Jump to content

Zimske gume

Recommended Posts

8 minutes ago, Vlado206 said:

Nokian WRD4? Imaš i pirelli wsz3 za sličnu cijenu

Pa bas sam gledao usporedno i ocjene na tyrereviews i po mokrom je dosta bolja Fulda. Po snijegu je bolja Nokian, ali kod nas je 90% mokro, a 10% snijeg (i to sam mozda previse snijega napisao), a Fulda je 126 kn/kom jeftinija. Znaci nije problem dat 500 kn vise za 4 gume, ali ako je po mokrome ova jeftinija bolja, rađe nju uzmem. Barem ja tako gledam, mozda sam u krivu. Zato sam i pitao tu za misljenje/iskustva. ;) 

Edited by _DEX_

39 minutes ago, _DEX_ said:

Kaj kazes na Fulda Kristall Control HP2? Vidim da ima dobre ocjene i u tom je cjenovnom rangu.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fulda/Kristall-Control-HP2.htm

https://www.mall.hr/gume-auto-zimske/fulda-auto-guma-kristall-control-hp2-20550r17-93v-xl-fp

Kleber je 50 kn skuplja po gumi i nemaju je trenutno na stanju. Cini mi se da Fulda ima malo bolje reszultate. I ocjena je bolja.

IMHO, u rangu je sa Kleberom, koliko sam cuo od nasih vozaca iz HR, kazu da su im obje gume dobre.

Po ovom zadnjem testu za zimske iz 2019.: Kleber je bolji:

https://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-10811081.html

Pobjednik testa je potpuno novi Bridgestone Blizzak LM005.

6 minutes ago, _DEX_ said:

Pa bas sam gledao usporedno i ocjene na tyrereviews i po mokrom je dosta bolja Fulda. Po snijegu je bolja Nokian, ali kod nas je 90% mokro, a 10% snijeg (i to sam mozda previse snijega napisao), a Fulda je 126 kn/kom jeftinija. Znaci nije problem dat 500 kn vise za 4 gume, ali ako je po mokrome ova jeftinija bolja, rađe nju uzmem. Barem ja tako gledam, mozda sam u krivu. Zato sam i pitao tu za misljenje/iskustva. ;) 

Imam Nokian WR D4 na Lanceru, nemam zamjerke na gumu... Doduse ne vozim se puno s njime, a i na njemu se teze skuzi kad je guma losa, ali eto, generalno sam zadovoljan s tim gumama...

8 minutes ago, ND4SPD said:

IMHO, u rangu je sa Kleberom, koliko sam cuo od nasih vozaca iz HR, kazu da su im obje gume dobre.

Po ovom zadnjem testu za zimske iz 2019.: Kleber je bolji:

Imam Nokian WR D4 na Lanceru, nemam zamjerke na gumu... Doduse ne vozim se puno s njime, a i na njemu se teze skuzi kad je guma losa, ali eto, generalno sam zadovoljan s tim gumama...

Znaci da necu fulat ni sa Kleberom ni Fuldom. Posto sam Kleber probao, sad cu mozda ipak uzeti Fuldu, pa da vidimo.

Po ovom testu koji si stavio Nokian je losija od Kleber tako da necu isprobavati sa toliko skupljom gumom, a losija je na testovima.

Fulde sam imao na Swiftu. Odlične su bile prve dvije sezone, a onda usred treće sezone su jednostavno otišle skroz k vragu, ali ne postepeno, nego doslovce u dva tjedna od dobrih u po život opasne. Propale brže nego Ferrariju Pirelli  dok Hamilton juri iza. 

Što je dovelo do toga, ne znam, ali znam da sam tad po mokrom morao ko po jajima, inače odmah proklizavanje. Al stvarno užas, ni prastare Save na onom accentu starom mi nisu toliko proklizavale...   

Promjenio sam ih ni tjedan dana kasnije, jednostavno se nije dalo vozit na njima.  

Just now, msporis said:

Fulde sam imao na Swiftu. Odlične su bile prve dvije sezone, a onda usred treće sezone su jednostavno otišle skroz k vragu, ali ne postepeno, nego doslovce u dva tjedna od dobrih u po život opasne. Propale brže nego Ferrariju Pirelli  dok Hamilton juri iza. 

Što je dovelo do toga, ne znam, ali znam da sam tad po mokrom morao ko po jajima, inače odmah proklizavanje. Al stvarno užas, ni prastare Save na onom accentu starom mi nisu toliko proklizavale...   

Promjenio sam ih ni tjedan dana kasnije, jednostavno se nije dalo vozit na njima.  

Onda bi ipak mogao uzeti Kleber. :thumbup:

Makar 2 godine nece ovaj auto i te gume biti kod mene. :D 

4 minutes ago, msporis said:

Ne kažem da će ti se to dogoditi, ovo je baš bilo nešto čudno, da tako brzo tako drastično odu. 

Ali eto to je moje iskustvo,  i od tada ja ne uzimam Fuldu u obzir...  

Pa ovakvi osobni review-i su po meni bitni i to ekipi treba pomoc pri odabiru guma. :thumbup:

Do sada je bio Bridgestone Blizzak LM nesto... i guma je potrajala.... i vrijeme je za zamjenu... i trenutno jedino sto gledam je Nokian... u 205/55/16, u Vulkalu je 500kn... svugdje drugdje je skuplja.... a ostali brand/premium brandovi su 150kn skuplji... a ne vjerujem da su po performansama nista bolji od Nokiana...

Sava S3 ce opet sjesti na drugi auto, nakon 10 godina :D ... ima ripni kao da je nova, km mizerno, ali se guma raspada.... bila je dobra, ako zatreba drugi auto usred zime, a treba imati zimske gume, ali se s njima nije dalo voziti.... 

2 hours ago, ND4SPD said:

Nasao sam na Abrakadabra Ove Blizzak LM005 za 889 kn komad. Mozda cak i te piknem, kad su vec prve na testu. To mi se nekak cini najbolja opcija na kraju.

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Auto---moto-Auto-gume-i-naplatci/205-50-R17-BLIZZAK-LM005-93V-XL/p/B00ESNI

2 hours ago, _DEX_ said:

Po ovom testu koji si stavio Nokian je losija od Kleber tako da necu isprobavati sa toliko skupljom gumom, a losija je na testovima.

Ali to nije WR D4, nego neki novi WR Snowproof...

Dosta lose su na tom testu prosli DunlopWinter Sport 5 i Pirelli Winter Sottozero 3, a to su odlicne gume, tako da i te sve testove treba uzeti s mjerom opreza...

• Like 1

5 minutes ago, viktor04 said:

Nokian sam imao na ds-u i bile su mi super, sad baš gledam kaj bi uzeo za Vitaru. 

Gdje uzeti gume, se isplati do Furlana otići preko grane? 

Imaš forumske dečke s super cijenama...

Famisport.hr (Ico), Branx, itd...

17 minutes ago, Vlado206 said:

Imaš forumske dečke s super cijenama...

Famisport.hr (Ico), Branx, itd...

Ico mi se ne javlja već neko vrijeme a na forumu ga nema, kod njega sam prije uzimao i bio zadovoljan svime.  Morat ću nekako doći do njega 

Ali to nije WR D4, nego neki novi WR Snowproof...

Dosta lose su na tom testu prosli DunlopWinter Sport 5 i Pirelli Winter Sottozero 3, a to su odlicne gume, tako da i te sve testove treba uzeti s mjerom opreza...

Sottozero 3 je daleko najbolja zimska guma koju sam imao na autu malo je skuplja ali cudo od gume
  • Like 1

8 hours ago, DiscoVolante said:

Snowcontrol 3 više ne postoji na službenoj stranici proizvođača. Ako radiš više kilometre i tu Pirelli nije poznat po trajnošću.

GD UG9 je bolja ali dodao bi Dunlop Winter Sport 5 (dostupan je). 

disclamer. te oznake koje su EU debilokrati uveli ne znače apsolutno ništa jer ih sami proizvođači ljepe prema vlastitim testovima koji uopće nisu unificirani. Tako i zadnje kinesko govno ima C na kiši.

Za Bridgestone LM005 i Michelin Alpin A6 bi trebali krenuti testovi, možda 2 tjedna.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...