Jump to content

Kvalitetno ulje za turbo motor - koje?

Recommended Posts

10W je baš fino na -15°C - ko med - upališ ga i cujes mljackanje u motoru ;)

Ma nije baš tako. Ali nije ni daleko.. :D

Šalu na stranu, frend mi je rekao da već nakon par minuta (čim se malo zgrije) radi bez greške..

ama pitao sam jer je na prosloj stranici napisao nesto u stilu da je na -15 kao med...

a onda je tu u postu napisao da je na -20 na turbacima ok

u biti sto se sekiram vozim se na 15-50 , i dole kod nas je temp rjetko rjetko kad ispod nule... sto znaci, potpuno upotrebljivo ulje tjekom cjele godine ;)

ama pitao sam jer je na prosloj stranici napisao nesto u stilu da je na -15 kao med...

a onda je tu u postu napisao da je na -20 na turbacima ok

u biti sto se sekiram vozim se na 15-50 , i dole kod nas je temp rjetko rjetko kad ispod nule... sto znaci, potpuno upotrebljivo ulje tjekom cjele godine ;)

Za Castrol Edge Sport 10W-60 pour point je na -42C, dakle to bi i kod nas na kontinentu trebalo biti ok, kamoli za vas majstore s mora. :D

Nakon dosta testiranja raznih ulja, za sad se pokazao najbolji fuchs silkolene pro-s 10w50.

Dobra cijena(tj jako super) i s njim se vise ne cuju hidropodizaci iako su neki blokadu pomaknuli za 1000rpm :).

Jedino je mana sto nije za puno km, trosi se dosta.

Nažalost nije više tako jeftin, dosta se povečala prodaja pa skužili da je u odnosu sa konkurencijom prejeftin, inače Volvo mi obožava Silkoline, sad Titan race pro s po novom, odlično ulje:thumbsup:

Nažalost nije više tako jeftin, dosta se povečala prodaja pa skužili da je u odnosu sa konkurencijom prejeftin, inače Volvo mi obožava Silkoline, sad Titan race pro s po novom, odlično ulje:thumbsup:

dosta jeftiniji od konkurencije.

5litara 500kn.

hebla vas 15-50 ...10-60 itd ulja na serijskim ili blago preradenim autima...pogotovo na novijim serijskim turbo autima :drink:

Ja sam od Castrol Europe dobio preporuku za korištenje Edge Sport 10W-60 na svom autu. Oni smatraju da dignuti snagu za 37% baš i nije "blago", ali sve ovisi o kriterijima. ;)

Kakvi su ti podizaci? Jer se i meni to dogodilo i nisam znao da li da krivim ulje ili podizace

U kom smislu "kakvi su"? Pregledali smo ih kad sam mijenjao brtvu poklopca ventila i svi su bili ok. To se znalo događat, ali rijetko. Sa Seleniom se ne sjećam da li su mi se ikad čuli hidropodizači.

Vidio vec na par auta na dynu, dok su u turbake stavljali 5w30 ili takva ulja da se auto jednostavno ugasi i vise nemoze upaliti(kao da nema kompresije). Onda se poceka cca 10-15min da ulje uhladi i dalje radi kak treba.

A kaj je najgore takvo ulje vlasnik platio oko 290kn za 2litre, jer zbog nekih teorija je to najbolje ulje za njegov auto :(.

Vidio vec na par auta na dynu, dok su u turbake stavljali 5w30 ili takva ulja da se auto jednostavno ugasi i vise nemoze upaliti(kao da nema kompresije). Onda se poceka cca 10-15min da ulje uhladi i dalje radi kak treba.

A kaj je najgore takvo ulje vlasnik platio oko 290kn za 2litre, jer zbog nekih teorija je to najbolje ulje za njegov auto :(.

normalno kad su krsevi od auta

svaki auto koji se napravi u tolerancijama kakvu zahtjeva struka nemaju nikakvih problema

0W30 smo koristili na opterecenjima kakvim nitko u hr nije i NEMA GRESKE

A gle auto se vozi 99% vremena u vakuumu na 2-3krpm... :lol: Pogotovo sad dok se ne riješi F23...

Koje bi trebao staviti? A da nije ekstra skupo jer mi i tako sve iscuri na krater i kroz turbinu... :lol:

silkolene i gotovo. 5litara 500kn.

ne mozes tako generalizirat .... nisu sva 5-30 ulja ista :no2:

g: nije bas idealno ali je ok ako ga tako cesto mjenjas iako bi trebalo vidjet kakve vrijednosti cinka i ostalih stvari ima u sebi...

hoze: zavisi kakve su ti tolerance u odnosu na tvornicke pa prema tome i ulje se koristi..naravno i uz ostale stvari...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...