boko Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Ja vozim na trkaće NGK BCR8ES 20kn/kom i auto leti. Pali uvijek i bez problema, nema misfire-ova ni na 2,3 bara boosta. Apsolutno nikakvih problema sa njima nemam. moze li pasovati i za lancer evo 5,motor je standardni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 boko lancer vozi ik24 bez beda. micek i subaru vole hladnije svjecice. u svakom slucaju su bolje od standardnih za vase gorivo, koje je vise voda nego benzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 uzeo sam ngk bkur6et, uprincipu tvornicka ugradnja uz bosch fala na pomoci Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 jopa: koliko dodju uopce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 u svakom slucaju su bolje od standardnih za vase gorivo, koje je vise voda nego benzin. :lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 moze li pasovati i za lancer evo 5,motor je standardni? BCR8ES su dva stupnja hladnije od std. Ako paše navoj, stavi ih i zaboravi na probleme sa svjećicama . Link to comment Share on other sites More sharing options...
boko Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 boko lancer vozi ik24 bez beda. micek i subaru vole hladnije svjecice. u svakom slucaju su bolje od standardnih za vase gorivo, koje je vise voda nego benzin. ok.moraju i pumpadzije od neceg da zive,slaba im plata:lol: BCR8ES su dva stupnja hladnije od std. Ako paše navoj, stavi ih i zaboravi na probleme sa svjećicama . :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Ja sam pred 5-6 godina u Trstu uzeo Brisk Premium http://www.briskusa.com/products.htm Ove prve na stranici...po ljeti i toplome, odlicno, motor nikada nije tako mirno radio...dosla jesen temperatura ispod 10 stupnjeva, auto nece da upali, ali nikako... Shvatio da sve te igre sa tim svjecicama su kurcina, a prije tih Briskovih jos probao sve i svasta od Densa do Berua, krampina jednostavno na visokima bi stucnula uvijek na istim okretajima... Onda sa tim brisk je bilo sve ok i na kraju sam smanjio tlak turba i tlak goriva i odustao od peezdarija... No auto je i dalje zajebavao, do kad mi cica stari dve ulice ispod mene nije skinuo sa svog brava svijecice da odem do doma jel nisam mogao upalit auto... sjecam se jos uvijek oznake NGK BPR6ES...otisao sam u ducan i vidio da ubiti i te svjecice odgovaraju Fiatu 2,0 Turbo...stavio na auto i mislim da se auto dan danas vozi na te svjecice...nikad vise nisam imao problema...bacen novac...uglavnom, barem na tim starim bajama... Sad moram na Accordu mijenjat navodno za taj 2,4 original su neke Denso irridium... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Kod mene je takoder ik24, radi auto najnormalwnije. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrcy Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 koje bi bile najbolje za opelov z20let motor (2.0 turbo) ili je sve to isto Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 ngk 7 s jednom elektrodom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ja sam pred 5-6 godina u Trstu uzeo Brisk Premiumhttp://www.briskusa.com/products.htm Ove prve na stranici...po ljeti i toplome, odlicno, motor nikada nije tako mirno radio...dosla jesen temperatura ispod 10 stupnjeva, auto nece da upali, ali nikako... Shvatio da sve te igre sa tim svjecicama su kurcina, a prije tih Briskovih jos probao sve i svasta od Densa do Berua, krampina jednostavno na visokima bi stucnula uvijek na istim okretajima... Onda sa tim brisk je bilo sve ok i na kraju sam smanjio tlak turba i tlak goriva i odustao od peezdarija... No auto je i dalje zajebavao, do kad mi cica stari dve ulice ispod mene nije skinuo sa svog brava svijecice da odem do doma jel nisam mogao upalit auto... sjecam se jos uvijek oznake NGK BPR6ES...otisao sam u ducan i vidio da ubiti i te svjecice odgovaraju Fiatu 2,0 Turbo...stavio na auto i mislim da se auto dan danas vozi na te svjecice...nikad vise nisam imao problema...bacen novac...uglavnom, barem na tim starim bajama... Sad moram na Accordu mijenjat navodno za taj 2,4 original su neke Denso irridium... ja imam brisk lgs i nemem nikakvih problema,sve pet:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 ja imam brisk lgs i nemem nikakvih problema,sve pet:clap: Scandinavac je napravljen da pali na -50... :lol::thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ko je od vas ikad vozio na Bosch svjecice, pa ima iskustva sa: F5DPOR, F4CS, F3CS, F2CS ?? BTW, znam da Mille vozi na F2CS (bar je tako napisao), sto je po mom misljenju prehladna svjecica za onu snagu, i znam da je Grubelic Audi-a vozio na F3CS . Ja konkretno vozim na F5DPOR, i nemam apsolutno nikakvih problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 ja. i ne valjaju, nakon 1-2000km su zakurac. nedao ih bog prelit, gotove su. sa densom NIKAD nijedan problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ko je od vas ikad vozio na Bosch svjecice, pa ima iskustva sa:F5DPOR, F4CS, F3CS, F2CS ?? BTW, znam da Mille vozi na F2CS (bar je tako napisao), sto je po mom misljenju prehladna svjecica za onu snagu, i znam da je Grubelic Audi-a vozio na F3CS . Ja konkretno vozim na F5DPOR, i nemam apsolutno nikakvih problema. Rade poprilicno dobro upocetku, ali brzo prestaju raditi po onome sto vidio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Bilo bi interesantno cuti sta Mille misli o svojim svjecicama. Zalio sam svoje svijecice (F5DPOR) masu puta, i nikakvog problema, a u autu su vec 15000 km i ne mislim ih skoro mijenjati jer izgledaju ko da su sad stavljene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Rade poprilicno dobro upocetku, ali brzo prestaju raditi po onome sto vidio. Sta si vidio? Daj Pojasni. Koji auto, koji motor? Koji uvjeti rada, koja snaga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Sta si vidio? Daj Pojasni.Koji auto, koji motor? Koji uvjeti rada, koja snaga? 1.8t 2.3bara boosta. Uvjeti rada, ganjanje . Radile tipa 1god (sto nije pun kilometri) i odjednom jedna mrtva. Stave se nove i opet radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Scandinavac je napravljen da pali na -50... :lol::thumbsup: pravo zboriš,čak i sa E85 pali ko mina na 0`:notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 1.8t 2.3bara boosta. Uvjeti rada, ganjanje . Radile tipa 1god (sto nije pun kilometri) i odjednom jedna mrtva. Stave se nove i opet radi. Stvarno jak argument.:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Stvarno jak argument.:thumbsup: Jebiga takvo iskustvo. Ako mi netko da 10motora i kocnice, ispitam ih kak treba. Za sad se ngk pokazao najboljim (prosle godine ih stavio u min 30 auti). I ngk8 kod mene pali e85 na 1C (nije bilo hladnije jos). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ja sa Densom imam samo dobra iskustva, tjerao sam ih i na 206ici sa nitrom, ispucao hrpu boca, a svječice kao nove. I to na tvorničkoj toplini su preživjele svašta i ostale netaknute. Na Audiu isto rade bez greške, motor na leru radi tak da ga uopće ne osjetiš u kabini, a imam kruti nosač motora (dobro imam i pročišćene usisne kanale od ulja ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 NGK BCR7 i 8. Odlicne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzaga Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Ispričavam se što dižem staru temu al trebam mali savjet oko svjećica. Trebao bi zamjeniti svjećice al nisam siguran koje da uzmem, koliko sam vidio NGK su valjda najbolje. Uglavnom, auto je octavia rs 1.8T AUQ K03s sa OCT mapom, u online katalogu preporučene su NGK PFR6Q (http://www.ngk.de/en/product-finder/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/SKODA/OCTAVIA/PFR6Q/19649/) kod kojih je spark gap 0,8mm. Na vwortexu kažu da bi trebao uzet s manjim gapom od 0.7mm pošto je auto chipan pa bi bile bolje BKR7E. Što mislite, koje da uzmem? LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now