Raptor6767 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Kakva je onda preporuka za nekoga tko ide prvi put tam, naći tamo nekoga iskusnijeg pa da te upozna sa stazom? Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći TapatalkSjedneš u auto s nekim iskusnim ili nekog od njih posjedneš sebi.I pomalo voziš/igraš se s autom. Najbitnije je pratit promet iza sebe.Ja sam s@Uros bio sa Combom i više sam gledao retrovizore nego naprijed i nikome nisam zasmetao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 iznajmi si auto Slusaj Sasu Prvo s nekim krug, pa renta neceg ozbiljnijeg od twinga narvano i onda svoj auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 33 minutes ago, marin2405 said: Kakva je onda preporuka za nekoga tko ide prvi put tam, naći tamo nekoga iskusnijeg pa da te upozna sa stazom? Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk Pa sigurno nebuš odmah sjeo u auto i po plinu na max! Staviš si na suvozačko nekog iskusnog tko će ti objasniti putanje i gas/kočnicu i kasnije malo po malo skidaš vremena. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 2 hours ago, Raptor6767 said: Fakat mi ide na kurac kad ekipa tak zajedljivo i zlonamjerno komentira, a nije vidjela kak je to uživo. Budem baš iskopao snimku kak sam se maknuo@Viper u Zagrebačkom kad sam ga skužio u retraču da puni grdo. Čak sam kočio da sam se skoro skroz zaustavio da mu ne sjebem putanju premda sam i sam "jurio" svoje vrijeme. Ali nije isto kad si amater/šupak ko ja koji lovi sekunde ili oni koji love desetinke, uložili u aute, dolaze sa različitim setupom guma/ovjesa - zašto da im smetam kad dečki pokušavaju jurit jako? Ne kuzim kakve veze ima tko je koliko ulozio u auto i kog boli kurac koliko je on ulozio u auto, ako smo isto platili svoje vrijeme na stazi? Da, maknes se ako si sporiji al kaj bi sad svi ostali trebali past na koljena i popusit mu jer je on "dosao ganjat vrijeme"? Nek se vozi kak hoce i zaobilazi al ta ubitacna kocenja koja ti spominjes i jebanje sebe da bi on letio jer je eto "ulozio" je glupo i daje krivu poruku ljudima koji nisu probali i eventualno se premisljaju bi ili ne bi. Realno, ako si vec potrosio 100 tisuca eura na auto, pa jos jedno 30 da budes 2 sekunde brzi, onda si sigurno mozes naci i priustiti termin pa budi sam 3 sata na stazi i sibaj na instagram da te Colak vidi kak si skinuo te 2 sekunde 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 14 minutes ago, Xman said: Ne kuzim kakve veze ima tko je koliko ulozio u auto i kog boli kurac koliko je on ulozio u auto, ako smo isto platili svoje vrijeme na stazi? Da, maknes se ako si sporiji al kaj bi sad svi ostali trebali past na koljena i popusit mu jer je on "dosao ganjat vrijeme"? Nek se vozi kak hoce i zaobilazi al ta ubitacna kocenja koja ti spominjes i jebanje sebe da bi on letio jer je eto "ulozio" je glupo i daje krivu poruku ljudima koji nisu probali i eventualno se premisljaju bi ili ne bi. Realno, ako si vec potrosio 100 tisuca eura na auto, pa jos jedno 30 da budes 2 sekunde brzi, onda si sigurno mozes naci i priustiti termin pa budi sam 3 sata na stazi i sibaj na instagram da te Colak vidi kak si skinuo te 2 sekunde Ti si na malo suroviji nacin objasnio ono kaj sam ja htio reci 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) Ovo kod nas je super u bilo kojoj varijanti u odnosu na to kak je na Nürburgring touristenfahrtenu ? (al onda je zabranjena štoperica) Edited May 28, 2020 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) 1 hour ago, Xman said: Ne kuzim kakve veze ima tko je koliko ulozio u auto i kog boli kurac koliko je on ulozio u auto, ako smo isto platili svoje vrijeme na stazi? Da, maknes se ako si sporiji al kaj bi sad svi ostali trebali past na koljena i popusit mu jer je on "dosao ganjat vrijeme"? Nek se vozi kak hoce i zaobilazi al ta ubitacna kocenja koja ti spominjes i jebanje sebe da bi on letio jer je eto "ulozio" je glupo i daje krivu poruku ljudima koji nisu probali i eventualno se premisljaju bi ili ne bi. Realno, ako si vec potrosio 100 tisuca eura na auto, pa jos jedno 30 da budes 2 sekunde brzi, onda si sigurno mozes naci i priustiti termin pa budi sam 3 sata na stazi i sibaj na instagram da te Colak vidi kak si skinuo te 2 sekunde Nije Grobnik mjesto gdje ideš tjerat svoju pravicu. Tako se događaju sranja. A ja ako se mogu maknuti, a da nisam u uber krugu, maknut ću se. Ti si mučko đubre pa nećeš. Pljugaj crncu gade samoživi. 7 minutes ago, Sasaa said: Ne mislite... Uros misli na crnog 265 Trophya I mislio sam si da Uroš misli na tvog, a ti na RI0881RS koji ima Nitron, izvagan priblizno kao trophy R, IC, DP, Akrap, KTR usis, strut bar naprijed, iza strut od trophyRa, sve na unibole, nagibi naprijed/iza, DS3000, pleteni lajtunzi, a na tavanu full slick. Al da, auto ko stock. P.S. da me se krivo ne shvati - treba to odvozit. Točka. Edited May 28, 2020 by Raptor6767 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) 10 minutes ago, Raptor6767 said: I mislio sam si da Uroš misli na tvog, a ti na RI0881RS koji ima Nitron, izvagan priblizno kao trophy R, IC, DP, Akrap, KTR usis, strut bar naprijed, iza strut od trophyRa, sve na unibole, nagibi naprijed/iza, a na tavanu full slick. Al da, auto ko stock. P.S. da me se krivo ne shvati - treba to odvozit. Točka. A ima stock block, kako bi rekli ameri ? Realno, ako nemaš stock M5 f90 s keramikom ili nešto slično out of the box spremno za stazu - propast će ti kočnice nakon 2 kruga i završit ćeš u šljunku ili ogradi. Za Grobnik moraš pripremiti auto jer je sve ostalo kockanje pa onda i najgluplja turistička vožnja može završiti jako loše. Edited May 28, 2020 by Mario_S3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) 24 minutes ago, Raptor6767 said: Nije Grobnik mjesto gdje ideš tjerat svoju pravicu. Tako se događaju sranja. A ja ako se mogu maknuti, a da nisam u uber krugu, maknut ću se. Ti si mučko đubre pa nećeš. Pljugaj crncu gade samoživi. I mislio sam si da Uroš misli na tvog, a ti na RI0881RS koji ima Nitron, izvagan priblizno kao trophy R, IC, DP, Akrap, KTR usis, strut bar naprijed, iza strut od trophyRa, sve na unibole, nagibi naprijed/iza, DS3000, pleteni lajtunzi, a na tavanu full slick. Al da, auto ko stock. P.S. da me se krivo ne shvati - treba to odvozit. Točka. Ja nigdje nisam napisao da je auto stock. Na stock mapi je vozio i na PS4S. (nitron i unibole sam napisao da ima), Akrap je djelomicno serijski na 275 Trophiju. Vrijeme koje je odvozio je top. 16 minutes ago, Mario_S3 said: A ima stock block, kako bi rekli ameri ? Stock motor i stock turbo, Ren(f)ault koji se po forumskim kriterijima ne giba u poznatoj 100-200 disciplini PS. Ovi sta rentaju Twinge, pa ti namjerno ulete u putanju ili se voze kao da retrovizor ne postoji... bolje ne komentirat. Edited May 28, 2020 by Sasaa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 2 minutes ago, Sasaa said: Vrijeme koje je odvozio je top. Bez daljnjeg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kic Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Za vožnju na track day-u ti samo treba ispravan auto i malo mozga . Rambo bremze, slikovi i skup ovjes dolaze kada savladaš osnove i dođeš do limita tih komponenti na autu. Svi hot-hatch ili sportski auti bi out of the box trebali bez problema izdrzat rundanje brzih krugova amatera. Kak je već netko i napiso, hrpa ekipa se boji otić na TD jer misle da moraju imat min 5K€ u opremi na autu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Bitno je za početak otići na prvi TD i onda kad se zaraziš gotovo je? Staza je svakome korisno iskustvo barem Marof ili Raceland... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) 12 minutes ago, Kic said: Za vožnju na track day-u ti samo treba ispravan auto i malo mozga . Rambo bremze, slikovi i skup ovjes dolaze kada savladaš osnove i dođeš do limita tih komponenti na autu. Svi hot-hatch ili sportski auti bi out of the box trebali bez problema izdrzat rundanje brzih krugova amatera. Kak je već netko i napiso, hrpa ekipa se boji otić na TD jer misle da moraju imat min 5K€ u opremi na autu. Out of the box.... pogotovo kocnice (plocice i lajtunzi) ces prekuhat sa 5-6 brzih krugova. Ne moras ulozit nista.... ali budi svjestan limita.. jer se ekipa grdo preracuna. Edited May 28, 2020 by Sasaa 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garet Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 5 hours ago, NOkru said: Stari nemam pojma, ja sam vozio 1,46 na obicnim gumama (Michelin 4S) Sve 5. Ja dolazim na Grobnik gustat, ne skidat desetinke.....i boli me kifla sto netko drugi sa Focusom RS moze ici 3 sekunde brze. Da hocu ganjat sekunde, onda bi stavio poluslik, cambere i slicno Ovako, odvozim 40 krugova.....onda popijem kafu u Opatiji.....i jos stignem da Billu navecer Sve metro/timersexual manire sam pokupio od tebe Odlican ti je focus....? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Ja bio više puta i s 205 GTi i s M46. Bitno je paziti na sebe i one oko sebe, a vrijeme, barem meni nebitno. A koliko bi koji auto mogao odraditi krug? Grdi s istim autom (M46) jer barem 10 sek brži od mene na vrlo slični setup... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kic Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 1 hour ago, Sasaa said: Out of the box.... pogotovo kocnice (plocice i lajtunzi) ces prekuhat sa 5-6 brzih krugova. Ne moras ulozit nista.... ali budi svjestan limita.. jer se ekipa grdo preracuna. Tu dođe ovaj dio "...malo mozga..." Moje iskustvo sa OEM 322mm je bilo bez fade-a nakon 5 krugova. Jedino sam ja prekuho... dok je recimo jedan kolega imao problema vec nakon 3 kruga (isti auto, isti OEM setup, razlika jedino u brendu diskova/plocica). Vremena su bila tu negdje ako se dobro sjecam (= spora ~ 1:56) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 3 hours ago, Sasaa said: To je jos bilo na starom asfaltu ? Ne mislite... Uros misli na crnog 265 Trophya Hmmm.......nisam ziher Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marin Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Kada se vec pise toliko o vremenima, moze li netko od ekipe koji su nedavno vozili reci na koji nacin mjere vrijeme, koju app koriste, koja se pokazala istovremeno naj user friendly a i dobra tj. precizna i koji gps external receiver koristite? Meni se zadnje RaceChrono sa obicnim gpsom pokazao da varira i do 2 sek gore/dolje od onoga sta mi je frend mjerio iz boksa. Vjerujem da nema smisla mjerit bez external receivera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Kada se vec pise toliko o vremenima, moze li netko od ekipe koji su nedavno vozili reci na koji nacin mjere vrijeme, koju app koriste, koja se pokazala istovremeno naj user friendly a i dobra tj. precizna i koji gps external receiver koristite? Meni se zadnje RaceChrono sa obicnim gpsom pokazao da varira i do 2 sek gore/dolje od onoga sta mi je frend mjerio iz boksa. Vjerujem da nema smisla mjerit bez external receivera. Interni ima smisla jedino ak imas stariji iPhone, ovi novi su jako neprecizni, cak i kad trcis s njima fula lokaciju za 100m. Mislim da su androidi isto banana. Ja sam prvo mjerio sa internim od iphone 6 i to je bilo tocno u 5m sto je jako precizno, ali mi se mob pregrijavao ispod sajbe pa se cak i gasio. Sad mjerim sa XGPS160 i daleko je bolje, 2,5m, otporan je na toplinu ali se isto pogubi nekad kompletno. Al vjerojatno je i do moba problem. Probat cu ga sljedeci put gps staviti na staklo tak da je guma s tople strane (tak bi se i trebao stavljati navodno). Od aplikacija koristim trackaddict, ono sto snima sa svojom kamerom stavlja u internu memoriju, a ono sto snima GoPro ide na GoPro memoriju. Poslije to sve spojis sa race render programom u jedno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) 20 minutes ago, Marin said: Kada se vec pise toliko o vremenima, moze li netko od ekipe koji su nedavno vozili reci na koji nacin mjere vrijeme, koju app koriste, koja se pokazala istovremeno naj user friendly a i dobra tj. precizna i koji gps external receiver koristite? Meni se zadnje RaceChrono sa obicnim gpsom pokazao da varira i do 2 sek gore/dolje od onoga sta mi je frend mjerio iz boksa. Vjerujem da nema smisla mjerit bez external receivera. RaceChrono i/ili Harry's lap timer, unutar 0,1-0,2s od transpondera. Ne kužim da ti tak jako varira. Koristio sam na SGS9 i sad na SGS10+. BIlo bi idealno povezati jednu od gore navedenih appova sa 10Hz externim receiverom. Onda je to to. 3 hours ago, Exfreerider said: Bitno je za početak otići na prvi TD i onda kad se zaraziš gotovo je? Staza je svakome korisno iskustvo barem Marof ili Raceland... Premale staze za naše aute, trganje je to. Najmanja staza koja mi je OK je Mobikrog/Gaj. 3 tjedna nakon kaj sam kupio auto. Edited May 28, 2020 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Je li ima neka lista auta/konjaza i koja vremena rade.... Tipa stock auti od 100/200/300ks pa onda slaganci od 100/200/300ks itd.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) 28 minutes ago, Joe said: Je li ima neka lista auta/konjaza i koja vremena rade.... Tipa stock auti od 100/200/300ks pa onda slaganci od 100/200/300ks itd.... Nemoj se opterećivati vremenom. Dođi i odvozi, prvi puta je uvijek najljepše jer ne znaš kaj da očekuješ. @Prez i ja (ko) 2 debila. Edited May 28, 2020 by Raptor6767 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) 17 hours ago, epicuser said: da radi 3 minute bolio bi me K. neznam cemu opsesija sa tim vremenima? sta znaci nekome ko nije vlasnik tog auta kolko je vozio ? treba znat gustat, a ne pazis na vremena Isprcavam se maslacak. moze upute za ubuduce sta i kako smim pitat hvala lp Edited May 28, 2020 by MarioST Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garet Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Evo u petak ponovo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now