ZOD Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Čije glave nisu iste kao moja. Nema smisla sa tobom dalje raspravljat. NHF Gdje ima kvalitetnih fenova za kosu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Nema smisla sa tobom dalje raspravljat. NHF Gdje ima kvalitetnih fenova za kosu? ZOD, slobodno daj konkretni prijedlog kak to odraditi na mom Cliu jer u suprotnom si mogao i glavu od Yuga stavit. Ne podjebavam već nastojim skužiti kaj treba. Meni je bilo primarno da se ulje ne vraća u usisnu. Stvarno se ne kužim u to pa čitam i gledam malo okolo. Po tome mi treba 2 OCCa ako sam dobro shvatio - jedan za iberlauf, a drugi za pare goriva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Nema PCVa Veliko hvala Darcu (Niševiću) na trudu i vremenu. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 pitanje za stručnjake povezano uz oduške motora motor kao moj ima cijev(+crijevo) koja ide dolje od filtera ulja(spojeno u karter) do glave. na ovoj slici se vidi, ide iznad kućišta termostata i spaja se na glavu ispod usisne bregaste novija verzija motora (206, C2, 307) isto 1.6 16v nema to, npr ova slika čemu je to služilo i zašto su na novijim modelima to maknuli? ako se stavi glava motora s tog novijeg modela (manje km, veći usisni ventili), što napraviti sa tim oduškom (ili što to već je)? začepiti ga ili pustiti crijevo u atmosferu/OCC? hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Ako ide iz bloka, dobar OCC(ne ovo sto se tu u topicu kupuje). Znaci taj occ mora vracati ulje dolje u karter kroz to crijevo. Pogledja npr od konopeka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 ne kužim... misliš da se OCC spoji na oduške gore iz poklopca ventila pa onda povrat dolje kroz to crijevo (koje nema na toj glavi motora) u karter? ide iz bloka pokraj filtera ulja ali je rupa dole do kartera (vidio kad sam skinuo karter) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Samo iz tog crijeva ce isto bacati ulja van, pa OCC treba imati pregrade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) tnx tko može napraviti takav OCC za neke pristojne novce ili gdje kupiti gotov nije mi bitno kako izgleda samo da je funkcionalan kolko sam skužio, trebam OCC sa 2 ulaza sa poklopca ventila, 1 izlaz tj povrat u karter i 1 za u atmosferu odnosno na usis Edited April 23, 2015 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) Fire je nekoliko puta spomenuo Konopeka. Ja ne bih spajao u usis već samo u karter. S time da se ne bih čudio da ćeš trebati 2 OCCa jer ne znam koliko je pametno sve spajati na jedan. Edited April 23, 2015 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) skužio sam za Konopeka ali neznam gdje vidjeti to i nije mi jasno zašto taj povrat/iberlauf nema na novijoj generaciji motora :huh: Edited April 23, 2015 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Audi sa 1000 i par sto konja ima, logično, velik blow by. Pa je količina ulja koju istisne iz kartera toliko velika da se mora vraćati u motor. Za veliku većinu auta nas običnih smrtnika, u OCC-u će se uglavnom skupiti više kondenzata benzina/vode i ispuha nego ulja, i ja to nebi vraćao u motor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Mudro zbori ovaj Tomo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Znaci dobro je Francuz rekao da to jednostavno treba pustit u atmosferu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) ok dal se onda može nešto loše dogoditi ako ja tu cijev koja ide iz kartera jednostavno dolje na dnu začepim? izlazi s poklopaca ventila(mislim da imaju neki separator ugrađen) su trenutno pušteni u atmosferu Edited April 23, 2015 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Na prvoj slici mi izgledao kao vanjski dodatni povrat ulja iz glave u blok, da se ulje ne sakuplja u glavi previše. Ta rupa na karteru ako je iznad razine ulja i nju možeš iskoristit kao odušak bloka u OCC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Na prvoj slici mi izgledao kao vanjski dodatni povrat ulja iz glave u blok, da se ulje ne sakuplja u glavi previše. Ta rupa na karteru ako je iznad razine ulja i nju možeš iskoristit kao odušak bloka u OCC. da, iznad razine ulja je problem mi je s prostorom na tom dijelu pa mi je najjednostavnije to začepit skroz dolje ako ne šteti nečemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 ovo vrijedi ko pol mog auta ako ne i više :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 ovo vrijedi ko pol mog auta ako ne i više :lol: Ma samo OCC gledaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 pa to i gledam. i to bez crijeva hahahahha Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 pa to i gledam. i to bez crijeva hahahahha Tu je ostatak projekta: http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=492644 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Meni danas stigao -10AN fitting za spojiti odusak iz Crankcase, mislim ga slauhom spojit direktno ili preko OCC-a u usis turbine da radi podtlak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 E sad ste i mene zainteresirali da napravim novi OCC i sve pospajam. Dakle jel se da nekom napisati sto se sve gdje spaja i da nam to ostane, ili neki slikar da u paintu nacrta? Kod mene je trenutno u OCC spojeno samo jedno crijevo sa poklopca ventila, koje je inace islo nazad na usis ispred turba, sad ide na OCC koji se ventilira. A sad bi zelio rijesiti i blow by i pustit taj zrak iz kartera van kroz OCC. Ako je to cilj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tovar Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 (edited) occ od litru sa pregradama ulazi 2x cca 25mm (jedan iz glave jedan iz bloka) jedini povrat je u karter, nikakvi usisi i pm na occu veliki filter gljiva 2 ili 3". (ulaz) nema tu filozofije al ja sam vidio ovako ja sam vidio onako. zod vam je 16x rekao i niko ne slusa, pogotovo ne renči. nego di ima dobra pegla za kosulju? ja bi neku teflonsku. an10 i an12 je malo edit josipe prodajes za 300kn auto? Edited April 25, 2015 by Tovar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Jebo vas, ja nisam školovala ali i dalje ne kužim kaj sam krivo napravio? Zablindirao mjesto PCV-a, iberlauf spojio na OCC a izlaz iz OCCa u atmosferu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now