od prvog dana unutra (dobrih 14 godina), dao kemijski oprat sjedala ispod (koja su stoga pretpostavljam puna prašine) i zamjenio gumene tepihe sa orginal tekstilnima koji još stoje novi u kutiji ? 

Posted
3 hours ago, msporis said:

Gdje odfurat auto na jedno korektno kemijsko čišćenje - dakle ništa ekstremno detaljno, al opet i ne ona brljavljenja za 250kn sa crnog jajeta?

Gospođin 207 ide na prodaju, pa bih uklonio presvlake koje su od prvog dana unutra (dobrih 14 godina), dao kemijski oprat sjedala ispod (koja su stoga pretpostavljam puna prašine) i zamjenio gumene tepihe sa orginal tekstilnima koji još stoje novi u kutiji ? 

@brba i @Kroky s foruma (isprika ako sam zaboravio na nekog drugog tko se bavi s tim).

Posted
8 hours ago, narimiran said:

@brba Moze li preporuka za glinu i lubrikant? Srednja ili fina glina, ako ce nakon nje ici poliranje? Spuzva (https://ph-detailing.hr/proizvod/adbl-clay-sponge-glina-u-spuzvi/) ili klasicna glina?

Treba li neki posebni lubrikant ili moze i detailer ili nesto slicno?

U pripremi za poliranje obicno se koristi heavy clay bar... Osobno bez poliranja koristim medium... Pretpostavljam da je kod tebe kao i kod mene, hobby detailing, jednoslojno poliranje, tako da mozes proci i s medium glinom... Postoje clay lubrikanti, misljenja su podijeljena... Osobno koristim obican sampon za auto (bez dodatnih vosaka ili zastita), neki koriste obicnu vodu... Najbitnije je da je povrsina konstantno vlazna... Prilikom rada s glinom nemoj raditi kruzne pokrete, vec vodoravne i okomite i gledaj koliko je glina pokupila, ako je jako prljava, preklopis ju i nastavis s cistim dijelom... Vjerujem da ce se netko s vise iskustva nadovezati na napisano...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...