Jump to content

Dyno mjerenje demistifikacija - pojasnjenje rada i mjerenja

Recommended Posts

On 01. 03. 2018. at 1:04 PM, Hic said:

glumis ignoranta

glumis nekakvog inzinjera:

On 02. 03. 2018. at 1:19 AM, Hic said:

kao i sto ti glumis pamet, a jedino si iritantanemoji23.pngemoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

On 02. 03. 2018. at 1:20 PM, Hic said:

Ma Hansinjo, ti si zvujezda, a ne supak!
Znaci, poznati redikul? Ili?

Jel se mi znamo, ili? Molija bi te da imaš bar civilizacijski minimum kulture izražavanja, jer nismo ovce skupa čuvali da tako pričaš sa mnom. Hvala.

Evo ukratko par isječaka, pa da možemo prodiskutirati:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

E sad pošto se spominje taj nekakav stupanj korisnog djelovanja, i gubitak uložene snage - mislin da je moje pitanje opravdano: kako tvoji valjci znaju koji će koeficijent uzeti? Ako ga uopće uzimaju.. Ili da šaljem mail proizvođaču, jer me to kao neuspjelog inžinjera jako zanima...

• Like 1
  • Thanks 1

Jel se mi znamo, ili? Molija bi te da imaš bar civilizacijski minimum kulture izražavanja, jer nismo ovce skupa čuvali da tako pričaš sa mnom. Hvala.

Luetiću...baš si naša topic i sugovornika za tražit i očekivat neke minimume bontona i argumentiranu raspravu.

Uostalom, samim tim šta voziš Reno 5 si automatski diskreditiran i makar da si bog isus doktor znanosti isti ti je qrac.
  • Like 6
  • Haha 1

Luetiću...baš si naša topic i sugovornika za tražit i očekivat neke minimume bontona i argumentiranu raspravu.

Uostalom, samim tim šta voziš Reno 5 si automatski diskreditiran i makar da si bog isus doktor znanosti isti ti je qrac.

Uostalom na krivim vratima je našao tražit odgovor, nije školovala.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 1
  • Haha 1

Uostalom na krivim vratima je našao tražit odgovor, nije školovala.

Čovjeka znam cca desetak godina...inteligentan je, obrazovan i uredan lik...jedino ga yebe to sta ne vozi neka nova turbo-kola na leasing nego Reno 5 pa nema potrebe za suradnjom s hrvatskim tuning-čarobnjacima.

Zato je valjda čoban, glupan, neznalica, redikul itd. ;)
  • Like 5
  • Haha 1

22 minutes ago, Coupe VD said:

ma navika san ja već na to :) samo nemoj dalje o tome da se ne pretvori topic u neku "borbu" hic vs rest.  jer mene stvarno zanima kako taj dyno moment sa load cella pretvori u moment na kotaču...

On 01. 03. 2018. at 10:25 PM, Hic said:

Brodski motori nisu na wotu, aj ne baljezgaj.

Onda su i inžinjeri iz Cumminsa ignoranti i redikuli...

image.jpg

image.jpg

2 minutes ago, IvanL said:

ma navika san ja već na to :) samo nemoj dalje o tome da se ne pretvori topic u neku "borbu" hic vs rest.  jer mene stvarno zanima kako taj dyno moment sa load cella pretvori u moment na kotaču...

28 minutes ago, Coupe VD said:

Kad nema odgovora onda jadnik počne vrijeđati..tako da nemoj ga ozb shvacati jer odg ti je napisao upravo.

• Like 1
  • Thanks 1

Da, bas reno 5

Vidi se tko tako raslojava ljude.

Meni simbol sporosti i jednostavnosti, a TEBI simbol bogatstva.
Toliko o tome.

A trol zasluzuje trolanje. Mozda da mu ti prevedes sa engleskog? Mislim, blizu ste si, a vozinse reno, pa ono, nece krepat do Splita, a imate kaj za raditi cijeli dan, pa i vise?!?!? Ipak je to 5-6 recenica, a nisu u oblacicima iznad slicica...

E jesi našao koga ćeš pitati za normalan savjet
On normalno komunicira samo kad nešto treba za sebe ili nešto prodaje

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

Krivo. Sa normalnima normalno. Sve ostalo...

13 hours ago, Hic said:

Jebiga kad ovce ne bece na engleskom.

Ali da ne bi ispalo da nisam odogovorio:

https://www.dropbox.com/s/wrb6ehe8po5nl5h/DYNO_TORQUE_FIGURES_-_THE_TRUTH.pdf?dl=0

I da, mrzim trolove.

Ali evo, jos sam u poslu, 5 motora u redu stoje!

Tu nista ne pise kako se dobije moment na kotacu ili na radilici. 

Cinjenica je da tvoji valjci mjere snagu na osovini valjka jer je tamo senzor. Stavis drugi tip guma, drugacije napumpas i imas drugi rezultat. Kada mjeris gubitke, onda ukupni rezultat ne ovisi o gumi.

I dam da ne bi bilo da nisam odgovorio:

https://www.dropbox.com/s/wrb6ehe8po5nl5h/DYNO_TORQUE_FIGURES_-_THE_TRUTH.pdf?dl=0

HINT (za zesce ......)

Sva je odgovoreno na PRVOJ stranici, ne mora vas biti vise od 3 pa da prevedete to u 2-3 dana.....ali ako ne uspijete, siguran sam da mozete zamoliti nase kanadjane, gabru, crnica, kegalja, pa da vam pomognu.

Ipak je to komplicirana stvar.

Da, jasno pise da mjeri snagu i moment na osovini valjka. Citat iz tog pdf-a.

"When the term Roller Torque is used, this means we are measuring Torque from a Load Cell that is attached in some fashion to the Retarder (Eddy Current Retarder/PAU) that is coupled to the Drive Rollers (the knurled rollers). The Retarder applies a braking force to the Rollers, and since the Retarder Frame is restrainedfrom turning by the Load Cell, the force is transferred into the Load Cell which measures force in typically Kg or pounds force. The length of the arm the Load Cell is attached tois precisely known, so, withforce over a given length,we can determine “Torque”in Nm or Ft/lbs. Roller RPM is usually measured by an Inductive speed sensor of some type, or a Shaft Encoder, or in the old days on a Vane Dyno, a Tacho generator.

Naravno, i bas nisi dosao do dijela gdje pise da mjeri i BRZINU tj. RPM rollera.

I tada sve te tvoje baljezgarije padaju u vodu.....steta sto ti je razumjevanje engleskog na istom nivou kao i tuninga i rada motora. Da nije komicno, bilo bi zalosno.

ALi evo, da se ne mucis vise, ipak je proslo dvije godine od kad imam dyno i malo sam te pregazio u svemu ozbiljnome u cemu sam htio (ova govna za streetrace ti drage volje ostavljam, samo naprijed ahahahhaahahahh).

Pazi sad otkrivenja za tebe, Ivana Pastira, i treceg mudraca sa renolom.

kW (@ roller) = (roller torque Nm x roller rpm)/9543    Nadam se da razumijete formulu, ali ako ne, nitko vas ne krivi.....

1:     Remember the formula for calculating Power, we have Torque AND RPM, so if we use a
lower gear ratio, the corresponding Roller RPM will be reduced by the same factor as
the Torque is increased, so we end up with the same power. This is a purely
mathematical explanation

2:   In order to simplify the Torque values even further, both Dyno Manufactures have what
we term “Derived Torque”, which is a calculated value based of RWKW and “Engine
RPM”
, this calculated “Derived Torque” takes any gear multiplication out of the equation, so one very good way of using Derived Torque is, if you have a particular car that had 3.46 diff gears, and has now been changed to 3.7, the Derived Torque value will not be affected, whereas the Roller Torque will, due to the fact the overall gearing of the car has changed.

Zakljucak:

SAMO JEBENI DEBIL iz ovoga ne moze zakljuciti da velicina kotaca, omjer getribe i diferncijala, napumpanost guma i sve sranja koja se debil moze dosjetiti, NEMAJU BAS NIKAKAKV UTJECAJ na mjerenje snage i momenta, jer, po formuli, sve ovisi o brzini valjaka i momenta na celiji (sto bi neki coban reko: momenta na osovin valjka,).

Aj sada sva tri zajedno na pasnjak, i dumajte. Ipak je ovo visa matematika za vas. Posebno studenta pastira i asistenta (blago tim studentima).

Over and out.

Edited by Hic
da debili bolje vide, morao BOLDAT
  • Thanks 1
  • Haha 1

Znaci to stvarno tvrdis da ce tvoj valjak izmjeriti isti moment i na kraju istu snagu sa istim autom ako je guma napumpana ili ako je ispustena?

Stvarno se trudim ne uci u sve te vase rasprave, ali me nivo ne znanja obicne fizike fascinira...

• Thanks 1

Ok bumo probali sutra. Moze?

Ti samo reci kako hoces da pumpam. Budi malo i realan, jer SIGURNO kao ni nitko drugi na svijetu, necu mjeriti auto sa 0.2bara u gumama, niti 5 bara. Biraj sve od 1.8-2.8.

Bas me zanima tih 200ks razlike

Tu nista ne pise kako se dobije moment na kotacu ili na radilici.  Cinjenica je da tvoji valjci mjere snagu na osovini valjka jer je tamo senzor. Stavis drugi tip guma, drugacije napumpas i imas drugi rezultat. Kada mjeris gubitke, onda ukupni rezultat ne ovisi o gumi.

Ok bumo probali sutra. Moze?  Ti samo reci kako hoces da pumpam. Budi malo i realan, jer SIGURNO kao ni nitko drugi na svijetu, necu mjeriti auto sa 0.2bara u gumama, niti 5 bara. Biraj sve od 1.8-2.8.

Bas me zanima tih 200ks razlike

Nemaju previse toga za radit pa jedino znaju srat, a ovo isto si tvrdio u TŠL topicu prije godinu ili dve a kod tebe na istom autu sam imao 3 razlicite konjaze u 6 mjeseci razlike.Tako da ako nemas neka nova saznanja kako srat po Hicu sa svojim hodocasnicima nemoj baljezgat jedno te isti kurac jer netko ima bolji i noviji dyno od tebe, shvacam ono svako brani svojeg konja ali tebi ko da smeta napredak u tehnologiji.

Vjerujem da su postojali ljudi poput tebe kad su sve napredne stvari izasle u proizvodnju poput ABS, ESP etc. krenuli srat po tome i srozavat nesto novo ali zamisli kakav bi svijet bio danas.

Sad cekam napad ostalih branitelja uvijek mi je smijesno citati vase “pametne informacije”

(kako me onaj bmw x5m opomenuo) ali vise nema ni smisla odgovarat zadrtim

• Thanks 1

Evo bumo od 1.5 mjerili, da ne bude bas 1.8. Od 1.5 do 3.0, po 0.5bar

1.5
2.0
2.5
3.0

I sto onda? Koliki je to faktor u svemu ovome?
Da li je vazno da je snaga 97, 99, 100, 102ks? I kome?

Kad auto stavim na valjke, ne skidam ga dok ne zavrsim. Kakve veze sa snagom i poslom, tuningom, ima napumpanost gume? Ako je to parametar koji se NE mijenja?

Manite se interneta.

• Like 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...