dejanR Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Antisilikonsko čistilo... Pod tim imenom se prodaje... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 čime očistiti/odmastiti plastiku prije lakiranja? svugdje se spominju antisilikonske tekućine, ali koje su to? mogu li za to koristiti obični nitro razrjeđivač?https://ph-detailing.hr/proizvod/algorex-anti-silikon-anti-static-1l/Bilo koja trgovina sa bojama i lakovima . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 (edited) Hvala, naručim od tebe, ako ne budem mogao naći ovdje Još jedno pitanje, za pokriti ovaj dio gdje sam došao do crne plastike, lik mi je dao neki 1k filler koji se šprica kompresorom. Ali puno ljudi spominje špric kit. Konkretno taj dio je gladak, ali s boka imam sličnu situaciju i tamo nisam pobrusio do kraja jer mi je lik iz color shopa rekao da to zapunim fillerom i pobrusim. Da ga poslušam? Ili mogu kao gore doći do crne plastike brusnim papirom 400 pa samo primer pa bojanje, budući da je površina glatka i ujednačena? Edited November 29, 2020 by Bubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kic Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Ja bi drmno maglicu plastic primera za svaki slucaj prije fillera (neovisno kojeg). BTW. Najbolja stvar za odmaščivanje gole plastike je izopropilni alkohol, pogotovo za nove dijelove jer su svi kontaminirani premazom za otpuštanje iz kalupa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 (edited) Neki kažu da moram pobrusiti i primer brusnim 400 prije lakiranja? Šta onda s prašinom? ispušem pa opet čistim alkoholom ili onim antisilikonom? Bojim se da ću skinuti primer tim postupom ili da će izgubiti funkciju Edited November 29, 2020 by Bubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Baci filer samo to neces imat problema na tak manjim komadima ako nema plastic primera, ne brini.Dakle spusi to ocisti, baci filer, osuši , zbrusi na finije kompletan element , 600-800 barem ( ako nije akril i finije ) , di je filer njega na malo grublje prvo, 400.recimo.Operi element na vodu iznutra i izvana, obrisi ga da se voda ne susi u kapima na njemu to.zna radit probleme kod lakiranja.Neposredno prije lakiranja operi antisilikonom i lakiraj . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 @brba sorry nisam skužio da roknem cijeli branik u filler ili samo ovo što je došlo do crne plastike. Primer imam u spreju, pa da ga ipak stavim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Ako ti je ostatak branika u ok stanju onda ne moras cijelog u filer . Flekicu 20cm na ovo dolje i amen. Ako imaš plastic primer onda ga baci , pospricas ga , on odstoji 5 min i na njega direkt filer onda. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 1 hour ago, brba said: Ako ti je ostatak branika u ok stanju onda ne moras cijelog u filer . Flekicu 20cm na ovo dolje i amen. Ako imaš plastic primer onda ga baci , pospricas ga , on odstoji 5 min i na njega direkt filer onda. Thx Da pričekam filler da se osuši do drugog dana ili mogu odmah farbati nakon par sati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Zagrijes fenom par puta i spreman je za brušenje jako brzo, tu nejde na debelo pa je to cas posla. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 (edited) Jedan colorshop mi kaže kako su prodali svo antisilikonsko čistilo, dok me ostali gledaju, kako je već netko napisao, kao da tražim kokain ? Tako da @brba, naručujem opet od tebe, a moja se avantura produljuje na još par dana ? Edited November 30, 2020 by Bubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oggy Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Kvaku staru više od dvadeset godina sam detaljno obrisao acetonom i dobio slijedeći rezultat: Ima li nade da vratim barem koliko toliko nazad crnu boju ili sam zeznuo stvar i ostati će ovako? Šta se da učiniti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Aceton ubije plastiku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 2 hours ago, Oggy said: Ima li nade da vratim barem koliko toliko nazad crnu boju ili sam zeznuo stvar i ostati će ovako? ne vidim dobro na slici, to je crna kvaka od vrata plastična? Ako je, onda od Sonaxa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oggy Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Da, najobičnija crna plastika. Kad malo zagrebem skinem ovu sivu patinu pa mi palo na pamet fini vodobrusni papir i pomalo izšmirglati da dođem do crnog opet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 doći ćeš do crnog, ali ne boje, nego bazne plastike koja je crna jer si boju ubio ? možeš probati tako nekim proizvodom kao ona gore sonax, ali koliko sam ja do sada vidio to traje relativno kratko. po meni najjednostavnije pobrusiti s p400, primer u spreju 50kn i crna u spreju 40kn i za 100kn središ sve 4 kvake Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oggy Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Ili jednostavno stavim kak je i boli me kita. Ionako je ostali dio auta u sličnom tonalitetu. Rat look ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kic Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 16 hours ago, Oggy said: Kvaku staru više od dvadeset godina sam detaljno obrisao acetonom i dobio slijedeći rezultat: Ima li nade da vratim barem koliko toliko nazad crnu boju ili sam zeznuo stvar i ostati će ovako? Šta se da učiniti? Probaj sa puhalicom: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrdzo Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 9 minutes ago, Kic said: Probaj sa puhalicom: Ide tak...ali neznam baš kvake dal bi uspio...to je tvrda plastika... nije kao ova okolo po autu. Ja sam par autiju riješio branike, lajsne i cca 1-2g je ko novo Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 18 hours ago, Bubi said: možeš probati tako nekim proizvodom kao ona gore sonax, ali koliko sam ja do sada vidio to traje relativno kratko. ne bih se složio, na skuteru su mi plastike bile sive nakon 10tak godina sunca i jednom sam ih premazao sa time i evo i dalje drži nakon 5+god. tako da moja preporuka za proizvod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Obično sa grijanjem fena pocrne , da. Izvuce se masnoca iz plastike na povrsinu ali onda kad sljedeći put pobijele nema im spasa vise Link to comment Share on other sites More sharing options...
Policnakvadrat1 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 ne bih se složio, na skuteru su mi plastike bile sive nakon 10tak godina sunca i jednom sam ih premazao sa time i evo i dalje drži nakon 5+god. tako da moja preporuka za proizvod.S čim si ti mazao da toliko drži Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 6 hours ago, Policnakvadrat1 said: S čim si ti mazao da toliko drži Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk Kažem ti, to sranje je dobro. Doduše, ja sam se strogo držao uputstva: dobro odmastio plastike, ne mazati na suncu itd. Sada nakon 5+ godina je plastika malo svjetliija ali je i dalje crna za razliku od prije kada je bila više siva nego crna. Uostalom, sami možete vidjeti na masi skutera kako to izgleda kada pobijele te plastike. To je neka formula koju plastika upije u sebe, nije da ima nekakav površinski sloj kao kod boje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 s cim skinut jebeni overspray, odnosno maglicu od farba ili laka?? pokupim auto jucer sa lakiranja straznjeg branika, i danas vozim i vidim kao da je prasina velika na sajbi, upalim brisace i vodu, kad ono, ne ide dolje, a brisaci suste ka po papiru. ja ruku van a ono jebena farba ili lak ?? cijeli auto pod rukom takav. a ovo je jos kao provjerena radnja a da ne spomenem cijenu. Pa kru ti kalajsani jebem. s cime to skinut dolje, i je li uopce moguce? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now