Jump to content

Citius Chip Tuning

KrunoL

Recommended Posts

• Replies 526
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Ovo sad već stvarno prelazi sve granice normalnog. Zar na ovom forumu ne

postoje nekakvi moderatori ili administratori ili....

Ovo je jako ozbiljan thread i može nanijeti jako puno štete Citiusu.

Ne želim uopće ulaziti u to da li je u pravu on ili Racer, ali to moraju

riješiti njih dvojica i nitko drugi.

Ja sam imao slićnu situaciju na jednom stranom forumu, kada sam platio

nešto a to nisam dobio. To je bilo riješeno na profesionalan način, a to

je da je tema bila vidljiva svima i potpuno transparentna, ali nitko nije mogao

pisati osim mene i druge strane i naravno admina.

Mislim da bi bilo vrijeme da se i ovdje tako nešto napravi, a ne da hrpa

neozbiljnih ljudi koji nemaju ništa sa temom pišu stvari koje nemaju veze sa

temom.

ok, ecu ti ne dozvoljava pristup ispod 13V, al to ne znaci da je aku krepao...

Naravno da ne, nisam to niti rekao, ono što sam ja htio reći je da je potrebno imat stabilan napon da bi se cijeli postupak kvalitetno obavio.

Rekao sam da je moguće da je hrpa potrošača koja se uključuje tijekom remapa mogla izvuć toliko struje da trajno ošteti akumulator. ;)

:lol::lol::lol: ... fakat bez komentara ...

ubio sam 2-3 sata čitanja pa ću ubiti i 20ak minuta da napišem nešto općenito, bez ikakve namjere da nekog napadam ili branim ... dakle molim bez komentara kao što ih ima u ovom topicku ... hvala

1. Tomica je čipal i moju "babu" kad je imala 180k km i osjetio sam razliku u odzivu tj. popravio se okretni moment ... krajnja brzina je "porasla" za punih 2 km/h :no2:

2. Valjanje babe je napravljeno prvo na (u ovom topicku) spominjanom dynu i dala je punih 129KS (izračunato na radilici) i 270Nm !!! ... kako se netko razočarao :doh:(tvornički bi auto trebao imati 140KS i 290Nm)

3. Nakon nekog vremena je isti auto (bez dodatnih zahvata) izvaljan na drugom dynu di je dao 140KS i 300Nm .... vremenski uvijeti su bili lošiji na drugom mjerenju (prvenstveno viša temperatura zraka)

- zaključak - stara baba je čipom vratila malo snage koju je s kilometrima zgubila i ja sam bio zadovoljan ... dyno1 pokazuje cca. 7% manje od dyna2 !! (što je već nekoliko puta spomenuto ovdje)

4. ukoliko je "proizvođač" rekao da stage2 mora imati veći IC i "sporcki" spuh, onda ga MORA imati da bi ostvario navedeni gain!! zašto? zato jer, prvenstveno, dizanje tlaka turbine povećava temperaturu zraka, a povećanje temperature na usisu u cilindar od 10°C samnjuje snagu za cca. 3.5%, razlika tlakova i temperatura na turbini (ulaz/izlaz) = efikasnost turbine

- kratkim računom ćete naći razliku ako znate potrebne podatke

- stage2 mapa može isforsirati dijelove motora koji su "predimenzionirani" ali nemre povečat učin ICa ili proširiti cijev spuha

- ukoliko tome nadodate činjenicu (koju ste tu nekoliko puta naznačili) da auto u dragu poleti naprijed par dužina i onda stane (vs. stocka) onda se opet nameče činjenica da nešto nije dovoljno "veliko" jer ograničava razvoj snage na višim okretajima kada su protoci plinova največi

- to može biti toliko izraženo da u ovim uvijetima ima toliki kontra efekt da stvori manje snage od stage1 koji maksimizira cijeli sustav prema najslabijem elementu (posebno kod benzinca)

5. prazan akumulator se da napuniti, a pokvaren NE ... i ja prvi puta čujem da je 6mj. star akumulator krepo jer je ispražnjen do kraja ... nadalje, ne vidim kako bi spajanje kompa na ECU pokvarilo akumulator izazivanjem proboja napona, a da pri tome komp ili ECU (ili bilo koji drugi dio elektro sustava vozila) ne budu sprženi

- dakle, ako je akumulator ispražnjen radom ventilatora onda se trebao napuniti

6. (među)ljudski odnosi su osnova života na ovoj pikuli na kojoj živimo i ima nas svakakvih ... iskreno sam se začudio da je Tomica tako reagirao, kako se ovdje piše, ja sam ga totalno drugačije doživio ... zašto i kako se to desilo se očito vadi iz konteksta, a mi bi smo trebali slijepo vjerovati :sly:

7. ukoliko niste radil prije/poslije dyno, preostaje ti jedino "butt" dyno ... sve navedene podatke za snagu s čipom uzmite s rezervom (pogotovo kod ovakvih čipanja) jer standardizirani uvijeti mjerenja i oni koje imaju naši uvaženi tuneri su nebo i zemlja

8. da se vratim na staru babu sa početka priče ... kada su joj promijenjene dizne, stavljen K&N i maknuti katalizatori, baba je počela jest djecu po cesti i ide "k'o gluha svinja" (kak to tu neki vele:cool:) ... nažalost nije bila na bačvama da vidimo kak stoji ali ima preko 170KS i 330Nm (prema mom butt dynu) koliko je navedeno na stranicama per4mance chip tuninga .. da li bih trebao doplatiti Tomici za čipanje??:blink:

... hvala na čitanju :thumbsup: ... ak imate neku ispravku navoda ispravite me al budite suzdržani u komentarima ... ponavljam da nikog ne branim niti napadam, pokušavam biti realan (sa malo humora) ... svi argumentirani prigovori biti će primljeni na znanje :thumbsup:

kad vec vidim da se pise o valjcima ,molio bih Hica da mi napise koja je razlika kad se auto mjeri na 1200N ,1400N i 1500 N opterecenjem,jer sam negdje cito da za svakih 100N opterecenje raste snaga prikazana na valjcima ,Hic mozes malo to objasniti ???? jer me zanima

Hvala

Evo ja sam "laik" po tome pitanju i laički to znači ovako:

Što je veće opterećenje kočnice to ti se motoru čini kao da se penje na veće brdo. Prosto jednostavno... Mjerenje će trajati duže i to je to...

Kod malih turbina bi ti mjerenje sa većim opterećenjem MOGLO dati manje KS zbog backpresure i pregrijavanja sustava (IC, turbina, itd).

Kod velikih turbina bi teoretski mogao dobiti više momenta (turbo motor se ponaša kao toplinska pumpa - pozitivna povratna veza), veće opterećenje, više ispušnih plinova, više ispušnih plinova, veća brzina turba, veća brzina, veći tlak. Ali u pravilu nebi trebalo porasti jer će ECU odrezati veći tlak... Jedino ako valjci zbog neke kompenzacije lažu. A to neznam...

I ono što ti se još može dogoditi kod većeg opterećenja na većoj turbini, može ti se dogoditi da gume prokližu od silnog momenta i onda ništa od mjerenja...

I ono što ti se još može dogoditi kod većeg opterećenja na većoj turbini, može ti se dogoditi da gume prokližu od silnog momenta i onda ništa od mjerenja...

pa ali šta nije slučaj ako je opterećenje veće da baš onda gume neće proklizavati, a ako je manje onda baš hoće? :huh:

Ovo sad već stvarno prelazi sve granice normalnog. Zar na ovom forumu ne

postoje nekakvi moderatori ili administratori ili....

Ovo je jako ozbiljan thread i može nanijeti jako puno štete Citiusu.

Ne želim uopće ulaziti u to da li je u pravu on ili Racer, ali to moraju

riješiti njih dvojica i nitko drugi.

Ja sam imao slićnu situaciju na jednom stranom forumu, kada sam platio

nešto a to nisam dobio. To je bilo riješeno na profesionalan način, a to

je da je tema bila vidljiva svima i potpuno transparentna, ali nitko nije mogao

pisati osim mene i druge strane i naravno admina.

Mislim da bi bilo vrijeme da se i ovdje tako nešto napravi, a ne da hrpa

neozbiljnih ljudi koji nemaju ništa sa temom pišu stvari koje nemaju veze sa

temom.

potpis....

:thumbsup:

Nije ni gorannini nista bolji sa onim svojim polovicnim rjesenjima.

Gorannini je ocito dobar mehanicar,ali bas sa tuning-om nema puno veze;)

Mozes mu slobodno rec da mu je jedan frenk viljams rekao ovo :)

Seres ili je stvarno izmjereno tolko?:lol:

Ma najozbiljnije :lol:

NOT

Cekali ko idioti tamo sat i pol da bi na kraju krajeva nas dragi gospodin rekao da ne radi kompresor i da se nemre izmjerit!! :lol: :lol: :lol: :lol:

:doh: :doh: :doh: :doh:

Ne,uopce nije nimalo cudno.....:thumbsup: :doh:

Cekali ko idioti tamo sat i pol da bi na kraju krajeva nas dragi gospodin rekao da ne radi kompresor i da se nemre izmjerit!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne,uopce nije nimalo cudno.....:thumbsup: :doh:

nemoj zaboravit da su pola sata trazili daljinski za valjke + auto koji je bio unutra nisu ni pomislili isparkirati i osloboditi valjke..

Nije ni gorannini nista bolji sa onim svojim polovicnim rjesenjima.

Gorannini je ocito dobar mehanicar,ali bas sa tuning-om nema puno veze;)

Mozes mu slobodno rec da mu je jedan frenk viljams rekao ovo :)

i mehanika je dio tuninga al valjda za elektroniku govoriš

a on vozi već 160tkm onu svoju više nego duplo pojačanu,na svaki motor uz pravilan servis daje doživotnu garanciju a sad na kakvoj je elektronici i kako sastavlja uopće me nije briga

on ne da je tuner nego ne napravi ni 2 serijska motora godišnje jer većina želi više snage

mislim da ništa ne treba osuđivat jer je i puno mojih izjava krivo itd

na kraju ništa nije bitno,izmjerit ćemo ubrzanje i to je to. možemo i snagu mada mi je taj broj manje bitan

vidit ćeš sve uživo prije nego itko s bilo kojeg foruma :) i nadam se da ćeš se ugodno iznenadit :lol:

Koliko je dobra ova mapa pokazuje ovo...

Danas sam se stao sa Alenovim R26 koji je bio na ciscenju dizni i injektora koji su bili zaštopani i uzme me pola dužine iz svih mogucih kombinacija...iz 2 brzine zatim iz 3 iz nsikih i iz visokih okretaja...

Takoder me uzme i megane 225 od miceka sa IC i auspuhom koji ima izmjerenih 235 konja u CVH !!!

Znaci CITIUS koju si mi mapu stavio u auto?!

Danas sam bio u CVH i sve je bilo u redu dok se nismo tamo pojavilo onda je netragom nestao daljinski,pa se kompresor pokvario itd...

Citius za tvoju informaciju moj auto je danas vozio i Balev i isto izgubio od stock meganea...

Ja neznam sta si ti sa mojim autom napravio ali mislim da je samo dignut tlak turba za moj osjecaj u vožnji i pokušao si mi uzeti lovu...

danas sam te zvao 6 puta ali ti se ne javljas...

Vrati mi novac za ovu prijevaru...

E da ti mislis da ces se izvuci sa time sto me ne tražis novac...

A ja cu tek sada dokazati da sam u pravu...

Edited by KrunoL

nemoj zaboravit da su pola sata trazili daljinski za valjke + auto koji je bio unutra nisu ni pomislili isparkirati i osloboditi valjke..

I ako ćemo već insinuirati nešto...gospodin je bio cijelo vrijeme na telefonu, čak i nakon što je pronašao taj famozni daljenski. Kada ga je pronašao, onda je bio problem u tome što ne radi kompresor. Naravno, 45minuta prije nije bilo problema, dapače, to isto jutro je bila ekipa sa motorima mjerila...

Indikativno je bilo i to što ona Croma nije u niti jednom trenu napustila garažu, niti je bila upaljena, kao da su znali da ništa od toga.

Hmmmh....ali UVIJEK postoji real life testiranje - auto vs auto.

Neka Racer napiše svoje sinoćnje utiske i rezultate za koje zna sva Billa.:rofl:

Bit će opet zanimljivo, baš me zanima šta će na to reći naš moralni stup društva kojega smo svi neargumentirano i bezrazložno napali kako bi mu uništili posao, a on jadan žrtva prijevare od strane devetnaestogodišnjaka, štemera Rudya i mene manipulatora, obmanjivača, lažova, prevaranta i lopova.

Baš me zanima zašto se nije javljao na pozive od Racera u 21.30h i na SMS i pozive od Xmana? Uvijek postoji i propušten poziv opcija na mobitelu - lako se sazna tko je zvao...

I onda se lopovčina ide nama prijetiti? Srati po nama? Pljuvati?

AJDE FACO SADA OBJASNI ŠTA JE U AUTU - ČIJA JE TO MAPA I ZAŠTO JE RACER SINOĆ POPUŠIO OD SVIH SA TVOJOM MEGA ULTRA BRZOM MAPOM S KOJOM JE ON TREBAO IMATI CCA 270KS (između Stage 1 i Stage 2)?!?!?!

Još da nadodam da je receno da kompresor ne radi u cijeloj zgradi sto nije bila istina jer kada je Košir otišao u ured kompresor je radio...

Znaci netko je nesto poduzeo da se ovaj auto danas nebi izmjerio...:)

Samo da se nadovezem na Racera, obzirom da sam se vozio u jednom od 2 auta dok je bilo probavanje.

Iz leteceg su Kruno (bijeli) i Alen (žuti) skoro pa identični, s time da je žuti do sredine pete jedno pola haube naprijed. I tako svaki put.

Bijelog je vozio Balev, baš zato da se izbjegnu komentari tipa Kruno je sigurno pustio gas.

Obzirom da je žuti stock a bijeli nije, mislim da je očigledno da mapa na bijelom ne odgovara dogovoru.

Što se tiče ganjanja protiv crnog 225, vlasnik kaze da ga salta na 5500 a obzirom da je i prije to izjavljivao, nemam mu razloga ne vjerovat, pa mislim da bi razlika na strani crnog 225 bila i veca da ga salta tamo gdje treba.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...