Jump to content

Dyno mjerenje demistifikacija - pojasnjenje rada i mjerenja

Recommended Posts

7 minutes ago, ruscic said:

Sve je to nebitno kad se mapira auto! Neces rollat sa 17 pa vidat 19 cola sa remoapon kad rolas.

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

Bitno je. Npr radio m3 i dode covjek s drugim gumama i getribom. Na radilici snaga je ostala ista, na osovini valjka se promjenila. Tako da podatak snage na osovini valjk je beskorisan da se vidi stanje motora.

10 minutes ago, Hic said:

s ovim se slazem, ali si napisao neovisno o opsegu kotaca, zato me zanimalo s obzirom da gledamo whp (hp naravno da ostaje isti)

7 minutes ago, ruscic said:

Sve je to nebitno kad se mapira auto! Neces rollat sa 17 pa vidat 19 cola sa remoapon kad rolas.

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

mislim da je to bespotrebno naglasavati

Nisi odgovorio, kolko Nm ima acord s grafa koji dao?

Na tom autu su pokazali snagu motora istu, jer se nije promjenila. Isto tako da je taj motor iz kokice prebacen u bmw 7 snaga bi ostala ista. A na osovini valjke nece ostati ista jer je auto tezi.

8 hours ago, Hic said:

A ti opet glumis ignoranta i ne zelis procitati kako se mjeri.

Ali mali hint, s obzirom da glumis nekakvog inzinjera:

Mjeri se i brzina valjaka i okretaji valjaka, pa uz poznati opseg valjka, brzinu valjka te broj okretaja motora, uz LOAD CELL na retarderu, magic goes in and fucking whp and nm comes out, NEOVOSNO O OPSEGU KOTACA. A, zamisli to!

Cuda muda...sto bi rekel moj srbin

A moran glumit inzinjera kad još neman diplomu :D Puno pises, a u biti ništa ne govoriš o direktnom pitanju. Nema tu magije, i nije problem šta ne znaš neke stvari jer ti nisu struka. Recimo ne znam ni ja dovoljno o mapiranju pa se ne mišan u određene razine rasprava. Izguglaj ili pitaj nekoga na fsb-u  o efikasnosti tarnog prijenosa. Zamisli da je valjak zupčanik, a kotač drugi spregnuti zupčanik - trebalo bi izmjeriti gubitke (efikasnost) ako mjeriš moment samo na zupčaniku koji glumi valjak, a želiš dobit moment na zupčaniku koji glumi kolo. Jel možeš sad vizualizirat o čemu te pitam?

On 28. 02. 2018. at 9:24 PM, Hic said:

To rade notorni kreteni sa sugavim valjcima.

Postoji li razlog zašto motor ne bi smio bit 100% opterećen na wotu? Šta je sa brodskim motorima?

8 minutes ago, Hic said:

Ja nigdje ne vidim pitanje, samo podjebavanje. Za to nadjite nekog drugog.

pitanje je kako tvoji valjci mjere gubitke na relaciji valjak-kotač, ne podjebajem. i ono gore nije odgovor, znači ti mene podjebaješ.

• Like 1

45 minutes ago, Hic said:

Brodski motori nisu na wotu, aj ne baljezgaj.

Moji valjci ne mjere gubitke. Vec sam ti 100 puta rekao ali imas problema s tim. Ocigledno me razumijes hrvatski.

nego na čemu su kada daš pun gas? znaš li kako se bira propeler? mislim da nema razloga da ulazimo u "brodske" rasprave jer bi tek tu bilo svega...

ako ne mjere gubitke onda ne mjere moment na kotaču 100% ispravno nego samo moment na valjku. (osovini)

• Like 2
  • Thanks 1

1 hour ago, IvanL said:

Postoji li razlog zašto motor ne bi smio bit 100% opterećen na wotu?

Mene ovo zanima ... I koji je to razlog/razlozi, te koliko vremena motor smije biti na 100% loadu.

• Like 1

10 hours ago, Hic said:

Eto, ti najbolje da otvoris sebi tvornicu dynoa i radis IvanLdyno koji tocno mjeri, onako ignorantski, kao i sto ti glumis pamet, a jedino si iritantanemoji23.pngemoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Pa da idem radit dyno sigurno bi bija bolji od ovoga... A tocno je jako tesko izmjerit jer postoji previse varijabli.

9 hours ago, Hic said:

Ovdje nema odgovora na moje pitanje, dapace, cini mi se po procitanom kao dosta amaterski slozen dyno, bez obzira na razvikanost i price tag. 

4 minutes ago, IvanL said:

cini mi se po procitanom kao dosta amaterski slozen dyno, bez obzira na razvikanost i price tag. 

I Ferrari kosta ko suho zlato, a po slikama od Hica se vidi koja je to fuseraj krama. :D 

• Like 2
  • Thanks 1

Al pazi sve one rs6 krame, lambo, i ferrkan u krivoj boji sa varovima koji stručnjaci formuski bi bolje napravili a niti teoriju zavarivanja ne znaju kamoli praksu xD:drink:isto kao ovaj pametni kaj  bi valjke bolje napravio, a u zivotu uzivo valjke  vidio nije da ne pricam o vještina potrebnimxD

@Hic kaj rec mene bi bilo sram radit takve krame tu u hrvatistanu na tako svjetski priznatim valjcima, jbg bacili ste paru :doh1:

Edited by Miataoldschool
  • Like 3

Ahahaha, pa to ti je tako kad je covjeku top auto renault 5.

To je taj nivo.

Ovdje nema odgovora na moje pitanje, dapace, cini mi se po procitanom kao dosta amaterski slozen dyno, bez obzira na razvikanost i price tag. 

Odi ucit engleski za pocetak. Korak po korak

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...