Jump to content

Recommended Posts

Posted

da plin na flanđu, ali ne i na injektore

kolega mi je imao na flanđu sa dugmetom za ubrizgati malo plina kad je hladan, to nikad nije ni palio na benzin:lol:

Posted
  the-rider said:
da plin na flanđu, ali ne i na injektore

kolega mi je imao na flanđu sa dugmetom za ubrizgati malo plina kad je hladan, to nikad nije ni palio na benzin:lol:

Da, u pravu si. To sam zaboravio dodati :)

Ali tada je bilo zlatno doba za odrastanje... Danasnji auti imaju plasticce usisne grane pa klinci ne mogu raditi gluposti :lol:

Posted
Ima jedna dobra fora koju sam prije proučavao...iskopao na nekom forumu no ne sjećam se više gdje.

Spoji se na rashladni sustav pumpa a grijačem i ima timer. Ako krećeš na posao npr u 7' date=' staviš da se upali u 6 i fino digne temperaturu na 40-50 stupnjeva tako da imaš i grijanje odmah a i riješio si problem sa plinom.[/quote']

To u kanadi ima, engine warmer kit ili tako nesto.

Btw ovo sa grijacima je dobra stvar, navodno ford ima grijace za vodu

- - - Updated - - -

Žile said:
Ima jedna dobra fora koju sam prije proučavao...iskopao na nekom forumu no ne sjećam se više gdje.

Spoji se na rashladni sustav pumpa a grijačem i ima timer. Ako krećeš na posao npr u 7, staviš da se upali u 6 i fino digne temperaturu na 40-50 stupnjeva tako da imaš i grijanje odmah a i riješio si problem sa plinom.

To u kanadi ima, engine warmer kit ili tako nesto.

Btw ovo sa grijacima je dobra stvar, navodno ford ima grijace za vodu

Posted
  GonzoT5 said:
Mislis Webasto:lol:

jok...znam što je Webasto....ono što je Marek dolje napisao...i po Rusiji se dosta koristi

- - - Updated - - -

GonzoT5 said:
Mislis Webasto:lol:

jok...znam što je Webasto....ono što je Marek dolje napisao...i po Rusiji se dosta koristi

Posted
  GonzoT5 said:
A sta ce ti benzin kada si na plinu?

Sustav je BRC i sa time malo podmazuje i hladi ventile.

Nije moja kemija nego je tako u orginalu, možeš samo podesiti svakih koliko bude ubacio benzin umjesto plina.

Sustav ima hrpu mogućnosti, rekao mi je serviser kad sam pričao da mi troši benzin i u normalnoj vožnji da je moguće da je 1 plinska dizna krepala pa je netko složio da taj cilindar radi na benzin a ostali na plin.

Na kraju je sve ok, ali je smanjena učestalost ubrizgavanja benzina.

Posted
  Zivac2 said:
Ja tak neke grijace na vodi imam tvornicki na laguni 2.2dci

Sent from my iPhone using Tapatalk

S obzirom o kojem se autu i motoru radi, pitanje je dal rade ti grijaci :D

Posted
  Kas said:
Sustav je BRC i sa time malo podmazuje i hladi ventile.

Nije moja kemija nego je tako u orginalu, možeš samo podesiti svakih koliko bude ubacio benzin umjesto plina.

Sustav ima hrpu mogućnosti, rekao mi je serviser kad sam pričao da mi troši benzin i u normalnoj vožnji da je moguće da je 1 plinska dizna krepala pa je netko složio da taj cilindar radi na benzin a ostali na plin.

Na kraju je sve ok, ali je smanjena učestalost ubrizgavanja benzina.

Koji auto i motor imas?

Posted
  _DEX_ said:
S obzirom o kojem se autu i motoru radi, pitanje je dal rade ti grijaci :D

nema da ne radi :D

sad čak više i ne baca u safe mode :naughty:

2.2dci je zakon....nikad ti nije dosadno :drink:

Posted

Ja sam sebi stavio od nekog forda dizela, pasalo po dimenzijama.

Ali ako mislite 1h grijati auto s time, treba dodati el. vodenu pumpu i spojit ga na 230V jer ovi grijaci izprazne jako brzo akumulator.

Posted

Ima li netko da je razmišljao o grijanju ulja u motoru pa da otvorimo temu i razmijenimo iskustva/razmisljanja?

Posted
  Jopa said:
Ima li netko da je razmišljao o grijanju ulja u motoru pa da otvorimo temu i razmijenimo iskustva/razmisljanja?

Isto ima heater na 220 za grijanje kartera. Pricvrsti se putem magneta zq karter i skida se prije voznje.

Opcija za toplo grijanje je unutarnji strujni grijaci za zrak od mercedasa ili vw. Montira se negdje ispred ili iza filtera kabine

Posted
  GonzoT5 said:
Koji auto i motor imas?

Bmw 320i, 96 godina

Već je 10 godina na plinu, i nekih 140000 km i sve 5, motor je kao nov iznutra.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...