Jump to content

Dyno tuning rasprave

Recommended Posts

Nitko se nije popalio niti napalio,samo ti odgovaram na tvoj post.

Ti na spomen tog auta,ili da se krivi saraf stavio npr,doma valjda otvaras sampanjac i imas oci otvorene ko sova ,iscekujuci da se dogodi jos nesto gore. Zasto ? Stari,karakterno si u kurcu onda na najjace.

I onda kazes da nisi zlocesta osoba? Pa samim time sta jedva cekas da se nekome nesto lose dogodi si zlocesta osoba i sa losim namjerama.

Ne molis Boga,ali jedva cekas. Nije govno nego se pas posro,ha?

Kaj, sad je svaki thread postal "tko je veci supak, lazov - picke materine". Kolko vi ljudi imate godina?

i admina mi je vec pun kurac, jebale vas povlastice, vrijeme je da neki aktori odlete odavde.

Jebo vas autoforum gdje netko jedva ceka da se nekom sjebe nesto na autu pa da moze svrsavati poslje i pljuckati po tome uz dozvolu moderatora

Edited by Zentrix

Kaj, sad je svaki thread postal "tko je veci supak, lazov - picke materine". Kolko vi ljudi imate godina?

i admina mi je vec pun kurac, jebale vas povlastice, vrijeme je da neki aktori odlete odavde.

Jebo vas autoforum gdje netko jedva ceka da se nekom sjebe nesto na autu pa da moze svrsavati poslje i pljuckati po tome uz dozvolu moderatora

Tak se mozes doma razgovarati.

Procitaj pravila i nadji mi na temelju cega bi ja trebao sankcionirati Hica? Jer je nekulturan i zlocest?

Ili da kao neki u proslosti selektivno baniram kako mi se da taj dan?

Pustam vas da sami krojite kakav forum zelite imati, ako zelite i odlucite, mogu uvesti stroza pravila, diktaturu recimo. Pa ce sve biti po spagi.

Hahahah kaj ste se popalili

Da smo si jasni. Ja ne volim Renea. Ne molim Boga za nista, pa ni za to da mu krepa auto.

krepat ce mu i bez toga, a ja JEDVA CEKAM DA KREPA pa da otvorim jednu janu bez mjehurica i nazdravim.

Jesmo jasni?

I to ce se dogoditi. Mark my words!!!!

Bez molitve, boga, vraga, zloce ili dobrote.

Sorry stari, ko mene kamenom, ja bi naradije atomskom bombom.

Da li me to cini ovakvim ili onakvim, puca mi kifla. Svi vi isto tako nekoga ne volite ili volite, i kog boli kifla??? To je vasa stvar.

And I will be there kad se to rasipa, jaoooooo!

Jana spremna. All good things come to those who wait.

And I can wait forever!

Jel mozes sve svoje frustracije prema Reneu, Cliu, Fireu i svemu ostalom negdje drugdje ispucavati. Lijepo te molim.

Recimo facebook ti je dobar medij ako vec zelis javnosti pokazati sliku i priliku sebe i drugih siroj javnosti. A iskreno, ne vidim da se tamo vrijedjate.

Evo lijepo te molim jer mi se vise ne da citati ovo i biti cu prisiljen staviti vas u grupu sa odobravanjem postova ako se to nastavi, drukcije nece ici od sad pa dalje.

Dogovor je bio da se drzite SLT topica. Ako nisam 30+ puta selio tamo postove i zadnji put sam rekao nema vise. I vi opet isto, gnojenje svake moguce teme sa pizdarijama i privatnim prepucavanjima.

Edited by Pekx

Tak se mozes doma razgovarati.

Procitaj pravila i nadji mi na temelju cega bi ja trebao sankcionirati Hica? Jer je nekulturan i zlocest?

Ili da kao neki u proslosti selektivno baniram kako mi se da taj dan?

Pustam vas da sami krojite kakav forum zelite imati, ako zelite i odlucite, mogu uvesti stroza pravila, diktaturu recimo. Pa ce sve biti po spagi.

Tak se mogu doma razgovarati? Ti si isto lud ili? To si hicu reci

Ja da procitam pravila? Mislim da si ti moras prouciti pravila. Zaboli me ko viri iz cijeg supka, al da nemrete reda napraviti, to ne shvacam

Decki

Opustite se. Cemu teske rijeci?

Super mi je kad vidim ovoliku advokaturu, ali ni vi necete pomoci promjeniti moje misljenje o njemu.

Kraj price.

A to kakav sam ja, mi je super kad govore ljudi koji me niti poznaju, a niti ista rade samnom

Mislite si kaj hocete, to vam je jedino pravo.

A ja cekam s Janom. Jana dobraaa!

Da ne bi bilo zabune, docekao sam vec tog clia nekoliko puta, ali ovaj ce bit terminalni

A sad u ozbiljnom tonu.

Get a life.

Hic,

Kolo sreće se okreće. Zapamti to. Uvijek bilo i bit će.

Jest.

I tu poentiram. Bio sam "doli", a sad "gori" ustadoh. I bas mi je lijepo. A ovaj sto je bune i pozive na paljenje garaze dizao...vrijeme je da rokne "doli".

Bilo, bit ce i ostat ce.

Tocno sve onak sto sam kireti govorio.

Bitno je da mega prodavaci magle izvlace po 380ks:lol:

Ajd jos stavi graf di se vidi kako na 6500rpm fali 40ks:thumbsup:

Fali fali. Zapravo fali tocno 45, jer ima 280ks (krivo sam napisao 290).

Nakon tuninga, na isti tlak (jer iza 5000 ne mozes uopce dici tlak preko serijskog) 340ks. To je APSOLUTNI maksimum za taj turbo.

Sad je covac narucio novi turbo, cim mi stigne i montiramo, max 400 i to je to.

Decki

Opustite se. Cemu teske rijeci?

Super mi je kad vidim ovoliku advokaturu, ali ni vi necete pomoci promjeniti moje misljenje o njemu.

Kraj price.

A to kakav sam ja, mi je super kad govore ljudi koji me niti poznaju, a niti ista rade samnom

Mislite si kaj hocete, to vam je jedino pravo.

A ja cekam s Janom. Jana dobraaa!

Da ne bi bilo zabune, docekao sam vec tog clia nekoliko puta, ali ovaj ce bit terminalni

A sad u ozbiljnom tonu.

Get a life.

Nitko tebi niti ne zeli ispravit misljenje. Ono je ionako kao šupak,svatko ga ima.

Pa ja te dovoljno dobro poznam i imao sam 'iskustva' sa tobom da bi mogao komentirati tebe. Sjecas se 'popravljanog' ECUa od astre i slovenca? Primjer 1. Dalje mi se neda.

Ti si taj koji bi trebao naci zivot u ovom trenu,jer se bavis glupostima i samo zelis provocirat. Jer to je jedino cime se znas baviti ovdje na forumu. Pljuvanjem po drugima,provociranjem i nasladivanjem tudoj nesreci. Jer si takav kakav jesi-Zlocesta osoba sa losim namjerama,sto i dokazuju tvoji postovi.

Jest.

I tu poentiram. Bio sam "doli", a sad "gori" ustadoh. I bas mi je lijepo. A ovaj sto je bune i pozive na paljenje garaze dizao...vrijeme je da rokne "doli".

Bilo, bit ce i ostat ce.

Pa upravo to ti i govorim. To sto si 'gore' trenutno,ne znaci da opet ne mozes past 'dolje'. Kolo sreće se okrece cijelo vrijeme.

Da ne mislis da ti ovime prijetim ili da ne shvatis na taj nacin,jer kako god napisano ti shvacas na svoj,poseban nacin,samo ti govorim tu uzrecicu.

Eto,kao sto sam rekao. Provocirat i podjebavat jedino znas.

Covjek bi rekao-fuj.

• Like 1

• 2 years later...
1 hour ago, BaGy said:

Ma kod mene nije bitna snaga toliko koliko mi momenta fali.

Znači bez dima i da je mrvicu življi iz podruma :)

Da se to sloziti, nije problem.

Ali kod mene se rade realni auti. Znaci nemogu izvuci 568.8Nm iz 2.0 motora.

A  ni serijski nema 515.3Nm

AUDI-A5-2.0TDI-190HP-BAVARIA.jpg

Edited by fire
  • Like 1

Mislis grci ne mogu? Ajde ne kradi moj trud, idi se sa grcima druziti, i izmisljati egt price, lijepo je dogovor da se drzimo dalje jedni od drugih.

Ili i dalje imas komplekse?

Ali da se ne kompleksiras evo ti i moment na kotacima, a ti nama objasni kako si napravio Insigniu? Zasto izbjegavas odogovor? Kako si mogao tako bezocno lagati i hvaliti se, a izvaljao si i bivseg i sadasnjeg vlasnika? Ili imam jos primjera, pa da pitam admine, hoce li te malo dovesti u red ili da pocnem?

f92f69a9d03b38f59f9f06b8cb1492d9.jpg

• Like 5

I btw, drago mi je da me pratis, ja npr, kurca ne dozivaljavam tvoje tooniranje, a kamoli karnister dyno i sl.....

Nema boljeg nego kad se netko usere pa spija ko lud sto drugi rade bolje od njega....

Hvala :)

Edited by Hic
  • Like 3
  • Thanks 1

Poanta je da ti, koji nazalost znas vrlo, vrlo malo, ali stvarno .......vrlo malo , prozivas covjeka koji je za tebe doktor sto se tuninga tice, i ujedno trazis pomoc admina!!!! Pa daj se vise skini!!! Pa cije ti mape koristiš jer je opce poznato da nisi  u stanju naoraviti nikakvu mapu za aute koji nemaju std hardware. A zasto, ....zato jer si stiskac entera. DA!!!

Edited by KIMI_1.8T
  • Like 1

9 hours ago, Hic said:

Ali da se ne kompleksiras evo ti i moment na kotacima, a ti nama objasni kako si napravio Insigniu? Zasto izbjegavas odogovor? Kako si mogao tako bezocno lagati i hvaliti se, a izvaljao si i bivseg i sadasnjeg vlasnika? Ili imam jos primjera, pa da pitam admine, hoce li te malo dovesti u red ili da pocnem?

f92f69a9d03b38f59f9f06b8cb1492d9.jpg

Ne kuzim, u jedno grafu 2.0tdi ima preko 510Nm, u ovo grafu ima 245Nm. Imas neki graf di se moze vidjeti moment tog auta?

Dolje pise da je max moment na 3061rpm za serijski, a na remapiramom max momnet na 4082rpm. To mi bas ne lici na dizela.

A kada se gore gledaju grafovi, plava ima najveci moment na 0 rpm. 0rpm je max moment, vrlo cudno. 

Isto tako su snage cudne. Max snaga serijski na 5000rpm, a remap na 5204rpm. A po grafovima oko 3900rpm. I grafovi staju oko 4800rpm, a max snage su nakon tih okretaja ?

Jel to neki photoshop? Tu se nista ne slaze. 

Vec kada fejkas grafove, ajde to napravi s smislom. Jer ovo je stvarno katastrofa. Prvo das graf di ima preko 510Nm serijski 2.0tdi na 0 rpm, a onda das graf di je max moment na 3061rpm na serijskom 2.0tdi :).

Edited by fire
  • Haha 2

Ja bi rekao suprotno.

10 hours ago, fire said:

Ne kuzim, u jedno grafu 2.0tdi ima preko 510Nm, u ovo grafu ima 245Nm. Imas neki graf di se moze vidjeti moment tog auta?

Dolje pise da je max moment na 3061rpm za serijski, a na remapiramom max momnet na 4082rpm. To mi bas ne lici na dizela.

A kada se gore gledaju grafovi, plava ima najveci moment na 0 rpm. 0rpm je max moment, vrlo cudno. 

Isto tako su snage cudne. Max snaga serijski na 5000rpm, a remap na 5204rpm. A po grafovima oko 3900rpm. I grafovi staju oko 4800rpm, a max snage su nakon tih okretaja ?

Jel to neki photoshop? Tu se nista ne slaze. 

Vec kada fejkas grafove, ajde to napravi s smislom. Jer ovo je stvarno katastrofa. Prvo das graf di ima preko 510Nm serijski 2.0tdi na 0 rpm, a onda das graf di je max moment na 3061rpm na serijskom 2.0tdi :).

A brzinu od 120 kmh u 5. brzini na 4600 rpm nisi vidio?

On 12/14/2019 at 10:02 AM, Hic said:

Ti nikad ne kuzis, vrijeme je da se ostavis posla.

Tipacan odgovor kada ostanes bez argumenta. I sama cinjenica sto imas dva potpuno razlicita rezultata istog mjerenja govori o cemu se radi. Matematika i funkcije.

A zapravo sada vidim da na skoro svakom dyno ispisu koristis slicnu foru dekalbiracije valjaka da bi podatci izgledali bolje.

Evo, 3.0tdi od nedavno. Znaci remapirani 3.0tdi ima manje momenta od serijskog 2.0tdi(gore prvi graf).

50469d811dc619ea71757b5bd51a4585.jpg

I onda ako se dobro pogleda, sve stvari s ponavljaju kao i u ostalim grafovima. Auto na 460rpm po grafu ima oko 400Nm i 90kW na kotacima. Sto ti to tocno mjeris i na kojim okretajima?

Onda doljni ispis uopce nije povezan s gornjim grafovima(isto stvar kao i u ostalim grafovima). Max snaga pise na 46xx rpm, a na grafu vec dosta pada snaga iznad 4300rpm. I tako.

Edited by fire

Zao mi je sto nisi pazio na satu.

Derived tq je moment na kotacima.

Torque je moment na valjcima.

Simple za svakoga tko procita te dvije recenice.

Moji valjci se ne daju prevariti.

The end

Sto se tice ostalih podataka kao npr broj cilindara, redoslijed paljenja, brzina u kojoj se mjeri itd, to je jedino sto se moze rucno unesti.

Ali lakse je ignorirati kad te ulove u prevari
I kititi se tudjim perjem (Insignia, a tko zna sto sve ostalo dok ne ispliva),

Nego procitati dvije recenice.

Sto se tice okretaja, uopce ih ne koristim na nekim mjerenjima na nacin koji ti zamisljas. Ono sto je uvijek tocno, je speed i izmjera.

A ti drobi dalje, mozes i na grckom

• Like 3

Jel imas dyno graf od tog 2.0tdi ili 3.0tdi gdje se vidi tocan moment? I gdje osi su dobre. I gdje rezultati s grafa odgovaraju onome sto pise ispod.

Znaci 2.0tdi 190hp serijski ima 400Nm. Na tvojoj stranici stoji graf s 515Nm serijski neki moment.

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...