Jump to content

Ljetne gume

Recommended Posts

On 6/7/2021 at 4:07 PM, narimiran said:

Molio bih preporuku za neku best-buy gumu u 195/50 R15 dimenziji.

To mi je za project car s kojim ne namjeravam juriti niti nesto previse voziti po losem vremenu. Godisnje ce raditi ispod 5000 km.

Takodjer, koji (online) shop preporucujete za kupovinu istih?

U toj dimenziji sam imao Uniroyal Rainsport 2 i ta guma je bila vrhunska.
Prošle godine sam uzeo Rainsport 3, ali sam se jako malo vozio.

Sad vidim da je nema više u pondu a zamjenio ju je Rainsport 5 a cjena je ista, 370kn /kom
https://www.mall.hr/gume-auto-ljetne/uniroyal-guma-rain-sport-5-nova-195-50-r-15-82v-ljetna

• 3 weeks later...

samo osvrt na Rainsport 5, sada dok je vani ovak vruce, guma se razljepljuje kao žvaka i ne drže u pola koliko drže nfera su4

po kiši su nešto osjetno bolje ali više kod naglih prelazaka vodenih nakupina (lokvi isl) nego li same voznje

Ekipa imam pitanje, nissan mi je raščetvorio prednje gume ljetne tako da moram uzeti druge, naravno uzeo bih sve 4 druge. Original dimenzija je prednje 255/40/20 i zadnje 285/35/20. Našao sam po super cijeni 275/35/20 prednje i 315/30/20 zadnje, felge na koje bi išle su prednje 10x20 i stražnje 11x20.
Razlika u obujmu je 1.4 posto prednje i 1.8 posto straznje. Ukupno 0.4 između prednjih i zadnjih kao i na serijala dimenziji. Ima smisla ili da jednostavno stavim original dimenzije?

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

Ekipa imam pitanje, nissan mi je raščetvorio prednje gume ljetne tako da moram uzeti druge, naravno uzeo bih sve 4 druge. Original dimenzija je prednje 255/40/20 i zadnje 285/35/20. Našao sam po super cijeni 275/35/20 prednje i 315/30/20 zadnje, felge na koje bi išle su prednje 10x20 i stražnje 11x20.
Razlika u obujmu je 1.4 posto prednje i 1.8 posto straznje. Ukupno 0.4 između prednjih i zadnjih kao i na serijala dimenziji. Ima smisla ili da jednostavno stavim original dimenzije?

Ja bi pazio kod svih 4x4 auta jer oni cesto ne vole promjene dimenzija guma. Ne znam kakav je nissanov pogon ali mozda da to prvo provjeris

10 hours ago, Robi_ck said:

Razlika u visini prednjih i zadnjih ne bi smjela biti veca od 8 mm.

Kod tebe je koliko vidim 5mm sto je ok.

Sire prednje mogu samo pomoc kod blagog understeera koji vjerovatno imas obzirom da ti stradavaju prednje kako si napisao. Naravno, i zadnje sire su samo +.

Gtr je osjetljiv na gume, ako ne želiš imati veće troškove na pogonu nemoj ništa osim original guma, ne dimenzija nego baš guma koje su za njega.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gtr je osjetljiv na gume, ako ne želiš imati veće troškove na pogonu nemoj ništa osim original guma, ne dimenzija nego baš guma koje su za njega.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije to baš tako, ima dosta kombinacija guma koje odgovaraju, nekada se pričalo da se loše vozi ako nisu potenze r070r gore u original dimenziji ali i michelin supersport i cup i pilot sport 4, toyo r888, r888r imaju odgovarajuće gume/dimenzije za nissan

• 3 months later...
5 minutes ago, Exfreerider said:

Tko bi rekao da je tolika razlika u * a "ista" guma

razlika u cijeni ni 100kn po komadu

Ni priblizno isto... cup2 ili cup2 N-spec... razlika je, probao sam na istom autu, a cijenom je sve tu negdje..

Nego, ima li tko iskustva sa Good Year Supersport ?

Edited by Sasaa

On 5/7/2021 at 5:59 PM, Top00 said:

Kupovao Rainsport 3 u 195/50/15 dok je bila stara, i evo sad Rainsport 5, prilicno zadovoljan za laganu voznju.

Za auto bez puno konja i normalnu voznju, pogotovo po kisi i skliskom gradskom asfaltu, best buy. Mekana bocnica i guma opcenito, al napravila je 60tkm na 90ks autu...mozda bi i vise da je optika bila ok, unutarnji rubovi se pojeli. U toj dimenziji mi nije bila bucna. Drzi prilicno dobro i kad se vidno potrosi.

235/40/18 kupio Savu UHP2. Za tu lovu ugodno iznenaden. Bucnija nego sam ocekivao, ali ipak je komad gume. Udobnost nelosa, hoce malo proslajfat, ali u zavojima je dobra, osjecaj na volanu super. Kisa isto ne predstavlja neki problem, ali to cemo jos vidjeti kad malo ostari.

Update nakon koji mjesec i 5-6 tkm sad kad su temperature malo pale. Ne voli glatki asfalt i kisu. U kombinaciji sa vise Nm pod haubom je promasaj...slajfa cim pipnes gas, pogotovo mokro. Pozitivna strana...dobra na volanu, ne podvija se i da se lijepo provozat na dobrom asfaltu. 

Kako god...ne bi kupio vise?

• 2 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...