Jump to content

Atest-par pitanja

Recommended Posts

Nece nitko pitat ako je to tvoj auto imao oem i prolazis tehnicki , ali ako na , recimo, golf dizel stavis Gti dijelove , tehnicki neces proci niti sa oem niti sa kinom , moras raditi atest , a njega pak sa kinom neces proci

Poslano sa mog SM-A125F koristeći Tapatalk

Mene su na Meganu zaj*** baš radi spojlera gepeka.
Naručen u Renault salonu iz Renault kataloga i ugrađen u ovlaštenom Renault servisu. s donje strane imao sve oznake i žigove Renaulta.

I nikako budali objasnit da je to original dio.

• Zbunjen 1

Kolega je imao C4 by Loeb, i dođe na tehnički, lik ga hoće istjerati van radi zadnjeg spojlera, dok mu ovaj nije objasnio da je to original, nakon toga je bio komentar ; nemoj jebat, kako dobro izgleda. 

?

ovaj bodykit na mom bivšem je vrisnuo na tehničkom

spacer.png

spacer.png

a nije baš loša kopija ..

isto tak nedavni slučaj...bratić opo na tehničkom s Mazdom 3 2015...

zbog federa...gore su Eibach federi...ima doma još kutiju od njih sa Mazda logotipovima umjesto Eibachovih....kupljene i ugrađene u Mazda Jurković kao originalna dodatna oprema....ima i račun...ali dečkima u STP to nije bilo dovoljno, ajmo na atest

5 hours ago, semper said:

A kako na tehničkom može znat da M paket nije original?

Ne moze, ali ako godinu prije nije imao a sada ima, original ili ne, trebao bi atestirat.

Moj za sada prolazi, pretpostavljam da je stavljen odmah nakon uvoza pa je prva rega bila s njim. Meni je to isto blesavo, pa se nadam da necu imat problema ubuduce.

Edited by sfreak

Mene su na Meganu zaj*** baš radi spojlera gepeka.
Naručen u Renault salonu iz Renault kataloga i ugrađen u ovlaštenom Renault servisu. s donje strane imao sve oznake i žigove Renaulta.
I nikako budali objasnit da je to original dio.

Ja danas imao takvu situaciju sa octaviom RS i spojlerom gepeka, sva sreca nije proslo s vecim problemom.
Mislio sam da je skrivena kamera.

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

Doslovno je došlo do tog da će se raditi atest i za zamjenski filter ulja. Dok istovremeno po cestama svakodnevno putuju kamioni u raspadujućem stanju, s nevidljivom svjetlosnom signalizacijom, a pokretne cirkuse Colorado sa lampama, LEDicama i sličnim kičom da ne spominjemo.

U Makarskoj je vlasnik stanice za tehnički pregled ujedno i vlasnik firme Promet Makarska, čiji autobusi redovno rutu od 60 kilometara do Splita završe pokvareni uz cestu. Ali naravno, svi su tehnički ispravni.

CVH je produžena ruka države i služi samo za ubiranje novaca, u zadnje vrijeme su to vanredni tehnički pregled i atestiranje svega što im padne na pamet, jer im se može.

Kakvu sam peripetiju prošao s atestiranjem Ducatija, došlo mi je da zapalim i motor i stanicu tehničkog pregleda.

Edited by DiscoVolante
  • Like 1

nije to ništa, jedan lik tu kod mene išao atestirati auspuh na motoru ( da me yebeš ne znam koji je motor i koji auspuh u pitanju). Ugl, prvo su ga odyebali u stanici, otišao na drugu, napravio atest i poslali u CVH. 

e sad tu kreće priča, iz CVH mu slali povratno da to ne prolazi atest zbog neodgovarajućih mjera pozicije auspuha na motoru i poslali iste kako treba izgledati. 

Fun fact je da je auspuh atestiran tvornički ili ti ima TUV, i svaka mjera od šelne do koljena odgovara tim mjerama koje su mu poslali. lik je lud i ne zna kaj da napravi 

Edited by krule

• 2 months later...

Decki help. Guze me u Puli da je atest opruga 900kn. Imam nekoliko frendova koji su to odradili na mali atest.

Mali atest pise i na CVH web stranici..
CVH mi je na mail napisao da ide veliki... kakva su iskustva za atest -3 federa? (Eibach Sportline)76ffc9ee6da4e53c3006614d90d9fc63.jpg

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

1 hour ago, 1e0n said:

Decki help. Guze me u Puli da je atest opruga 900kn. Imam nekoliko frendova koji su to odradili na mali atest.

Mali atest pise i na CVH web stranici..
CVH mi je na mail napisao da ide veliki... kakva su iskustva za atest -3 federa? (Eibach Sportline)

Ne guze te, cijena je 800-i-nesto kuna, veliki atest.

Ti tvoji frendovi to nisu mogli legalno odraditi kao mali atest.

Ha odradili su. Ilegalno nisu sigurno.

Opet ponavljam...i na njihovim stranicama je to navedeno pod mali :)

Sve 5 decki. Ocigledno je da vecini ide veliki atest a nekima prode pod mali. Pod mali im pise i na CVH stranici da bi zavrzlama bila veca.

Brdo mi je to love za auto koji ima federe od 2009 i sad sukuzili da sam ilegalan. Bio bih ih skinuo da sam znao...

Ha odradili su. Ilegalno nisu sigurno.

Opet ponavljam...i na njihovim stranicama je to navedeno pod mali :)

Sve 5 decki. Ocigledno je da vecini ide veliki atest a nekima prode pod mali. Pod mali im pise i na CVH stranici da bi zavrzlama bila veca.

Brdo mi je to love za auto koji ima federe od 2009 i sad sukuzili da sam ilegalan. Bio bih ih skinuo da sam znao...

Još trebaš priložit ispis sa špura, to ti je nekih 100-200kn

Poslano sa mog M2007J3SY koristeći Tapatalk

Po CVH PDF-u je isto i gewinde i samo federi i razni stabilizatori (naravno mozes samo 1 od toga).

Ne mogu do tih racuna a i ne bih htio kurit frku nekome. Imam print screen sitea kojeg sam attachirao par posteva gore. Al realno...u qrcu su i niko me nece ubjediti drugacije.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...