Jump to content

Auto Tim i Unichip

mislav

Recommended Posts

A, gledaj, moje viđenje stvari je sljedeće:

AKO je Mislav kupio POLOVAN Unichip od strane ZAPOSLENIKA poduzeća Auto Tim za koji se kasnije ispostavilo da je neispravan, a uređaj ugrađen stručno i od strane "ovlaštenog servisa" za ugradnju Unichipa - Auto Tim nema nikakve veze sa slučajem.

AKO je Mislav kupio POLOVAN uređaj od strane zaposlenika poduzeća Auto Tim te se kasnije ispostavilo da je greška prilikom ugradnje uređaja od strane Auto Tima prouzrokovala kvar - onda je tu direktno odgovoran Auto Tim.

Nema treće kombinacije.

Kak nema trece kombinacije? Unichp kupljen polovno i ispravan je i ugradnja je bila strucno ugradena i ecu je od prije sjeban(vise ljudi nije moglo njemu pristupiti(npr hic koji je to potvrdio)). Ova kombinacija bi se iz citanja mogla izvuci isto van.

• Replies 247
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Kak nema trece kombinacije? Unichp kupljen polovno i ispravan je i ugradnja je bila strucno ugradena i ecu je od prije sjeban(vise ljudi nije moglo njemu pristupiti(npr hic koji je to potvrdio)). Ova kombinacija bi se iz citanja mogla izvuci isto van.

Pardon, to nisam pročitao.:drink:

OK, onda postoji i ta 3 mogućnost, ali se IMHO, lako provjeri - neka neki nepristran vještak provjeri ispravnost Unichipa.

OK, ajde da vam pojasnim. Ja iskreno nemam pojma ko je taj Goran koji je meni prodao Unichip :lol:

ja sam 4k kn iskeširao mariu na pultu di se izdaju računi. kad je dogovarano, rečeno mi je OK riješićemo mi to jeftinije da ne plaćaš 5.500 kn. Naravno da oni sad tvrde da sam ja znao da je polovan i da je bio na autu i štajaznam...to je i bilo za očekivati.

Druga stvar je da ja ne serem bez argumenata. Prvi kvar se desio prije 7 mjeseci i ne, nisam odmah krenuo neosnovano po forumima pričat nego sam nakon što su mi u AC-u rekli da je uzrok kvara centraline nestručno spajanje na nju zatražio od Auto Tima da se istraži i skine instalacija. Nemam sad sliku ali su žice jako loše spojene bile, ne trebam ni govorit da nisu ni bile zalemljene. Pretpostavljam da se to tak radi? OK

Kad se skidalo dole, očito su se neke raskupusane žice ostavile i otuda priča da kad je slagano sve nanovo su neke žice bile naštukavane itd...To su vjerojatno u ovlaštenom servisu radili? Ne, nisu. Ja iskreno te žice koje spominju nisam ni vidio nigdje, moguće da ni ne postoje...

Razlog zbog kojeg je ova priča krenula javno je bahatost koju si nikako ne bi smjeli dopustiti. Znači, primio si reklamaciju i ti kažeš preko djelatnika - boli me kurac. OK jednom, nadrkan si taj dan i niš ti se ne da, ali brate mili ne možeš se skrivat i ne javljat na telefon 6 mjeseci.

Reklamacija uvijek ima, radi se hrpa auta dnevno, i ja kad ih primim osobno se angažiram da se riješi čim prije i kako spada. I mogu ja u startu mislit da netko sere ili iz neznanja ili namjerno, ali TO SE MORA RIJEŠIT. Nema šanse da bi mi palo napamet reći nekome da me boli kurac i nek me tuži. Tak se firma ne vodi.

I na kraju, nije Unichip kriv za kvar, to svi znaju nego očito drkanje po žicama koje su vjerojatno zašlusale. To će utvrditi sudski vještak.

Ako smo i ja i ovi u Autocommercu i majstori kod Barića u Sisku glupi, onda nek mi netko objasni kako je moguće da i Unichip i centralina riknu u isti čas? I zašto se u Auto Timu tvrdilo nakon tog prvog kvara da Unichip nema veze s tim i da Unichip radi najnormalnije?

Hvala

Znaci Mislave, pred tobom nisu zvali tog decka za rabljeni unichip kak je Igora napisao ?

Ne kuzim zbog cega ti stalno govoris da nisi znao da je unichip rabljen a Igor govori da ti je receno.

Netko ocito laze.

Ne optuzujem nikog ali jedna strana opako laze

2 Mislav : Zasto ne kazes s kakvim si auto dosao u Auto Tim??? Jel bio ispravan i jesu vec te zice koje spominjes bile sjebane... Evo da se ne mučis ja cu odgovorit. Jesu. Jesi bio na servisu prije Auto Tima i sta su ti rekli za tvoj kvar na kompu??? Nemoj bit takav. Dobio si soma ipo kn. manje uničip koji je bio na autu par dana, znači skoro novi i optuzujes Auto Tim. Jel znas koje zaduzen za uničip??? Damir i Gonzo. Zasto se ne obratis na lijep način njima i oni bi rijesili ako je do toga,, samo je stvar u tome sto kod tebe opće nije problem uničipa,, a to su ti vec rekli....

Pod broj 2 vozis alfu,, sta se čudiš sto je neispravan :lol:

Dario očito zna puno. Više od mene izgleda :lol:

Ili je posudio igoru username i pass. Kako god, to kaj pričaš je nešto što si krivo čuo. Auto je bio savršeno ispravan kad je došao na prvo slaganje. na drugo slaganje kad je išao također je bilo sve ispravno, nije svijetlio check engine, samo se u Bertolu nije dala pomaknuti blokada odnosno nije bilo komunikacije sa centralinom. Na DRUGOM slaganju, kužiš?

Poslije Unichipa svijetli je check engine, auto zacukava, puca na usisu i ispuhu i finalno radi na 5 cilindara. Get it?

Ja kazem kako jest a ne izmisljam. Auto je bio kod Bartola i nije se mogla pomaknut blokada jer je nesto na autu sjebano vec odavno i izbacuje greske... Gonzo je zezno stvar sto nije reko da je vec neko prije cviko zice i nesto kemijo zato mu Bartol nije mogao dic blokadu.. Blokada se nemoze dic uničipom nego je morao Bartol al eto posto je auto u kokosu, onda se to nije moglo podić. Na autu su i kao nekakve bregaste al je na tom autu nesto jako fulano jer auto slabo ide....

Ja kazem kako jest a ne izmisljam. Auto je bio kod Bartola i nije se mogla pomaknut blokada jer je nesto na autu sjebano vec odavno i izbacuje greske... Gonzo je zezno stvar sto nije reko da je vec neko prije cviko zice i nesto kemijo zato mu Bartol nije mogao dic blokadu.. Blokada se nemoze dic uničipom nego je morao Bartol al eto posto je auto u kokosu, onda se to nije moglo podić. Na autu su i kao nekakve bregaste al je na tom autu nesto jako fulano jer auto slabo ide....

Fulano je to što je stavio unichip :D, jer cim je on skinut auto ide 5 puta bolje, najmanje...

Mislav je preozbiljan decko da bi nekog bezvzez optuživao, a i osobno sam se uvjerio u sve što je napisao, šteta... fakat je puno love uloženo za ništa, nadam se da ce se promijeniti to. :thumbsup::notworthy:

OK, ajde ispravak. Bertol je servis. U Bertolu je bio auto kad se drugi put slagao Unichip. Gonzo je slagao Unichip prvi put, drugi put je slagao Miha. Nikakve greške nisu skakale bez Unichipa i tako je auto predan svaki put u Auto Tim. Normalno da je na drugom slaganju štošta bilo sjebano, to je i Hic potvrdio jer je centrala već jednom riknula skupa ss Unichipom. ne mješati kruške i jabuke.

Auto s bregastima bez Unichipa jako lijepo vuče. Radije dođi da te provozam nego što slušaš i loše prenosiš bapske priče :)

Edited by mislav

Uglavnom da se svi tu lijepo ne posvade jedni s drugima, ovu temu se treba zaključati :lol: Moj cilj je bio upozoriti na neodgovorno ponašanje Auto Tima u cijeloj priči, isto tako bi netko i za mene napisao da sam mu rekao da odjebe.

A tko je kriv ili nije kriv će ustanoviti za to nadležni :thumbsup:

Edited by mislav

Jel to ona ista alfa Mislave koju si nam tu na forumu prodavao u 6mj.? i jel isla sa ili bez unicipa?

Inace da ne mislis nisam na nicijoj strani u tvome slucaju.

Obožavam ovakva pitanja! :lol:

Daj procitajte temu prije ovakvih pitanja :eek: a i ne kužim ovo sa stranama, s takvim izjavama samo širite nervozu:D

dinkec, jesi ti mislav?

naime ja isto volim upozoriti da neko nebi kupio macka u vreci, kao i otvarac ovog topica kak je upozorio na auto tim i njihovo djelovanje.

zasto? jer sam recimo gledao tu alfu u to vrijeme i da sam kasnije saznao da je gorio ecu 2x i da je prckano po zicama sigurno bi sirio nervozu i gorilo bi mozda jos nesto osim mog ecu.a. simpl es det.

dinkec, jesi ti mislav?

naime ja isto volim upozoriti da neko nebi kupio macka u vreci, kao i otvarac ovog topica kak je upozorio na auto tim i njihovo djelovanje.

zasto? jer sam recimo gledao tu alfu u to vrijeme i da sam kasnije saznao da je gorio ecu 2x i da je prckano po zicama sigurno bi sirio nervozu i gorilo bi mozda jos nesto osim mog ecu.a. simpl es det.

Ali da si dosao Mislavu sa krepanom alfom mislim da bi se rijeilo nesto

Dan nakon tog sjedam u auto i ponovno trokiranje, ovaj puta i rad na 5 cilindara. Auto se ponovno ugasio i u servisu otvaraju centralu koja je ovaj put potpuno izgorila na 6. cilindru te na izlazima. Razlog je nestručna ugradnja, te krivo vučene žice na centralinu. Potpisana izjava ovlaštenog servisa kaže tako.

Ovo nije mogao napraviti unichip... Nisam nigdje uspio naći instalacijsku shemu, no koliko sam upoznat, unichip se ne spaja na injektore (molio bih nekoga shemu spajanja da ovo potvrdimo), samo na senzore i bobine... Unichip je mogao spaliti bobine, ali ne i injektore ili injektorske izlaze...

No ono što si u cijeloj priči prešutio je činjenica da auto ima instaliran landirenzo plin... piggyback od plina SE SPAJA na injektore i on je mogao prouzročiti kvar izlaza za injektore... ;)

BTW biseru jedan! Staviš plin i ideš staviti piggyback unichip?! Nije ti bio dovoljan jedan piggyback od plina! Za tvoj slučaj postoji samo jedno rješenje a to je stand alone VEMS koji će odraditi obje banke injektora (i plinske i benzinske i onda nakon toga kompresor)... ;)

Edited by mr_G

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...